Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdvfgbgb

Fryzierka za krótko mi obcięła włosy!

Polecane posty

Nie bójcie sie fryzjerów, tylko na drugi raz mówcie "10 cm - ZNACZY TYLE (pokazać), nie więcej, nie chcę za krótko, tylko 10 cm". I cały czas kontrolowac sytuację. ha ha opowiem ci jak ja mialam, myslalam podobnie jak pokaze bedzie wiedziec wybralam sie do fryzjerka, patrze nowa pewnie praktykanka bo mlodziutka, noa le nic mysle kazdemu trzeba dac szanse, tlumacze jej ze chce podciac grzywke zazwyczaj mam delikatna na bok do brwi badz lekko za brew, i tak jej tez wylumaczylam lekka delikatna grzyweczka I POKAZAŁAM PALUCHEM DOKAD ma byc!!! i ok scina.....scina..scina...owteram oczy? a na moim czole widnieje przyklepany łuk...pytam sie wiec co to....potemz furia zaczelam jej tlumaczyc zemiala byc po brewa na co ona ze zaraz polozy druga warstwe..i ok polozyla i dzieki temu mialam grzywe gruba jak u konia i wsytrzepiona na wszelkie mozliwe sposoby... ale teraz znalazlam fryzjkerke ktora scina mi slicznie wlosy za 15 zl:D i myliscie sie ze w ekskluzywnych salonach zawsze ladnie scinaja;d

Trampkarka no a ja akurat mam grzywkę więc częstotliwośc musiałaby być większa a mieszkam w małej mieścinie, więc do dobrego fryzjera to już w dłuższą podróz bym musiała zainwestować :D

Gość ann98
Ja przed chwila wróciłam od fryzjera i nigdy wiecej do niej nie pójde i nie wyjde na ulice miałam włosy do ramion i chciałam żeby mi obciela na skos ale tylko troszke krótsze a ona obieła mi na boba włosy do ucha. Wygladam okropnie a za tydzień do szkoły i co teraz?

Ja myslę, ze lepiej wyłożyć trochę więcej kasy na dobrego fryzjera ( i być zadowolonym z fryzurki) niż troche zaoszczędzić i ryczeć w domu( bo np. zle obcieła...) Ja juz od kilku lat chodzę do tej samej fryzjerki i jestem bardzo zadowolona za kazdym razem.:) Dzisiaj też wróciłam z uśmiechem na twarzy:D Autorko, włosy odrosna prędzej czy później. Głowa do góry:)

Gość luska.s
ja tez tak miałam. maskara czułabym sie jakbym była łysa! codziennie sprawdzałam czy juz są dłuższe. Musiałam je nosić spięte, bo wtedy to jeszce jakoś wyglądało (oczywiście przy tym pare wsuwek, bo były takie krótkie miejscami, że nie łapało się na kucyk)a ona mi jeszcze jak ładnie wyglądam !! dopiero po niecałym roku mogłam je rozpuścić. Moge powiedzieć że to było jedno z najgorszym pare miesięcy w moim życiu, tak źle sie z tym czułam, że nawet nie chciałam nigdzie wychodzić, czułam się po prostu brzydka,jak jakiś pasztet;/ na szczeście bylo to ponad dwa lata temu i mam teraz piękne długie włosy ;p szczerze jakbym miała jeszce raz taką sytuację, to poszłabym je od razu przedłużyć - juz trudno, że to trochę kosztuje.szkoda ze wtedy nie przyszło mi to do głowy ;p

może jakiś chłopak się włączy do rozmowy :D wróciłem przed chwilą od fryzjerki i rozpacz mnie ogarnęła... jaki żal. pokazuję jej na palcach ile ma mi ściąć włosy a ta ci*a tnie i tnie... miałem ładne długie włosy a ona mi je tak spier*oliła !!! w sobotę mam wesele a za tydzień do szkoły !!! powiedziałem sobie, że już nigdy nie pójdę do fryzjera

Gość Marcelina 226
To polecam ci Panią MArtę pracuje w ateilier urody SIEDEM MINUT W NIEBIE , ona ma lekką reke do włosów .Po niej szybko rosna włosy. Polecam i jest nie droga . Zna sie na tym co jest modne, i umie doradzic , a p[oztym jak ma być 1cm to zawsze jest 1 cm niegdy nie obcieła wiecej. Każdy komu ją polece jest bardzo zadowolony. nr do gabinetu519 164 199 ul Powsinska 16 II p.

Gość kamaaaa
tak , mi dzis . ; \

Gość shfukzhf
mi tez tak sciela! dzisiaj bylam i prosilam ja zeby mi sciela koncowki a ta mi normalnie... mialam za ramiona tak jakies 5 cm za biust, a teraz mam jakies 2 przed biustem! co za baba!

a wy buzi nie macie? nie chcecie grzywki, niech jej nie scina, chcecie obciac koncowki, pokazujesz jej na ile moze sobie pozwolic i fryzjerka nie ma prawa tego negowac cos sie nie podoba, nie placisz i tyle

Gość gremlinekk
mam podobny problem .. ogólnie mam takiego życiowego pecha ...:/ od kad zyje ani razu fryzjer nie obcios mnie jak chciałem .. zawsze jest to samo .. wczoraj bylem w salonie gdzie zapłaciłem za meskie ciecie 29 zl . za to ze osiadłem na krześle a baba bez rozmowy ze mną zaczęła mi obcinac moje wlosy na irokeza .. zapuszczałem wlosy by w końcu isc i zrobić sobie wymarzona fryzure ... a tu jak zwykle to samo w wiszedlem wkurwiony..:/ możecie nie uwierzy ale za każdym razem tak mam .. jak nie obetnie mnie bez rozmowy ze mna to zetnie mnie na krotko .. a ja jej mowie wycieniowac u gory boki wyrownac .. a ta ściana całkowicie boki które zapuszczałem i gore tak ze nawet guma juz nie da rady ich postawić .. mam podluzna twarz wie muszę miec średnie wlosy ..:/

Gość gosiatomasz123
hej, ja byłam u fryzjera kilka miesięcy temu, ścięłam włosy krótko, sugerowałam się fryzurą Victorii Becham. wyszło super, ładnie się układały, wszystkim się podobało. 4 tyg temu znów tam poszłam, bo włoski odrosły i poprosiłam o identyczną fryzurę, jak wcześniej. wyszłam załamana. włosy ścięte inaczej wogóle się nie układają, płakać mi się przez to czce naprawdę często. kupiłam wax, mam nadzieję, że chociaż troszkę przyśpieszy ich odrastanie:(

Gość nayah
Miałam to samo 2 czy 3 razy. Później jak ochrzaniłam fryzjerkę że nie słucha co do niej mówie i nie zapłaciłam jej za strzyżenie mówiąc że niech sięcieszy że nie mam zamiaru wyciągać innych konsekfencji od tej pory najpierw słucha uważnie sie upewnia jeszcze 2 razy czy dobrze usłyszała i dopiero bierze się za moje włosy. Teraz robi jak ja chcę i są idealne. Niestety w dzisiejszych czasach pełno fachmanek co umieją 2-3 fryzury i każdemu robią to samo...

Ja teraz jak musze iść, to chodze do faceta sie obcinać. Powiedziałam sobie po 1 takim razie, gdy laska obcieła mnie z włosów "za cycki" do "ledwie do ramion", że już nigdy więcej żadnej baby-fryzjerki... One są jakieś tępe. Nie ufam im. A facet to facet. Powiedziałam koncówki- obciął koncówki. Powiedziałam jak ma pocieniować- tak pocieniował, grzywke zrobił jak chciałam. No miodzio. I jeszcze se miło porozmawiałam ;).

Gość nayah
Z odszkodowaniami może i jest różnie ale fama o żle wykonanych zabiegach też robi swoje. Mojej znajomej fryzjerka miała zrobić dekoloryzacje i zejść o 1 ton z odcienia który miała. Najzwyczajniej w świecie spaliła jej włosy - wyłaziły i ciągnęły się jak zleżała guma w gaciach conajmniej. W zamian za to miała darmowe farbowania i strzyżenia przez rok ale na jakiej to było zasadzie dokładnie nie wiem

Gość szzkoodaa gadaćć
słyszałam, że można iść się 'poskarżyć', że fryzjerka źle obcięła, oceniają ci straty, czy tam wyceniają a wtedy można się sądzić i dostać odszkodowanie:)

Gość lody magnum w czekoladzie
Włosy miałam do pasa. Miała mi podciąć z tyłu oraz grzywkę skrócić. Pyta mnie: "To jaką długość pani ściąć?", ja: "Jak pani uważa W myśli miałam ze z 5 cm to jest podkrócenie. Wstaję z fotela a tam 20 centymetowe wlosy leżą na podłodze. Koszmar. Teraz zawsze bede mowic ile cm ma mi sciac. Te wlosy ladnie wygladaja bo sa sciete ladnie, ale nie sa dlugie!!! A na dlugich mi najbardziej zalezy.

Gość slodziaczki mmmm
nie bylo mowic jak mani uwaza tylko powiedziec 5 cm, dalas jej wolna reke. ja kiedys poszlam do fryziera ktory niby mial byc super dobry stylista, siadlam na fotelu i on pyta jak sciac a ja jak pan chce tylko nie krocej niz do ramion, zebym mogla zrobic kucyka, on podnisol moje wlosy tak do ramion i powiedzial tak bedzie ok, pasuje, po czym wzial nozyczki i ujebal mi 2cm grzywke z jedenj strony i czesc wlosow, no zamarlam, a wiec dziewczyny drozszy nie znaczy lepszy

Gość Linadia
Miałam podobną sytuację. Poszłam do fryzjerki i miała mi podciąć końcówki i pocieniować a ta mi chyba z 15 cm obcięła jak nie więcej. Jak zobaczyłam tam u tej fryzjerki moje włosy w lusterku to myślałam, że mi oczy wyjdą, miałam mniej więcej do pasa a stało się tak, że zrobiły się lekko przed ramiona. Długo się nie mogłam przyzwyczaić do moich włosów, ale teraz już mi lepiej i najgorsze jest to, że włosy mi trochę wolno rosną. Mimo tego, że minęło już dużo czasu włosy nie są jeszcze tak długie jak przed obcięciem.

Gość była_fryzjerka_89
właśnie debilko co pisałaś o fryzjerach po ekskluzywnych to sa to fryzjerzy po zawodówce, tu chodzi o fach a nie ile wynosi delta barani łbie. jestem po zawodówce, obecnie również uczę się dalej i jestem dobrym fryzjerem i pracuje w bardzo ekskluzywnym salonie i osoby po liceach fryzjerskich czy technikach nie są brane pod uwagę i skreślane na starcie. tylko po szkole zawodowej z doświadczeniem i praktyką. jeśli chodzi o autorkę to bym to zgłosiła gdzieś, albo poszła do salonu i powiedziała że ma Ci za darmo doczepić włosy. ale bym to zgłosiła bo zrobiła to bez Twojej zgody. nigdy bym tak nie zrobiła...tym bardziej że lubię długie włosy u kobiet.

Gość była_fryzjerka_89
he he u nas obcięcie samo z jakimś tam uczesaniem na długie włosy kosztuje koło 70 zł więc chyba trampkara nie chodzi do ekskluzywnych skoro tyle to kosztuje z maską na włosy :D

Gość była_fryzjerka_89
oczywiście mój post był do tej trampowej co jedzie po fryzjerach po zawodówkach. ja chodziłam do wielu salonów przez czas w jakim nie pracowałam i są fryzjerzy dobrze co obetną za 30 zł dobrze, więc nie sugerujcie się cenami. najlepiej znajdźcie dobrego i zawsze chodźcie od jednego i na wstępie opowiedzcie swoje historie żeby wiedział że ma się bać.. jak można komuś obciąć włosy 20 cm bez uzgodnienia... :/ może niektóre fryzjerki robią to z zazdrości he he

Gość Linadia
Do autorki o nicku: była_fryzjerka_89 Chcesz tu uświadomić,że niby zawodówka jest lepsza od technikum czy liceum? Przecież w technikum też są praktyki. a tak w ogóle to jeśli chodzi o doświadczenie to więcej się go zdobywa właśnie w technikum i liceum tam to dopiero jest nauki, wiem sama po sobie. A w takiej zawodówce to co oni tam robią? Nic tylko się obijają. Uczyć to prawie w ogóle się nie uczą. W zawodówkach jest bardzo niski poziom nauczania, taka jest prawda.

Gość Jagoda1223445
Byłam dzisiaj u fryzjera i płaczę. Ewidentnie. 2 lata temu obcielam włosy na krótko i teraz miałam już długie, ale strasznie grube. Poprosiłam by odchudzila mi te włosy i obciela końcówki, a NIE MAM POŁOWY DŁUGOŚCI WŁOSÓW!!!!!'

Gość gość
No to straszne, wez idz i sie pochlastaj z rozpaczy....

Gość gość
ludzie, jak wam fryzjer spieprzy fryzurę, to się NIE PŁACI!!! jeśli powiedzieliście wyraźnie do pół pleców a ścięła do ramion, i zrobiła fryzurkę kiedy miała podciąć końcówki, to was de facto okaleczyła i nie wolno się na to zgadzać!

Gość gość
Bylam wczoraj u fryzjera i prosiłam żeby mi nic nie robił z długością a ona mi kurde obcieła z pasa do ramion matkooo aż sie popłakałam

Gość gość
niech ci doklei

Gość Wkurviony Długowłosy
Mi też dzisiaj sucza ścieła... Miałem włosy poniżej ramion, chciałem żeby mi ścieła jakieś 3-4cm poniżej brody, a ona mi ścieła powyżej brody! Ku**a! Jak ja do szkoły pójdę?

Gość poszkodowana
no dziewczyny, ja za to bylam przedwczoraj u fryzjera i dla niego 2 cm to 10cm. z pieknych, dlugich, gestych wlosow zostaly jakies skrawki. a uwaga zaplacilam... 100 zl!!!! od tamtego czasu mam lzy w oczach patrzac w lustro i myslac o zmarnowanych pieniadzach