Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 blablabalBLAbla

NEUROTYCY

Polecane posty

Go艣膰 jestem se
no prosz臋, otworzy艂am now膮 stron臋 :)) u mnie pada od samego rana i mam jaki艣 smutny nastr贸j

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 blablabalBLAbla
a u mnie s艂onko :-) ja czuj臋 si臋 bardzo samotna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
wiesz, s膮 r贸偶ne rodzaje samotno艣ci powiem Ci tak z w艂asnego do艣wiadczenia: cz艂owiek tak naprawd臋 jest gruncie rzeczy samotny, w chwilach najwa偶niejszych zostaje sam ze sob膮, sam musi podejmowa膰 najtrudniejsze decyzje w 偶yciu, rodzi si臋 w samotno艣ci i w samotno艣ci umiera chyba nikt nie mo偶e zrozumie膰 i poczu膰 co druga osoba ma w 艣rodku nikt nie zna nas tak jak my sami najlepiej zaprzyja藕ni膰 si臋 ze sob膮, bo ze sob膮 b臋dziemy do ko艅ca naszych dni sorki, nawet nie chce mi si臋 dzisiaj pisa膰 艂adnych zda艅 i wysy艂am posty bez ich sprawdzenia :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
masz racje ale ja generalnie nie mam znajomych, nie wiem jak to sie stalo, ze z biegiem czasu sie wykruszyli ... :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chinota
BlaBla, lekarz ci dobrze powiedzia艂 i dobre lekarstwo przepisa艂. Ja nie bra艂am lek贸w ale moja kole偶anka bra艂a, m贸wi艂a 偶e pierwsze 2-3 tygodnie by艂y bardzo nieprzyjemne, 藕le si臋 czu艂a nawet my艣li samob贸jcze j膮 nachodzi艂y. Trzeba bardzo powoli zwi臋ksza膰 dawk臋 leku. Je偶eli b臋dziesz mia艂a takie pocz膮tkowe dolegliwo艣ci to postaraj si臋 je przetrwa膰, bo potem to mija i jest lepiej. Ale mo偶e te偶 by膰 tak 偶e nie b臋dziesz mia艂a ubocznych skutk贸w!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chinota
BlablaBla, ja mam ma艂o znajomych bo wydaje mi si臋 偶e to l臋k mn膮 powoduje, to znaczy jestem do艣膰 mocno nie艣mia艂a i moje grono towarzyskie jest bardzo w膮skie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
ja to chyba nawet nie jestem niesmiala, brakuje mi kogos z kim moglabym wyskoczyc na impreze, do kina czy na kawe. Wszyscy znajomi spraowani tylko ja jakas taka sama :-( Juz odczuwam pierwsze skutki uboczne po tabletkach - troche mi niedobrze ale przeczekam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dzie艅 dobry Dziewczynki :-) jak samopoczucie w ten pi臋kny dzie艅? Widz臋, 偶e topik umiera - o ile na pocz膮tku by艂o ca艂kiem fajnie i t艂oczno to teraz zosta艂 m贸j monolog :-( Odstawi艂am Tranxene - lek wyciszy艂 u mnie najgorsze demony, teraz za偶ywam (2 dzie艅) Asentr臋 i zobaczymy co b臋dzie dalej :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 neurotyk zza winkla
nie martw si臋 skutkami ubocznymi Asentry, to normalne, 偶e na pocz膮tku b臋d膮 md艂o艣ci, uczucie sucho艣ci w gardle i brak apetytu monitoruj wag臋, bowiem jest mo偶liwe przybieranie jak膮 dawk臋 leku dosta艂a艣? 50mg czy 100mg? i na przysz艂o艣膰, gdy b臋dziesz sz艂a z recept膮 do realizacji, pros o zamiennik w postaci Setaloftu dla 50 mg zap艂acisz 5 z艂otych zamiast 30 dla 100 mg 10 z艂otych zamiast 60

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dosta艂am 50 mg, dzi臋ki za rad臋 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
nie wiem co si臋 dzieje. Czy to wina leku, deszczu czy cholera wie jeszcze czego jestem nieprzytomna i ca艂y dzie艅 艣pie :-(

Udost臋pnij ten post

Pisa艂am w innym temacie, ale my艣l臋, 偶e tutaj te偶 si臋 to nada. Po przeczytaniu wielu artyku艂贸w na ten temat, stwierdzi艂am, 偶e jestem neurotyczk膮. Mam do艣膰 du偶y problem z zaanga偶owaniem si臋 w zwi膮zek, sama nie wiem, czy powinnam zacz膮膰 szuka膰 pomocy z zewn膮trz, czy spr贸bowa膰 jako艣 poradzi膰 sobie z tym sama (cho膰 ju偶 pr贸bowa艂am i chyba nie potrafi臋). Spotyka艂am si臋 z wieloma ch艂opakami i wszystkie moje zwi膮zki zazwyczaj ko艅cz膮 si臋 tak samo. Zaczyna si臋 od tego, 偶e poznaj臋 ch艂opaka, wzbudza on moje zainteresowanie, spotykamy si臋, wszystko jest w porz膮dku i jestem szcz臋艣liwa, a偶 do pewnego momentu, kiedy ot tak, wszystko po prostu pryska. Spotkania z nim nie sprawiaj膮 mi ju偶 przyjemno艣ci , czasami unikam ju偶 nawet zwyk艂ej rozmowy, nie odbieram telefonu, nie odpowiadam na smsy, dochodzi do tego, 偶e nie mog臋 ju偶 praktycznie na niego patrze膰 (moja niech臋膰 wzrasta do tego stopnia) i wtedy zazwyczaj odchodz臋, znajduj膮c oczywi艣cie wcze艣niej setki powod贸w, dla kt贸rych nie mo偶emy by膰 razem, argument贸w, dlaczego nie jest to odpowiedni facet dla mnie, i mn贸stwo jego wad, kt贸rych nie mog臋 znie艣膰, a na kt贸re wcze艣niej nawet nie zwraca艂am uwagi). Czuj臋 wtedy w glowie tak膮 obsesyjn膮 potrzeb臋 uwolnienia si臋 i ucieczki. Po rozstaniu nawet nie jest mi przykro, mimo 偶e z niekt贸rymi sp臋dzam du偶o czasu, wystarczaj膮co, 偶eby si臋 np. przyzwyczai膰, przywi膮za膰, cokolwiek... Po trzech miesi膮cach na przyk艂ad ludziom zaczyna ju偶 bardziej na sobie zale偶e膰, a ja nie czuj臋 kompletnie nic, gdy odchodz臋. Potem czuj臋 si臋 troch臋 samotna, obwiniam siebie i jego, ale mam nadziej臋, 偶e nast臋pnym razem "si臋 u艂o偶y", poznaj臋 kolejnego ch艂opaka i sytuacja si臋 powtarza - jak b艂臋dne ko艂o. Jest mi z tego powodu okropnie ci臋偶ko, bo krzywdz臋 i siebie i innych... Sama nie wiem, jak sobie z tym poradzi膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dzie艅 dobry :-D co tam? 偶yjecie? Jak samopoczucie? U mnie OK, nie wiem czy zas艂uga lek贸w (chyba na to za wcze艣nie) czy czego艣 innego ale jest nie藕le :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
Witajcie, od kilku dni m臋cz膮 mnie strasznie migreny, nigdy tak jeszcze nie mialam, prawie co noc l膮duje w szpitalu pod kropl贸wka!!! :-(

Udost臋pnij ten post

hej witaj :)) Co艣 chyba kr臋cisz. Trzy dni temu pisa艂a艣, 偶e czujesz si臋 nie偶le. To sk膮d takie nag艂e pogorszenie? Na migreny kropl贸wki ....... ???? Pierwsze s艂ysz臋. Ale wsp贸lczuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 heeheheee
Stosowa艂a艣 sumamigren?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
nic nie kr臋ce, czulam sie ok dop贸ki nie dopadly mnie migreny, zazywam Cinie 100mg ale teraz nie pomagaja. Jak wymiotuj臋 to co mi pomo偶e jak nie kroplowka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara..........
Bla czy te migreny mia艂a艣 ju偶 wcze艣niej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara..........
Poci膮gn臋 dalej histori臋 mojego 偶ycia. M贸j synu艣 zmar艂 na guz m贸zgu. Wcze艣niej mia艂am z nim przedziwne rozmowy. S膮dzi艂am,偶e dziecko sobie fantazjuje. Powiedzia艂 mi,偶e nied艂ugo znowu b臋dzie malutki i musz臋 z piwnicyznowu przynie艣膰 艂贸偶eczko,a ponadto b臋dzie dziewczynk膮. Kaza艂 sobie zrobi膰 kitki - przegl膮da艂 si臋 w lustrze i powiedzia艂 - to tak b臋d臋 wygl膮da膰. Ja tez zacz臋艂am mie膰 z艂e przeczucia - ale wyrzuca艂am je z my艣li. Jak s膮dzicie - reinkarnacja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fafno艣cie
a-little-more-time to nie nerwica to zwykla ucieczka i strach przed odpowiedzialnoscia....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fafno艣cie
stara.......................bardzo Ci wspolczuje, kto wie moze i duszyczki zmarlych wchodza do kolejnego ciala......:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
witam si臋 :)) co艣cie tak zamilkli wszyscy? blablabla co u Ciebie? tak 偶le czy tak dobrze, 偶e nie chcesz tu pisa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
Czasami czuj臋 si臋 jak ptak wyrzucony z gniazda, kt贸rego nikt nie chcia艂. Podobno niekt贸re ptaki tak robi膮 ze swoimi pisklakami jesli instynkt im podpowiada, 偶e nie b臋d膮 w stanie wykarmi膰 swoich m艂odych. :(( Ale przecie偶 ludzie nie kieruj膮 si臋 tylko instynktem, maj膮 uczucia wy偶sze. To dlaczego moja matka dawa艂a odczu膰 sowim dzieciom, 偶e s膮 dla niej jakby "przeszkod膮" w jej 偶yciu. W czym jej przeszkadza艂y jej w艂asne dzieci? Dlaczego nigdy w 偶yciu nie powiedzia艂a, 偶e mnie kocha, nigdy nie przytuli艂a? A ja tak si臋 stara艂am aby zas艂uzy膰 na jej mi艂o艣膰.:(( Nigdy nie us艂ysza艂am, 偶e jest ze mnie dumna, zawsze tylko krytyka i osmieszanie nawet przed osobami trzecimi. By艂am grzecznym dzieckiem, dobrze sie uczy艂am, nie sprawia艂am rodzicom 偶adnych problem贸w. DLACZEGO?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
przeciez sama ze soba nie bede pisac bo-masz racje- zamilkli wszyscy. Ja po kilkudniowym bolu glowy zostalam skierowana do szpitala na obserwacje z podejrzeniem zaburzonej pracy mozgu :/ Ide w poniedzia艂ek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem se
Bardzo Ci wspo艂czuj臋. Nie napisz臋, 偶e wiem co czujesz i jak sie boisz, bo tego nie wiem, nigdy nie by艂am w takiej sytuacji. Musisz by膰 silna i wierzy膰, 偶e diagnoza nie b臋dzie z艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dzieki, jakos to bedzie :-) odezwe sie jak wroce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara..........
czytamy siebie nawzajem. Tyle,偶e ta rozmowa rozci膮gni臋ta w czasie. Co艣 Wam podpowiem. w temacie -ZDROWIE I URODA jest topic MOJA NERWICA. Kiedy艣 tam pisa艂am - pomog艂o. Sporo tam do艣wiadczenia,zrozumienia i cz臋stszej wymiany"rozmowy' Spr贸bujcie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara............
JESTEM SE........ Nie analizuj dzieci艅stwa i swojej matki. By艂a z rodzaju tych "ZIMNYCH S....." Powiedz sobie - by艂o-min臋艂o. Jestem doros艂a - olewam j膮 - przyk艂adu nie bior臋. Ostatnio wszystko podlega analicie psychologicznej. Kto by tam kiedy艣 docieka艂, co i jak i dlaczego? Moja synowa te偶 jest spaczona przez zimn膮 matk臋. Musia艂am dociec - co z ni膮 jest nie tak, mieszkamy daleko od siebie,- jestem jednak ci膮gle przez ni膮 podsumowywana I TO DO MOICH DZIECI. Wg niej - to ja jestem nienormalna. Za bardzo uczuciowa,za bardzo kocham,za bardzo dzieci od siebie uzale偶ni艂am,,he Wi臋c widzisz - jak nie kijem - to pa艂膮. Najgorsze jest to,偶e potrafi skutecznie "wypra膰 im m贸zgi". Najdziwniejsze jednak jest to - 偶e taka ZIMNA S..A niesamowicie uzale偶nia dzieci od siebie. robi膮 wszystko aby na jej mi艂o艣膰 zas艂u偶y膰,a ona ci膮gle niezadowolona - NIE DO ZDOBYCIA S膭 JEJ UCZUCIA. Zycie jest pojebane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablabalBLAbla
dzisiaj znowu obudzilam sie o 4.00 z dreczacym uczuciem wewnetrznego drzenia :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stara.........
Bla - to nerwica. jeste艣 w jej 艂apach.We wnetrzu potrafi dr偶e膰 wszystko. Ile ona ma objaw贸w. A karmi si臋 naszym strachem. Opisuj臋 tu swoje 偶ycie - poniek膮d aby podtrzyma膰 Was na duchu. Przy tych wszystkich m臋czarniach nerwicowych - musia艂am strasznie du偶o prze偶y膰- no i ci膮gle my艣la艂am - to ju偶 koniec. Ale o koniec nie jest tak 艂atwo. Jestem zdziwiona,jak da艂am rad臋? Najwa偶niejsze - nie ba膰 si臋. Nasza choroba spowodowana jest m.in. brakiem serotoniny w m贸zgu. Bior臋 lek kt贸ry powoduje wychwyt wt贸rny serotoniny. Pisz臋 o sobie - ka偶da z nas jest osobn膮 indywidualno艣ci膮 i musi dobra膰 lekarstwo. Gdyby 艣wiat i ludzie,mieli podobne wyobra偶enie 偶ycia jak nasze,nie mia艂yby艣my problem贸w. Ale ani 艣wiat,ani ludzie s臋 nie zmieni膮. Musimy si臋 leczy膰 - niestety. Trzymaj si臋.Nerwica m臋czy ale nie zabija.

Udost臋pnij ten post