Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Ja to w ogóle się nie znam co mi wolno a co nie jeśli chodzi o leki. Jak do tej pory nie miałam konieczności zażycia, gdyż żadnych gorączek nie mam itp. Raz tylko na początku ciąży 6 albo w 7 tygodniu miałam strasznie niską temperaturę ale przeleżałam ten dzień w domku a na drugi dzień już mi nic nie było.

Hej Dziewczyny melduje sie ponownie!! Dziekuje za hasło!! Postaram sie w niedługim czasie wrzucić kilka fotek!! Pozdrawiam:)

oj Majoweczki co Was tak rozne chorubska dopadaja, dbac o siebie, dmuchac, chuchac i sie nie przemeczac - jak trzeba to lezec i pachniec! :) a mezowie niech sprzataja, piora i gotuja hi hi Kropeczka dobrze mowisz - ciaza to czas dla nas i maluchow - ja niigdy wczesniej nie nalezalam do ludzi lekliwych to teraz czasami sie moj smeije, ze mnie nie poznaje bo jak hipochondryczka sie zachowuje. tez maialm niezle akcej z lekarzami, chciali mi robic operacje na otwartym sercu bo mi 'podobno' przeszczep grozil i raka tarczycy mi chcieli wmowic i bezplodnosc milam potwierdzona heh... wiec czasmi trzeba przymkna oko a czasami przyprzec do muru!!! niestaty tak to juz jest ze same musimy trzymac reke na pulsie. powiedzcie mi bo mi ostatnio wyszlo bialko w moczu ale nie doslalam zadnych lekow, kazano mi tylko powtorzyc badanie teraz czekam na wyniki. czy bialko w moczu to to samo co bakterie - bo ja juz nie wiem ;/ ...x... komoda bomba, wlasnie takie cos by mi sie idealnie przydalo i bodziki tez super. Eni jak ja Ci zazdroszcze tego zakopca!!!! bedac w pl potrafilam byc z 20 razy do roku w zakopanem, chociaz zaznaczam ze jestem z kielc. tesknie za tymi czasami gdzie sie lazilo po gorach od 5 rano by w srodku nocy dotrzec do domu :) mile wspomnienia :) i oczywiscie skoki ehhh aha co do lekow, mnie musi bardzooo mocnooo przypilic zebym wzielam nawet no-spe, nie ufam lekom w ciazy (po reszta nie wiedzac, ze jestem w ciazy nalykalam sie prochow i spokojnie wyczerpalam dawke na 9 mieisiecy) teraz dostalam jakas konska dawke kodeiny z paracetemolem ale nie biore tego, wezme jedynie przyparta do muru. i uwierzcie kazda z nas m aprzechery z lekarzami, ja wybralam podobno anjlepszego polskiego specjaliste w londynie za wizyty place OGROMNE pieniadze a jego non top nie ma, teraz znow tez jest w pl, a ja chce isc na wizyte i skontrolowac te moje ostatnie przeboje i do tego od kilku dni bardzo mi sie brzuch stawia, szczegolnie wieczorami. jak nie wroci za kilka dni znajde innego. (wlasnie mnie synus podkopuje jakby sie czegos domagal :) upatrzyl sobie szczegolnie jedno miejsce do kopniakow, po prawej stronie pod zebrami, a jak sie rozbryka to juz caly brzuszek jego :)) nie moge znalezc ktora z Was pytala wlasnie o wakacje z Maluchami, my na pewno polecimy do pl jak Lolunek bedzie mial okolo 3 miesiace, chcielibysmy sie gdzies wybrac nad mozrze albo w gory, ale nie wiemy jak to bedzie. poczekamy zobaczymy. jA walsnie wrocilam z zakupow i dostalam kolorowego zawrotu glowy, wszedzie, wyprzedaze i przeceny no masakira a ja nie wzielam mojej karty i nie poszalalam za bardzo ;/ kupilam biale bodziaki, sliczniuchne spiochy i koszule z kamizelka ale to na pozneijsze miesiace aha no i ten kosz na pieluszki, o ktorym tu wlasnie pisalaysmy dzis :) mialam zamiar kupowac wszystko z Aventa ale byla wyprzedaz z tomee tippee i tez fajny zaplacilam niewiele bo 12 F, zobaczymy czy sie sprawdzi. najwiekszy problem maialm z prezentem dla mojego S - kupilam mu taki jak 'placzsz' w h&m ale cos czuje, ze chyba rozmiar bedzie za maly ;/ hmm najwyzej wymienie. cos dziwnego sie dzieje poszlam na zakupy i nie kupilam nic dla siebie he he ale mnie moje chlopaki owineły w okół palca :) oj ale sie glodna zrobilam znow narobilyscie ochoty na nalesniki mniem i jesczez dp tego truskawki chyba bedzie moj s do sklepu biegl jak wroci z pracy.

matko pisalam z rozpedu i narobilam literówek, poprzekrecalam slowa w caly swiat - mam nadzieje, ze sie doczytalyscie ;)

jaTuśka na pewno kazali ci powtorzyc badanie bo musza miec potwierdzone czy faktycznie to białko jest.jesli ci sie potwierdzi na pewno dostaniesz antybiotyk bo to jest całkiem cos innego niz bakterie!

Jatuśka to białko w moczu też nie jest za ciekawe. A kiedy będziesz miała wyniki moczu? Moja koleżanka teraz ma małego synka (3 tygodnie) i od urodzenia walczą z jego białkiem w moczu. Nie wiem czym to grozi, ale mi moja gin mówiła, że w wynikach moczu ważniejsze od bakterii jest właśnie białko i leukocyty. Ale widzisz co inny lekarz, to inna diagnoza.

białko w moczu wskazuje na zła prace nerek!wiec dlatego jest takie grozne bo w ciazy moze doprowadzic do zatrucia ciazowego co jest bardzo niebezpieczne dla matki i dziecka.przeszlam to na własnej skurze .

o kurcze to niedobrze z tym bialkiem dziekuej za odpowiedzi. 25 bede miala dopiero wyniki i wizyte z polozna. bo tutaj te badania dziwnie robia - ja sie przychodzi do szpitala to zaraz po potwierdzeniu, ze sie czeka na wizyte daja pojemniczek na siku, trzeba od razu isc do toalety i z tym do pielegniarki, ona wklada do tego pojemniczka taki kolorowy popierek i on zmienia kolory, jak kolory odpowiadaja czytnikowi, twierdza, ze jest ok, a jak nie - tak jak u mnie ostatnio - dopiero wysylaja probke do laboratorium. takze czekam na potwierdzenie - oby nic nie wyszlo ;/

Witam Was Kochane!!! Eni ale fajnie, uwielbiam takie imprezy, ta atmosfera jak wszyscy sie bawia.No i jeszcze do tego Zakopiec.Baw sie dobrze. Nitka to by sie podzialo jakbys popuscila w kosciele.Co poniektore szacowne matrony moglyby byc zszokowane.No ale zawsze moglabys udac, ze Ci wody odeszly. Emilia ja w pierwszej ciazy mialam bakteria w moczu i mialam przepisany Urosept i zalecenie picia duzo plynow , no i sok zurawinowy.Ale jak pamietam to mialam objawy typu lekkie pieczenie, no i parcie na mocz, a jak juz poszlam do ubikacji to prawie nic.Ten Urosept jest lekarstwem, ktore jest calkowicie bezpieczne w ciazy.Niewiem ja chyba odwiedzilabym jeszcze jednego lekarza na Twoim miejscu. Kropeczka ja tez tak mam, ze sie zamartwiam zeby wszysko bylo dobrze, wiec sie nie przejmuj, ze ktos cos tam napisal.To chyba zrozumie tylko ktos kto jest w ciazy i sam to przechodzi. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko

jaTuska wiem o jakim teście mówisz,ja go mam na każdej wizycie u połoznej czyli jutro też-dla mnie bomba. Ale sie fajnie obkupiłaś ,zazdroszczę tych niziutkich cen:)

jaTuska a dawno mialas roboine te badania?bo jak wiecej jak tydzien i nie dzwonili to wyszlo ok bo oni jak maja wyniki i jest zle to dzwonia i prosza o kontakt z najblizszym jp.przynajmniej u mnie tak zawsze jest.

tak tylko niestety ten test u poloznej ma na celu wykrycie tylko i wyloncznie białka ktore jest najgrozniejsze w ciazy!nie wykrywa bakteri!

Wiecie co dziewczyny stwierdziłam że mój Szkrab to jest taki mały leniuszek i cały czas śpi, albo rusza się tak delikatnie. Ale wiem, że jest ok, bo właśnie dostałam 2 porządne kopniaki :):)

justs ja mam inne informacje co do tego testu,może nie mówimy o tym smy,hmm. Ten,który mi daja wykrywa zmiany wielu wielu rzeczy w moczu,ja pamietam,że mi raz pokazało np.krew

stylowa to jutro posluchasz sobie serduszka Malenstwa :) justz mialam w piatek. ale nie wiem czy beda przysylac mi wyniki bo ja mam bardzo czesto wizyty przez te moje 'problemy', mam nadzieje, ze nic nie przysla i bedzie ok. ale na wszelki wypadek wiecie moze jak sie to leczy?

stylowa ja tez jak ja pytalam co pokazuje ten test, to podobno nie tylko bialko, ale wlasnie tez bakterie i inne ewentualne problemy.

widz ze kazda z nas cos ma...qrcze mialam taki bol ze az sie poplakalam. Maz pojechal mi po no-spe no i teraz sie waham czy bez konsultacji z lekarzem moglabym wziasc.

jaTuska i mój mąż też posłucha,bo idzie ze mną pierwszy raz do położnej:) ...x... nospę oczywiście możesz wziąć bez obaw,ale powiedz gdzie Ciebie właściwie boli,bo wspominałaś o nerce. Nospa działa rozkurczowo

no czytalam zw ogolnie bierzecie no-spe. mnie boli na plecach po prawej stronie. to taki rwacy strasznie bol. nie wiem czy to nerka czy bole kregoslupa.

...x.... koniecznie jutro do lekarza sie wybierz,a powiedz gorączke przy tym masz? Bo przy nerkach zazwyczaj goraczka wystepuje. Nie ma co kombinować tylko lekarza pytać. A na taki ból to paracetamol

stylowa zazdroszcze, bo mi to nawet nie dala ostatnio pozadnie posluchac ;/ ...x... stylowa ma recje, jak nospa nie pomoze to wez paracetamol, nie mecz sie i wypoczywaj a jutro do lekarza.

nie mam goraczki ale jak to sie powtorzy to na pewno pojde do lekarza bo z bolu nie wytrzymam. Jutro maz zawiezie moj mocz do badania. co ja bym bez Was zrobila. Dzis sie wazylam, masakra + 7 kg:P szok przezylam bo w niecale 2 tyg. ikg mi przybylo.

Kasiulaa my właśnie też się zastanawiamy czy wybrać się z mała na wakacje. No coż teraz to trudno powiedzieć, ale jak będzie miała z 3 miesiące i będzie zdrowiutka to tak sobie myślę, dlaczego nie. Ostatnio mój znajomy opowiadał mi, że z malutką miesięczna córeczką pojechali nad morze i mała była taka grzeczniutka i spokojna, że aż sami się dziwili. Raz, że trafili na pogodę a dwa, że mała natychmiast załapała klimat morski i świetnie przechodziła swoje pierwsze wakacje. TAkże można, oczywiście jeżeli dzidziuś nie będzie chorował :)

ja tuska ja teraz jak mi wychodzi białko to dostaje antybiotyk i pomaga.ale oni nie przysylaja wyników tylko dzwonia wiec jak nie dzwonili to bendzie dobrze.miejmy nadzieje ze pomyłka!

Gość wgt
pisze się będzie.