Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Wojtek*

Kamienie w nerkach-ktoś miał?

Polecane posty

Gość *Wojtek*

Witam. Dziś na USG wyszło mi że mam kamienie w nerkach. Fakt ten troche mnie podłamał. Nie wiem co dalej z tym robić, jak to leczyć. Czy wogóle to powarzna sprawa i czy to może być jakieś zagrożenie dla życia. Prosze niech najlepiej wypowiedzą sie osoby które przechodziły przez to.

hej.wczoraj przechodzilam akcje z kamieniem:Owymaltretowal mnie okrutnie.... popytaj na tym topiku:)tam jest sporo ukamieniowanych:P http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3175751&start=2400 nie martw sie za duzo.leczy sie jezeli kamienie daja popalic.czesto jezeli kamien nie jest duzy ..przedostaje sie sam na swiat:P co pol roku /rok usg i tyle. przespaceruj sie do lekarza .dostaniesz leki .czasem ich stosowanie pomaga pozbyc sie dziada. nie umrzesz.glowa do gory:) zerknij na tamten topik

Witaj Wojtku :) Też miałam problemy z kamieniami w nerkach - w listopadzie 2008 roku miałam pierwszy atak. Wszystko działo się szybko. Silny ból nerki promieniujący do podbrzusza, ostry dyżur i ketonal w kroplówce podany w szpitalu. Okazało się też wtedy, że mam piasek w moczu. Wysłano mnie do Nefrologa i się zaczęło spacerowanie po specjalistach :(. Lekarz dopiero po pół roku wykonał mi usg - kamienie na nerce. Okej nic z tym nie robił - leczył mnie Furaginem - miało pomóc. Co się później okazało Nefrolog nie jest odpowiednim specjalistą od leczenia kamieni. W październiku 2009 roku miałam drugi atak. Powtórka z rozrywki. Straszny ból nerki, siedzenie, stanie, leżenie - mogłam tylko po tzw.: 'ścianach' chodzić - zwijałam się z bólu. Pomocną dłoń podała mi znajoma mojej mamy. Okazało się wtedy, że ma znajomości u Urologa i tam mnie tego samego dnia skierowano na konsultacje. Pierwsze pytanie z ust Urologa padło: Dlaczego wcześniej się u niego nie zjawiłam - prosty wniosek Panie ze szpitala rok wcześniej dały mi skierowanie do Nefrloga, a że ja nowa w tej sytuacji byłam to poszłam pod wskazany adres. Lekarz konkretny - przepisał skierowanie na Urografie i po dwóch tygodniach miałam to badanie z kontrastem. Co się okazało ku zdziwieniu mojemu i lekarza kamieni już nie miałam :). Zalecono mi kontrolne badania robić u Nefrologa lub Urologa co kilka miesięcy, by kamienie się nie powtórzyły, choć pewnie pewności nie ma - trzymaj się tam dzielnie - najgorsze to są ataki. Będzie dobrze i wybierz się do właściwego specjalisty! Bo z tym i innymi sprawami nie ma żartów! :)