Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Odchudzam sie..:) dołączy ktoś do mnie? ZAPRASZAM:D

Polecane posty

Gość

Witam:) Szukam kompanek do wspólnego odchudzania...jestem na diecie od kilku dni i cieżko mi to idzie..:( mam nadzieje że jak ktoś do mnie dołaczy to będzie mi łatwiej trzymać sie dietki i nie grzeszyć. Moja waga, wzrost i cel jest w podpisie:D Zapraszam

Gość kingunia27720
hej ja chetnie sie przylacze tez od kilku dni sie odchudzam i juz 2 kilo mniej moja aktualna waga75kg wzrost164 takze mam sporo do zrzucenia ale damy rade

Gość
kochana pewnie że damy rade...:) kto jak nie My:D jestesmy silne kobietki i chcemy w koncu wygladać szczuplej:) i tak sie niedługo stanie:) Ja uciekam wykapac synka i wskakuje na rowerek bo jeszcze dzis nic nie cwiczyłam...:(

Witajcie! Bardzo chętnie przyłączę się i ja... przeglądam wszystkie topiki, chcąc się do któregoś dołączyć, ale jakoś tak trudno w stałe grono...;) Zatem cieszę się, że powstał ten wątek! Ja mam 172 cm wzrostu. 23 lata. Nie wiem dokładnie ile ważę, ale wiem, że obżerałam się w czasie ostatnich tygodni niesamowicie i wszystkie spodnie wydają się być za bardzo opięte. Od jutra, a właściwie od TERAZ;) program wiosennej odnowy. Do stracenia kilka kilogramów, poprawa stanu cery i włosów. Zaczynamy Moje Drogie!

Gość
Mój plan na dietke to mniej żreć i wiecej sie ruszac:) jesc wiecje białka pić dużo wody i zrezygnowac ze słodyczy choć to jest bardzo dla mnie trudne:) A coś o mnie to mam 22 lata (pod koniec roku 23:)) od 7 miesiecy jestem szczesliwa meżatką i mam 17 miesiecznego synka...:) To tyle o mnie:) teraz wasza kolej dziewczynki:)

No to ja tez chce:) zaczełam na innym topiku ale jakos tam cicho sie zrobiło więc jeśli moge??!!

Ja zaczełam od wagi 78:( teraz mam 65/66 kg przy zwroście 171...Zaczełam od ograniczenia węgli i wprowadziłam dużo warzyw, też próbuje zrezygnować ze słodyczy ale cięzko mi to idzie...właśnie wsunęłam dwie kromki ciemnego pieczywa bo strasznie głodna byłam po całym dniu

Gość kingunia27720
plan jest taki zeby osiagnac cel czyli schudnac mam silna motywacje a to najwazniejsze 164cm,waga75kg ja juz cwiczylam dzis na jezdze na rowerku treningowym conajmniej 20 min dziennie wiem ze to nie zaduzo ale od kilku dni dopiero jezdze wiec narazie niemam dobrej kondycji ale wydluzam czas-napewno chudo jesc i cwiczyc!

Cześć dziewczyny . Wiem że to forum dla kobiet , ale myślę że nie robie błędu zwierzając się wam z mojego problemu. Mam 29 lat i problem z nadwagą . Przy wzroście 175 cm ważę na chwilę obecną 100 kg. Generalnie od niedawna zacząłem kuracje na leku o nazwie adipex . I co mnie dziwi w tydzień moja masa zaczęła spadać. Przez pierwsze dwa dni miałem problem z zaśnięciem , czułem się pobudzony. Teraz jest ok . W tydzień spadło 5 kilo . Chciałem zapytać czy to możliwe czy tak poinno być ? Wiem że organizm mężczyzny to nie to samo co organizm kobiety ale czy któraś z was miała podobne objawy tzn problemy ze zaśnięciem ? i ogólne pobudzenie ? Czy powininem się przejmować ? Dodam że do tego staram się robić aeroby na siłowni . Czekam na odpowiedź . Pozdrawiam wszystkich czytjacych post. Rafał

Gość
Kiyoa powiedz mi w jakim czasie osiagnełas taka wage????

Gość
Rafał nigdy nie brałam tego suplementu diety i niestety nie moge nic Ci doradzić....:I

Gość kingunia27720
napiszie dziewczynki co jecie?ja jem w sumnie roznie bo sobie urozmaicam zeby dieta nie stala sie monotonna sniadanie-kanapke chleb zytni,chuda szynka,pomidor kawa bez cukru obiad -przewaznie kasze gryczana ,piers gotowana na wodzie,ogorek kolacja-kanapka jw.z kefirem pozatym duzo wody i zero slodyczy kawy i herbaty tez nie slodze...kilka dni i dwa kilo mniej oby tak dalej...

Gość
Ja jem 4-5 posiłkow ale mniejszych ostatni o godzinie 18-19. jem chlebek razowy,sojowy a do niego różne białe serki do kanapek o różnych smakach (chili, czosnkowy,pomidorowy z ziołami-uwielbiam je) pomidory ogórki jajka pije maslanke , na obiad przeważnie jakies miesko z warzywami albo zupka .

Prawie poł roku ale od roku czasu trzymam wage 65/66 i usłyszałam ze jestem...otyła:( wiec zabrałam sie za siebie, jem mniej cześciej, zielona herbata, linea i jak ćwicze to bio cla. Rafał-rzuć to świństwo, pochodna amfetaminy, a wptekach dostepne meridia, zelixa i sa wycofane z obrotu w całym kraju!!Powód???Śmiertelne przypadki, nadciśnienie i choroby serca... Pomożemy Ci ale wyrzuc to....

Gość
uciekam cwiczyc bo w koncu nigdy nie pojde:) bede pozniej

Leki tego typu stosuje się jedynie aby na początku nabyć nowe nawyki żywieniowe jeśli ograniczasz teraz posiłki bo poprostu nie masz ochoty a zawierają to samo co przed kuracją to po odstawieniu efekt jojo murowany.

Jeśli mogę wam coś poradzić, to najważniejsze są ćwiczenia, ruch, nie warto też się katować dietami, można po prostu zmniejszyć porcje, ograniczyć słodycze, gotować zdrowiej po prostu ;) Pamiętajcie że same diety nic nie dają gdyż potem przychodzi efekt jojo, trzeba cwiczyć, ruszać się.

Dziewczyny, macie już pierwsze kg za sobą, czego wam serdecznie gratuluję! Na pewno za kilka tygodni będziemy z zadowoleniem patrzeć w lustra!!!:):):) Ja nie wiem czy robię dobrze, ale postanowiłam zrobić trzydniową głodówkę na początek. Od kilku dni ograniczam jedzenie i skupiam się głównie na warzywach i owocach, tak aby jutro zacząć krótką głodóweczkę.Kiedyś już w ten sposób zaczęłam odchudzanie i było ok - w te trzy dni żołądek troszeczkę się skurcza i potem łatwiej dietkować... a poza tym ta lekkość po trzech dniach odpoczynku od jedzenia... Wiem, że wiele osób krytykuje taki minigłodówki, ale taki jest mój plan. Potem dieta 1000 kalorii - głównie warzywa, owoce, nabiał, ryby. Dużo ruchu - spacery, rower, rowerek stacjonarny, basen - na zmianę:) Mam nadzieję, że się uda i niedługo znowu będę lubiła swoją sylwetkę jak dawniej. Sunia - gratuluję szczęśliwej rodzinki!!! Oj, na pewno na brak obowiązków nie narzekasz - jestes Młodą Mamą.. ale powiem Ci, ze ogromnie podziwiam... :):) Kiyoa - gratuluję spadku wagi!!! Naprawdę świetne efekty!!

ja już od dłuższego czasu straciłam apetyt. moim celem było 57, a teraz waga wynosi 54.... tak nie jem juz z przyzwycajenia mimo ze siedze caly czas w domu/

Tak święta racja...nawet jak się zgrzeszy to szybko można to spalić:) moj cel to 58/59 kg... Dieta to warzywa owoce, kawa obowiązkowo, basen i ćwiczenia...dodatkowo masaż bańkami chińskimi:)

Witam kobietki. Chętnie się dołączę jeśli można.Tak jak już któraś z was pisała,zaczęłam na innym topiku,ale jakoś tak się źle tam czułam i uciekłam:P Ja mam już za sobą miesiąc walki z nadwagą i jestem już 6 kg na minusie.Uffff :) Moja waga startowa była 85 kg przy wzroście 160cm :O Diety jako takiej nie stosuję,ale udało mi się ograniczyć do minimum słodycze co było moją zmorą,ale znalazłam złoty środek na to :D Co do ćwiczeń to z początku jeździłam z kumpelą na rowerze,ale potem pogoda się zepsuła i od szwagierki załatwiłam sobie orbitreka,i jego męczę :D Pozdrawiam kobietki :)

Witaj Agniacha!! Masz świetne rezultaty!! Zdradź proszę jak poradziłaś sobie ze słodyczami! Myślę, że wszystkie jesteśmy ciekawe...;)

Anika jeśli moge...zadna głodówka zdradze Ci moj sekret...otóż po świetach kiedy przybywa 1-2 kg stosuje kilka dni tzw. jajecznej!!!3-5 dni jem jajka i jabłka do tego czerwona herbata-efekt zaje....sty:) nie tylko strace 2-4 kg ale również zmiejsza się zołądek i co najwazniejsze reguluje cukier po tej diecie nie chce mi sie słodyczy:) polecam wypróbowana na sobie od dwóch lat:)

To nie żadna tajemnica,poleciła mi to pani dietetyk.Biorę chrom,jedną tabletkę dziennie i naprawdę,jak potrafiłam cały dzień nic nie jeść tylko słodycze np jedną czekolade na raz,tak w tej chwili mam biedę zjeść jedną kostkę,bo jest za słodka :D

Gość taa niedobra pupa
Ja jestem od 6 dni na diecie 1800 kcal i schudłam już 0,5 kg... Bez wysiłku.... Takie "diety" sa najlepsze...

Kiyoa - Twój pomysł jest też dobry, moja przyjaciółka robi podobnie w momentach kryzysowych... Ja jednak na razie zostanę przy głodówce, ale Twój pomysł postaram się wykorzystać w weekend majowy:) Tym bardziej, że nie przepadam za gotowanymi jajkami, więc z ilością zjadaną dziennie pewnie nie przesadzę;);)

taa niedobra pupa - cieszymy się, że jesteś zadowolona ze swojej diety i spadku wagi, ale tutaj każdy stosuje swoje przepisy na odchudzanie i dla każdego pewnie 'najlepszą dietą' będzie coś innego. Ważne aby wzajemnie się wspierać i motywować. Wiecie.. cieszę się z tego naszego miejsca do pogaduch... oby tylko wątek trwał aż do osiągnięcia przez nas wszystkie wymarzonych sylwetek:):) Słuchajcie.. może któraś z Was poleci mi jakiś dobry krem do cery suchej... Do niedawna borykałam się z trądzikiem i cerą tłustą... teraz mam buzię bez ani jednej krostki, ale cera sucha bardzo... kupiłam krem NiveaVisage do cery suchej, ale kiepsko na mnie działa, chciałabym więc zainwestować w coś innego. Możecie coś polecić?:)

Anika-ja stosuję nasz polski krem z evy półtłusty,lub z aa. Ewentualnie przejdź się do kosmetyczki albo dermatologa.Oni najlepiej ci doradzą. Bo dla jednych może ten krem być super,a innym nie spasuje:) Ja jak nigdy to teraz zajadam ser biały z rzodkiewką :O Staram się nie jeść po 18, a dzisiaj klops :P