Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla nad

Tesciowa zmusza mnie do gotowania, mam juz dosc!

Polecane posty

Gość zla na tesciowa
a ta szynke z makaron to na pataleni sie smazy czy w piekarniku? Pytam z ciekawosci bo moze sprobuje kiedy zrobic, ale jakbys podala mojej tesciowej makaron z szynka to bym ci pogratulowala odwagi:P Ona takiego jedzenia nie jada

Gość im on the boat bitch
zrobic jeden cieply posilek to skakanie? zrob jeden, jak bedzie wybrzydzac powiedz, ze dzisiaj jest to i tyle.

Gość LEŃ ŚMIERDZĄCY JESTEŚ
KOBIETO! WEŹ się ogranij! Wstydziłabyś, teściowa w domu, a nawet obiadu porządnego synowa nie zrobi! Boże spaliłabym się ze wstydu na twoim miejscu! Rozumiem, że nie chce się czasami robić obiadu, bo gorąco, bo zmęczenie, ale non stop? To ile wy zarabiacie, że cały czas to restauracja, to coś? Umiesz w ogóle sprzątać? A to ci się chce? I też rozśmieszyłaś mnie tekstem, że po 17 nic nie zdążysz ugotować, no błagam ludzie kochani. Śmieszna jesteś leniu. Wstyd normalnie, Dorosła baba, żeby choćby głupiego rosołu nie zrobić, czy coś. A na imieniny czy jakieś uroczystości to coś przygotowujesz czy oczywiście coś z restauracji?

Gość ooooooooooooooooooooooooooo
i zrób tesciowej kolacje jak wroci o tej 18 bo zabiegana cały dzien po tym upale a ty taka jestes goscinna, że przy kompie tylko siedzisz.

nie makaron z szynka, a sos jest z szynka :) w oryginale jest boczek smazony na patelni, ale ja jestem na tyle leniwa, ze po prostu kroje szynke drobiowa bez smazenia ;) i jest naprawde pyszne :P

Gość zla na tesciowa
umiesz czytac? czy tylko wyzywac? Rosil umiem zrobic o sprzataniu tez pisalam. Po prostu jedynie nie gotuje a raczej robie to naprawde sporadycznie. Co do zarokow to nie twoja sprawa, skoro jemy w restauracjach to nas stac i nic ci do tego

albo sa ciasta w proszku - chyba z gellwe jest czekoladowe z kawalkami czekolady. nie ma opcji zeby nie wyszlo, a jest pyszne. sama praktycznie nic nie gotuje (chyba, ze przyjda goscie lub chlopak, albo mam ochote). z tym, ze ja mieszkam jeszcze z mama, ktora gotuje praktycznie dla siebie, bo ona lubi eksperymenty :P

Gość zla na tesciowa
a to sprobuje ten makaron zrobic tylko juz po wyjezdzie tesciowej.

weź się za coś, a nie siedzisz od południa i pierdolisz głupoty. Leniem jesteś i tyle w temacie. Nie daj Boże, gdyby nagle ucięły wam się wasze zarobki, poumieralibyście.... Bo każda normalna kobieta zrobi " coś z niczego". I jak ktoś pisał taka gościnna jesteś, że aż się rzygać chce. Nie da się ciebie czytać. Po drugiej stronie monitora widzę albo lalunie, która ma dwie lewe rączki do wszystkiego(egoistke), albo kaszalota, który myśli, że jak mąż przynosi kase to zwojowała świat i tylko to ją obchodzi. Brrrrrr ....

Gość zla na tesciowa
teraz nawet nie bede mogla gotowac dla meza bo bedzie mial dyzury do pozna ale pod koniec tygodnia juz bedzie spokojniej no i moze jego mamusia tez wyjedzie

Gość zla na tesciowa
ales ty wulgarna i glupia. Ja po pierwsze nie licze na kase meza bo sama mam dobra prace a po drugie dzis rano posprzatalam wszystko i pranie zrobilam wiec skoncz z tym pieprzeniem o lenistwie

Każda inteligentna kobieta powie to samo co ja na twój temat! Nie wstyd ci wypisywać tutaj o swoim lenistwie? Żeby nawet nie przygotowac czegoś teściowej...żenada. Idź coś porób, pranie zrobiłaś, super wow. Wstyd, wstyd, wstyd, wstyd. Albo to jest zajebiscie śmieszna prowokacja, albo jesteś żałosna.

Gość zla na tesciowa
a co mam robic jak w domu wszystko zrobione. Tesciowa jesc nie chce, jest jej slabo i lezy.Prosila tylko by wode jej przyniesc. Nie wiem co sie z nia dzieje chyba bede musiala z mezem pogadac

Gość ja tez sie wypowiem a co mi ta
zla na tesciowa nie zwracaj uwagi na te glupie gadki kur domowych zapewne niewyksztalconych pamietaj przyslowie 'nigdy nie rozmawiaj z glupcem, sprowadzi cie do swojego poziomu a potem dobije doswiadczeniem' do wiadomosci tych co to uwazaja,ze cieply dom to obiadek i ciasto ugotowane przez kure domowa ktora nic innego do roboty nie ma ja tez nie gotuje bo maz lubi i to robi caly czas, oboje pracujemy ja wykladam na uczelni a on w firmie farmaceutycznej. stac nas tez zeby jesc na miescie. ja umiem gotwac ale nie chce i nic wam do tego. a cieply dom to milosc, zrozumienie, zdolnosc do kompromisow, szacunek, podobne spojrzenie na swiat i TOLERANCJA - ktorej wam brakuje osobiscie tesciowej bym powiedziala raz jeszcze ze nie lubisz gotowac, maz lubi i to akceptuje i kazda rodzina sama sobie wypracowuje uklad jaki jej odpowiada. krotko i grzecznie - jak nie zrozumie to pewnie musisz zagryzc zeby i przetrzymac. albo niech maz jej wylozy. powodzenia

Gość do tej
LEŃ ŚMIERDZĄCY JESTEŚ - chyba się przygrzało słońce za bardzo dzisiaj. Weź sie ogarnij bo flustracja z ciebie wyłazi. Żal mi ciebie. Jedynie czym mozesz się pochwalić to pranie, sprzątanie i gotowanie :O widać, że zazdroscisz dziewczynie kochającego męża, wykształcenia i pracy :O

Gość zla na tesciowa
dzieki za zrozumienie. Nie wiem dlaczego ludziom tak trudno zrozumiec ze nie kazdy konczy prace o 16 i wraca do domu by zjesc obiad.

Gość akeleew
Jak można nie umieć gotować? :o Przecież kobieta powinna mieć takie zdolności. Jesteś kiepską żoną.

Gość akeleew
do ja tez sie wypowiem: uwierz mi, że można być osobą wykształconą i lubić gotować. Kura domowa i dobra żona nie przeszkadzają w karierze, głupia kobitko:)

Gość do tej
akeleew - jeżeli już to jest kiepską kucharką a nie żoną skad możesz wiedzieć jaką jest żoną?

Gość zla na tesciowa
kiepska zona? a to dobre:D Moj maz ma inne zdanie na ten temat

A tu Cię zasmucę, bo z wykształcenia jestem chirurgiem i w tym zawodzie pracuję od 12 lat! Także błagam nie pisz głupot, że jestem jakąś zdesperowaną kurą domową, bo rozśmieszasz mnie kobieto! Jestem pracującą żoną i matką. Pracuję codziennie od poniedziału do piątku od 9;00 do 17 i w soboty od 9;00 do 14;00 oraz niedziele na pogotowiu, nocne zmiany! I zawsze mam czas zrobić obiad rodzinie. Wychowałam dzieci na porządnych ludzi, męża mam wspaniałego. Pomagamy sobie na wzajem. I nie wmawiajcie sobie, że lenistwo jest czymś dobrym. Jestem kobietą, która wykonuje bardzo trudny, zarazem traumatyczny czesto zawód i mam czas na wszystko! Lenistwo i jeszcze raz lenistwo.

Z jednej strony to się z tobą, autorko, zgadzam, z drugiej nie rozumiem jak można nie umieć gotować. Przecież w necie pełno jest przepisów, wystarczy nie kombinować i się ich trzymać. Ale to twoja sprawa, więc naskakiwanie na ciebie jest żenujące. Ja lubię gotować, ale ze względu na pracę (i moją i męża) i charakter (wszystko szybko) opanowałam do perfekcji dania, które robią się w maksymalnie 20 minut. Bez kuchni polskiej, bo ciężka i generalnie taka sobie. Spaghetti- sos robisz w czasie gotowania makaronu (ok. 10minut). Dania z woka- siekasz drobno i po 10 min masz gotowe danie. itp. Pitoleniem z dupy jest zarówno narzekanie na uniemożliwiający przygotowanie czegokolwiek brak czasu, jak i ględzenie, że mąż na pewno cię zostawi i umrzecie z głodu. Rozsądny argument za gotowaniem w domu to zdrowie. Dania "z miasta" w 99% nie są zdrowe i żywienie się nimi na dłuższą metę odbija się niestety na naszym zdrowiu. Teściową bym opierdoliła dla zasady:) P.S. Każdy ma jakieś wady. Ty nie umiesz gotować, ja klnę jak szewc i mylę kierunki.

Gość no racja i tak
a o co ci chodzi? w czym problem? Gotowanego nie lubisz? To nie gotuj.

Gość do tej
LEŃ ŚMIERDZĄCY JESTEŚ to jak skończyłąś pracę o 14 dzisiaj to co tu robisz??? do garów :D :D :D

Gość zla na tesciowa
Moj maz tez jest chirurgiem ale niestety nie ma tak normowanego czasu pracy jak ty wiec wyobraz sobie ze w porze obiadowej czesto go nie ma

Gość zla na tesciowa
grhhhh ja tam cos umiem zrobic np. spagetti o ktorym wspomnialas, ale po pierwsze jemy juz podczas pracy, po drugie jak maz ma nocne dyzury to w domu sam gotuje bo ja jestem w pracy. Ale jak trzeba to cos tam zrobie, nie zawsze wychodzi ale widocznie nie mam talentu kulinarnego

Gość do tej
grhhhh -ja myślę,ze to nie tak, że dziewczyna nic nie umie pisała, że rosół robiła, sałatki też...jej chodzi pewnie o takie typowe dania obiadowe na wzór teściowej zrobione z dwóch dań pewnie jajecznicę zrobi, ale teściowe za podstawę uważają bigos i perogi

Gość zla na tesciowa
pierogow i bigosu nie zrobie, jajecznicy niestety tez:D ale to dlatego ze nie znosze jajek i ich nie jadam wiec staram sie miec z nimi jak najmniej do czynienia

Gość do tej
jajecznicy tez nie? mogłaś sie nie przyznawać :O

do tej mam czas wolny, bo obiad zrobiony, zaczęłam robić, gdy tylko wróciłam z pracy słońce. Dla mnie to nie problem, także nie próbuj mi wmawiać dzieciątko. Inteligentna kobieta jest tak obrotna, że robiąc obiad robi tysiąc innych rzeczy, no ale o tym trzeba wiedzieć, nie to co ty prawda?