Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

🖐️ Meaaa- :D mordo Ty moja:D, chyba Cie ozloce, po Twoim poscie jeszcze lzej mi na sercu. :D no to ja tez " nie sciskam juz':P fajny ten Towj lekarz:D hmmm z prezentem moze cos do psikania albo portfel, no nie wiem a czym interesuje sie Twoj brat? Babeczko- no jestes juz:) jak maluchy juz zdrowe? co slychac na budowie? Kessi- super te wyrko i tez bardzo niziutkie, i super sprawa z tymi barierkami po obu stronach,fajowe te wasze targi. Mamuniu- no i fala dla Zosi za pieknie przespana noc, fanfaryyyy:D u nas dla odmiany nocka do bani . ale chyba to zeby, bo wszystko gryzie, jest lepiej po tych granulkach ale po tym jak sie zachowuje obstawiam zeby. jak zasnal wieczorem wchodzimy potem do pokoju a wszystko z lozeczka powywalane tylko zostawil "swojego krolika";) w ogole nie dal sie lobuz wlozyc do spiworka na noc, gdy tylko maz go probowal wlozyc do spiworka jak mysz pod miotla spal i ze nie chce. kolderka tez nie... obudzil sie o wpol do pierszej i do 4 w naszym lozku przerzucal sie z miejsca na miejsce, siadal pokazywal ze chce ksiazeczki. o 4 dostal butle i granulki i jakos zasnal i spal do 8 a teraz zasypial mi poltora godziny a oczka malusie. no i w koncu kupilismy spacerowke, dzis kurier przywizol jak w listopadzie polecimy do pl przywioze ja sobie, ciesze sie bedzie mi lzej wozic mojego lobuza:)

Wyczytalam wlasnie ze to sa ziemiorki... I najgrozniejsze sa larwy. Nie umiem znalezc tu zadnego srodka na nie. na allegro znalazlam ale zanim z Pl mi przywiezie M to 3 tyg minie :( A tego tam jest tyle ze szok. Narazie wzielam prysznic i zlalam wode je porzadnie i te larwy co na wierzchu to wylalam z woda... Ale co z tego jak teraz maja za mokro. Musze kupic ziemie i wszystkie kwiaty przesadzic:/ Ale to tez nie daje gwarancji bo moga sie gdzie larwy nadal chowac... ehhhh :( A takie ladne mialam kwiaty :(

ooo wlasnie znalazlam jakies srodki... hmmm chyba sie przejade do hombasa bo mi to spokoju nie daje:( Kubal spi ide ogarnac co moge reszte potem...

ja na chwilke :) Amorku http://my.freecycle.org/ tam jest tez grupa z waszego miasta - logowanie bezplatne :) to jest ogolnoswiatowe :) Izu - ja wiem ze kolezanka miala ten problem i sa jakies paleczki - jak sie dowiem albo przypomne se to ci napisze lece po Anecie do szkoly Marta spi :)

Hejka.... przeczytalam wszystko i jestem na biezaco. W hotelu udalo mi sie na moment usiasc do Leptopa i zalapalam sie na wpisy jak podsuwalyscie propozycje imion dla Cieplej. Mialam zaczac dzisiaj od gratulacji dla Cieplej i pytac czemu zrezygnowala z Olivera ale na szczescie doczytalam, ze to chodzi o kota ! Ciepla - tak czy siak, gratuluje nowego domownika. Mamuniu - no nawet sobie nie wyobrazam jak cierpieliscie z Zosia po ladowaniu z lozeczka. Pascal co kilka miesiecy znajdowal nowy sposob a my musielismy ciagle sie (jego?) zabezbieczac. Na poczatku pomogla koldra przewleczona miedzy zeberkami. Ewcia - kurde, slow brakuje. Kiedys mi powiedziano, ze rowerzysci w niemczech to jak swiete krowy i nie raz mialam tego dowody ale Wasz wypadek to juz szczyt chamstwa i znieczulicy. Holly - lo jejku ! Juz widze tych dziadkow w kalesonkach na zajeciach :-) Nie daj sie kochanie i korzystaj ile sie da ! Izu - no gdyby nie moja wkladka tez bym pomyslala, ze jestem w ciazy bo mam nieprawdopodobny apetyt. Zawsze sie tak rozbestwie w PL. Wlasnie podprowadzilam dziecia prince-polo :-P . Kupilismy i po powrocie podzielilam na rowne trzy czesci i kazalam im wyniesc do siebie na gore. Jak deb ukradlam pierwsze Julce myslac, ze sie nie doliczy a pozniej stwierdzilam, ze czemu tylko jednemu dziecku mam krasc i ukradlam kolejne dwa. Jak skoncze pisac to ide krasc dalej ....:-P Kessi - to sa jaja ! Jak mozna byc tak bezdusznym albo czuc sie tak bezkarnym, by ukrasc komus olej (jeszcze rozumie prince-polo na obczyznie ale olej ! ) ! Pomyslalabym nad jakas pulapka albo czymkolwiek nieprzyjemnym, zeby popamietali ! Kiedys maialam malutkie suzuki swift i bylo to moje ulubione auto, nigdy mnie nie zawiodlo i nigdy sie nie zepsulo. Ponoc do dzisiaj jezdzi a ma juz nascie lat. meaaa - jakbym Cie nie znala to bym pomyslala, ze opowiadasz banialuki. Nadia jest niesamowita z tym swoim opowiadaniem. Nawet nie tyle jak mowi ale , ze wszystko kojarzy - przyczyny, skutki, wyciaga wnioski. Super !!! Ciekawe jak kaszel ? Samadama - mam dwa obywatelstwa, wiec moze i kara za wykroczenie sie liczy podwojnie :-). Ale slowo honoru w przyszlym tygodniu ide wyrabiac Pascalowi dokumenty bo ilez mozna miec szczescia . Amorku - dobrze, ze Ci pol kamienia z serca spadlo ! Zrobisz wszystkie badania i spadnie druga polowa :-) A ja siedze teraz z zawalonym nosem, w cieplych skarpetach i szalu pod szyja. Wrocilismy dzien wczesniej bo w trojke jestesmy przeziebieni i ciaglo nas do wlasnych lozek. Juz na starcie tydzien temu mielismy opoznienie bo zamiast do PL to wyladowalismy u lekarza , co tutaj w sobote rano graniczy niemalze z cudem ale Pascal wstal z goraczka i okrutnym kaszlem. Dostalismy antybiotyk na wszelki wypadek i juz w sobote wieczorem wiedzialam, ze mu musze go podac. W sumie dopiero wczoraj wieczorem widzialam poprawe i przez caly czas trzeba bylo na niego chuchac i dmuchac. Jak jemu sie poprawilo to nas w trojke zlapalo hurtem. Ale nic to, mielismy wspaniala pogode i dobrze spedzony czas ! Chcialam jako dowod rzeczowy dla Was sfotografowac sasiada na balkonie - w slipkach i okularach slonecznych ale w ostatnim momencie stchorzylam :-). W ogole bylo fajnie tylko juz na poczatku maz sie zamyslil i zle pojechal przez co dolozylismy 350 km ! Myslalam, ze mnie trafi w tym aucie ale szybko sobie wymyslilam, ze to byl palec Bozy, bo kto wie co by nas czekalo na tej innej trasie. Szkoda tylko, ze przesiedzielismy prawie 4 godziny dluzej w aucie :-( No i jeszcze Pascal ubil l jedynke ! Nie dosc, ze ma taka szpare miedzy zebami to teraz mu jeszcze brakuje cwiarki zeba :-( Nawet nie mysle o wizycie u dentysty bo sobie tego nie wyobrazam. Niedawno goraczkowal i nocy nie przesypial bo mu zeby wychodzily a teraz je wybija :-( . A jak juz dogoni Wasze dzieci i zacznie po ludzku mowic to bedzie seplenil, bo kto to widzial takie przeswity miedzy zebami :-( Ide na prince-polo :-P

Siedze i sie denerwuje :o maz z kolega robili samochod w garazu i nagle wybiegli bo trzeba do szpitala z jego zona jechac :( dzwonilam teraz do meza na omore i mowi ze nasza kolezanka dziwnie wyglada cala sie trzesie głowe jej rozsadza i mowi ze zmieniona na buzi czekaja na RMI - nie wiem czy to to samo co rezonans czy co? martwie sie kurka :( od poniedzialku miala wrocic do pracy po macierzynskim a pare lat temu miala podobna sytuacje ze cos jej zablokowalo nerwy i cos tam jeszcze i ja sparalizowalo na jakis czas a oni maja 2 malutkich dzieci corcia 9 m-cy starsza od Marty a synek roczek w grudniu bedzie mial... no nie usiedze spokojnie :( Mamuniu - byłaś u tego lekarza?? jak nie to MARSZ!!! bo Cie pogonimy !! Pia - witaj po przerwie heheh a jakbys zgadla od dwoch dni podoba mi sie wlasnei oprocz mojego bylego Baleno Swift :P fajnie wyglada a ja jakos chce suzuki :) oj Prince Polo.... mniami ja jutro pieke / smarze paczki z podwojnej ilosci :P Zdrowka dla Was i super ze taka pogode trafiliscie Izu - nie przypomnialam sobie tej nazwy ale wiem ze wiekszosc kwiatow tu ma plesc juz w ziemi i jak kupuje sie ze sklepu to juz sa zakazone a po jakims czasie larwy i inne gady sie "wykluwaja" i kolezanka jakies paleczki znalazla na to tu w sklepie ogrodniczym Sorki laski ale mnie nosi normalnie ide se cos do picia zrobic

Pia 🖐️ pomysl sobie, ze to sa mleczne wiec i tak bedzie mial piekne zabki :) A szpare moj M ma wielka i ma zeby krotkie takie niepasujace do jego wielkiej buzi ;p a nie sepleni I fajnie, ze wakacje udane :) Hehehe Nie ma to jak wyjadec slodycze dzieciom :) A ja pije sobie Martini ze spritem :) Nie lubie ale nie mam nic innego i czekam na M. Kuba dopiero zasnol.

Kessi ja mialam piec placek z owocami bo mam jablka i sliwki, ale zapomnialam ze nie mam cukru :p ostatnio na torta wszystko stracilam i zapomnialam kupic bo nie slodze :p Wiecie co ja durna jestem, ale M jedzie do pl za 2 tyg i zamawiam sobie bombki na allegro :p to trzeba miec nasrakane...

hejo wieczornie ;) Amorku ;) ciesze sie, ze dodałam ci otuchy ;) powiem jeszcze, ze Duśka kiedyś ucisneła mi pierś i poleciało mleko (ogólnie ona uwielbia moje piersi :o tuli sie, głaszcze, ugniata... nie wiem skąd jej sie to wzieło, bardzo krótko ją karmiłam )i od tamtej pory czasem jak się kąpie to sobie ściska swoje cycuszki i mówi, że ma mleko :D :P Pia - welcome back! :D fajnie, ze wypad sie udał :) biedny szczerbaty Pascal :( prince polo to ja lata świetlne nie jadłam! aż chyba jutro kupię :P tak mnie zachęciłas ;) a co do gadulstwa Duni to mam nadzieje, ze jak będizecie nastepnym razem w BB to wpadniesz i sobie pokonwersujecie :D a Pascal jej pokaże jak wychodzić z łózeczka i otwierać samochód... :D Mamunia bo sklerozę mam i od długiego czasu próbuje ci napisac i zapominam (bo to ty pisałas o bucikach z deichmanna prawda?) jesli chciałabys kupic takie buciki Zosi to ja moge kupic i ci wysłać, deichmanna mam praktycznie pod domem. wiec to nie problem Izu - zdrówka! ja piję Jacka Danielsa z cola ;) Duśka kaszlała tradycyjnie o 22 giej... ale wydaje mi sie, ze mniej niz wczoraj (jestem dobrej mysli) teraz to juz spokój do rana ;)

Meaa no to zdrowko :) Zanim M przytacha sie z pracy to ja sie juz bede czolgac :p Najwiekszy moj problem na teraz :p jak ubrac choinke :PPP

Meaaa normalnie chcialabym ta Twoja Nadie zobaczyc w akcji jak gada :) Super jest. A mnie Kuba juz dobija, calkiem zapomnial mama i tylko iza i iza.

zdrówko! :) ale moja też ma takie akcje i są dni gdy za Dżordżem woła Laduś a za mną Matka :P :D a dzisiaj przegięla... najpierw zjadła pół jabłka a potem Dżordż jadł obiad i nie przepuściła i nażarła sie ogórków kiszonych co zaowocowało sraczką. w efekcie puściła bąka i zasrała sobie majty :o godzine później zesikała sie na podłoge :o nie wiem co to za dzień srająco sikający ale mam dość prania majtek ;) a juz tak dawno nie było wpadki majtkowej...

Izu - Meaaa - zdrowko :) ja nie pije ale jem paluszki :P Izu - ja mialam robic na jutro tradycyjny jablecznik z tartych cooking apple tych kwasnych i z kruszonka i se wymyslilam ze dal 1,5 porcji skladnikow i wieeelka blache zrobie pol na pol ze sliwkami i na checiach sie skonczylo :( kurcze nadal jej nie zbadali a to juz ponad godzina :(

Meaa ja dzisiaj musialam myc pudlo z klockami i garaz bo siedzial na garazu i sie zlal, potem spodnie prac i rajtki. A wczoraj zsikal mi sie na getry:p Jak my jemy obiad w innej godzinie to Kuba tez nigdy nie przeposci :) Ide po jeszcze drinka

Kessi kurcze nie fajnie brzmi to co piszesz o znajomej :( Oby szybko jej pomogli... A ja nie pieke bo sasiedzi mi przyniesli kawalek sernika na zimno:P A moze w poniedzialek upichce cos na szybko jak kupie cukier i o ile po nockach bede miala checi...

jeju Kessi oby to nic powaznego :( takie maluszki w domu.... Izu hehe ja odpuściłam po jednym ;) Duśka kaszląca wolę byc trzeźwa ;) aa i tez mam w planie wypieki na jutro ;) albo jabłecznik albo śliwkowe ;) mam i to i to, sliwki kupilam a jabłka tesciu przywiózł z wsiuchy (wrócił w pon) i bedzie jabłek na całą zime ;) bo ma własny sad ;)

A ja sie ciesze bo M pojedzie i nawiezie sloikow od mojej mamy :) kiszone ogoreczki mmmm dla Kubusia zuke ogorkowa bo uwielbia :) i jabluszka i suroweczki :) Ja tez mam wlasnie i sliwki i jablka :)

Kessi ja robilam z miesem knedla. to wtedy ciasto jak na zwykle kluski slaskie dawalam...

ja nigdy nie robilam wiec nie pomoge :( jak mi sie zachce to kupuje mrozone ;)

Cześc Pia serce moje!!!!!!!!nareszcie jestes!!!:))Kurde,nie macie szczescia do wakacji w PL,w tamtym roku pamietam,ze pogoda była do bani,a teraz choroba:((jak nie urok to...wiadomo:-O Zajrzyj na @👄 No i mogłas zrobic fotke panu w negliżu:-P Wymysliłas jakąs kare dla męża za ten objazd???;-)) Kessi mam nadzieje,ze z koleżanka juz dobrze?jeju...:(( Mea dziekuję Ci,ale chyba pojedziemy,bo mąz dostał z pracy bony na paliwo,az na 400zl i musimy je wykorzystac do konca roku,wiec pewnie zrobimy sobie mały wypad:))nie ma to jak przymierzenie butów na nóżkę-jakos boje sie kupowac na oko i potem problem z wymianą. Izu u nas dzis gołąbki:))z kapusty wloskiej-szybko bedzie i duuuzo-tak,jak lubią moi domownicy:)) Mam nadzieje,ze wymienia Wam okna na zimę.... Ewcia jak Eryk? Mamaolka???? Barylko hellloooooooołłłłłł??? Pogoda do kitu-pada:((Zosia przespała pieknie noc-czyzby to byl ten czas,na który czekałam?Nie zapeszam;-)) Miłego dnia🌼

Hejka.... Tez mam nie fajna pogode, taka na lozko , cieple skarpety i kubek kakao. Zeby tylko tak juz nie zostalo do marca, bo sie zalapie na jakas depresje .... Kessi - i co z kolezanka ? Izu - to tez sie przyznam, ze mam nakupkane pod kopula :-) . Juz jakies trzy tyg. temu dokupilam bombek na choinke :-P . Tyle ich mam, ze co roku bym mogla las caly przystroic a i tak zawsze znajde jakies wyjatkowe. Mam je schowane w sypialni pod lozkiem, zeby maz nie odkryl :-) Mamuniu - ja na @ bylam juz wczoraj ale Ty pewnie nie bylas jeszcze dzisiaj :-) . No i faktycznie przypomnialas mi, ze w ub. roku trafilismy na paskuda pogode i urlop byl do bani, teraz bylo znacznie lepiej bo dopisala pogoda i ciagle bylismy na swiezym powietrzu. W sumie odpadl tylko basen Pascalowi ale ja w tym czasie jak maz z Julka byl na basenie mialam czas dla siebie. Kupilam Grochole i fajnie bylo. A i wiecie co, doszlam do wniosku, ze w PL dobrze byc aktorem. Dla mnie to niemozliwe ile jest w TV filmow polskiej produkcji, juz nie lapalam czy to ten sam serial czy rozne, bo twarze sie powtarzaja a watki przeplataja i wszystko na jedno kopyto. No i musze dokladnie poczytac o buntowniczych dwulatkach, bo mam takiego buntownika, ze hej ! Powstrzymuje sie, zeby na niego nie nakrzyczec albo nie dac w du-pe ale nie wiem na ile mi starczy sil. Najgorsze, ze malpa nie mowi i wszystko co mu sie niepodoba to jest "ala" . Zakladam mu rajtki - "ala" i sciaga , dostanie chustke pod szyje bo slini sie jak niemowlak to drze sie "ala " i chce urwac szyje, a od dzisiaj to nawet ziemniaki do obiadu robia mu "ala " . Pozostaje mi marzyc jak to pieknie bedzie za rok o tym samym czasie ...:-)

🖐️ :) Izu- i jak poprzesadzalas kwiatki? paskudne te ziemorki jak poczytalam sobie o nich. hehehe widze, ze Ty juz o swietach myslisz:) a wiesz, wczoraj tak mnie naszlo na takie domowe kiszone ogorasy, az mnie skreca na sama mysl w zoladku, mniam.... Mea- tak przeczytalam jak napisalam wczesniej i chyba jakos glupio wyszlo:O ja nie ciesze sie, ze Ty tez tak masz ale podnioslo mnie to na duchu, ze widac, ze to jest cos normalnego i to co Ci powiedzial lekarz.:) a ja i tak jestem pod wrazeniem nocnikowania Nadii my nadal z pielucha.... Kessi- jej i co z kolezanka:( wiadomo juz cos?? tu kurcze tyle czasu czeka sie zeby byc przjetym w szpitalu nawet jak cos sie dzieje zlego:( Mamuniu- wlasnie Ty do lekarza mialas isc.... Pia- zdrowka dla Was🌼 wiem, ze latwo sie mowi ale nie marwt sie zabkami na szczescie to tylko mleczne. a ja dzis z rana jak Was poczytalam o ciastach az mnie zassalo i tez upieklam muffinki z nutella pycha wyszly:)obiad mi dochodzi na gazie, jak Kubus wstanie idziemy na spacer bo pieknie dzis mamy:)

Pia byłam na @ wczoraj i dzis,ale jesli sugerujesz,ze cos mi napisałas to...chyba mam jakies zacmienie wzroku:-D Amorku podrzuc mufinkę:)) Polecam Wam film"Nietypowa wdowa"-francuski.Dzis obejrzalam jak mała spała-relaksujący,wesoly i..dający do myslenia co jest ważne w zyciu. Mamy zaproszenie do znajomych,ale taaak mi sie nie chce isc,bo bedzie tam taka jedna nasza wspolna znajoma,ktorej nie trawię zbytnio:-P Poza tym dla mnie wyjscie z dziecmi w gości to czasem kara:-P Bieganie za małą i pilnowanie,by czegos w nowym,pieknym domu nie pobiła,pobrudziła itp:-O

🖐️ macham na szybciora dzieki ze sie martwicie kochane jestescie 🌼 Kolezance dali wczoraj tylko tabletki na zawroty glowy ktore wystarcza jej do poniedzialku a w poniedzialek ma isc do GP (internisty) Ale w szoku jestem wyobrazcie sobie nie zmierzyli cisnienia nie zrobili EKG nic z tych rzeczy tylko wywiad i "na oko" powiedzieli ze z nerwow cos takiego chyba. Przed chwila wlasnie ode mnie wyszli bo przyszli odebrac auto ktore wczoraj u nas zostalo bo naprawiali Wyglada nieciekawie ma bole z tylu glowy i po bokach zawroty mdlosci i mowi ze wczoraj tak sie bala ze umrze na zawal :( ze chyba to jej nie pomoglo a dodalo swoje ona ma 27 lat i pierwszy raz w zyciu takie cos z sercem jej sie stalo a byla juz w lozku i wypoczywała w zasadzie szla spac dzieci juz spaly a tu nagle takie bicie serca i slabosc i blada jak sciana... zasugerowalam jej badania tarczycy w razie czego bo roznie to moze byc a i lekarz w poniedzialek powinien jej wszystkie badania zlecic ... No nie moge uwierzyc ze tak ja olali w tym szpitalu... 😡

Kessi - ja sie nigdy nie przestane dziwic tamtejszej sluzbie zdrowia :-( Az mi glupio pisac w takich momentach jak tutaj to wyglada bo to okrutnie niesprawiedliwe , ze tak duzo zalezy od miejsca w jakim sie mieszka. Niech kolezance nie wykryja nic zlego i niech wraca do sil i zdrowia. Mamuniu - jejku, tez nie lubie chodzic w gosci z malym dzieckiem. Znacznie bardziej wole goscic gosci u siebie bo zawsze sie stresuje czy nie rozbije jakies pamiatki rodzinnej albo nie pobrudzi perskiego dywanu. Twoja Zosia taki Aniol, wiec na pewno nie przyniesie Ci wstydu ! Wyslalam dzisiaj jeszcze raz eMail, choc ta wczorajsza mam pod wyslanymi ale widocznie zaginela w przestrzeni. Amorku - Ty chyba pisalas przy okazji lozeczka, ze masz daleko do Ikei ? Tak sobie mysle, ze jak Kessi robi w Tesco zakupy online to na pewno tez mozesz zrobic w Ikei. Jak jest sie zdecydowanym i wiadomo co sie chce kupic to czasami lepiej tak zamowic, bo od jakies kwoty pewnie transport jest za darmo. Holly - co sie robi w sanatorium w sobotni wieczor ? :-P Pascal po Urlopie nie moze usiedziec w domu i dzisiaj pierwsze ja a teraz maz poszedl z nim do....Media Markt , bo za oknem zgnilizna i nici z placu zabaw. A i przypomnialo mi sie cos.... beda u nas w Aldi w czwartek bardzo funkcjonalne komplety dla dzieci - kurtka i spodnie. Z gory sa powleczone ogumieniem a w srodku ocieplone i nadaja sie rewelacyjnie na ta pore roku. Kupilam w ub. roku Pascalowi i jest nie do zdarcia, nie przepuszcza wiatru i nie przemaka a najbardziej mi sie w nim podoba, ze wystarczy przetrzec szmatka i jest po najwiekszym tarzaniu w blocie w mgnieniu oka znowu czysty. Zdarzalo sie nam na plazy, ze mamy pytaly gdzie to kupilam. Patrzylam na polska strone ale ich nie maja. Mam kupic kuzynce, jesli ktoras by chciala dla siebie ( tfu, dziecka :-) ) to moge kupic wiecej. U nas kosztuja 14,99 Euro. Wklejam linka : http://www.aldi-nord.de/aldi_angebot_do_21_10_2010_48_461_7105_5.html

🖐️ macham i ja wieczornie. Kubus juz po spaniu wstal w lepszym humorku, zjadl obiad i poszlismy pokopac pilke pod dom. potem nad wode, takze wybiegal sie, po drodze wszamal muffinke i pojechalismy jeszcze na zakupy. kupilismy lobuzowi w nexcie komplet czapke, szalik i rekawiczki ale nie dal sobie przymierzyc w sklepie ....no i okazuje sie, ze ta czapa ledwo wchodzi na glowe a rozmiar 3-5 lat!!!! musze oddac i cos innego wybrac. Kessi- mnie az telepie jak slysze o tutejszej opiece. rece opadaja, jak traktuja oni czlowieka, podchodza do wszytskiego tak lajtowo, ze to przeciez pikus, ze serce kolacze i czlowiek jak cien :O az strach sie bac takich sytuacji. tam chyba trzeba by bylo na nich z buzia i nie dac sie splawic... ale tak sie dobrze tylko mowi.:( oby do poniedzialku i oby trafila koleznka na dobrego lekarza🌼 Pia- juz patrzylam czy mozna on-line robic zakupy i niestety nie idzie. jest dowoz ale wszelkie informacje dot. kosztow itd na miejscu w customer service.tazke wychozi na to, ze trzeba by bylo i tak samemu jechac, kupic, zaplacic na miejscu i jak cos wiekszego to zalatwic transport na miejscu. tak czy siak jechac trzeba. a te komplety super, musze zobaczyc czy u nas cos takiego w aldi jest super sprawa:)

hejo dziewczyny ja tak na szybko.. łudze sie, ze sie któraś pojawi i pomoże... ;) wczoraj Dusia musiała zrobić kupke i babcia ją źle podtarła bo na pipulce zrobiła jej się ranka ok 1 cm, jak przecięcie... biedna płacze jak jej to przemywam i nie wiemc czym jej to posmarowac?? na razie przemywam przegotowaną wodą i zakrywam rankę sudocremem... nie wiem co robic. pierwszy raz takie coś... najgorsze, ze to pomiędzy wargami i wiadomo cały czas zamknięte, brak dostępu powietrza i wilgoć... cholerka!