Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

mam tyłozgięcie macicy, poza tym ostatnio robiłam badania i jest wszystko ok, nawet cytologia bez zarzutu, z poprzednimi nie było problemu wiec nie wiem co jest teraz, być moze stres choć go ostatnio mam duzo mniej, sama nie wiem :( dobrze, że te "starania" sprawiają mi ogrom przyjemności ;)

dzien dobry . dziewczyny jedna zasada, wszystkie -prawie- jestesmy po 30tce.blagam nie piszcie farmazonow typu zamkne juz zaklad etc.to brzmi w naszych ustach tym bardziej idiotycznie. w naglowku slowo zawziete , nie znaczy stare i zdesperowane. nie moglam spac w nocy, z lenistwa skonczylam 5 sezon Trawki.podobno juz 6 w necie krazy..teraz bede mogla sie tym zainteresowac:) inwentaryzujac: nadchodzacy cykl bedzie pracowity dla mnie, fun z ewentualna dostawa i hattie?czy cos przeoczylam?kefir ma problem z plecami meza, andzia z cysta, eterno robi bete. status joannyj jest mi nieznany :)

Widzac ze grono zawzietych przybywa, a Em zrobila inwentaryzacje proponuje dla ladu i skladu stawic sie na apel oczywiscie moze byc to glupkowate tak sie szeregowac co myslicie? np --------------------------------------------------------------------------------------- ZAWZIETA OSTATNA @ STATUS ON/OFF -------------------------------------------------------------------------------------- KEFIRKA 07.09.10 OFF

Nie jestem geniuszem w wykresach __________________________________________________________ ZAWZIETA.................OSTATNIA@..................STATUS ON\OFF __________________________________________________________KEFIRKA.....................07.09.10.........................OFF...............

Taka k. my tak chyba samiutkie sie dzisiaj nudzimy, opowiedz o tym Twoim tylozgeciu czy to przypadlosc wrodzona?

jak widac chyba same ale dajemy radę ;) teraz to sie zastanawiam czy to tyłozgięcie czy tyłopochylenie, pytałam lekarza i niby wyjasnił mi różnicę ale ja nie wiem, wiem za to, że jedno z nich jest gorsze i ma to sie jakoś do ciaży, tzn do zajścia i do donoszenia, ja niemiałam w poprzednich żadnych problemów wiec pewnie to co mam to nie przeszkadza, w każdym razie jest to przypadłosć wrodzona, moja mama tez to ma, są bardziej bolesne miesiączki itp, natomiast ja po poprzednich ciażach nie mam juz bolesnych, podobno macica sama sie jakby prostuje po ciażach ale ile w tym prawdy to nie wiem. To, że teraz mam problemy z zajściem w ciążę nie wiażę tego z tym

Napewno nie skoro postaralas sie o dwojke zdrowych malcow. A stosujesz jakies szamanckie metody aby pomodz naturze?

Gość hattie
Cześć lasencje;) Taka kobietko ja też mam tyłozgięcie i na dodatek macicę dwurożną,ale to nie ma większego znaczenia przy zachodzeniu w ciążę.Moja koleżanka ma identycznie,a urodziła dwójkę dzieci bez problemu(wpadki) :D Kefirko ja się chcętnie zapisuję do tabeleczki!

Gość hattie
ZAWZIETA OSTATNA @ STATUS ON/OFF --------------------------------------------------------- ----------------------------- KEFIRKA 07.09.10 OFF Hattie 12.09.10 ON

staram sie dopomóc ;) zażywam wieosiołek ale w sumie zadnej różnicy nie widzę, no moze wczoraj było trochę bardziej widać a dziś nieeeeee, chyba troche nadzieja mnie opuściła ale co tam, co ma byc to będzie

Hattie czesc kochana wybralas ten brzydszy wykresik, moze ten 2 wyrazniejszy albo jak ktoras studiowala grafike machnie cos przyzwoitego.

Na mnie tez nic nie dziala nauczylam sie obserwowc moj organizm tzn sluz plodny, temperatura itp, wcinam tylko moj kefirek samorobny bo jest zrodlem foliku, pije b. duzo wody, odrzywiam sie zdrowo tylko ze mam za malo ruchu i to musze zmienic.. Jak ostatnio zrobilam test owulacyjny to wzwyz LH mialam zanim pojawil mi sie sluz plodny, a bole owulacyjne po 5 dniach, nie wiem jak te instrumenty dzialaja, ale na mnie chyba nie.

no właśnie, cykle mam raczej regularne, mniej więcej 26-27 dni, dół brzucha pobolewa właściwie przez cały cykl wiec na tej podstawie trudno mi cokolwiek określić, gin mnie badał i mówił, ze wszystko jest ok, myślę, ze w przyszłym miesiacu sie do niego wybiorę, moze cos doradzi, czasami sie zastanawiam czy aby na pewno mam owulację taką jak trzeba, dodatkowo biorę magnez a kefirek też uwielbiam :)

a probowalas mierzyc temp. jest optymalna metoda domowa zeby wiedziec czy masz cykle owulacyjne czy nie, a jak nie to monitoring u gine.

Hattie ty juz sie wyprowadzilas pojawiasz sie i znikasz, co zrobilas z grzybkami?

musze nad tym pomyśleć, jednak wydaje mi sie, ze u mnie mierzenie temp nic nie da a przynajmniej niewiele, ostatni okres miałam dość dziwny bo trwał zaledwie 1,5 dnia

Gość hattie
Taka k. już z karty by Pani instruktorka Ci coś wyczytała,bo też kazała zaznaczać bóle i uwierz mi!!!!bóle przez cały cykl nie są normalne i moga niestety świadczyc o endometriozie,torbielach,infekcji przydatków lub o wielu innych sprawach! Skoro jeden lekarz mówi,że jest ok,idź do innego,bo takie pobolewanie nie jest normalne! Kefirko nie mogłam skopiować tej ładnej tabeleczki :O Zaraz wam rozpiszę jak powinien wyglądać zdrowy i normalny cykl :D

Gość hattie
kefirko ja rzadko staram się tu zaglądać,bo Internet mnie dołuje!!Nie potrafię tego wytlumaczyć! Kefirko ugotowałam zupkę(mniama resztę do jajecznicy. Następnym razem chcę ususzyć :)

ok Hattie, dawaj :D wiem, ze te pobolewania nie są normalne ale ja je mam od ZAWSZE chyba ;) tak juz moja "uroda" ale nad zmianą lekarza sie zastanawiałam i chyba to zrobię, natomiast miała robiona cytologię i wyszła nadzwyczaj dobrze :)

1,5 dnia co to za okres skapy? a co na to gine, jestes pewna ze nie zafasolkowalas czasami..... Dzieki Hattie napewno bedzie nam pomocne .

Kochaniutkie zycze smacznego kto przed obiadkiem i lece zobaczyc co tam u mojego w biurze, sciskam

Gość hattie
W skrócie: (oczywiscie wezmy poprawke na dlugosc cyklu,prawidlową dla kazdej kobietki-jedna 24,inna 28,jeszcze inna 35 dni:)) Tu przedstawiam typowy i prawidłowy cykl 28-dniowy! 4 pierwsze dni cyklu krwawienie-od silnego po średnie, mało bólu,ewentualnie w 1,2 dniu. 5 dzień lekkie krwawienie/plamienia 6-9dzieńi suche,ewentualnie lekko wilgotno,juz bez plamien i krwawien, 10-12 dzień śluz rozciągliwy malo i średnio,conajmniej 2 razy w dniu 13-14 dzień śluz bardzo rozciągliwy,przejrzysty,z odczuciem naoliwienia-przez cały dzien widoczny 15 dzien(po tym dniu ostatnim z najbardziej plodnym sluzem-dzis owulacja przy prawidlowym cyklu)-sluz malo rozciagliwy,nieprzezroczysty widziany co najwyzej raz 16 -28 dzien dni suche,ewentulanie lekko wilgotnawe,bez zadnych innych sluzuów!! Wszystko inne (plamienia,nietypowy sluz,grudki,papki,wilgoc-swiadczy o nieprawidlowosciach). Oczywiscie w ciaze zajsc mozna i z tymi nieprawidlowosciami,ale choroba jakas sie pewnie przyplątała. Aha-każde nietypowe plamienie w cyklu oznacza,że po nim są 3 dni płodne(o dziwo!!!!) Mam nadzieję,że choć troszkę pomogłam :)

Gość hattie
każde odbicie od normy w wyżej przybliżonym cyklu,jest niestety nieprawidłowe :( Tak strasznie ciężko w taki cykl utrafić,aż dziw mnie bierze,że tyle dzieci na świecie się rodzi :D Ja oczywiście mam inaczej śluz,mam plamienia pod koniec cyklu,mam dłużej plamienia po okresie i mam ciągle sluz błyszczący,swiadczacy wlasnie o alergiach i nietolerancji pokarmowej :O

Gość hattie
Taka kobietko ale mialaś skąpy okres!! Ja to właśnie na odwrót! Ciągnie mi się wszystko :O