Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karada

ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Polecane posty

hejka wszystkim:)niewiem jak dajecie rade bo ja zgrzeszylam:( zjadlam moje ukochane platki fitnes :(((( wszystkim idzie tak latwo a ja niedaje rady . niemam wogole pomyslow co mam jesc. przegladlam troche przepisow ale szczerze mowiac brak mi czasu na to wszystko. jeju mam chyba dola bo to 3 dzien. a moze kupie sobie ksiazke? mozna ja dostac na allegro? i pozdrawiam wszystkich co maja dzieciaczki bo ja mam 2 lobuzow:)

anka wydaje mi sie że warto kupic ksiażke. a co do grzeszkw to chyba ma każdy jakies na sumieniu. ja dzisiaj zjadłem cukierka krowke.

Gość _NInka__33
Cześć kobietki:) odchudzałam się tą dietką wiosna zeszłego roku:) efekty rewelacja i udało mi się je utrzymać do dzisiaj. Chciałam schudnąć 8 kilo i bez problemu:) jedyne co to uważajcie żeby nie zakwasić organizmu... przy samym białku, bez warzyw to trochę niebezpieczne ja piłam taki biały proszek z apteki - zaprzyjaźniona dietetyczka mi poleciła. Nie pamiętam nazwy za choinkę, ale jak zapytacie w aptece o biały proszek, który ma zasadowy odczyn to na bank pani podpowie. Żeby nie zachwiać idei tej diety to to się pije dwie godziny po ostatnim posiłku - łyżeczkę na szklankę wody. POWODZENIA:) trzymam za Was kciuki:)

Gość boszka1987
Anka ja też tak grzesze, wczoraj np:wypiłam 2 zakazane grzańce i zrobiłam 2 małe gryzy pizzy(nie żebym Cię namawiała do zakazanego jedzonka, broń Boże!!), codziennie zjem jakieś małe ciastko korzenne lub inne suche, bo inaczej rzuciła bym się i zjadła bym ich więcej, a tak to mam żołądek zaspokojony odrobiną zakazanego a waga i tak idzie troche w dół także najgorzej nie ma, pozdrawiam:)

Gość babiii
a czy to jest droga dieta? czy srednio zaplace wiecej za produkty niz za normalne zakupy??? :-0

hej kochani jak fajnie sie czyta wasze grzeszki:) czyli nie jest ze mna tak zle! wczoraj byl maly drineczek ale z pepsi light:) jest coraz lepiej zaczynam sie przyzwyczajac do jedzonka ale fitneskow i tak niemoge sobie odmowic:)))) pozdrawiam:*

babiii jest to droga dieta bo zamiast : ziemniaków z mięsem masz samo mięso na obiad albo rybke. to samo rano zamiast kanapek masz sam nabiał. jak jadę z żona na zakupy to moje kosztują 100zł a jej z 20 zł rzeczy.

Gość alez pytanieee
20 zl :-0 :-0 :-0 to szaleje na tych zakupach zona :-0 a co kupuje? mydlo i waciki? :-0

żona kupuje sobie jedzenie : chleb coś do chleba, ziemniaki. makaron czy mięso prawie zawsze jest jakieś w domu. a na waciki to nie chcem myślec ile ona wydaje takie zakupy to ona robi sama.

a naj cześciej spożywke kupujemy 2 razy w tygodniu. ale z tego co liczyłem to wydaje mi sie ,że na moją diete to wydaje sie z 1000zł miesięcznie.:(

Gość wiktoria1990
Hej ja własnie dzisiaj zaczęłam diete 10 dniową :( dziś sam kefir :( ale wogóle nie odczuwam jak narazie głodu... Czy ktoś z Was wie coś o tej diecie i ją stosował? Ile można na niej schudnąć? Ja mam 170 cm wzrostu i waże 80 kg :( ;( ;( ;( ;( ;( Ale to przez chorobe tak nabrałam :( Help me :(

Gość cherrycoke
Witajcie kochani. Oj zgrzeszyłam w weekend. W sobotę dwie lampki czerwonego słodniego wina i trzy pierniczki. W niedziele dwie lampki szampana ( duże) i buła na sucho. Dziś zjadłam serek wiejski light i poł jogurtu........

Gość boszka1987
cherrycoke ja przez wekend też zgrzeszyłam, i waga pokazała ponad kilogram więcej:(( a było już tak dobrze... dzisiaj tylko serek wiejski, jogurt naturalny, jaja i mięsko z kurczaka, jutro P+W już się doczekać nie mogę planuje wątróbke zrobić z pieczarkami pychaaaaaaaaa;)

Gość BOSZKA1987
cherrycoke ja przez wekend też zgrzeszyłam, i waga pokazała ponad kilogram więcej:(( a było już tak dobrze... dzisiaj tylko serek wiejski, jogurt naturalny, jaja i mięsko z kurczaka, jutro P+W już się doczekać nie mogę planuje wątróbke zrobić z pieczarkami pychaaaaaaaaa;)

oj te nasze grzeszki u mnie też niestety one sa . wafel ryżowy jak na razie w 14 dni 6 kilo mniej. jutro same P :( A dzisiaj pyszna sałatka była : papryka, ogorek, pierś z kurczaka i do tego jogurt naturalny pycha

czesc ludzie..! :-) pamietacie mnie? bylam na poczatku, z pytaniami.. ;-) dzis zaczelam. w zasadzie to mialam poczekac, az dostane okres i zaczne po, ale jakos nie chce mi sie czekac :-p tak wiec teraz wcinam tunczyka w sosie wlasnym z jajkiem na twardo i z malym ogorkiem kiszonym. nie ma specjalnie rewelacji, ale zapycha i nie czuje glodu. juz z godzine to jem :-D sledzilam inny topik proteinowy, ale tam troche doluja :-0 moze dlatego, ze juz sa weteranami w tej diecie i cos niecos juz im bokiem wychodzi :-p kto wie, moze to wszystko rowniez przede mna :-0 :-0 co u was? ;-)

hej ludziska!!! a JA TAM NIC NIE ZGRZESZYŁAM!:) dziś są moje urodziny i nawet torta nie liznełam wiec o jedzieniu jego w ogole nie ma mowy;) ostatni raz ważyłam się 18.19.02 i ważyłam 66.600 postanowiłam że bede wazyc sie co 5 dni zobaczymy jak to bedzie wygladac.... Wiedze ze jakos sie trzyacie z grzeszkami badz bez ale jakos dajemy rade no nie?! Jak tam pomysły z jedzonkiem? jesli brak to podaje fajna stronke:) http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana.html pozdrawiam was:):) i trzymam kciuki za was i za siebie;):P

Majeczka- w dniu urodzin zycze wytrwalosci i pozytywnego spadku wagi ;-) a ja nadal nie moge skonczyc mojej salatki z tynczyka. kurcze, jak to zapycha..! i cale szczescie, bo balam sie, ze ta dieta moze sporo kosztowac ;-)

no i co? nikt tu nie wchodzi...?? :-0 rzucilam na patelnie teflonowa, bez tluszczu, 2 nieduze kawalki wolowiny. kiedy sie troche podsmazyly, dodalam troche wody, a na koniec jedna lyzke jogurtu naturalnego, tak aby zrobil sie fajny sosik. to bylo pyszne..! poki co nie mam jeszcze ksiazki, bo zamowilam na allegro i czekam, wiec nie wiem jeszcze co i jak, dokladnie. czy tak przyrzadzone mieso mozna jesc???

hehe, widze, ze sama sie tu udzielam :-D na zakonczenie dnia jem bialy chudy ser, pokrojony na plasterki i okraszony ziolami wloskimi /taki gotowy mix, do kupienia/. bardzo dobre..!! pije dzis wode i herbate zielona w torebkach, z kawalkami opuncji. jest przepyszna..!! :-)

czesc Wojtek! :-) no, w koncu ktos sie pojawil..! powiedz mi, czy dobrze przyrzadzam mieso? czy mozna kombinowac takie sosy? a co u ciebie? ile w dół? ;-p

według mnie dobrze . moja żona mi jak robi mięsko to robi sos i daje wiecej niż ty jogurtu naturalnego. jestem na diecie od 8 lutego. 10 dni miałem faze pierwsza . ważyłem 108 kilo a dzisiaj rano 101,3. jutro PW jak fajnie. ja ma 1/1 .

no to super! na pewno tez lepiej sie czujesz, co? dżinsy dopinasz? ;-) a z warzyw to jesz wszystko? na papryka, ogorki, pomidory?? mozna zrobic bigos?? i jak je przyrzadzasz? tez jakies sosy zona ci kombinuje??

sosy to naj cześciej : jogurt naturalny, zioła, musztarda, przecier pomidorowy. na siadanko polecam pierś gotowana w kostke pokrojona plus papryka plus ogorek i do tego jogurt N. pycha

czesto jem makrele . średnio jedna dziennie., na obiad kurczak gotowany tylko oczywiscie bez skory.

i zaczełem ćwiczyć na orbitreku. żona planuje sobie kupić hula hop( po ciaży jest) i moze i ja zaczne krecić.:)

ta piers gotowana z papryka i ogorkiem to, rzecz jasna, w fazie mieszanej.. ?