Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna kobitka :)

Czy przesadzam ? -nie wiem co robić.Prosze o radę.

Polecane posty

myszsza--- poczytaj troszkę poczytaj , bo się kompromitujesz co do tych dworów, miast itp.... do Twojej wiadomości... najwięcej dworów jest właśnie na wsiach... zgadnij dlaczego hihi

Ja na swój ślub zapraszam rodziców z dziećmi, taki maluch to tez człowiek i chce zobaczyć ślub, pojeść słodkości, ale rozmawiam tez z rodzicami, czy będzie miał kto potem takiego małego gościa odebrać, zająć sie kiedy rodzice będą chcieli pobawić się, potańczyć i popić a nie wyobrażam sobie jak można z 2latkiecz czy 5ciolatkiem siedzieć do 6stej rano..

nie rozumiem o co ci chodzi :) czy najwiecej dworow jest na wsiach?? nie wiem... ja znam kilka ktore sa w maistach lub mniejszych maisteczkach, na wsi nie znam :)) ale i tak nie wiem o co ci chodzi :)) kazdy ma swoj gust, ja bym sobie w dworku przyjecia nei zrobila, podobalo mi sie na zamku w Ojcowie ale to jedyne takei oryginalne miejsce gdzie bym sobie slub wyprawila, mialam wesele w pensjonacie w gorach, dosc przecietnym i nie zaluje, i tez nigdy bym nei zrobila wesela typu zastaw sie a pokaz sie :) tyle o mnie a nie zaliczam sie do zadnej ze skrajnych grup ani maistowych z kasa ani wiesniakow ze wsi :) za to znam "wiesniakow" patrz moja kuzynka co robia wesela w drogich i jak dla mnei odlotowych meijscach, ale tez mieszczuchow co im sie to po prostu podoba, i jakby na to nie patrzec dworek na wsi czy w miescie niewazne ale od ludzi na tym weselu zalezy czy to wesele jest wiesniackie a nie od miejsca

Gość eulaliaa
nie poszłaym wcale na to wesel bez przesady miejcie swój honor

Gość do mi mała
twój język mówi sam za siebie Teksty o sukienkach i falbankach Trochę załosne jak na krakowianke A tak lubiłam krakusów :-0

Gość Taka jedna kobitka :)
mi mała ----Weź się lepiej puknij a nie dopowiadasz sobie jakieś dziwne historie na temat mnie i całej tej sytuacji :o Gdzie niby zmieniłam zdanie? Wpierwszym wpisie opisałam wszystko od a do z.W kolejnych tłumaczę innym jak krowie na rowie co czytają mój wpis co 2-3 zdanie :o Uwierz że są tacy ludzie,a skoro Ty takich na swojej drodze nie spotkałaś to dziękuj Bogu :) Na początku zaznaczę że nie moje oczy nie są zarośnięte dzieckiem i że co by nie zrobił "to mój synuś"etc.Ale powiedź mi co takiego złego może zrobić dziecko wieku noworodkowym do roku gdzie widziała je raz? -no tak rzeczywiśce wielką krzywdę zrobił :D A potem od roku do 3 lat tylko 2 razy na świeta i to nie są wizyty długie max 1-2 godzinki ,gdzie moje dziecko nawet do niej nie podchodzi -więc bluzeczki nie pobrudziło,za wloski nie pociągneło :P

mi mała___ a mnie właśnie się tak wydawało, że z Krakowa jesteś :) .... uwielbiam Krakusów i Krakowianki i serdecznie pozdrawiam :) myszsza____ tak właśnie myślałam, że nie zrozumiesz o co mi chodzi...dlatego zbytnio się nie rozpisywałam :)

A ja wierze że są tacy ludzie. Moja szwagierka podobna :o Wiem że tacy ludzie są w rodzinach znajomych. mi mała----Nie wiem czy byś była taka szczęsliwa wiedząc ze inne dzieci są zaproszone a tylko jej nie????? Byłabyś????

Jeszcze słówko o Pannach Młodych :P Szczerze to mi oczy wychodzą z orbit i uszy więdną jak czytam i słyszę że taka "królewna-potworek vel Panna Młoda" mówi że tylko ja i mój mąz jesteśmy najważniejszy w tym dniu :o Rany!!! To po co zapraszacie gości skoro macie ich w dupie :D????? Nie lepiej się kisić we własnym sosie?? Nie od dziś wiadomo że żeby udało się wesele to zasługa gości. Goście są tylko ważni dla koperty.Dadzą kopertę i niech sobie idą:D

no coz nie jestem z tej wyzszej kasty ludzi i cie nei rozumiem, trudno... ty pewno warszawianka :) ja niestety jestem z takiej zapadlej wsi jak z katowic :( wszyscy chodza z dziecmi na wesela, ale wiocha straszna :/

mysza ----Ale ja Ciebie rozumiem :D Ba! p[o pewnie dlatego że jesteś malej mieściny ;) Ps.pamiętam o tych ćwicczeniach z mową ;)

Gość też robiliśmy weselę i nie
zapraszałam dzieci bo mnie nie było stać na takie duże wesele. Nie dość że rodzinę mam sporą (ciocie, bracia, siostry itd) to jeszcze w większości rodzin jest 2 czy nawet 4 dzieci. A u nas tez płaciło się drogo bo 200 zł i nie było tzw połówek dla dzieci. Wesele ogólnie mieliśmy na 120 osób a pamiętam jak obliczałam z dziećmi to byłoby ze 30 osób więcej. Nikt się nie obraził bo większość zaproszonych gości była:-)

głowa w chmurach---- gdzie ja napisałam , że mam gości.. w d**** właśnie z szacunku dla nich nie zapraszam dzieci... moi goście nie są przyzwyczajenie do tego, że po balach , bankietach itp. biegają rozwrzeszczane dzieciaczki... moi goście chcą wypocząć, pobawić się i wypić... nie wiem jak u was ale u nas nie ma zwyczaju sadzania dzieciaczków przy stole z wódką i wesołym już tatusiem

Patryacja A gdzie ja napisałam że napisałam to do Ciebie :D I mój wpis nie tyczy się dzieci tylko PM vel potworków które to uważają że są pępkiem świata ;) Bo i z tym się spotkałam że niektórzy młodzi robią tak by goście były po ich dyktando niczym w cyrku :D Aaaa i jeszcze jedno -nie ma co porównywać bankietu ,bali do wesela ;) Toż oczywiste że na bankietach dzieci nie ma bo impreza dla grona "dorosłego ";)

do Patrycja dokłądnie tak. Zgadzam się. Wesoły tatuś i wesoły wujo a między nimi dziecko przy stoliku. Dla dzieci to są choinki zabawowe, bale dla przedszkolaków itd.

myszsza___ Katowice - to wszystko wyjaśnia, słyszałam , że tam są takie zwyczaje ... natomiast... nie bądź skromna, bo te okolice są bardzo fajne, mają swój klimat i urok

kiedyś byłam na takim weselu (jeszcze wtedy dziecka nie miałam) i zapamiętałam to: dzieciak (koło 5 lat) siedział i przysłuchiwał się jak wujek opowiadał kawał jak się zabawiał chlop pod kołderką itd. Nie pamiętam już kawału. Póxniej dzieciak napatrzył się jak się goście bawili w przekazywanie sobie wałka między nogi. Metodyczne co???

później jeszcze wszyscy się śmiali jak mały nalewał sobie w kieliszek wody mineralnej i udawał że pije wódkę. Jak wszyscy toast wnosili to on szybko też razem z nimi. Eh:-o

Mama lizaczka___ no właśnie o to mi chodzi... a potem ciocie oglądają w nieskończoność płytkę i aż niesmaczne to... alkohol , wujo, dziadzio i mamusia uchachana - nie przejmująca się , gdzie jest i co robi jej szkrab ... o nie nie... ja tak nie chcę i mnie się to nie podoba, bo i co tu do podobania

mamalizaczka----- o tak kochana... faktycznie bardzo metodyczne i bardzo pouczające... nie ma co

Gość Tylko wiocha ciągnie
dzieciaki na wesele, u mnie w rodzinie ogólnie jest zwyczaj że dzieci nie bywają, no chyba że ktoś naprawdę nie ma wyjścia, albo chodzi o maleństwa karmione...na weselach bywają nastolatki jak już...ale mamy też w rodzinie wsioków co na każde imieniny itp wszędzie ciągneli bachory, wszyscy się wkurzali, zamiast dwoch osób 5 !! kłopot przy stole itp...

dlatego uważam że wesela są dla dorosłych co byście nie gadały. Dzieciaki mają dla siebie zabawy choinki i inne pierdoły. Chyba że idę na wesele bezalkoholowe to co innego. W innym przypadku nie mam zamiaru ale to tylko moje zdanie. Pewnie zaraz napiszecie że pilnujecie dziecka. Ten mały o którym wyżej napisałam tez byl pilnowany ale nikt mu oczu nie zatkał.

Wiesz - ja w ogole bym nie poszla albo tylko na slub i dala....koperte z kartka z zyczeniami w srodku i kwiaty :D Jesli bedac swiadkowa nawet nie kupila Wam kwiatow a od Was wymaga teraz pieniedzy - moim zdaniem to nieco bezczelne i nieeleganckie zachowanie.

troche dziwna ta Twoja szwagierka skoro nawet na kawe nie chce sie z Toba umowic,ale na wesele zaprasza i liczy na to ze przyniesiecie koperte z kasa :o

Gość ja po przeczytaniu
tematu to po 1 na miejscu autorki bym nie poszła wcale na wesele, po 2 odnoszę wrażenie, że te co to piszą o tym iż wesele to impreza dla dorosłych to sa te same co by dzieci najchętniej na stosie spaliły, do sklepu a po co dzieci brać? do autobusu z bachorem po co? na wesele z dzieckiem - wiocha / a dzieci to też ludzie ))) dla mnie jest zasadnicza róznica proszenei z dzieckiem a pójście z dzieckiem na wesele, ale to zalezy od kultury obu stron, bo ja jako kulturalna osoba nie poszłąbym na wesele z dzieckiem z wielu powodów min własnej wygody, gdybym, nie miala z kim zostawić dziecka nie poszłabymwcale na wesele bez wzgl czy to moja siostra czy kolezanka by mnie prosiła, ale też wymagam kultury od pary młodej która powinna zaprosić rodzinę z dziećmi a nie samych rodziców /

Gość kilka razy o tym
do ja po przeczytaniu - własnie o tym pisałam , jest róznica w proszeniu gosci ,a nie przychodzeniu na wytworne przyjęcie Ja byłam proszona na takie wesele w najdrozszym lokalu w Wawie , gdzie tej całej Patrycji i mi małej gały by wyszły z orbit i ich nie stac ( pomimo tak wysokiego pochodzenia i głębokich korzeni bla , bla , bla I nikt mi słowa nie powiedział o dziecku ,ze nie wolno mu przyjsc , nie poszłam bo uwazałam ze dziecko sie będzie męczyć, a poza tym nie chciałam aby innym gosciom przeszkadzała obecność ( ze względu na miejsce) A tak po drugie to w głowach wam się poprzewracało , bo wesele to uroczystość rodzinnach i na całym globie na weselach spotyka się dzieci , czy to w stanach , czy we Francji czy Angli , Niemczech i tak dalej Oj ludzie, ludzie Polska zawsze będzie zasciankiem Europy i ubogim kuzynem , który za wszelką cene chce dogonić zachód ,ze az przegania i wychodzi pierwsza przed orkiestre Polacy zawsze będą miec kompleksy :-D Bankiety buhahahahaaaa

Kilka razy____ oj mylisz się moja droga , co do wychodzenia moich oczu z orbit...ale widać, że mierzysz swoimi kategoriami ;)