Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrachowana panienka

Wychodze za maz z rozsadku. Ktos jeszcze?

Polecane posty

Gość pittaa
Autorko topiku, pomyśl o zasadzie: nie rób drugiemu co tobie nie miłe. Chciałabyś być na miejscu narzeczonego? no i zgadzam się z przedmówcą, że na takich fundamentach, ten dom się rozleci. Pomyśl sobie co będzie jak facet zbiednieje? Zakładam, że nie jesteś osobą wierzącą, ale o ile się orientuję to w świetle Kościoła wasz związek będzie nieważny, bo oparty na kłamstwie z twojej strony.

Gość pamietaj pieniądze rzecz nabyt

wspominalam o seksie juz. Nie ja planuje rozwod. To wy mi go tutaj planujecie. Wiem jak jest z podzialem majatku ale wszystko zalezy od wielu czynnikow np. od tego z czyjej mialby byc winy. I tylko teoretyzuje bo wcale nie chcialabym zostac sama z jego majatek. Wole jak juz pozostac mezatka

Gość pamietaj pieniądze rzecz
nabyta :P nawet wielka fortunę można stracić w mgnieniu oka - co wtedy?

daje mu wszystko co chce, jestem dobra, czula, pomocna. Jesli to za malo to co jeszcze? Slowo "kocham"? Nie wierze w milosc, bardziej w przyjazn i namietnosc a to miedzy nami jest.

pieniadze moze i rzecz nabyta ale chce zobaczyc ta nabyta rzecz nie tylko u innych. A jesli mam okazje ku temu w polaczeniu ze wspanialym facetem to jej nie przegapie. Co do straty pieniedzy to wiem ze wychodzi roznie ale moj narzeczony ma naprawde troche odlozonej kasy oraz wizje spadku po ojcu. Gdybysmy jednak stal sie biedny to mialby zone ktora wspieralaby go w tym zeby znowu mu sie udalo.

Gość pamietaj pieniądze rzecz
...czy nie lepiej byłoby wspierać kogoś kogo się kocha?

a co zrobisz jak w czasie małżeństwa zakochasz się z wzajemnością i ten facet będzie chciał mieć z Tobą RODZINĘ :o ? Ps. znam kilka małżeństw z rozsądku - prawie wszystkie się rozleciały bo jedno jest fikcyjne - każde z małżonków robi co chce - żal nam wszystkim tylko dzieci - a nie rozwodzą się bo kasa ich 3mie :P

rodzine mam zamiar zalozyc z moim obecnym narzeczonym i mysle ze jedna mi wystarczy. Nigdy nie marzylam o gromadce dzieci wiec jak sie uszczesliwie jednym to mysle ze mi przejdzie ochota na robienie kolejnych z innym

gdybym była na Twoim miejscu nie wahałabym się nawet sekundę. Mówisz, że jest Wam dobrze, macie dobry start, nie czujesz do niego obrzydzenia = i jest OK!!!! powodzenia i fajnego życia życzę :)))

Gość życie to nie bajka
co jeśli powiedzmy facet ulegnie wypadkowi i zostanie sparaliżowany? 0 seksu, jego deprecha, uszczerbek na majątku i brak możliwości zarabiania...

co wy takie czarne sceniarusze widzicie? Jak nie rozwod to paraliz. Ludzie a jak wy zawieracie malzenstwa i wasz maz/zona bedzie sparalizowany/a to co wtedy? zero seksu, renta i z zarobku zero. Zapomnieliscie chyba ze ja mam juz prace ktora niebawem zaczne i naprawde bede niezle zarabiac jak na swoj wiek.

Gość ale tragizujecie
niektorzy mowia ze sa w sobie szalenczo zakochani a ich malzenstwo trwa rok lub dwa. Moze wasze przetrwa cale zycie. Co jest wazniejsze? ślepa milosc, nie patrzenie na nic wiecej tylko MILOSC (to dobre dla nastolatek) czy rozsadna "milosc" ktora autorka nazywa szacunkiem, rozwagą, przyjaznia. Milosc pojecie wzgledne - kazdy rozumie ja inaczej, dla jednych to "chemia" dla innych przyjazn i szacunek

zgadzam się z postem wyżej!!!! przyjażń i szacunek mają szanse dużej wytrwać niż ślepa miłosć może sie dziewczynie ułoży idealnie!!! i tego życze :)

Gość prawie taka jak ty
jak ci może być w łóżku dobrze z osobą której nie kochasz?????!!!!! Pamięt aj, miłość wszystko wybaczy, ale jeśli nie kochasz to bardzo szybko zacznie cię u niego wszystko denerwować, zaczną się zgrzyty, sprzeczki a potem obrzydzenie do drugiej osoby. Zastanów sie czy warto marnować sobie życie u boku niekochanej osoby. Pieniądze zecz nabyta i ty tez możesz je zarobić

dzieki za mile slowa:) jakie obrzydzenie czy rzeczy drazniace? Mieszkamy razem od kilku miesiecy i nic mnie w nim drazni oprocz moze jakis kilku drobnych szczegow ale to chyba normalne. Bo nie wierze ze sa pary, ktore mieszkajac ze soba maja wciaz idelanie i zero sprzeczek. To normalne ze zyjac z druga osoba sa czasami zgrzyty, ale cala sztuka polega na tym by nie zmieniac na sile drugiej osoby a akceptowac jej wady

ja nie tragizuję tylko opieram się na faktach :/... np. mój sąsiad/kumpel prawnik żenił się w pażdzierniku z.r., a od 2 m-cy jest kawalerem z odzysku :/ - jego żona poznała jakiegoś faceta i odeszła :(, mąż mojej przyjaciółki ma kochankę ale dla dzieci i kasy mieszkają razem :/- tkwią z fikcyjnym małżeństwie ... za to mój przyjaciel, który ma dużą firmę uznał, że przed ślubem spisuje intercyzę bo twierdzi, że w obecnych czasach nie jest pewny czy jego dziewczyna będzie z Nim z miłości czy dla Jego kasy :/ i tutaj niestety ma rację :P

Gość ale tragizujecie
To oczywiste ze w zyciu autorki moze sie pojawic ktos kogo "pokocha"! ale czy w waszym nie moze? pomimo milosci do partnera moze pojawic sie ktos do kogo ta milosc bedzie silniejsza.

było by nie poważne, aby w takim małżeństwie nie spisać intercyzy :) A wiec po co małżeństwo hmmm najlepiej zaczynać od zera. Ty autorko nie masz nic i partner nie ma nic. I taki związek ma racje bytu, gdzie wspólnie dochodzi się do "czegoś". Ale to Twój los :D ja postępuję inaczej i przynajmniej spokojnie śpię w nocy.

Gość pittaa
do autorki: czytam wszystkie wypowiedzi i widze, ze zapominamy o jednej ważnej rzeczy. wszystko jest dla ludzi więc małżeństwo z rozsądku też, ale to powinien być wybór dwojga. powiedz swojemu lubemu o co w waszym związku chodzi i bedzie uczciwie. Może taki układ będzie mu odpowiadał, ale daj mu wybór jeśli masz troche odwagi i sumienia.

Gość a nie pomyślałaś
że jesteś dla niego dobra, czuła, troskliwa teraz kiedy JESZCZE nie jesteście małżeństwem? ciekawe co będzie po ślubnie rok czy dwa? sama napisałaś, że musiałaś zrobić tak, by się w tobie zakochał - czysta gra z twojej strony tak jak ta czułość i dobroć do czasu

autorka raczej tego nie ujawni bo przewiduje jakby to się skończyło... mnie jedno zastanawia co Ona odpowiada na słowa "KC" :o

Gość a nie pomyślałaś
mne zastanawia czy jej nie skręca sumienie jak on jej mówi że ją kocha :O

Gość życie to nie bajka
właśnie o to chodzi - choroba to tylko drastyczny przykład - miłość pozwala wiele znieść - a jak się kogoś nie kocha - to właśnie szybko wszytko zaczyna irytować - a nie daj boże jakieś poważniejsze kłopoty.... ... sama się spotykałam kiedyś tak z facetem - tyle że nie dla kasy - tylko bo wszyscy mnie pchali w ten związek - mówili że super para- super facet - pasujemy itd myślałam że się jakoś ułoży i go pokocham lub po prostu zaakceptuję - prawda była taka że im dalej tym było gorzej - powoli wszystko mnie w nim tak zaaczęło wkurzać że nie mogłam na nigo patrzeć - a na początku nawet go lubiła.... ...rozstaliśmy się - poznałam innego faceta w który sie zakochałam, po nie całym półroczu był ślub bez najmniejszych wątpliwości i tak już jest 10 lat i nadal mogę na niego patrzeć godzinami - a i w dzieciach z upodobaniem doszukuję się podobieństw do niego.... ...dziękuję Bogu że nie posłuchałam wtedy dobrych rad i głosu rozsądku!

ale wy to jestescie, a jak wam by sie odwidzialo po roku albo mimo tej waszej "milosci"? ja po prostu nie wierze w ta milosc co to by mozna dla drugiej osoby wszystko zrobic. Wydaje mi sie ze dam mojemu przyszlemu mezowi wszystko czego oczekuje, bede starac sie byc dobra zona i mysle ze to wystarczy i nawet bez slow "kocham cie" mozna byc dobrym dla partnera, czasami nawet bardziej od osoby, ktora te slowa wypowiada

Gość życie to nie bajka
właśnie na tym polega prawdziwa miłość na 100% wiesz że ci się nie odwidzi.

Gość ale tragizujecie
Nie ma reguly na udany zwiazek. Pomimo tej wielkiej milosci ciagle sa zdrady, znudzenie soba, brak porozumienia i brak szacunku. Ja mysle ze ten zwiazek ma szanse nawet na milosc. Nie do wszystkich milosc przychodzi od pierwszego wejrzenia. A jak przychodzi to i tak nie daje zadnej gwarancji

Gość ale tragizujecie
Pewnosc ze bedziecie razem do konca zycia na 100% i ze zadna ze stron NIGDY nie zawiedzie maja tylko ślepo zakochane kobiety.

Gość meyBspons
wszystko fajnie. przygotuj sie na intercyze!