Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrób se nastepną piątkee

powiem wam ze bardzo mało ludzi ubiera swoje dzieci ładnie

Polecane posty

Gość masz jakies potwierdzenie
tak jest znajomy znajomemu powiedział i to jest wiarygodny fakt :D inna sprawa - że na pewno sa naduzycia - wszyscy wiedza jak wysokie pensje mają zarządcy fundacji jednocześnie przekonujac w TV że "kazdy grosz sie liczy" :P dlatego ja rzadko wspieram takie organizacje - wolę celowa pomoc ludziom których znam i do których mam zaufanie.... ... jeśli ktoś wystawia rzeczy za drzwi to uważam, że w zamian za wygodę liczy się z tym że ktos na nim po drodze zarobi - niestety NIE MA NIC ZA DARMO - nawet żeby pomóc trzeba włożyć w to trochę pracy -taka prawda - a patologi moim zdaniem trzeba pietnowac- jeśli ja miałabym dowody (nie info od znajomego znajomej) na pewno bym tego ot tak nie zostawiła. Ps co do tematu kompletnie sie z autorka nie zgadzam jestem z Wrocławia i z tego co widzę tutaj- ludzie świetnie ubierają dzieciaki! i wygodnie i gustownie- jest ogromna ilość rzeczy do wyboru - wprost pod domem mam sklep z końcówkami serii z Anglii - wcale nie muszę do lumpów iść :P rzeczy w cenie 30 - 100zł nowe z metką! ...na wyprzedażach też ogromny wybór- autorka pisze że np Zara jest droga? mam stamtąd sporo rzeczy za grosze! 9,90 - 50zł.... mam mase rzeczy dla swojego 10 miesięcznego synka - jak starszy syn był mały 10 lat temu - to było biednie - albo badziewie albo drogo :P

Nie rozumiem wrzucania wszystkich mam do jednego wora. Czy jak dbam o to, zeby dziecko bylo zawsze ladnie ubrane, to juz nie dbam o jego nauke i rozwoj umiejetnosci? Czy ladne ubranie przeszkadza w nauce? W moim liceum bylo mnostwo dziewczyn swietnie ubranych i jednoczesnie swietnie sie uczacych. W podstawowkach mamy swiadomie dbaja o to, zeby ich dobrze ubrane pociechy chodzily na kursy dodatkowe i mialy dobre oceny, bo chca, zeby zaszly one tak samo daleko lub jeszcze dalej niz one.

aga1979 tu nie chodzi o brak łączności ale o posty autorki, które same za się mówią i nie pisze tu o literówkach, bo każdemu się zdarza ale o sensie merytorycznym wypowiedzi :)

Czytajac posty autorki nie odnioslam wrazenia, ze nie mysli ona o przyszlosci i edukacji swojej corki. Skad takie wnioski? Czy bedac mama dwulatki trzeba juz siegac myslami az tak daleko? Wyczytalam za to, ze dziecku temu czyta sie tradycyjne basnie polskie i kupuje zabawki rozwojowe. Skad taka mysl, ze ta mama komentuje przy corce ubrania innych dzieci? Sama jestem mama 3-letniej dziewczynki i wiem, ze takie komentarze jej nie obchodza, a i rozmowa na ten temat jest niemozliwa. Mojej corce wisi, co inne dzieci nosza. Wazne, zeby ona sama miala sukienke (jej wybor!). Mysle, ze popadasz w skrajnosci. Bo skad taki pomysl, ze corka tej pani jest jak "malowana lala"? Z tego, co pokazala i wymienila, ubiera swoje dziecko w ladne, wygodne ciuszki, ktore wg mnie nie maja nic z jakichs dziwactw i nie sa one robione dla zadowolenia "panow z pewnej grupy wiekowej". To moje zdanie.

aga nie napisałam nic z tego co mi przytaczasz. Pisałam o sposobie wypowiedzi. Sprecyzuję o co mi chodzi zatem. Autorka wyraża się tone lekceważącym dla każdej odmienności bycia niż jej własna : zrób se nastepną piątkee no ale i dresik moze byc ładny ,a moze byc i wsiurski ale szczerze ? to fakt-b czesto jaka matka taka córka dzisiaj własnie widziałam na miescie taką seksbombę..tanią masakra-normalnie wies tanczy i spiewa Słowa: se, wsiurski jak i reszta są komiczne. Jeśli tak mówi przy swojej córeczce to co jej wpaja? Powierzchowne traktowanie innych, osadzanie po wyglądzie zewnętrznym i pogardę dla gorzej ubranych. Ja też mam trzylatkę w domu i wierz mi, że błyskiem łapie każde słowo :D Więc idąc tym tropem jaka matka taka córka :P i potem moje dalekosiężne spekulacje :D

Czy aby nie przesadzasz ? No raczej :O Uzywam potocznych słów i prosze Cię nie bądź snowu taka ą ę Przyznam pisałam też troszkę niechlujnie ,ale to raczej wina tych skradzionych chwil dla..kafe :D Właśnie-kafe ..czy ja mam prawo Cie oceniać ,że 'siedzisz' na jakimś głupim forum,bo wiesz kafe jest uznawane za głupie forum :) I ze tak powiem, jest wysmiewane w szerokim pojętym necie ;) Ale of kors;) jaka matka taka córka-i pewnie Twoje dzieci tez będą się wymądrzac na jakim kafe ,i mie cdalekosiężne spekulacje na czyjś temat ..... Bzdura

do taniej seksbomby..jak ja nie lubię hipokryzji są kobitki ( uwaga nie kobietki :D) które za wszelką ceną (i nie o kasę tu biega) staraja zwrócić uwagę społeczeństwa na swa nie-skromną osobę .Przeważnie im się to udaje I widzę.Widze czesto-gęsto te uśmieszki. I proszę nie rób sensancji że tak powiedziłam/napisałam Bo jakby owa pani tylko z siebie robiła hm pośmiewisko to jest szansa uszłoby to mojej uwadze ,ale ona jak pisałam miała obok siebie(prawie) kopię ,w postaci córeczki,wiek ok 3 lat WIĘĆ sorry ,to już jest chore

autorko i co z tego, że kafe jest wyśmiewane i na nim wszyscy siedzimy? znasz swoją wartość to się tłumaczyć nie musisz :P nikt tu nikogo nie przekonuje na siłę do swoich racji :D A teraz pomyśl, mogłabym cię osądzić po sposobie wypowiedzi i uznać, że bardzo mało ludzi poprawnie i ładnie posługuje się językiem polskim z różnych powodów, np. nie potrafią, nie chce im się lub nie zwracają na to uwagi. Podobnie rzecz się ma z ubieraniem dzieci, ludzie z przeróżnych powodów tak a nie inaczej to robią i niestosownym jest ocenianie ich i wyrażanie się o nich pogardliwie jak ty to zrobiłaś niestety :P

.....i jeszcze skąd u Ciebie skojarzenia co do malowanej lali :O ..dla panów (szok) jak pisała Aga 1979 czy to się dalece wysunięte wnioski wchodzisz -z góry wiesz co chcesz napisać ,bez względu na treści tu zapodawane czytanie ze zrozumieniem (i zbednej NADinterpretacji) wskazane :)

i powiem ci jeszcze jedną rzecz, niech sobie chodzą po ulicach rożne stworzenia, dziwne, ładne i brzydkie to jest ich prawo takim być. Twoja córeczka widzi twoje podejście do ludzi i wierz mi wyjdzie to po latach i obyś nie musiała się za nią wstydzić :) Nie marka i styl ubioru świadczą o człowieku, bo ludzie wartosciowi wcale nie muszą sobie animuszu takimi głupotami dodawać.

pogardliwie-niepogardliwie rzecz względna trzeba zauwac ze mamy tych wszystkich dziewczynek raczej patrzą na mnie z politowaniem-że tak skromnie te moje biedactwo ubieram :D

bo dziewczynki, które wychowywane są przez ograniczone mamusie wyrastają na malowane puste laleczki. Rozejrzyj się dookoła siebie a zobaczysz, że coś w tym jest. O czytaniu ze zrozumieniem już nawet nie wspomnę :P

ale czy ja mam komus za złe ...nie pamietam bym cos takiego napisała ja po poprostu wyraziłam żal ;) ze tak mało ..gustownie o kasie (czy pieniądzach ,jak tam wolisz)wspominałam tylko w tym kontekscie-ze o dziwo -gust nie idzie na równi z zasobnościa portfela a jak bys uwaznie przeczytała wątek to moze dostrzezesz jakie wiadro pomyj zostało wylane pod moim adresem ze dziecko męczę itp

nie znam twojego dziecka i nie wiem w czym mu wygodnie. Wiadra pomyj tez wylewać nie będę :)

nie wiem,nie interesuje się ograniczonymi mamusiami i pustymi lalami nie mam na tym polu doświadczen skomentowałam tylko brak i gustu :) tyle ,az tyle

widzisz, bo nie kwestionuję twojego sposobu ubierania małej tylko sposobu wyrażania się o innych. Im bardziej komuś chcesz dokopać tym gorzej wypadasz, niestety nawet się bronic nie trzeba:)

a ja ubieram moja corke ladnie, co chwila slysze komentarze typu o twoja coreczka to zawsze ladnie ubrana i takie tam, mile to jest :) przede wszystkim lubie jak dziecko jest schludnie ubrane, tu gdzie mieszkam wiele dzieci lazi w brudnych ubraniach bo mamom sie nie widzi zmieniac co chwila.. dzieczynki z miotłami na głowie :P tym miejscem jest uk, nie pisze ze 100% ale wiele dzieci tak wygląda a rodzice maja pieniadze i stac ich na ubranie dobrze dzieci, po prostu im nie zalezy!

ja ? no proszę Pani ach och ,któż tu wspomniał o ograniczonych mamusiach i pustych lalach czyz to bie ocenianie jaka wybiórcza tolerancja :)

i nie chcę nikomu dokopać nie czuję potrzeby

botha chyba wiele mam lubi stroić swoje dzieci, niezależnie od grubości portfela :D ja tez mam córeczkę i lubię kupować jej ubrania ;)

..chciałabyś :P

złapałam Cię na ocenianiu innych ,i to niepochlebnie (po jakże długim elaboracie na mój temat) i juz 2 czy 3 raz mi odpisaujesz ze sie pogrążam cóż wszyscy jestesmy ludźmi :P....

i dalej to samo ;) wcale nie chciałabym, wierz mi, że to rokuje nieciekawie :P z kwadratem przyrostu naturalnego, że tak powiem :D

na niczym mnie nie złapałaś poczytaj proszę ponownie :D przemyśl i wnioskuj :P

i to nie jest ,że ten kto odpisze ostatni ma rację (bo widzę ze do tego dążysz :D) 🖐️

hahhaahhahahaahha to poziom rozmowy naszych dzieci :P ale fajnie, że na to wpadłaś...

Gość Klaaraa
ubierają niektóre fatalnie. A najgorzej jak dają chrupa do memlania na spacerach. Moja koleżanka tak robi. Wygrałam się z córcią na spacerek i ją spotkaliśmy. Mała ubrana ot, co było pod ręką, buzia upierdzielona rozgniecionym flipsem, w rękach marmolada już z tego chrupa - wyglądała jak z patologii ;) a rodzina porządna :) Dziecko trzeba uczyć schludności od początku :P

i te wszystkie Twoje wypowiedzi upstrzone przeróznymi emotkami,i tą ulubioną :P świadczą o czy m ? :D wyzsza szkoła jazdy siem rozumiem okej na ra