Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Gość oczekujac na zuzie
ZA TYDZIEN IDE NA SPOTKANIE Z POLOZNA I SIE DOPYTAM DOKLADNIE O CO CHODZI TAK TO JEST JAK SIE W NIE SWOIM KRAJU Z KULAWYM JEZYKIEM ZACHODZI W CIAZE A TYM BARDZIEJ JAK CI DADZA CHINKE KTORA MA TAK LAMANY AKCENT ZE NIC SIE IE ROZUMIE ALE DZIEKI DZIWCZYNKI DOBRZE ZE TO JUZ PRAWIE KONCOWKA

Ja nie znam jeszcze plci. Ale może koło 16tyg się wybiore prywatnie na scan i się dowiem:)

dzieki za cieple przywiatanie ; ) ja bym chciala spac ale nie moge bo pracuje...... jak na razie nie mowie nic szefowi poczekam chociaz az lekaz potwierdzi.a kiedy wy sie zaczelayscie chwalic?

u mnie w pracy byla sytuacja ze dziewczyna zaszla w ciaze (niespodziankowa) i powiedziala juz w7 tyg i wiecie co ?biedna poronila i pozostal ten dziwny niesmak w pracy....

Gość sianalaga5
czesc kobietki:D:D co tam u was jak sie czujecie??jak tam wasze malenstwa?? mi cos dzis sie plakac chce;/ a tak pozatym starala sie ktoras o mieszkanie z caunsilu????

ja powiedzialam chyba tez w 7 tygodniu ale dlatego, ze u nas robi sie tez nocki i sa zmiany gdzie trzeba nosic ciezsze rzeczy. Od razu dostalam zmiany tylko za barem i bylo ok

najbardziej sie boje ze sie stanie tak jak tej kolezance z pracy...straszna pesymistka za mnie.....nawet boje sie cieszyc tak na 100 procent...

Krisana musisz myśleć pozytywnie. Ja też się bałam tym bardziej że moja poprzednia ciąża zakonczyła się pustym pęcherzykiem.A teraz jak byłam na usg zobaczyłam cudowne maleństwo któremu bije serduszko,które macha rączkami i ogólnie się wierci jak szalone. Musisz uwierzyć w to że wszystko będzie dobrze. JA zaczełam tak myśleć odkąd zobaczyłam wczoraj maleństwo i teraz robie wszystko żeby mu było dobrze u mnie brzucholu. A tak apropo brzucha to kiedy Wam się pokazał..? Ja już mam dość widoczny:)

my pogratulowaliśmy rodzicom w siódmym tygodniu , a później powiedzieliśmy najbliższym znajomym :) ja byłam w 13stym tygodniu na usg ale od razu nam babka powiedziała że nie powie nam płci bo to za wcześnie, ale w 16tyg Maliniakowa może już cos będzie widać :) cześć sianalaga5 nie płacz kochana, nie ma powodu , no chyba że ze szczęscia ;) my nie staramy się o mieszkanie z councilu bo pewnie mieszkanie by dali , ale my potrzebujemy więcej miejsca ;) mąż motocykle naprawia i ogródek jak na dzień dzisiejszy mam zawalony że o garażu nie wspomne ;) ale obiecał że do lipca zrobi z tym porządek a co do brzucha to chyba coś tam widać ale czuje sie jakbym zjadła całego kalafiora ;)

U mnie z garażem to samo:/ Wszystko tam znajdziesz,nawet sztućce hehe. Mi jak robiła usg i jakby się uparła to by dopatrzyła bo maluszek pokazywał wszystko(jakiś taki rozwiązły:D) No ale cóż. W sumie tak bardzo mi nie zależy.Tylko żeby zdrowe było.A czy chłopak czy dziewczynka to kocham tak samo mocno:))

krisana!pytalas o ta przychodnie medyk.ja tam bylam przy pierwszej ciazy,ktora poronilam.zaczelam lekko plamic,wiec sie nie zaniepokoilam.za wizyte i usg zaplacilam 100.lekarz powiedzial co musial,zbytnio sie nie wysilajac.stwierdzil pusty pecherzyk(chyba jedna z was to miala) i kazal wybrac die do szpitala.na pytanie co jest powodem takiej ciazy,odpowiedzial ze powodow moze byc 1000.a na koniec glupie "no szkoda"za 3 miesiace moze znowu sie starac.nawet nie zakladaj karty,zadnej historii.Moim zdaniem w wiekszosci tych polskich przychodni zbytnio sie nie wysilaja,tylko zgarniaja kase. do maliniakowa-ty tez mialas pesty pecherzyk ciazowy?jak to u ciebie bylo?

pojde na pierwsza wizyte...zaplace bo umieram z ciekawosci hheheeh

Też miałam.I też pierwsze stwierdzone w medyku.Wizyta trwała moze 5min.Byłam bardzo nie zadowolona.Mi nie powiedzieli żeby jechać do szpitala tylko żeby przyjść spowrotem za dwa tygodnie bo może za wcześnie.Wolałam jechać do Polski do swojego lekarza. Pojechałam i mój lekarz stwierdził że moge zaczekać bo zawsze jest jakiś margines błedu ale ja chciałam mieć to już za sobą bo byłam strasznie zdołowana. Zabieg miałam w 12tc. Potem badania histo i tutaj już schody okazało się zaśniad groniasty. To było w lipcu zeszłego roku.Nie zażywałam żadnej antykoncepcji i po 4 miesiącach okazało się że ponownie ciąża. Na początku stwierdziłam no cóż pewnie znowu nic ale jednak rozwija się moje maleństwo:) Jestem pełna niepokoju że może coś się stać ale staram się o tym nie myśleć i jestem bardzo szczęśliwa że mam szanse. Medyka nie polecam.Chamski lekarz i wogóle ze wszystkiego sobie żarty robił no i przede wszystkim jak się pózniej okazało nie miał specjalizacji:/

nie mial???specjalizacji?o kurcze niewiem teraz czy chce tam isc......juz sama nie wiem

ale jak na pierwsza wyzyte to chyba moge isc tylko mnie zbada i stwierdzic o i jak....jak nie to z nim pocisne hamem heheheh i nie zaplace hehehehe

Krisana polecam zieloną przychodnie.Albo poszukaj w coolturze lub w jakieś innej polskiej gazecie. Ale z mojego doświadczenia nie polecam.Chyba że inne dziewczyny nie miały żadnych zastrzeżeń.Ja osobiście nigdy tam nie pójde.Może któraś z dziewczyn była zadowolona? Ja osobiście nie. Już wiem dlaczego dali mi AŻ 6 kuponów zniżkowych na kolejne wizyty:) Gdzie dokładnie mieszkasz? Może coś Ci znajde

Dzieki dziewczyny za przyjecie:) A wiec jestem w 9 tyg ciazy dzis mialam pierwsza wizyte z polazna ogolnie jestem z niej zadowlona . Praktycznie nie odczowam ze jestem w ciazy piersi w ogole mnie nie bola czasem mam tylko mdlosci i jetem senna a tak to ok , a wy dziewczyny jakie mielicie objawy bo ja sie marwie czy wszystko jest w porzadku?

ja jestem senna ipobolewa mnie podbrzusze..u mnie to doiero 5tydz.....mam nadzieje ze juz ktos tam zamieszkal hehehe

oliwia87 witamy i prosimy wpisać sie ładnie do tabelki fisiowna....................9.02.2010........39...... ....Londyn oczekujac na Zuzie......8.03.2010.......35.......Goole/Doncaster Izabell1982................20.03.2010.......33....... .Londy n/Hounslow madziulek30.............13.07.2010......17.......... staines emiliabhx.................28.07.2010.......15........ ..birmingham....? malinoakowa.............15.08.2010.......12.......... londyn< br /> krisana......................?...................5... ........londyn/nw a co do objawów to się nie martw, jedne mają łatwiej a inne nie i zazdroszczę ci troszkę że cycuchy cie nie bolą , no nie ma lekko , witamy w klubie brzuchatek :)

Dobrze Ci Oliwia. Ja do tej pory mam dolegliwości ciążowe:/ A piersi to poprostu masakra nawet w nocy jak przypadkiem mnie moj men dotknie. A skąd jesteś? Krisana wiem gdzie to ale tam w pobliżu nie wiem co będziesz mieć. Może eskulap jeszcze? Też słyszałam że dobry.Ale najlepsza to zielona przychodni.

fisiowna....................9.02.2010........39...... ....Londyn oczekujac na Zuzie......8.03.2010.......35.......Goole/Doncaster Izabell1982................20.03.2010.......33....... .Londy n/Hounslow madziulek30.............13.07.2010......17.......... staines emiliabhx.................28.07.2010.......15........ ..birmingham....? malinoakowa.............15.08.2010.......12.......... londyn< br /> krisana......................?...................5... ........londyn/nw oliwia87...................08.09.2010...........9............Trowbridge Gotowe:) Mam nadzeje ze wszystko jest dobrze bo jak narazie to panikuje caly czas a wiem ze nie powinnam bo to nie jest zdrowe dla kruszynki ...ale nic nie moge na to poradzic ze ciagle mam jakies czarne mysli

mieszkam w Trowbridge to jest takie male miasteczko nie daleko Bath a dwie godz od Londynu. A wy dziewczyny w ogole jak to bylo z waszymi ciazami zaplanowane czy niespodzianki ?Moja taka pol na pol:) Ile macie lat?//ja 22

oliwia87 nie panikuj , zdrowo się odżywiaj , unikaj kotów i śpij ile wlezie bo twój organizm potrzebuje dużo energii a hormony wariują :) gratuluje raz jeszcze :) Maliniakowa od początku ciąży śpie w sportowym staniku a cycki to mi z C na DD urosły już :(

oliwia87 ja z mężem planowaliśmy od dnia ślubu czyli 17 miesięcy , mam juz 30stke na karku więc juz czas byl najwyższy , najważniejsze że cieszysz się bardzo