Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 13 dzien cyklu

starania na marzec 2011 :)

Polecane posty

no i wywołałam wilka z lasu, jest @....

Gość dzien cyklu
nelly mama bedzie dobrze, naprawia Cie ;) ja licze ze mnie naprawia hihi ;) moze i odpusciliscie, ale przeciez przytulliscie sie i tak wiec kto wie ;) Navi :( przynajmniej 5dc szybko sie pojawi i bedziesz brac swoje piguly!

Gość nelly_mama
No przytulaliśmy się, przytulaliśmy ale nie jakoś super intensywnie, i nawet nie pamiętam w jakie dokładnie dni cyklu, bo nie zapisywałam. Nieee to jest niemożliwe, ja sobie tego nie jestem w stanie nawet wyobrazic, że się mogło udac, po protu nie widzę się zupełnie w takiej sytuacji, że robię test a tu 2 kreski.

Gość dzien cyklu
no wlasnie chodzi o to ze myslami nie bylas w tym temacie, tzn odpuscilas, kto wie co sie wydarzy ;) coz, predzej czy pozniej beda te kreseczki!

Gość nelly_mama
Hej! U mnie dziś 24dc, samopoczucie bez zmian, piersi mnie bolą, nawet bardzo, więc @ się zbliża wielkimi krokami. Chciałabym, ażeby szybko przyszła, bo wtedy mi się kolejne terminy @ tak poprzestawiają, że na wyjazd w góry mi @ nie wypadnie :). Wyników jeszcze nie mam, odbiorę je w poniedziałek, jak będę u endokrynologa. A co tam u Was dziewczyny ?

Gość dzien cyklu
dzien doberek ;) a u mnie 6 dc i mam plamienia po @ myslalam ze moze @ mi sie przedluza ale zawsze mam 2-3 dni tylko i zaraz czysciutko, a tu ciagnie sie sie ciagnie brudna krew... ale nie wyplywa, wacikiem sobie sprawdzam w srodku ;/ niech juz nadejdzie ten kolejny czwartek! :)

Gość nelly_mama
Dzień cyklu, 2-3 dni to Ci zazdroszczę, ja mam normalne @ po 4-5 dni i zdarza się, że właśnie 6 dnia jeszcze plamię na brązowo. Normalnie zawsze tak mam. A może to u Ciebie skutek przyjmowania luteiny? Dobrze, że idziesz do ginekologa 5 sierpnia to się wszystkiego dowiesz.

Gość nelly_mama
Wiecie o czym sobie myślę: że ewentualne leki zacznę brac w cyklu 'po wrześniowym urlopie', a do urlopu zrobię sobię jeszcze wolne. Ciągle słyszę, że dziewczynom udaje się zaciążyc właśnie na urlopie, więc może mimo wszystko uda się naturalnie i bez wspomagaczy :). No a jak nie, to od październikowego cyklu leki. Co o tym myślicie ?

Gość dzien cyklu
mysle ze to dobry sposob, pod warunkiem ze sie nie nastawisz na to ze Ci sie uda, trzeba w ogole przestac o tym myslec ;) tylko jak przestac? :P a ja sie biore za testy owulacyjen w tym miesiacu chyba...

Gość dzien cyklu
ale nigdy nie mialam plamien "po" @ :( hmmm podejrzane to wszystko, no nic, czekam do czwartku.. to czekanie mnie wykancza!

Witam dziewczyny! u mnie 2 dc i potop ( w porównaniu z wczorajszym). a @ mam długie i potrafię po nich plamić nawet do 7 dc także dla mnie @ to tydzień z głowy. zawsze tak miałam - długie obfite i bolesne @. już 2 i 3 dc wszyscy zwracają mi uwagę że jakaś blada jestem ;) ja dzisiaj po nocce jestem i pól godziny temu dopiero wstałyśmy z córcią ( kochane dziecko mam ;) ) teraz piję kawusię a mała późne śniadanko wcina :) pozdrawiam

Witam dziewczyny! u mnie 2 dc i potop ( w porównaniu z wczorajszym). a @ mam długie i potrafię po nich plamić nawet do 7 dc także dla mnie @ to tydzień z głowy. zawsze tak miałam - długie obfite i bolesne @. już 2 i 3 dc wszyscy zwracają mi uwagę że jakaś blada jestem ;) ja dzisiaj po nocce jestem i pól godziny temu dopiero wstałyśmy z córcią ( kochane dziecko mam ;) ) teraz piję kawusię a mała późne śniadanko wcina :) pozdrawiam

Gość dzien cyklu
ale fajnie ze juz corcie masz :) blekitna_ co u Ciebie? ejstes?

Hej dziewczyny :) Co tu u nas tak puściutko??? Na urlopy powyjeżdzałyście ???? U nas 0d 30 wstrzemięźliwość od przytulanek zapisana przez gina. Dziś dopiero 01.08 a my już nie możemy wytrzymać hih :)) Wizyta we wtorek więc dopiero wtedy się dowiem kiedy możemy. No więć musimy czekać :(

Gość dzien cyklu
scooby a czemu Wam kaze sie wstrzymac tak dlugo?? ktory masz w ogole dzisiaj dzien cyklu? u mnie 8 dzien cyklu i przytulanki sa tak jak zawsze ;) w czwartek mam wizyte u gina ;) swoje droga to tak dziwne troche podejscie ma Twoj lekarz.. wtedy macie sie kochac a wtedy nie.. za duzo presji i stresu przez to. mi ginekolog powiedziala zeby sie kochac co dwa trzy dni, a juz absolutnie mi nie powie kiedy MAMY sie kochac, bo wtedy moj maz sie moze zestresowac ze musi stanac na wysokosci zadania i pusci nasienie bez plemnikow...

dzien cyklu... Dzis moj 13 dc. Jesli cykl bedzie taki jak przeważnie czyli 32 dniowy. to owulka bedzie jakoś 7-8 sierpnia. Mowiła że mamy zachować wstrzemięźliwość aby pleminki napewo dojrzały. Mąż nie był jeszcze na badaniu nasienia ( jak teraz sie nie uda to mamy przepisane badania on nasienia a ja hormnonalne bo teraz było juz za późno) . Moiwła że może być tak że ze względu na częste współżycie może być tak że pleminki u meża z jakiś przyczyn nie dojrzewają tak szybko, czyli nie są zdolne do załodnienia. W poprzednich cyklach staralismy się co drugi dzień ( od ok 14 dnia cyklu) i nie udało sie. mimo iż testy wskazały owulacje, był wzrost tepmki, zauważyłam śluz płodny. Także posłuchamy jej teraz. Może się uda. Mąż nie odczuwa presji w związku z tym, że za kilka dni będzie musiał stanąć na wysokości zadania. Zawsze mnie pociesza się jak ne teraz to innym razem. Ze predzej czy później nam sie uda. juz nie jedna moja znajoma po wielu cyklach starań zaciążyła przy jej pomocy. Więc wierze w nią. Bratowa tez wrzuciał na luz jak bedzie to fajnie jak nie to innym razem. nie udawało sie wkońcu ustalili zmężem że chcą zrobić prezent pod choinkę dziadkom. Poszła do niej na począku października zeszłego roku. Maiał doskładnie tak samo ustaolne jak ja teraz . Od danej daty wstzreniężliwość od przytulanek. Póżniej wizyta w celu oceny pęchezyków wskazanie kiedy mają siękochać. i udao sie za pierwszym podejsciem. I był prezent pod choinkę. Także pozostaję w wielkiej nadzei :)

Witam Was Wszystkie:) Szukałam sobie jakiegoś forum o ciąży i trafiłam tutaj;) Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego że zajście w ciążę może być takie skomplikowane, przekonałam się o tym czytająć Wasze wpisy. Wszystkim starającym się przyszłym mamom życzę szybkiego pozytywnego testu. Teraz może napiszę kilka słów o sobie. Mam 25 latek, jestem mężatką i od niedawna jestem w ciąży:) Wcześniej brałam tabletki ok. 5 lat, od marca odstawiłam, ale jeszcze nie staraliśmy się o dzidziusia, dopiero w czerwcu przestaliśmy w ogóle uważać, oczywiście nie myślałam, że tak od razu zaowocuje to dwiema kreskami na teście, a tu niespodzianka:) Termin porodu mam na początek marca. Jestem tym naprawdę zaskoczona bo nastawiałam się na minimum pół roczne starania, a tu od razu się udało:)

Gość dzien cyklu
scooby84 poczytalam siebie wlasnie na necie na temat dojrzewania plemniczkow i w sumie to ma sens to co piszesz ja rowniez mam cykle dosc dlugie bo srednio 30 dniowe moglabym mi przypomniec od kiedy masz wskazane wstrzemiezliwosc? Ty masz dzien 13 a ja 8, wiec jestem 5 dni za Toba ;) skoro masz dzis 13 dzien cyklu a owulacje masz miec dopiero 7-8 sierpnia to tak jakby w 20 dniu cyklu dopiero??? jak to mozliwe? wg mnie powinnas miec owulke gdzies w dniu 18... juz sie w tym wszystkim pogubilam zupelenie z tymi obliczeniami :( a testy owulacyjne? nie pokazywaly prawidlowo kiedy mialas owulacje? ja sobei wlasnie ze sklepu przynioslam testy owulacyjne, i powiedzialam w ogole mezowi ze sie wstrzymujemy z przytulaniem do przynajmniej wizyty czwartkowej u ginekologa.. znowu mam dzisiaj dola:( ja juz nie wiem :( nic...

Gość dzien cyklu
31 dniowe cykle, sorki..

dzień cyklu... Ostatnią @ miałam 20 lipca. więc dzis mamy sorki 12 dzień cyklu. Powiedziała że owulacja wypadnie 7-8 sierpnia więc to będzie 18-19 dc( bot dzis mamy 1 sierpnia). Mowiła że wg niej jak nic sie nie poprzesuwa w tym cyklu to owulka bedzie 7 sierpnia. ale na 100% powie mi we wtorek po badaniu. Jesli 7 sierpnia to bedzie 18 dc + 14 dni po owulacji ( do @) to będzie 32 dniowy cykl. I takie średnio mam. Owszem są tez cykle 35 dniowe. A raz do roku mam nawet dłuższe. Ale średnio przyjmuje 32 dni. Wstrzemiężliwosć mamy zapisaną od 30 lipca. :( Do wizyty czyli do 2 sierpnia. I wtedy powie najlepiej kiedy aby szanse były największe.

co do testów. miałam je stosowałam przez te 2 cykle. Wskazywały niby owulację ( tzn druga kreska była tak widoczna jak ta kontrolna). Chociaż moja gin powiedziała że jak te tesy wykazują owulację, to nie znaczy na 100% że ona jest i że tam wszystko w porządku się rozwija itd. Teraz też mam zapas testów. kupiłam je na allegro. Zaczne robić od jutra. zobaczę czy potwierdzą się z badaniem gin.

Gość dzien cyklu
aaa to by sie zgadzalo ;) bo ja jak mam cykle srednio 31 dniowe to przyjmuje ze owulacje mam ok 18 dnia cyklu nawet mi sie to zgadza z bolami owulacyjnymi, jak sa to 14 dni pozniej pojawia sie @, poprzedzona oczywiscie plamieniami... ja mam wizyte w czwartek, tez bedziemy obserwowac pecherzyki :) zakupilam tez testy, wlasnie z ciekawosci, czy sie to pokryje z bolami owulacyjnymi i tym co mi powie lekarka a pozniej z nadejsciem @ :) zaczne stosowac testy od 13-14 dnia cyklu czyli za tydzien - i wstrzymujemy sie z przytulaniem.. no, moze jutro ostatni raz :D i szlaban :P jejku, ja mam wielka nadzieje ze w ogole owulacje miewam :( dzisiaj znowu mialam/mam zalamke.. do tego mam nadal plamienia!!!! nie wiem o co chodzi ;( tydzien temu w niedziele popoludniu poleciala @, w poniedzialek normalna @, we wtorek od rana juz bylo plamienie - po nocy z poniedzialku na wtorek tampon juz nawet nie byl dobotnie nasiakniety, bo mialam problem z wyciagnieciem ... no i ciagnie sie to plamienie.. bez sensu!!!! nie dosc ze sie martwilam plamieniem przed @ to zeby jeszcze mnie dobic to sie pojawilo plamienie po @... a tak, zebym spac nie mogla przez to...

Do Madzia: To gratulacje:) Ja też nie dawno dowiedziałam się że jestem w ciąży termin również na początek marca:) U mnie to było troszkę bardziej skomplikowane bo staraliśmy się prawie rok:/ Ale za to jaka radość:) jeszcze do tej pory trudno mi w to uwierzyć a jednocześnie też troszkę się boję o mojego dzidziusia bo zdążyłam już leżeć w szpitalu:(

Gość nelly_mama
Hej!!! Odebrałam dziś częśc wyników badań. Oczywiście nie jest OK, tak jak myślałam - mam podwyższoną prolaktynę i ... progesteron. Ogólnie wyniki w 23 dc wskazały fazę okołoowulacyjną, tylko ten progesteron jak w fazie lutealnej i to wynik był bliżej górnej granicy. Dobrze, że dziś mam wizytę to się wszystkiego dowiem.

Gość dzien cyklu
nelly_mama heej ;) ale przeciez to i to da sie szybko pigulkami wyregulowac ;)

Gość nelly_mama
No wiem, że się da, ale z tym progesteronem to jestem zaskoczona, przecież zazwyczaj jest za niski a nie za wysoki :). A ta podwyższona prolaktyna to najpewniej przyczyna tego, że się nie udawało do tej pory. Pewnie dostanę jakiś bromergon, czy coś innego i będę musiała trochę pobrac. Zapewne ta prolaktyna jest też przyczyną tych torbielek na jajnikach i wyczytałam też, że prolaktyna jest przyczyną bolących piersi, co u mnie aktualnie występuje.

Gość dzien cyklu
nelly_mama skoro idziesz dzisiaj do gina, czy mglabys sie dla mnie o cos zapytac? czy skoro ja mam niski progesteron, to czy on moze byc spowodowany wysoka prolaktyna?? czytalam wlasnie gdzies na necie ze za wysoka prolaktyna blokuje wydzielanie progesteronu... ciekawi mnie czy to prawda?

Gość dzien cyklu
nelly_mama teraz jak juz wiadomo co i jak to szybko bedziesz leczona :)

Witam! Nelly mama - tylko nam szybciutko powiedz o co chodzi z tymi wynikami jak już będziesz po wizycie. patrzcie dziewczyny, co lekarz - to inne podejście do sprawy. ale tak to jest, że każdy lekarz nabierze takiego swoistego podejścia do sprawy, ma swój sposób na leczenie pacjentów. tylko że człowiek to nie maszyna i jeśli coś super sprawdza się u jednego, wcale nie musi działać u drugiego.... odbiegając od tematu, my weekend spędziliśmy z moimi rodzicami. najpierw pojechaliśmy do nich, a potem jednym samochodem z nimi do Trójmiasta. zahaczyliśmy o AquaPark, zoo i jarmark dominikański ;) także weekend pełen wrażeń. a ja od dzisiaj mam brać clostilbegyt, tylko muszę go jeszcze kupić ;) doprowadzę się do porządku i sruuu do apteki ;)