Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zia86

Suknia bajka!!! - co myślicie?

Polecane posty

Gość jak z toba gadac
aha ok. chodzilo mi o to ze nie zawsze to co najdrozsze i zagraniczne jest lepsze. bo z tego co zrozumialam tak wlasnie uwazasz. i nie, nie zazdroscimy. czy ten idiotyczny argument musi sie przewinac w kazdej dyskusji? nie mierz wszystkich swoja miara. skoro dziewczyna czy jej rodzice (wszystko jedno) ma pieniadze to niech robi impreze i za mln zl. Ja zycze jej wszystkiego dobrego i realizacji planow. Sama bym takiej i tak nie chciala, wiec czego mam zazdroscic? :o

Gość Ale dziewczyny przeciez
tu nie chodzi o pieniądze. Ta suknia jest po prostu baaardzo srednia i w zyciu bym nie powiedziala ze tyle kosztuje, zresztą goscie na weselu tez by pewnie na to nie wpadli. Wyglada niedbale, zwyczajnie, malo oryginalnie i coz... raczej tanio niz jak kreacja ktora kosztuje majątek...Moim zdaniem nie jest ani kobieca ani elegancka. Zia, mierzylas sukienki maggie sottero podobno. Nie wpadla Ci tam zadna w oko? Moim zdaniem mają duzo piekniejsze suknie ale moze tak to wygląda tylko na internecie. Ja przymierzam sie do kupna ktorejs z tych sukien chociaz jak bedzie to sie okaze :) Moglabym kupic kreacje, ktora kosztowalaby nawet wiecej niz 10 kawałków JESLI rzeczywiscie bylaby POWALAJĄCA. Te nie są. Pozdrawiam i radze jeszcze troszke poszukac, moze zaczekac na nową kolekcje no chyba ze jestes juz zdecydowana ze ta i zadna inna :) To przeciez Ty masz sie czuc w niej dobrze :)

Absolutnie nie uważam i nigdy nie uważałam, że zagraniczne i drogie jest najlepsze. Np. ostatnio mieliśmy spotkanie z DJ który zaproponował nam to samo a nawet i więcej niż taka duża agencja muzyczna do której się wcześniej zgłosiliśmy, efekt zaoszczędziliśmy aż 5 tys. :) Przymierzałam Magie i te suknie wyglądają tak ładnie tylko na zdjęciach, w rzeczywistości są ciężkie, udrapowane i wyglądają moim zdaniem tandetnie. Mogę ci przysłać zdjęcia na maila jak chcesz. :) Ta suknia mi się podoba bardzo. :) Ale nie ma sukni tego projektanta która by mi się nie podobała więc po prostu będę mierzyć różne.

Gość mnie po 1 byloby wstyd
gdybym byla na utrzymaniu rodzicow i ślub brala z takim rozmachem. Żenada.... Na szczęście u mnie rodzice będą GOŚĆMi.

Naprawde moglabys wyslac fotki na maila? Bylabym bardzo wdzieczna! Moj mail - hiszpanski.nauka@gmail.com Z gory dzieki, moze faktycznie okaze sie ze szkoda sie tam do nich fatygowac

o cos sie zepsulo w tym mailu jak wpisywalam jeszcze raz: hiszpanski.nauka@gmail.com

Kurde i znowu :o Miedzy "gm" a "ail" nie powinno byc spacji

Poszły. :) Ja się do sukni( i w ogóle do wesela) rodzicom dołożę a dla nich to jest sprawa honorowa zorganizować wesele i mają na to wolne środki.

Gość też chudzinka
a przeslesz mi tez , bo jestem ciekawa tych sukienek ? ewa.anna@wp.pl

Poszło. :) Tylko wiecie dziewczyny zdjęcia do użytku własnego, bo zrobiłam je dzięki uprzejmości pań w salonie. :)

Gość też chudzinka
Zia, powiem Ci tak, w tych 2 pierwszych, ktore mi wyslalas wyglądasz wprost rewelacyjnie moim zdaniem :) (chodzi o te bardziej przy ciele ) Ale wiesz, co , myślę sobie, że ta Twoja wymarzona będzie pasować do Ciebie idealnie !

Przepraszam ze odpisuje tu a nie na maila ale strasznie mi poczta szwankuje i ledwo udalo mi sie te fotki otworzyc. Wnioski: - masz super figurke, szkoda, naprawde szkoda chowac jej pod tą suknią ktora Ci sie tak podoba! Jesteś drobna, dziewczęca, "znikniesz" za tymi jej warstwami materiału! - suknie Magie wciaz mi sie podobają :) Oczywiscie to nie to co na ich stronie bo tam te zdjecia podrasowali jak sie tylko dalo :) Moze na zywo faktycznie tandeta ale to musze zobaczyc, pomacać sobie i wtedy ocenić :) - najbardziej podobasz mi sie w pierwszej, tej z ozdobą na szyje, w takim fasonie ( nie mowie ze koniecznie w tej sukni) wyglądasz bardzo elegancko i kobieco. A chcialam jeszcze zapytac- czy mowilas paniom z salonu kiedy ślubujesz? Nie dziwily sie? Ja mam wesele niecale 2 miesiące po Tobie i tez sobie chcialam poprzymierzac w lato ale kurcze, nie pomyslą sobie ze na glowe upadlam? :) Chyba ze są przyzwyczajone do takich panien mlodych w goracej wodzie kąpanych jak my :D

Nie czytałam całego wątku, ale tylko w sprawie sukni z linka nr 1 mała uwaga - po 10min na parkiecie ten wystudiowany artystyczny nieład przejdzie w nieład jak najbardziej spontaniczny ;) wszyscy Ci po tym będą deptać, będziesz "pourywana", dół będzie poszarpany w sposób niemożliwy do przewidzenia. Wiem, co mówię, bo jedna z moich znajomych szła w bardzo podobnej i jeszcze parę mies. później znajdywałam jej "części" w różnych miejscach :P na parkiecie też się te fragmenty tiulu (? nie znam się na materiałach) walały gdzieś od godziny 21szej, a w zamkowej sali balowej wyglądało to cokolwiek dziwnie, w dodatku parę razy ktoś na takim kawałku tracił na chwilę równowagę, choć starano się zbierać to na bieżąco :P A suknia tandetna nie była, kosztowała mała fortunę i była zjawiskowa (pierwotnie). Tyle, że zabawa była naprawdę przednia, Młodzi się świetnie bawili, nie siedzieli sztywno za stołem. Jeśli planujesz bardziej przyjęcie niż wesele, to OK.

Dzięki dziewczyny. :) Właśnie są dwa "obozy" jeden mówi, że powinnam mieć dopasowaną rybkę a inni, że powinnam dodać sobie trochę objętości większym dołem przy pokazaniu figury w obcisłej górze. :) Idźcie zmierzcie, zawsze to inaczej jak się na żywo widzi. Ja mówiłam, że mam ślub w lipcu nie mówiąc którego roku. ;)

Zabulina jeśli ona będzie wow to zaryzykuje. :) Ale będę mieć w zanadrzu i tak drugą suknie, krótką którą kupuje do 1 tańca także jakby co to będzie się w co przebrać. Nie ukrywam, że chciałabym tą do kościoła a potem na przyjęcie tą rybkę co niżej pokazywałam ale nie stać mnie na dwie małe fortuny. ;)

Gość też chudzinka
Zgadzam sie,w tej z ozdoba na szyi wygladasz slicznie

Gość też chudzinka
Ale ja sobie wyobrażam Ciebie w tej Twojej wymarzonej sukni.... i myślę, że ona pasuje do Ciebie i będziesz wygladala w niej świetnie :)

No też mi się tak wydaje. :) Już wiecie dlaczego się w niej tak zakochałam. ;)

Gość badzmy rozsadni
Przepraszam, ale: 1. nie podobala Ci sie zadna sukienka, ktora mierzylas, ale jestes pewna, ze spodoba Ci sie ta, ktorej nie mierzylas - moze poczekaj i sprawdz? 2. Wklejanie zdjec na forum to lamanie praw autorskich, ale wysylanie na maila juz nie? 3. Suknie z kieszeniami na swiecie są juz co najmniej od dwoch lat, nowoscia to sa moze u nas. Nie masz wlasnego zdania czy tylko lubisz tyle uwagi sciagac na siebie?

1. Tak ponieważ po tym ile mierzyłam wiem w czym mi jest dobrze. Tylko oprócz fasonu jeszcze suknia musi być super a było tak, że przymierzałam fason w którym jak się później okazało jest mi dobrze ale sama suknia to nie było do końca to. I nie napisałam, że nic mi się nie podobało tylko, że jak je przymierzałam to przy żadnej nie spłynęło na mnie błogosławieństwo sukni ślubnej tej jedynej. :) 2. Tak bo wklejone zdjęcia mogą zostać ściągnięte i są wystawione na widok wszystkich a jak wyślę w konkretnym celu do konkretnych dziewczyn zdjęcia to tak jakbym po prostu pokazywała je koleżankom czy rodzinie. 3. Być może są nie przeczę. :) Ale ostatnio czytałam o nich artykuł i zauważyłam ich natężenie. Chce się po prostu poradzić. :) Przecież mnóstwo tutaj jest takich wątków pytających jak się podoba dana suknia. Mam własne zdanie bo wybrałam spośród 30 czy 40 sukien ze strony JP te trzy. :)

Gość też chudzinka
Ciekawe, czy Ty od razu wiedzialas ktora masz wybrac, bez pytania kogokolwiek o radę...:o

Monia zupełnie nie w moim stylu, za dużo się na niej dzieje i w ogóle.

Gość mmmmmooooonnnnniiiaaaaa
Wiadomo...każdy ma inny gust...;) jeździlam po salonach ale jak do jednego weszlam to już w drzwiach wiedziałam że to TA :) juz mi sie szyje :)

Gość też chudzinka
A mi sie podoba, tylko za bardzo udrapowana jak dla mnie, nie lubie takich drapowań

Kolejny głos jeśli chodzi o możliwość zniszczenia sukni ;) Nie widziałam na żywo sukien MS, ale oglądając je na allegro zgadzam się z Zią... Natomiast wydaje mi się, że w salonach Madonny naprawdę można znaleźć coś dla siebie... Jeszcze jedno, Zia. Nie szkoda Ci będzie już na pierwszy taniec ściagać suknię i zmieniać na prostszą? Przecież tą ślubną ubierasz tylko raz w życiu, na jedną noc.

dziewczyny niektórzy mają kasę i im nie żal, bo w sumie to można kupić jakas zwykła biała kiecke za 50 zł na targu i bedzie oszczędnosć, ale i tak wybiera się to na co stać Cię najlepszego. A każdego stać na coś innego :) uczyłam kiedyś niemeickiego dziewczynę, której rodzice mieli mnóstwo kasy, wyloty na safari, na f1 a to Stanów, najdroższe ciuchy - jak robili slub jej starszej siostrze to też nie żałowali kasy. Zia jak możesz to prześlij mi fotki to może będę mogła cos doradzic Agnessia21@gazeta.pl

Gość a ja wole czekolade
Zia z pryzmierzalas suknie Mori Lee tez ma kilka ksiezniczkowatych calkiem fajnych...

Byłam w Madonnie i jak w zeszłym roku prawie każda suknia mi się podobała tak w tym roku nie mieli nic ciekawego. Bidi ale wszystkie zdjęcia? Czy te z MS? Nie przymierzałam, zaraz zobaczę na stronę, nie znam tej firmy.

Gość badzmy rozsadni
Ad. 1 - chodzi mi tylko o to, ze w przypadku JP moze byc tak samo. A jesli jestes pewna, ze nie, to znaczy ze dalas sie zasugerowac reklamie i zdjeciom i nie ma to wiele wspolnego z samymi sukniami. Ad. 2 O ile wiem, robilas zdjecia w drodze wielkiego wyjatku i dzieki uprzejmosci osob, ktore Ci zaufaly, ze pokazesz je naprawde tylko kilku najblizszym osobom. A nie dowolnej internautce ktora Cie o to poprosi. Moze nie podpada to pod zaden paragraf ale jest naruszeniem czyjegos zaufania, a przy okazji dzialaniem na szkode tych firm, bo zdjecia tej jakosci niestety szkodza wizerunkowi (to akurat nie przeciwko Tobie, w warunkach przymiarki nie da sie lepszych zdjec zrobic). tez chudzinko - "kogokolwiek" a "wszystkich ktorych sie da na siedemnastu forach" to duza roznica ;) Dlatego mysle, ze jednak chodzi tu o bycie w centrum uwagi, a nawet nie o rade, z ktorej rzeczywiscie sie skorzysta. pozdrawiam