Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rakpap

Nie głosujcie na Komorowskiego

Polecane posty

Po primo, bedziemy miec monopol PO na wladze, PO juz rozwiazalo KRRiT bo im sie nie podobala opozycja medialna. Po secundo to fajtłapa i wasal Tuska, jak Miedwiediew jest wasalem Putina Po tertio co on chce zrobic dla kraju? Co on mowi o swoich planach wyborczych? Po quatro jeszcze jest czas rozeznajcie sie i zaglosujcie zgodnie z poglądami a nie zgodnie z nakazem mediów "tylko komorowski albo kaczor". Oni nie chcą oddać władzy. Dlaczego nie ogłoszono stanu klęski żywiołowej? Przecież cała polska pod wodą a oni lataja i udaja bohaterów. Za 30 dni obywatele mieliby czas przemyslec, skonczylo by sie udawamoe tatuśków powodziowych i zrozpaczonego braciszka. Proszę was, jak ktoś ideologicznie sie zgadza z Komorowskim (ale jaka on ma ideologie?!) spoko ale nie glosujcie tylko dlatego bo media tak mówią, bo pograżycie kraj w ruinie :))))

Gość kldhfklshfldsfhkfhj
Po primo wypierdalaj. Każdy ma prawo głosować na kogo chce, czy to Komorowski, Kaczyński czy Napieralski. Poza tym zapominasz, że był duet Kaczyński prezydent - Kaczyński premier. Nie przeszkadzało, że PiS miał monopol? Każdy głosuje na kogo chce i wara ci od tego

jasne niech kazdy glosuje na kogo chce i kazdy mowi co chce. Jak w media zalewaja przekaqzami podprogowymi i nieczystymi zagraniami to jest ok "kazdy ma prawo" sraka sraka. Duet kaczychow byl straszny wiec po co sie pchamy znowu w to. Uargumentujcie czewmu glosujecie na komorę? Albo kaczaka?

Gość je je je
Ja do niedawna jeszcze nie wiedziałam na kogo będę głosować. Nawet nie bardzo byłam anty w stosunku do Kaczyńskiego. Ale jak zobaczyłam jego kampanię faktycznie na "smutne oczy" to sorry, ale na takiego człowieka nie będę głosować. Robi wszystko żeby dobrać się do koryta. Wiadomo, że zostanie on i Komorowski. Wolę oddać głos temu drugiemu.

Gość będę walczyć
ja mam inne pytanie Podajcie mi 10 różnic między Komorowskim a Kaczyńskim

oczywiste jest, że tylko Komorowski ma szanse wygrać z Kaczyńskim. żaden inny kandydat. głosowanie na kogokolwiek innego zwiększa szanse Kaczora i pomimo tego, że Bronek Marysia nie jest moim wymarzonym kandydatem będę głosowała na niego bo nie wyobrażam sobie Polski rządzonej przez drugiego bliźniaka :o

Nie dajcie sie omamic mediom, zgadzam sie z autorem watku. To media nam wciskaja ze sa dwaj 'glowni' kandydaci. Jestescie zmanipulowani. Poznajcie program wyborczy i glosujcie na tego kto was bardziej przekonuje a nie na partie, czy na tego kogo wskaże wam telewizja. PS. Janusz Korwin-Mikke na prezydenta!

Gość fdefrefefef
Wole Jarka i jego kota niz Bronka i Palikota.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja bede głosowac na Bronka :) ma swoje wady ale wole jego z tymi gafami niz Kaczora z ta jego nienawiscia

Gość aneta44
Ja tez na Komorowskiego bede glosowac to chyba lepsze zlo

nawet nie czujecie polaczki jak się w chuj ładujecie. zrobiono z was motłoch sankcjonujący interesy grup i koterii. miast kryterium wyboru wogóle polityków jedyne powinno być dobro Polski , to skłócono "elyty" tych złodziejaszków z różnej maści komisji , podkomisji i nowobogackich darmozjadów z Ludżmi , którzy coś wytwarzają , dają pokrycie na nasze finanse. i teraz głupie polaczki , które spijają mocz Dumnego Syna Albionu jak najdroższy szampan głosują nie za opcją i ideą i linia polityczną a przeciw . czy ktoś potrafi miast 10 wad kandydatów wymienić uzasadnić merytorycznie dlaczego na tego a nie innego? i tak kręcą polaczkami jak Cygan słońcem specjalnie unikając debat i merytorycznych argumentów - bo ich nie ma!bo większość to klaksony- kierownica jest w Berlinie ? Brukseli?ale tak być powinno wszak polaczki od wiekówe się do tego sami doprowadzili.

Dzięki OstrzeMorzu i będę walczyć! Ja też głosuje na Korwina ale to nie jest ważne. Ważne jest abyście WY poczytali ich programy wyborcze i sie zastanowili na kogo chcecie głosować. Czy nie mozecie zrozumieć, że po to są dwie tury aby dopiero w drugiej wybierać mniejsze zło? Skoro są tylko "dwaj kandydaci" moze od razu zrobmy system dwupartyjny albo najpieej jedno partyjni bo przecież ich programy wyborcze i ideologia NICZYM się nie różnią. http://www.youtube.com/watch?v=5_WO9iXHaLw&feature=player_embedded Debata "której nie było" mam tylko video z korwinem moze poóźniej przecieknie do neta cała. Debata trwała 2h wzięło udział 8 ikandydatów. Proszę mi powiedzieć fdlaczewgo wasza ukochana WOLNA telewizja tego nie wyemitowala? Dlaczego nie powiedziano o tym w żadnym dzienniku? Na stronach partii są programy wyborcze, są w necie videa z różnych debat, są blogi polityczne. Dlaczego nie chcecie sami zdecydowac o swojej przyszlosci tylko chcecie robic to co kaza media?

reszta kandydatów sie nie liczy, nie maja zadnych szans i musiałąbym miec nasrane w glowie żeby głosowac na JKM, jeszcze brakowało zeby swir rzadził naszym krajem

to głosuj na kogoś innego co to znaczy ze sie nie liczy są DWIE TURY HALO!!!!!!!!!!!

no ja popieram PO i mój głos jest dla Komorowskiego i licze ze bedzie tylko jedna tura ;)

A dlaczego popierasz Komorowskiego? Co Ci się podoba w jego programie wyborczym? Czemu chcesz by rządził krajem?

był prezydenetem* bo krajem rządzi Tuskawica póki co :) ale do dueciku aprobujacy wszystko Komorowski by mu sie przydał, nie? :) Komorowski przepchnal juz 45 ustaw podczas swojego piastowania urzędy prezydenta. Szkoda że nie 1000

odpowiada mi jego cały program wyborczy, no i Tusk to super premier :)

Gość ja głosuję na Kaczyńskiego
nie bede sie kierować tym czy on ma smutne czy wesołe oczy. Pan Komorowski jest takim "sługuskiem" pana Tusak, które to tez jest nieudolny. Najgorszym błędem było powołanie Belki na stanowisko Prezesa NBP. Teraz dopiero dostaniemy po grzbiecie. Moze i kaczyński nie jest wymarzonym kandydatem ale na pewno bardziej zależy mu na Polsce niż Komorowskiemu.

Co CI odpowiada w jego programie wyborczym i za co cenisz Tuska? Co dobrego zrobił Twoim zdaniem? Jakie ma zasługi dla kraju? :)

Gość będę walczyć
nie ma za co rakpap :) ja kiedyś też głosowałam na PO i myślałam, że ich popieram mi się tak tylko wydawało, bo to media mi wmówiły, że demokracja jest zagrożona. media nikt inny teraz na szczęście przejrzałam na oczy eh lepiej późno niż wcale

bardzo ładny jest nasz Premier. takie ciacho. od dawna marze o uprawianiu z nim seksu

Gość ohgdihgsihgs
rakpapa - przyzwoitość nakazywałaby najpierw wyrazić swoje zdanie, a później wymagać spowiedzi od innych. Bo ty na temat swojego kandydata nic nie piszesz, a na innych szczególnie na Komorowskiego jęczysz. A tak na marginesie mnie nikt oczu nie zamydli i na nikogo nie będę głosować.

ja też tak miałam. Myślałam że PO jest takie zajebiste. Monia - z tego co widzę niektorym kobietom jednak dobrze by bylo odebrac prawo glosu.

Gość tylko Komorowski utrzyma
spokój w kraju. Programy innych mam gdzieś, bo chyba tylko idiota wierzy w programy i ich realizację. To zwykła "kiełbasa wyborcza" i gadanie pod publike. Ponadto prezydent to nie rząd i sam nic nie zrobi. Może co najwyżej wszystko wetować. Argument o monopolu też do mnie nie przemawia. Przeżyliśmy monopol za Kwasniewskiego, za Kaczyńskich i żyjemy dalej. Tusk daje sobie radę ze wszystkimi przeciwnościami, jakie pojawiły się za czasów jego rzadów. Kryzys, katastrofa, powódź. Co dałby stan wyjątkowy? Wysiedlanie ludzi pod przymusem i nic ponadto. Wody od tego nie byłoby mniej. A jeśli chodzi o JKM to jego miejsce jest na oddziale zamkniętym, bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy, że państwo bezprawia miałoby jakiś sens. Jedynie punki byłyby zadowolone, bo dla nich anarchia to jest to :)

10:50 [zgłoś do usunięcia]rakpap ja też tak miałam. Myślałam że PO jest takie zaj**iste. Monia - z tego co widzę niektorym kobietom jednak dobrze by bylo odebrac prawo glosu. większość kobiety to tepe kozy glosują na komora lub napieralskiego

Nikt przy zdrowych zmysłach nie zagłosuje na Kaczyńskiego. Trzeba się skupić na pozostałych kandydatach, bo to już by było kompletne dno jeżeli prezydentem zostałby drugi brat :O Bo trzeba misję wypełnić, żałosne :O

Ależ nikt nie pyta to się nie wychylam :) ale nie raz pisalam juz tutaj czemu popieram Korwina ;) Dałam nawet link wyzej do jego wypowiedzi na youtube ktora zaweira chyba wszuystko za co go popieram :) polecam obejrzeć naprawdę. Mogę też wypisać 1. Zniesienie podatków i ubezpieczeń - każdy bedzie w tym wypadku mial pieniadze na prywatne leczenie i na godne zycie. A jak ktoś chce ubezpieczenie niech sobie zalozy w prywatnym banku. 2. Wzmocnienie armi polskiej 3. decentralizacja szkolnictwa i zniesienie dofinansowan panstwowych na kulture. Przez wiekszosc czasu kultura byla maksymalnie sprywatyzowana - czym innym byly mecenaty? I jakoś jej to nie szkodzilo. Z Kolei za czasow PRL kultura byla w 100% panstwowa. Jak wam sie podoba? Lekka propaganda i cięzki brak estetyki w moim odczuciu 4. Prywatyzacja dróg przy równoczesnym planowaniu infrastruktury z góry. Wbrew pozorom wyjdzie taniej, bo nie bedziemy placic w podatkach na 100000000 urzędników ktorzy tym sie zajmą tylko w formie "biletów" dla prywatnego przedsiębiorcy. Przedsiębiorca dba o droge, bo jego i daje mu przychody a my mamy szybką droge bez dziur za drobną opłatę. Tak samo jak placimy za przejazdy komunikacja miejska i przynajmniej w warszawie jest na naprawde bardzo wysokim poziomie mimo ze jest to spolka czesciowo panstwowa ;). 5. zmiejszenie ilosci poslow i zmniejszenie pensji dla posłów. Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść :) po za tym dawanie takich pensji tzw. "ryjom" to zaproszenie do żerowania i poliykowania dla kasy a nie z ideałów. W Grecji ktora tak zachwalamy jako kolebke demokracji, polityka byla bardzo kosztownym zajeciem. Dlatego nasza 'demokracja' kuleje a ich sie rozwijala. Panstwem nie może rządzić banda warcholi przy korycie 6. Liberalizacja przepisów prawnych i dodanie do konstytucji "chcącemu nie dzieje się krzywda". nadrzędna zasada prawa rzymskiego. nie mam sily dalej pisac, pooglądajcie go co mowi i poczytajcie bloga sami ocencie. Mam nadzieje ze dostane rownie obszerne argumenty za komorowskim i kaczynskim od ich wyborców ;)