Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniskaa

Przesadzili z tym pochówkiem na Wawelu.

Polecane posty

Gość lala pala kok
ale Walesa byl liderem solidarnosci, jest to juz postac historyczna! nie wazne, ze nie sprawdzil sie w roli prezydenta. a kaczynski zostal wybrany w zupelnie innych czasach i jego rzady tak naprawde nic nie zmienily w kraju, a do zrobienia jest naprawde wiele.

Gość Gost
lala pala kok Sądzisz,ze gdyby był inny prezydent w tych latach niz Kaczyński udało by mu sie naprawic na tyle państwo ,że nikt nie miał by do niego żalu?

Gość realnie myślący
gost gdyby lech kaczynski został pochowany w warszawie wiekszosc uznalaby to za słuszność a caly konflikt zwiazany z pochowkiem jest spowodowany z wawelem

Gość Gost
ja wiem rozumiem ,ze to Wawel nie wypada,ale tak naprawde czy ma to sens? ta kłotnia o to ? bo moim zdaniem żadnego ? Czy nie wiem doszukujesz sie w tym czegos innego ? ale czego ?

Myślisz że nie znaleźli by się tacy co by krzyczeli że na Powazkach to nie bo tam przecież zasłużonych się chowa a Prezydent według niektórych zadnych zasług nie miał.

Mnie to się zdaje że ten konflikt jest sztucznie rozdmuchiwany. I to śmiem przypuszczać że przez niechętnych Prezydentowi braci starszych w wierze.

Gość realnie myślący
wiecie co myślcie sobie co chcecie mozecie mnie krytykowac lub nie ale nie zgadzam sie aby Lech Kaczynski został pochowany na wawelu poniewaz sobie nie zasluzyl w czasie swojej kadencji nie uczynil nic specjalnego co zmienilo by nasz kraj w cos lepszego dlatego nie rozumiem czemu ma byc pochowany kolo Piłsudskiego jaki w ten sposob okazujemy szacunek dla naszych bohaterow narodowych ktorzy wycierpieli tak duzo aby osiagnac tak wiele nie rozumiem tego ?? czy to ma cos wspolnego z wyborami o co tu naprawde w tym wszystkim chodzi

W kwestii tematu: Widać, że to Jarek przesadził. Sama słyszałam Dziwisza mówiącego, kto się kontaktował i komu zależało. Miałam nadzieję, że taki cios go nieco zmieni i skłoni do łagodności.

Gość Gost
Wielu takich jest,ze sie nie podoba, ja mam do tego stosunek obejtny. I tak jak mowie,jezeli sie komus nei podoba to neich wyjdzie na ulice protestowac przeciwko temu.

Gość realnie myślący
polakom sie nie dogodzi ale gdyby kaczynski zostal pochowany tak jak inni prezydenci to wiekszosc polakow to by zrozumiala problem polega na tym dlaczego to kaczynski zostanie pocowany na wawelu a pozostali prezydenci zostali potraktowani jak jacys gorsi a przeciez kaczynski niczym sie specjalnym od nich nie wyroznia wiec czemu zapadla taka decyzja a nie inna

Gość realnie myślący
gost wiesz moze gdyby wawel byl blizej mnie to moze moze

---->realnie myślący No ale co Ty masz do zgadzania się lub nie z pochówkiem głowy państwa na Wawelu? Jesteś zarządcą Wawelu? Rodziną Prezydenta? Panem Bogiem? Megaloman jesteś i tyle.

Gość Gost
No to wiec trzeba Sobie zadać pytanie kto za tym stoi? Rodzina ? skoro oni tak wybrali to kto mial sie im sprzeciwic? kosicół? prezydnet Krakowa ? bo juz sam nie wiem ? tu wiadomo było ,ze odmowa nie bedzie miala miejsca.

rozmawialam dzis z jednym anglikiem bo w UK mieszkam.I oczywiscie mowil,ze slyszal o tragedii,ze wspolczuje Polakom ale zapytal sie mnie jak do tego doszlo,ze tylu waznych dla Polski ludzi tam siedzialo.Ludzi,ktorzy pelnia pewne funkcje w naszym panstwie.Powiedzial,ze u nich to jest niedopuszczalne.To wielka tragedia ale trzeba miec tez jakies poczucie odpowiedzialnosci za narod.Zgineli np.prawie wszyscy najwazniejsi generalowie sil zbrojnych.Tak byc nie powinno.I dobrze z konstytucja nie mialam racji.Ale to tylko w Polsce nie pomysleli,zeby takowy przepis wcielic w zycie. zycie po zyciu nie zarzucaj ludziom,ze sa glupi itp.bo tak naprawde nikogo z tad nie znasz.Ludzie wymiejaja tutaj swoje zdania,poglady wiec szanuj to,bo przeciez jak wiesz zyjemy w demokratycznym panstwie.Nie mozesz obrzucac kogos blotem,bo mysli innaczej niz Ty.Bo to,ze sie zasluzyl,ze mial odznaczenia to ok ale jakos za malo.Nie chce takiego zaklamania.Cuda na kiju pisza niektorzy,ze co to on nie zrobil dla Polski.Przeciez nie tylko on jako prezydent walczyl z komunizmem.Z calym szacunkiem dla prezydenta ale ja poprostu czuje,ze umieszczanie go na Wawelu mija sie z prawda.

Gość realnie myślący
zycie po zyciu na wawel znajduje sie duza czesc histori polski a polska to polacy a polacy to obywatela tacy jak ja wiec chyba moge wyrazic swoja opinie no nie

"Myślisz że nie znaleźli by się tacy co by krzyczeli że na Powazkach to nie bo tam przecież zasłużonych się chowa a Prezydent według niektórych zadnych zasług nie miał." Wlasnie na Powiazkach jest miejsce dla prezydentow.Bylam przekonana,ze tam spocznie.

Ale ja nikogo nie obrzucam błotem dlatego że myśli inaczej niż ja. Moją dewizę masz w mojej stopce. Tylko wkurzają mnie ludzie którzy nie wiedzą, nie sprawdzą a plotą głupoty.

Gość realnie myślący
mowie o prezydentach ktorzy juz nie zyja chociazby o Narutowiczu ale jak chcesz to wyjdz z propozycja pochowku kwasniewskiego lub walesy na wawelu to bedzie twoja opinia ale czy spoleczenstwo to zaakceptuje - to raczej niemozliwe

ale czemu wszyscy tak do prezydenta? Prezydent PL nie ma takiej władzy jak np prezydent USA. Rząd rządzi naszym krajem.

Gość rutyna.el
jak chowali pilsudskiego to tez byly takie debaty, ze nie powinni. a milosz np, byl krolem >? nie !! nawet nie byl polakiem. to po co go na wawel? raptem kilka wierszy napisal. byl litwinem, i tak samo jego pogrzeb wzbudzal kontrowersje. ja uwazam ze dobrze ze kaczysnki na wawelu. on zmienial polske juz od lat 70, to on mowil walensie co ma mowic jak on prosty gosc nie wiedzial co robic!!

"No to wiec trzeba Sobie zadać pytanie kto za tym stoi? Rodzina ? skoro oni tak wybrali to kto mial sie im sprzeciwic? kosicół? prezydnet Krakowa ? bo juz sam nie wiem ? tu wiadomo było ,ze odmowa nie bedzie miala miejsca." nikt wlasnie ogolnie rzecz biorac mozemy sobie tylko pogadac.Przeciez odmowic jest nie na miejscu zwazywszy na fakt,ze prezydent zginal w sobote,a mamy poniedzialek.Przeciez kazdy ma zasady moralne.To jest dla wszystkich,ktorzy sa przeciw temu pochowku cios ponizej pasa,bo nie moga powiedziec co mysla,bo bedzie to odebrane jako zniewaga,brak szacunku.

Gość realnie myślący
zycie po zyciu ty to chyba masz sie za wszechwiedzacego a jesli wszyscy przegapili jakies szczegolne zaslugi lecha kaczynskiego np wygrana w bitwie lub tym podobnym to sorki

Gość misiu sisiu
a mnie rozbraja to że teraz inne kraje liżą dupe Polsce i mówią jakim to on nie był dla nich przyjacielem a większość z przywódców innych państw pewnie marzyli o tym żeby sie go pozbyć :D

Gość realnie myślący
zycie po zyciu ja wcale sie nie uwazam za przedstawiciela spoleczenstwa a nawet nie chce nim byc bo po co ale po prostu mowie tak oolnie na tym forum pisze sspoleczenstwo bo nie psy a nie wszyscy sie zgadzaja z pochowkiem na wawelu