Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkiemaleństwo

jaka suknia ślubna-prośba o pomoc

Polecane posty

Dziewczyny! stoję przed wyborem sukni ślubnej, podoba mi się prosty styl, delikatna koronka lub gładka tafta, ale sama nie wiem, co wybrać? wiem, że trzeba mierzyć i wtedy wybierać, ale moze coś doradzicie? co myślicie o : 1) http://www.lisaferrera.pl/suknia/994 2) http://www.lisaferrera.pl/suknia/3149 3) http://www.lisaferrera.pl/suknia/7384 ???

Gość makajaja
Pierwsza, tylko w kolorze białym.

Gość Kasiek20
wg mnie żadna nie jest jakoś specjalnie piękna... zupełnie nie mój styl. ostatecznie trzecia... ale to chyba Tobie musi się podobać i na Tobie dobrze leżeć :) obce osoby mogą źle doradzić :)

ale ja zupełnie sama nie wiem, co chcę... tzn raczej cos delikatnego i skromnego - wg tego wybrałam te 3 sukienki nie podobają mi się wielkie koła, falbany itd. co Tobie Kasiek20 się podoba? jaki styl?

Gość jusaa
ja lubie koronkowe ale ta akurat mi sie nie podoba Pierwsza jest piękna ale NIE biała.Białe wyglądają jak bita śmietana i za bardzo się świecą,zależy jeszcze od twojej urody..

cerę mam raczej śniadą, włosy ciemne (jestem szatynką), mam ok 168 wzrostu i jestem raczej szczupła ;) pasuje mi krój - fason w kształcie litery A, to też decydowało o wyborze wskazanych sukien

Gość superdoradczyni kafeteryjna
sukienki takie sobie, niby rposte, eleganckie, klasyczne, ale jakies takie nijakie jesli jesteś szczupła, drobna, smukła, masz wąskie ramiona i mały biust będziesz dobrze wyglądała w takiej sukni bez ramiączekm jeśli nie to tego typu góra Cię jeszcze bardziej poszerzy, a ramiona staną się masywne i nieładne

ramiona mam wąskie, mam długą szyję, biust raczej mniejszy niż większy, talia bardzo wcięta (góra - rozmiar 36) natomiast dość spory mam dół, tzn szersze biodra (spodnie/ spódnice noszę w rozmiarze 38)

Gość kasia kasienka
mi sie wszystkie podobaja. do Ciebie raczej pasuja, ale chyba najbardziej druga, chociaz patrzac na cene pierwsza i druga są tak podobne, że wolałabym pierwszą. a Tobie pozostaje tylko wybrać się do salonu i przymierzyć

własnie, nie ma co gdybac, załozysz to zobaczysz :-) moze się okazac, ze wpadna Ci w oko zupelnie inne niz te, ktore wybralas

ooo, ta co wkleiłaś ma to "coś", czego tamte (ale to tylko moje zdanie) nie mają ale to też kwestia doboru odpowiedniej bizuterii, tamte tez sa ok, musisz je po prostu przymierzyc

Doradczyni - dzięki! Tak sobie myślę, że jak bez świecidełek sukienka, to można zaszaleć z dodatkami, bo jak już coś naszyte - jakieś błyskotki, to raczej chyba nie za bardzo, żeby nie było jak na choince?

no dokładnie, tez tak mysle, ja wole suknie raczej proste, bez "swiecidełek", a do tego bizuteria ja tez sie powoli zbieram do wyboru kiecki, slub we wrzesniu a ja jeszcze nie mam zadnego modelu nawet wybranego, nic nie mierzylam :-( ale chyba cos w tym stylu będzie: http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=63.lady

Fajniutka :) ale gdybym ja miała ja założyć, to źle bym się przez duży dekolt czuła... ja mam ten ból, ze już muszę decydować, tzn na dniach, bo ślub w czerwcu mam... czyli już ostatni dzwonek na kieckę.

no wlasnie ten dekolt ciut za duzy, ale bedzie szyta, mozna zmniejszyc go troche jedz i mierz rozne modele, podobno jak sie tak "na sucho" wybiera kiecki to sie okazuje, ze najlepiej sie wyglada w zupelnie innych - tak slyszalam

Gość kasia kasienka
ta ktora wkleilas wczesniej mi sie nie podoba. a za to ta ktora wkleila superdoradczyni super.

Gość kasia kasienka
maleńkiemaleństwo taki dekold wydłuża i wysmukla sylwetkę :) więc jakieś plusy ma

widać, że pseudonim trafnie wybrany i dobrany - superdoradczyni :) pojadę i zobaczę, w czym mi ok, na razie obejrzę w tym sklepie, z którego są pierwsze sukienki, jak nic nie będzie mi pasowała - pójdę do madonny, tez się zastanawiam nad szyciem - wtedy można poszaleć :)

wlasnie, jestem wysoka, mam 176, ale przy rozmiarze 40/42 trzeba sie troche wysmuklic ;-)

malenstwo ten nick to tak dla jaj na potrzeby twojego tematu ;-) chciłam pomóc i doradzic bo wiem, ze wybor suknie to powazna sprawa, a moj narzeczony ostatnio mnie wypytywal dlaczego dla nas, Panien Młodych, wybor sukni to taka powazna sprawa - dla nas to oczywiste, a dla facetow niekoniecznie ;-)

Gość kasia kasienka
wlasnie dla kazdego inna sukienka pasuje. ja rownież bede miała dekold V zeby się trochę wydłużyć. maleńkiemaleństwo a wiesz co szyję skraca? łańcuszek hehe

Gość kasia kasienka
a swoją drogą ja bym łabędzią szyję chciała mieć. to elegancko wg mnie wygląda

:) oj tak, dla większości panów to w ogóle robimy szopki z tymi sukienkami, mój na ten przykład w ogóle nie myśli o stroju - wie, ze pójdzie do swojego krawca i ten mu uszyje garnitur, i będzie super ja też jeszcze miesiąc temu się nie przejmowałam, myślałam, ze wejdę do pierwszego sklepu, kupię pierwszą lepsza kieckę i będzie OK, a tu niestety, byłam w 3 sklepach i na żywo nic mi się nie podobało .... :( masakra cała nadzieja w tym, że na mnie się te kiecki lepiej zaprezentuje niż na sklepowych wieszakach ;)

nie no są ładne ale mi się obecnie podobają takie proste bez tych halek coś na styl grecki :)