Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

Izu z ta sukienka to do Ciebie było:))pomyliłam nicki:-O Holly jak mąz się czuje?

U nas pada i brzydko, mnie lupie kregoslup az w biodra idzie... Dzisiaj na nocke. Robimy sobie wlasnie dyskoteke z Kubusiem :) Mamuniu dziekuje, wlasnie do pranie wrzucilam vanish ale nic nie dalo... To jest rdza, takich pelno malusik kropeczek na calej sukience, ale nie wiem skad i czego... moze benzyna moj tata mowil, wezme do pl i zobacze a jak nie to ide nago :PPP

Izu benzyna anie!!jest tlusta0nerobi więcj szkody niz pozytku:((moze sodą posyp? to znalazlam w necie:)) Rdzę łatwo usunąć z włókien roślinnych , trudno ze zwierzęcych Świeżą plamę posypać solą, następne wycisnąć na nią kilka kropel soku z cytryny lub roztworem kwasu cytrynowego i pozostawić na godzinę. Jeżeli rdzę wywabiamy z materiałów z włókien roślinnych należy po wywabieniu plamy spłukać tkaninę i zobojętnić działanie kwasu roztworem amoniaku lub sody. Czynność zanurzania plamy w kwasie i amoniaku powtórzyć kilkakrotnie. Podobnie postępować przy użyciu gorącego roztworu kwasu szczawiowego Rdzawe plamy na białych tkaninach trzeba usuwać wywabiaczem do rdzy, który można kupić w sklepie. Wełniane i jedwabne tkaniny trzeba oddać do specjalistycznej pralni chemicznej.

Pia no to masz fajowo, że wyjeżdżasz :-) a tam klimat inny więc będzie lepiej niż u nas :-) mojego małżona jeszcze niet :-( dzisiaj byłam załatwiać przedszkole - przyjmą Andzię na okres próbny dwa tygodnie - jak się zaaklimatyzuje to będzie na stałe. Najgorzej się martwię o to, że na styk będę w pracy chyba że kupię rower albo auto ale i tak będę latać z jęzorem bo o 6 30 otwierają :-( I tak teraz wszędzie latam z jęzorem na wierzchu :-( nie wiem jak wydolimy z kasą .... wogle nie chce smęcić Mamuniu Zośka niedługo będzie ważyła więcej od Andzi bo moja nic jeść nie chce :-( Myszko co u Ciebie ? ostatnio pisałaś, że wybieracie się nad morze :-) u nas jest wiele atrakcji, które mogą zaskoczyć na przykład ostatnio facet stał bez gatek i wachlował sobie finfla i się cieszył... dodam że był pijany i miał ze sobą dziecko w wózku:-(

Dziekuje mamuniu. W takim razie zabiore ja do pl i pojde do pralni i spytam sie czy cos sie da z tym zrobic... a taka byla ladna :(

Gumi aga moze jakos dacie rade... Przynajmniej masz wyjscie z tym przedszkolem... dasz rade silna babka jestes. Moze kots Ci pomoze przy odbieraniu z przedszkola albo zaprowadzaniu malej?? Wspolczuje Wam z tym jedzeniem. Moj Kuba zawsze je i prawie wszystko ... Nawet papryke kaze sobie kroic w paski i je.

Izu to masz super Kubusia bo wszystko wetnie ja to mam jazdę z karmieniem :-(

Hejka My już po spacerku, dziś dzieciaki (Dawid i Inga) dalej niż klatka schodowa się nie wybrały bo obok postawili zraszacz do roślin. Niczego im więcej do szczęścia nie trzeba było. Po pierwsze dementuje pochlebne opinie na mój temat. Przypominam że w pracy nazywali mnie czarną żmiją. Prawda jest taka że nie mam wyrozumiałości dla głupoty i lenistwa a całą resztą staram sobie wytłumaczyć i postawić się na miejscu drugiej osoby. Bardzo miło usłyszeć tak miłe słowa ale chyba niechcący zniekształciłam swój obraz. Tez się denerwuje i często daje temu wyraz. A co do teściowej i teścia to traktuje ich jak drugich rodziców bo to rodzice męża, ale tak naprawdę to nie czuję do nich miłości. Pia my mamy dwie klimy w domu, kupione jeszcze na starym mieszkaniu. Jedną taką którą można na stałe zamontować ( my nie montowaliśmy) a drugą jak to określiłaś klimę mebel. Każda ma plusy i minusy, mebel możesz zawsze przenieś do innego pomieszczenia ( no chyba że klimę zrobisz w całym domu co jest strasznie drogie) minus to to że zawsze masz dostęp gorącego powietrza z zewnątrz bo musisz jakoś tą rurę wystawić na dwór. Klima na stałe ma jeden minus jest droga jeżeli chcesz mieć klimę w całym domu. My mamy takie albo bardzo podobne http://archiwumallegro.pl/klimatyzacja_enviracaire_climaair_13_gwarancja-673668032.html http://www.martynex.pl/klimatyzator-sharp-cvp09fr-p-340.html Jeden nam w zupełności wystarczy więc drugi zawsze komuś pożyczamy. Misty super z tym mieszkankiem:D Kiedy się przeprowadzacie Gumi Aga głowa do góry, musi być dobrze, inaczej być nie może. Mamunia a Ty jaki rozmiar masz stopy? Wiki aż strach pomyśleć ile będzie miała jak dorośnie. Moja siostra ma 42, 43 i zazwyczaj kupuje buty na zamówienie.

Hejka:) Wczoraj nie miałam nawet kiedy TV i kompa właczyc:(:( Mój chłopina...nameczy sie,serducho niby działa ok,ale łapie jedna infekcje za druga :( miał juz zapalenie dróg moczowych ,a teraz ma zapalenie pluc:(:(:( taki ma slabiutki ten organizm,ze boje sie.....:(:(:( Rana go boli.... takze u mnie wszystko w normie jak zwykle sweet:(

Hejka U nas kolejna nocka do bani. Nie wiem o co chodzi. Budzi się co godzinę pojęczy parę minut i idzie spać. Ale te parę minut wystarczy aby mnie Dawid wybił ze snu i tak zamiast spać leżę całą noc. Na szczęście widać nie potrzebuje snu bo funkcjonuje normalnie. Wczoraj po południu byliśmy na działeczce a wieczorkiem bawiliśmy się z Dawidkiem w fryzjera. Efekt włoski na jeżyka. Przynajmniej będzie miał chłodniej w główkę. Zaraz nas pakuje i jedziemy do teściów Pia udanego wypoczynku:) Holly dużo zdrowia i siły Wam życzę. Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co teraz przezywacie. trzymaj się kochana.

Hej Samadamo,a moze podawaj mu viburcol albo tak,jak ja zrob napra z melisy?Zosia wyija ok 25ml i spi o niebo lepiej:))dzis 1 pobudka o 6 na picie i wstała pare minut temu.A tez w nocy byl płacz,kilkanascie pobudek,nie wiem co ja tak niepokoi,ale teraz jest ok. Wiki nosi rozm.38!!taki,jak ja:-O Kupiłysmy sandały-alleluja!! No i popadało wczoraj u nas porządnie,ale juz dzis od rana powtórka z rozrywki:-P Holly biedny Twoj mąż((niestety,czesto po operacji organizm jest osłabiony-stąd te infekcje:((oby szybko wrócił do domu🌼 Pia szczęśliwej podróży

Witajcie :-) Holly życzę zdrówka i wytrwania :-) wszystko będzie dobrze!!!! Pia miłego wypoczynku i dobrej zabawy !! Mamunia - stopa Wiki naprawdę duża :-)

hej kochane! szukam po necie i nie moge znaleśc: moze ktos ma jakąs stronke z kinami i zeby były wioadomosci co i kiedy graja, chcemy z Czarkiem na shreka 3 jechac i chce sie zorientowac:) Zuzu sobie dzis wąsy jak u kota narysowała pod nosem długopisem:) Moczymy dupska codzienie w wodzie, w niedziele i wczoraj bylismy nad jeziorkiem, mielismy popływac na kajakach ale pogoda sie psuła i nie chcieli wypozyczac bo dzien wczesniej ktos zatopił kajak:) co tu jeszcze:) Wiecie ze geodeta nie zrobił nam dzis mampki pod zabudowe Jejku i tak nas kreci z tygodnia na tydzien. niedługo bedzie rok jak sie staramy o papiery i to tylko u niego!!!

Heeeej!!! Pia zabrala Was ze sobą???:))meldowac sie i to juz!!! Ja od 7 rano przy kompie,dostałam cynk o pracy na stanowisko do duzej spółki miejskiej w moim miescie-dział windykacji,odpicowałam lit motywacyjny jak sie patrzy,zmieniłam fotke w cv i dzis zawożę.Kurde,oby sie udało. Nocka super,mala spi wspaniale-tu,tfu,wstaje o 8 usmiechnieta i rozgadana:)) Lata ciag dalszy,choc po deszczu powietrze przyjemne i juz slonce tak nie pali:))

Babeczko z tymi urzędasami(nie obrażając nikogo) to tak jest,na wszysto trzeba czekac :-P Jak nie masz chodów w danym urzedzie do doopa blada:-P

Wiem!!nie zapłaciłyscie rachunku za neta!!:-P Zawiozłam papiery-jest sporo chętnych:((mają sie odezwac w ciagu najbiższych kilku dni w sprawie rozmowy... Zosia spi,zjadłysmy z Wikuska nalesniki-cała się kleję od potu😭

hej Mamuniu hihi mi już podłaczyli z powrotem:D Zbierałam sie do pisania ale zawsze coś mi Zuzu powciska i chiny i japonia na kranie:) Wczoraj mielismy jazde z mała:( Nie mogła sie wykupkac, nigdy tak nie miałam z dziećmi:( Zaczeło sie od tego ze poszła za tv zrobiła sie jak zwykle czerwona ale zaraz potem zaczeła tak płakac jakby ją ktoś wrzatkiem polał:( patrze a tam kupka ale jeszcze w dupce i dalej nie ma zamiaru wysc i tak z godzine albo lepiej, nie ma jak jej czopka dac ani termometru włzyc..nic innego mi nie przychodziło do głowy...dzordz mowi ze lewatywe trzeba jej zrobić...Boze lewatywe jak ja nigdy tego nie robiłam i nawet nie wiedziałm jaki i z czego, ale w koncu troche sie jej ukruszył glutek, usneła na brzuszku z podkurczonymi nogami spocona i z płakana. Dzis rano brat mi przywiózł jabłek zjadła poł, miała nawet dobry humor, Czarek chciał kupke to posadziłam oboje na nocnik dałam zabawki kibelkowe( zabawki z kinder) ii za 5 minut słysze płacz jak wczoraj, patrze a tu poprawka z rozrywki kupka nie chce wyjsc, splakała sie kochana żabka az wstała z nocnika ale posadziłam ja poprzytulałam, zabawiła sie , ja wyszłam i przychodze a nocnik do połowy zakupkany i pokazuje dumna i spocona moja kochana ze zrobiła. Jejku je zupki( moze za tłuste) znikome ilosci słodyczy...:( :( Mamuniu napewno zadzwonią!!!! Oni sami by sobie krzywde zrobili gdyby Ciebie nie przyjeli:)

Amorku Zuzu podobnie jak Kubuś mi goraczkowała 2 dni i nie miała innych objawów raz na dobe dałam jej Ibum i było ok na 3 dnien super tez nie wiem o co kaman? podejzewałam ząbki ale chyba nie ma nowych! A moze po szczepionce? bo to chyba ze 3 dni po dostałą tem własnie do 38st nie wiem!

Holly , szoda mi was, teraz dzordz cierpi....kurde jak nie urok to...sr. ... niech wam szybko zdrowieje!!!!

Babeczko podawaj Zuzu wiecej jabłek +jogurty,kup gotowe sliwki suszone w sloiczku z Gerbera-nam pomogly juz dwie łyżeczki,albo ugotuj kompotu z suszonych sliwek.Biedna malenka niech tak sie nie męczy:((

Hejka babole moje kochane :) Ale upał!! W pracy zapiernicz, w domu sauna nieee da sieęę żyyyyć zwariuje jak nic, o o o! :P Samadamo może spróbuj jak Mamunia radzi z tą meliską ciekawe co takiego szkraba meczy, ze źle mu się spi :( Holly dobrze, ze już po. Trzymam kciuki za szybką rekonwalescencję (łomatko trudne słowo ;) ) Pia udanego wypoczynku!! :) Mamuniu - powodzenia! Jeju odliczam dni do 6 sierpnia, kiedy to ostatni raz pójdę do pracy i wrócę dopiero ostatniego sierpnia :P Aa mówiłam wam? Moi rodzice zdecydowali, ze teraz nie jadą na mazury ale ja biore tydzień wiecej urlopu i pojadą w tym czasie co my i tydzień wczesniej a ja posiedze z malenką w domu. Wiec będą ponad 3 tygodnie na mazurach :) Musze się pochwalic ;) Naduniek używa pieluszek już tylko do spania :) nawet na dworze wysadzam ją na trawkę ;) Nie mam czasu do was pisac, bo w pracy wiecie co potem do mamy po małą, do domu robic obiad, o 19 tej idziemy na plac zabaw bo nareszcie troszke chłodniej ;) wracamy o 21 ;) kolacja, kąpiel i spać. Tzn mała spać bo ja coś jeszcze wyprasuje, albo zalegam ze słonecznikiem (ostatnio mój nałóg) przed TV i ide spac o 1 wszej. 6.30 pobudka do pracy Nadia śpi w piżamce na krótki rękaw i krótkie spodenki bez żadnego przykrycia. Ja śpie na golasa. W domu mamy 30 stopni. Koszmar jakiś!!! Jeszcze okres wczoraj dostałam :o w taki upał!!!! :o no i od roku mam tak mega regularny, ze własnie sobie wyliczylam, ze będę miała akurat na podróż i pierwsze dni w Słowenii :o shiiiit!!!!! Powoli robię listę zakupów na wyjazd musimy kupic wózek-parasolke dla małej. Z tego już wyrosła :( jak w nim śpi to jak dziecko specjalnej troski, nóżki podkurczone, zgięta główka :P Ale to chyba po wypłacie ;) może premią sypną w tym miesiacu to by było gites

Dziewczyny piszę do Was z prośbą o modlitwę za moją mamę. Została ranna podczas wypadku polskiego autokaru w Zagrzebiu. Czeka na ciężką operację kręgosłupa, która będzie jutro o 8 rano. Proszę Waso to byście się za nią pomodliły...mam nadzieję , że jak dużo ludzi nawet obcych będzie się za nią modlić to Bóg odda mi tu ukochaną mamusię i babcię chłopców....z góry Wam dziękuję....

jeju Goniu :( :( :( trzymam kciuki i pomodlę się napewno!!! trzymajcie się!!!

Goniu ja tezie z chęcią przylacze, bedzie dobrze trzymajcie się!!! U nas juz spia wszystkie dziki:) Wykąpaliśmy sie wszyscy w basenie ale była jazda:) czarek uchachany zuzu w 7 niebie a my z dzordzem sie na nich napatrzec nie mogliśmy:) Lece pograc w Icy tower:D na nk:)

babeczko ja porobiłam przelewy i w miedzyczasie wypociłam ze 2 litry :o idzie zdechnąć!!! jutro piątek!!! czeka nas weekend nad jeziorkiem :)

Goniu- trzymajcie sie! duzo zdrowia dla Was! modlimy sie o to cala rodzinka! buziaki!

Goniu jestem z Toba i Twoją rodziną!!będzie dobrze🌼 Daj nam znac jak przebiegła operacja. My dzis wyjezdzamy do chrzestnego Zosi,ktory ma domek 120km stąd nad samym jeziorem:))

hej Goniu melduje jak tylko bedziesz mogła. Mamauniu ja tez chce takie chrzesnego z domkiem nad jezirem, Zosia juz wogóle jak mulatka bedzie :) plecy mmnie bola i jestem nie wyspana, Zuzu sie budziła z wyjcem na picie no tak skwar w pokoju ze szok, przenieślismy sie ze spaniem do duzowego i spałam na podłodze a krolewna na całym łozku sie rozwaliła:) Byle jaka czynnosc wywołuje pocednoe, podrapanie po tyłku to utrata 100litrów potu:) Myslenie w moim przypadku ze 150l :) lece bo powstawały i sniadanko trzeba jakies zmontowac:) Meaa Zuzu tez na noc tylko pieluszke zakladam ale ona mi nie woła no chyba ze po fakcie pokazac co zrobiła na podłoge:( jejku juz tyle ta nauka trwa ok 2miesiecy a ona nic:) no pare razy zrobila alele to ja ja sadzam:)

Moja Zoska to wogole nie kumata z:myciem rąk i buzi-nie lubi strasznie:((mycie zębów-masakra-wrzask na pół osiedla:((siku na nocnik-nawet nie myślę co to bedzie jak zaczne ją uczyc-P Ostatnio przebojem nr 1 na jej liscie są.....rolety:))szału dostaje jak nie moze ich dosięgnąć:((muszą byc tak opuszczone,ze jak stoi na łózku to siega rączkami do sznurkow i rolety-sama je sobie opuszcza i podnosi-potrafi tak pół godziny:-O I ostatnio do jej starej grającej zabawki włożyłam nowe baterie-normalnie szał:))jakby sie nigdy nią nie bawiła:)) Nocka ok,pobudka po 8:))daje pospac zołza ostatnio:))