Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karada

ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Polecane posty

hejka:) No no Wojtek gratulacje:):) Bardzo się cieszę żę tak dobrze Ci idzie!!!:):) Super naprawdę!!!!:):):) Najważniejsza wiara w siebie, wytrwałaość i przede wszystkim przestrzeganie zasad a uda się nam wszystkim pozbyć nie chcianych kilogramów! Pozdrawiam serdeznie wszystkich i życzę miłego dzionka:):) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Gość Kaiapa26
czesc wszystkim bardzo chcialabym stosoac ta diete . przytylam w ciazy 22 kg zostalo jeszce 7 ale chcialabym schudnac 10-15 kg . mam 6 miesieczne dziecko karmie jeszce piersia czy moge zastosowac ta diete teraz?????

szczerze to nie wiem czy mozesz.nie wiem czy same białka wystarcza w Twojej diecie. wojtek gratuluje!! majeczka35 faktycznie . ledwo wypijam te 1,5 litra wody dziennie , moze to własnie to. ktos pił ta slim coffe? działa ?

Gość Mala0484
Czesc wszystkim. Dzis mam pierwszy dzien dietki za soba, nie bylo tak zle tylko mam lekkie ssanie ale dam rade ;) Ja chcialabym schudnac 6kg, mam nadzieje ze z Wami mi sie to uda,pozdrawiam.

witam chciał byc zacząć te dieta gdzie mozna dostac jakieś przepisy ,linki itp

witajcie Nowi:) zgrzeszyłam , dziś zjadłam makaron...wprawdzie niewielka porcje ale zawsze..sytuacja podbramkowa no i stało sie a jutro ważenie Dietowicze, Starzy i Nowi piszcie swoje doswiadczenia, postepy , uwagi o której jecie kolacje?ile posiłków jecie?

Gość MALAO484
polaOla123 podobno bez drobnych grzeszkow zadna dieta nie potrwa dlugo,wiec raz na jakis czas bardzo Ci nie zaszkodzi - najwazniejsze to nie poddawac sie. Ja tak ok4 posilki pochlaniam, wczoraj w nocy nie moglam zasnac bo takie mialam ssanie eh...a dzisiaj ostre bole i skurcze zaladka wiec nie wiem czy ta dietka mi sluzy ale na razie nie rezygnuje ;)

Gość boszka1987
hejka wszystkim, dawno mnie tu nie było;) ja jestem na diecie od 15 lutego i zeszłam z 64,4-59,1 hurra 5 z przodu to się bardzo cieszę:)))) zostało jeszcze jakieś 5 kilo i przechodze do fazy III;) początek był trudny ale teraz po prawie 3 tygodniach jest luzik, już sie przyzwyczaiłam do zdrowszego jedzonka- to taka mała informacja dla początkujących, ide zaraz robić bułeczki dukanowe ciekawe jak wyjdą, pozdrawiam i powodzonka życzę tym zaczynającym dopiero i nie tylko:D

No no no boszka 1987 gratulue i tez zycze wytrwalosci w dazeniu do upragnonej wagi,ja dzis przeszlam po 3 dniach protein na PW na rzazie jest dobrze ;)

No no no boszka 1987 gratulue i tez zycze wytrwalosci w dazeniu do upragnonej wagi,ja dzis przeszlam po 3 dniach protein na PW na rzazie jest dobrze ;)

witam wszystkich!:) Trochę mnie nie było ale to przez to że nie mam teraz czasu, przeprowadzka....i w końcu będę na swoim:):) U mnie jakoś leci, powolutku ale zawsze:) jeśli chcecie przepisy Dunkana to piszcie w wolnej chwili prześlę w pdf jego książeczkę;) przepisy są całkiem, całkiem. Gratuluję wszystkim spadków:))):):) Trzymam kciuki:):) Start 16.02.2010 wzrost 165 cm -------------------------------- 16.02. waga 68,800 17.02. waga 67,100 26.02. waga 66,000 05.03. waga 64,300

hej zaglada tu ktosjeszcze? Ludzie żyjecie???? Mógły ktoś się odezwać..:( Mieliśmy się wspólnie wspierać a to co ma być???

No ja nie wiem co tu tak cichutko :P ja mnie mam sie czym chwalic wiec nie bede pisac o osiagnieciach :classic_cool:

witam. u mnie jak narazie 11 kilo mniej. spodnie co nie które spadaja ze mnie. w pasie 5 cm mniej.

No jednak ktoś tu jeszcze żyje:) A już sie zaczynałam martwić że dieta was dobiła..hahhaha;) MALA0484 Każdy spadek jest powodem do pochwalenia się:) Gratuluję spadków:) Wojtek naprawdę dałeś czadu!:) 11 kg masakra:):) U mnie sami widzice - powoli ale zawsze w dół:) I to jest powód do radości:) W ciąży przytyłam 24 kg w dniu dzisiejszym mogę się wam pochwalić że wchodzę w spodnie sprzed ciąży!!!:) Do 60 sprzed ciąży brakuje mi jż bardzo nie wiele I jestem badzo szczęśliwa!!! Jednak mim celem jest 56 kg i uparcie będę do tego dążyć!:) A powiedzcie mi jak tam wasze zdrowie? U mnie wszystko ok ale wiem że na innym forum na którym lubię pogadać ludziska skarżą się na bół nerek..:( Także uwaga, pamietajcie dużo pić;) Pozdrawiam i cieszę się że czasem ktoś tu zagląda;):)

Hej, Uważajcie na tę dietę bo ja się nabawiłam przerostu candidia od zalegającego w jelitach białka... Nie mówię, żeby niestosować bo wiadomo, że na każdego inaczej działa (zresztą jest super skuteczna) tylko pilnujcie czy nie obserwujecie jakichś niepożądanych objawów (obłożenie języka, nadmierna potliwość, wypadanie włosów itp.) Zresztą teraz jak leczę candidę to mam tak ścisła dietę, że i tak chudnę :) więc suma summarum wychodzę na swoje ;) pozdrawiam i trzymam kciuki!

Gość marika4
drugi dzień dopiero - faza uderzeniowa. nie mamwiele do zrzucenia, ale boli bardzo to że byłam chudą kobietą i nagle (pewnie antydepresanty "pomogły") 7 kg w ciągu 2 miesięcy i nei mogę w nic się zmieścić :( 3 zrzuciłam na zdrowej zrównoważonej diecie a te 4 za nic nie mogę. Właśnie jem obiad - pstrąg na parze - obłożyłam go cebulą i kawałkami czosnku których nei jem tylko dla aromatu je wrzucuiłam - mnstwo ziół i przypraw i tak teraz sobie dziubię tą rybkę :) najbardziej mi pasuje placek z otrębów - naprawdę jest syty i smaczny, z woda nie mam problemów bo i tak dużo piję jej - mam nawyk. Poza tym lubię herbatę biała i czerwoną i je tez pije no i mogę pić kawęz mlekiem chudym. Jeszcze ze 2 dni uderzeniowej i w końcu warzywa - których mi tak brak :( Nie tęsknię za chlebem i tak mało go jadłam, ani ryżem i makaronem które lubię... Lodówka nei domyka sie d anbiału i ryb :) A zaraz jes\dziemy kupić z mężem grill elektryczny, żeby to jedzenie urozmaicić.

Gość marika4
i stan mojej wiedzy medycznej jakoś nie daje mi uwierzyć w candidię po protalu... przeciez wszelkie grzybice kochaja cukier i nim się żywia a protal go minimalizuje. No chyba że jest to efekt tzw. nagłego odstawienia cukru i taki jest jego efekt... dla mnei to mega dziwne.

Witam wszystkich:) malawronka ja robię placuszki z otrębów: -pól serka wiejskiego -1 surwe jajko -1 łyżka otrębów pszennych -2 łyżki otrębów owsianych -2 tabletki słodzika (rozkrusz) -1 łyzka mąki kukrydzianej - 2-3 krople aromatu np. cytrynowy (bo akurat ten lubię) i to wszystko mieszasz i smazysz oczywiscie bez oleju na patelni teflonowej;) wychodzi ok 5 placuszków:) pyszne są:) Ja dziś robiłam pieczeń ala rzymską:) superowa wyszła:):) Noi odnotowałam dziś kolejny spadek:):) -1,5 kg:)

Witam wszystkich:) malawronka ja robię placuszki z otrębów: -pól serka wiejskiego -1 surwe jajko -1 łyżka otrębów pszennych -2 łyżki otrębów owsianych -2 tabletki słodzika (rozkrusz) -1 łyzka mąki kukrydzianej - 2-3 krople aromatu np. cytrynowy (bo akurat ten lubię) i to wszystko mieszasz i smazysz oczywiscie bez oleju na patelni teflonowej;) wychodzi ok 5 placuszków:) pyszne są:)

dla tych co lubią podjeć jakieś pieczywko;) Przepis na bułeczki:):) Składniki Porcja na dwa dni: 1 jajo 2 czubate łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki otrębów pszennych 4 łyżki otrębów owsianych pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia spora szczypta soli 4 papierowe papilotki do pieczenia Okres czystych białek i faza z warzywami :) Jajko ubić trzepaczką, tak by zwiększyło swoją objętość o połowę. ( około minutki ) dodać serek i wmieszać delikatnie do jajka. Dodać resztę składników. delikatnie wymieszać. Można dodać ulubionych ziół suszonych, np. bazylię czy oregano. Na blaszce wyłozyć 4 papierowe foremki do muffin, przełożyć do nich ciasto łyżką. Piec w temp. około 200 stopni na delikatny rumiany kolor ( około 15-20 minut). Ja wierzch posypuję odrobiną maku, ale nie jest to obowiązkowe;) Bułeczki są delikatne i wilgotne w środku. Po wystudzeniu papierki odchodzą bez najmniejszego problemu. Smacznego życzę:)

a tu macie jeszcze przepis na bułeczki;) Składniki Porcja na dwa dni: 1 jajo 2 czubate łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki otrębów pszennych 4 łyżki otrębów owsianych pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 papierowe papilotki do pieczenia Okres czystych białek i faza z warzywami Jajko ubić trzepaczką, tak by zwiększyło swoją objętość o połowę. ( około minutki ) dodać serek i wmieszać delikatnie do jajka. Dodać resztę składników. delikatnie wymieszać. Można dodać ulubionych ziół suszonych, np. bazylię czy oregano. Na blaszce wyłozyć 4 papierowe foremki do muffin, przełożyć do nich ciasto łyżką. Piec w temp. około 200 stopni na delikatny rumiany kolor ( około 15-20 minut). Ja wierzch posypuję odrobiną maku, ale nie jest to obowiązkowe Bułeczki są delikatne i wilgotne w środku. Po wystudzeniu papierki odchodzą bez najmniejszego problemu. Smacznego życzę

Gość marika4
ja placek robię wg ksiązki z 1 łyżki otrębów owsianych, 2 otrębów pszennych, 1 łyzki twarożku odtłuszcoznego i 1 jajka. Robię jeden palcek i jest mega smaczny. Powiedzcie mi w której fazie mogę jeść cebulę jako dodatek do jedzenia? To warzywo to napewno nie 1 etap ale w drugim na PW chyba tak?

marika4! wg książki daje się 1 łyżkę otrębów pszennych i dwie łyżki owsianych a nie odwrotnie!

Gość mam znajomych(malrzenstwo)
ktorzy stosowali te diete przez 6 miesiecy, oboje stracili okolo 15 kg kazde, byli bardzo zadowoleni. Od 4 miesiecy sa na tej ostatniej fazie "na cale zycie" robia dzien proteinowy w kazdy czwartek, nie jadaja makaronow ni ziemniakow i juz kazde przybralo okolo 6 kg. Sa zrozpaczeni, bo nie chca wracac na diete proteiny/warzywa bo juz maja dosyc tylko takiego jedzenia, za to jesli jedza cokolwiek innego to tyja. Zastanowcie sie czy warto!!

mam znajomych(malrzenstwo) fajnie że stracili te kg...powiadasz 6 miesięcy a teraz od 4 miesięcy są na ostatniej fazie? a co z faza utrwalającą??? na 15 kg to 150 dni fazy trzeciej a nie od razu czwatej....:/ Więc tyją...:/