Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modyfka

Mleko modyfikowane , ważne dla mnie pytanie, prosze o odp.

Polecane posty

Gość modyfka

Wiem ze na kartonach z mleka jest napisane zeby przygotowywac bezposrednio przed podaniem a resztki wylewac. Ale czy wszyscy sie do tego stosuja?? Wykapalam moja mala zrobilam butelke , dalam jej mleko ale ona nie chciala , pociagela moze 2 razy, nie chciala i po chwili zasnela. Cala butelka mleka zostala. Mam pytanie , czy jezeli wloze je do termosu by bylo cieple, a ona powiedzmy do godziny sie przebudzi moge jej dac?? Poprostu szkoda mi wylewac mleka.

Myślę, że do godziny to możesz, ale jeśli mleko wystygnie, to nie wolno go już podgrzewać, więc lepiej wylej.

ja zostawialam do godziny.no moze raz 1.5 godziny bylo w podgrzewaczy ale...lepiej wylac niz zatruc dziecko

Mleko modyfikowane to najgorsze scierwo jakie mozesz dac dziecku.Bylam na wykladzie o zdrowym zywieniu i miedzy innymi o dziecinnej diecie byla mowa.

Ja nie wylewam jak sporo zostaje wkladam dolodowki i przechowuje jak wlasny pokarm i zadnej z corek nic sie nie stalo..to jest kolejny chwyt reklamowy zeby wiecej mleka schodzilo,mleko z piersi mozesz chowac w lodowce nawet 48 g a sztuczne nie..dziwne

Ja wylewałam.Bałam się o zatrucie oraz kiedyś zostało mi mleko(possał ze dwa razy i zostało) po 2-3 godzinach odkręciłam i chciałam butelkę wymyć.Ale przedtem powąchałam.Jak dlas mnie śmierdziało :)

Gość hagneta
do godziny to maks możesz zostawic - tak sądzę,ale już nie podgrzewać, ja wylewam i robię nowe. Na drugi raz zrób może mniejsza porcje.

Gość hagneta
no własnie, jesli nie było pite to mozna dłużej trzymac, jak naruszone to nie.