Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość statystyka1

wielodzietnosc - jaka najwieksza rodzine znacie?

Polecane posty

Gość statystyka1

i czy zyja na jakims poziomie, czy klepia biede?

Gość fvhjjj
Niedaleko mnie mieszka rodzina co ma 4-kę dzieci. Troje z tych dzieci ma już swoje rodziny. Każdemu z tej trójki rodzice zasponsorowali mieszkanie. Czyli jak widać niezawsze dużo dzieci = bieda.

Gość vhfyutertystsextrbhchjy
ja znam rodzine -8 dzieci.bieda. ;/

Gość po pierwsze
Jedna rodzina z 9 dzieci - obecnie juz dorośli. Wszyscy wyszli na ludzi. Było skromnie, ale zawsze czysto i dzieciaki nigdy glodne. Rodzina bardzo noirmalna! Druga rodzina - 11 dzieci - bieda. Ojciec alkoholik. Matka też nie swięta. Ciagną dzięki opiece społecznej. I ciągłym pozyczkom od sąsiadów. chyba nie ma reguły.

Znam dwie rodziny, w których było 14 dzieci! Obecnie wszyscy są dorośli, samodzielni. Rodziny dosyć biedne, ale zaradne, kochające się, dzieci zawsze były czyste i najedzone.

Ja znam rodzinę w której jest 11 dzieci i sytuacja identyczna jak pisze po pierwsze.

Gość moja koleżanka z podstawówki
pochodziła z rodziny gdzie były 11 dzieci

Gość mamachichi
znam 2 rodziny bardzo zamozne, w jednej 4 malych dzieci-wszystkie rok po roku, w drugiej 7, tez z mala roznica wieku, najstarsza dziewczynka ma 13lat, znam tez takie po 10 i 12 dzieci, ale to bieda i patologia:-(

Gość jedna znam z 4 dzieci
i bida bo zawody przecietne , inna znam z 5 dzieci i jest ok ale rodzice to lekarze

Gość Lusiaa...
ja znam 2 wielodzietne rodziny i są to "modele" 2 rodziców oraz 13 dzieci i tylko dodam, że w obu przypadkach rodzice radzą sobie całkiem nieźle. Jedna z nich mieszka w Warszawie a druga na wsi ale nazwy nie wymienię :)

Gość moja mama ma 3 rodzenstwa
każdy dostał po kilka działek i mieszkanie. Biedy nie klepali, ale dzieci od małego pracowały w gospodarstwie.

Znam kobietę co ma 16 dzieci tylko,że 4 jest w rodzicie zastepczej resztę zostawiała w szpitalu po porodzie i tak co rok prorok:O wszystkie dzieci ma z mężem alkoholikiem dzieci im zabrali bo on je tresował jak psy :O kolczatki na szyi i te sprawy :O moja kuzynka ma 26 lat i 6 dzieci:) ale dają sobie rade jej mąż ma własną firmę i powodzi im sie dobrze mieszkają nie daleko.MAma mówiła mi,że jak czasami przyjdzie z tą gromadą to nie można ich upilnować wszędzie latają :) Ja sama pochodzę z takiej rodziny mam 3 braci i 2 siostry jak byłam mała chciałam być sama,ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez rodzeństwa w domu nam niczego nie brakowało nie raz mieliśmy lepiej jak jedynacy,ale dlatego,że tata prowadzi firmę.teraz jak na to patrze to dobrze mieć rodzeństwo tak liczne:)kiedys tak nie myślałam

Gość c.rr
moze to nie taka znowu wielodzietnosc, ale znam laske 22-letnia z czworka dzieci i 19-letnia z dwojka i trzecim w drodze, wiec za pare lat maja szanse dorownac najlepszym:O ta pierwsza to patologia z rodziny alkoholikow, dzieci kazde z innym, druga z normalnej rodziny tylko nie mogli dac sobie z nia rady, jej rodzice wychowuja 1 dziecko, rodzice chlopaka 2, a w ciazy jest z innym facetem. Zal..

To ja znam rodzinę wielodzietną na medal :D Moja dawna sąsiadka :) Mają 11 dzieci.Ona głośno mówi że chciałaby mieć 12 dzieci,tak jak jej mama... :) Najstarsze dziecko ma 27 lat a najmłodsze to bliżniaczki 6 letnie. Dzieci ładne,mądre,grzeczne -jednym słowem dobrze wychowane! Kobieta z klasą,zadbana,wyuczona że nawet nie widać że tyle rodziła. Kiedy była ejszcze moją sąsiadką to mieszkali w bolku z 3 pokojami,mieli wtedy 6 dzieci oraz stare auto i otworzyli sklep z art spożywczymi.Po latach ciężkiej pracy,bez pomocy nikogo dorobili się pięknego ,dużego domu,2 aut,mają 2 duże sklepy z art.spożywczymi,sklep z odzieżą i obuwiem damsko-męski oraz otworzyli restauracje. Nic tylko pozazdrościć i być dumnym z takiej rodziny!

Gość ja tez kilka znam
moj lekarz gin ma 5tke dzieci i zyja super, dawny pracodawca moj 7 dzieci i super zyja, znajomy meza 9 synow zyja skromnie ale eni biednie, sasiadka z domu rodiznnego 11 dzieci zyja sobie spokojnie i skromnie, raczej biednie ale bez przesady znam mnostwo rodzin z 4 czy 3 dzieci ale to wg mnie nie sa rodziny wielodzietne

Gość yhyr56
Ja mieszkam w otoczeniu typowo wiejskim więc tu mentalność inna i ogólnie wychodza z założenia że im więcej dzieci tym lepiej bo to dzieci będą na nich robić. Wkoło rodziny co mają po co najmniej 4 dzieci. Jedna rodzina ma 8 dzieci. Zapierdalają w polu od świtu do nocy, dzieci ledwo odrosły od ziemi a już były gonione do dojenia krów. Ojciec alkoholik i niedawno się pochwalił że za mało tych dzieci bo on sobie spokojnie chlać pójść nie może i ostatnio musiał coś w domu robić...

ja znam rodzinę gdzie 11 dzieci, bieda, ale wszystkie czyste, dobrze się uczyły i na porządnych ludzi wyrosły zauważyłam też zależnosc, że osoby z takich rodzin zazwyczaj bardzo szybko zakładają swoje rodziny i w młodym wieku mają po kilkoro dzieci

Gość tak mysle
7 ...bieda....matka nie pracuje a ojciec robi na lewo co z tego jak wiekszos wyplaty przepija.....dom utrzymuja dzieci.... patologia normalnie....... w gruncie rzeczy to chodzi bardziej o rozum rodzicow...jesli moga sobie pozwolic na 5 czy 6 czy wiecej i stac ich by zapewnic dzieciom godne warunki i pomoc chociaz na starcie to ok. Ale jesli kurva robia sobie dzieci wiedzac ze ich sytuacja finansowa jest do dopy to mi sie noz w kieszeni otwiera na te kobiety ze daja sobie dzieci robic!!

Gość dftgyhjkl,
U mnie na osiedlu - matka, ojciec i 11 dzieci. Rok temu było ich 12 ale niestety jeden z synów zginął w wypadku samochodowym. Rodzina nie patalogiczna ! dzieci zadbane, schludnie ubrane, grzeczne i kulturalne. Najstarsze juz pracują. Mają duży dom i żyje się im dobrze. Matka nie pracuje. Ojciec jest kierowcą zawodowym na trasach międzynarodowych.

Gość walentynnna
Moja mama uczy takie dzieci, które sie wychowują w rodzinie 11-osobowej - w tym bez ojców, czyli dzieci jest 10 (jak na razie). Ja nie wiem, jak to się w ogóle da rade utrzymac do kupy, ale jakos się da. Z bida, bo z bidą, ale i tak sie dziwię, ze jakos to idzie do przodu wszystko

ja pochodze z duzej rodziny mama, tata i 8 dzieci:) ja juz na swoim jestem, 3 pracuje tez juz na siebie plus 4 w szkole:) nie bylo biedy choc tylko tata pracuje...:) jak sie chce to mozna jestem dumna ze mam taka duza rodzine:) nie chcialabym za nic w swiecie zeby bylo nas mniej a zeby wiecej kasy bylo:) dodam ze ja plus 3 rodzenstwa jestesmy po studiach:) a wiec mozna???? mozna!!!:)

my tez pracowalismy w polu od malego i co z tego? przynajmniej nauczylismy sie pracowac i szanowac prace...a wcale nie jest regula ze z duzych rodzin szybko dzieci zakladaja swoje rodziny my najpierw pokonczylismy studia potem praca i rodzina, mam 28 lat i 4 m-czna corke reszta rodzenstwa niezamezna...tak nas wychowali rodzice jestem im za to wdzieczna!

Gość bieda az piszczyyuyyy
a ja mieszkam na ścianie wschodnie i 1-2 dzieci to rodziny żyją normalnie, a już 3 i więcej to bieda, tylko, ze te wielodzietne u nas to nie pracują a żyją z pomocy opieki społecznej bo u nas wynagrodzenia są ok.600-1 tys. także nie opłaca im sie pracować.

Gość szalona osiemnastka
Moją sąsiadka miała 20 dzieci. PArę umarło jedno popełniło samobójstwo...