Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majówka.

Nowy topik. Zapraszam wszytskie mamy siedzące w domu z dziećmi.

Polecane posty

Gość anikaaa
adzia kuba spi ze smoczkiem i tygryskiem :) wiec ma kogo przytulac. zmieiam mu smoczek co dwa miesiace , na nowy. i raz kupilam jakis za maly (chyba pomylilam sie w sklepie i kupilam 1 zamiast 2)no i maly wypluwał tego smoka. darł sie chyba ze 3dni! i dopiero moj facet zauważył, że smoczek jest mniejszy od tego poprzedniego! polecialam juz o 8 rano po ten dobry! :) nie wiem czy kuba bedzie chciał odstawic smoka. ale...lepiej w sumie teraz niz jak bedzie juz chodził. prawda?

mnie sięmwydaje że to skok rozwojowy,co jakiś czas maluchy się zmieniają i swoje upodobanie także:-) zęby to też przyczyna,a mają je już wasze dzieciaczki?Igor jeszcze nie,ale już widać kreski na dziąsłach,także lada moment wyjdą

Gość anikaaa
emi moze podaj mu dicoflor? masz w domu?

Gość anikaaa
kiedys tez te złe zachowania tłumaczyłam skokami rozwojowymi :) teraz juz przestałam je śledzic wiec nawet nie wiem czy jest etap chmurek czy słoneczka :) mojej kolezanki syn juz w 5 miesiacu mial dwa dolne ząbki. u nas jakos nie widze zeby cos specjalnego sie działo- z dziąsłami

nic w domu nie mam,bo nigdy tego nie potrzebowałam.Jutro jak nie przejdzie chyba odwiedzimy lekarza.

u mojego kolegi w 3 miesiącu ma już 2 ząbki:-) ja Igoraowi daje oprócz mleka zupki,deserki i kaszki,z tym że nie ze słoiczka,tylko sama robię,

nie karmię piersią,moja kariera mleczna trw ła tylko miesiąc.Analizuje cały wczoraje menu Młodego i nic nowego do głowy mi nie przychodzi.

Gość pimki pimki
mój synek pierwszego zęba miał w wieku 4 miesięcy, drugiego miesiac potem, narazie ma 7 i nic sie nie dzieje

Gość anikaaa
dziewczyny powiedzie mi jak to jest z tą temperatura jak ida zęby? czy jak mały jej dostanie to mam isc do dr? bo skad bede wiedziala ze to od zębów? czy poczekac dzień i jak nie przejdzie to do dr?

Gość anikaaa
ja karmie rano sinlaciem, na obiad słoiczki i na kolacje sinlac. a i przed sniadaniem dostaje piers bo tylko jak jest zaspany to łaskawie jej pociuma. miedzy posilkami jakis deserek i teraz duuuużo picia- herbatka jabłkowa z melisą

mój mały narazie nie miał temp,ale ja bym chwile odczekała,czy przejdzie anika i pimki macie dzieci w podobnym wieku i ten sam problem z usypianiem,to może być skok:-) emi szczepiłaś na rotawirusa?

gdy gorączka jest ok 38 stopni podaj syrop przeciwgorączkowy ,jeśli się nie powtórzy to ok i znak,że zęby jednak radziłabym iść do lekarza gdy nachodzi ponownie,lepiej to sprawdzić

na rota nie-i właśnie to jest błąd,ale tyle się nasłuchałam o ubocznych skutkach....

u mnie kaszka jest na kolację,a tak to w południe zupka,póżniej deserek,czyli starte jabłko z innm owocem i reszta tomleko,3 razy z kaszką włącznie

Gość anikaaa
a eferalgan czopki mozna podac?

kaszka albo kleik kukurydziany lub ryżowy :-) emi może to nie rota ,bo tam są jeszcze wymioty,ja szczepiłam ,bo to bardzo niefajna i męcząca dla malucha choroba:-( dobrze wiedziec o tym leku na gorączkę,ja w domu nic nie mam,musze cos kupić w razie jakiegoś problemu

Gość pimki pimki
do martita__85- może i skok, sama nie wiem, w dzień teraz 5 dni był na maksa marudny, już mi ręce opadały a od dwóch dni uśmiechnięty i zadowolony.

ja mam przeciw gorączce syrop IBUFEN D,podaje strzykawką i smak nawet dość dobry.Problemem może być ,gdy dziecko wymiotuje wtedy czopki lepsze

Anikaaa ----Ja z moim dzieckiem wiecznie byłam na pogotowiu.Ale to tylko dlatego że ZAWSZE przy zębach towarzyszyła nam gorączka 40-41 !!!! Dla dorosłego jest to niebezpieczne a co dopiero dla dziecka.Jeśli będziesz maiała dajmy na to 38 z małym hakiem dawaj czopek lub syrop (ja dawłąam czopek ibufen bo łatwiej jest podać takiemu maluszkowi).Obserwuj - jeśli będzie stała w miejscu lub szła w górę po lekach to bym spotkała się z lekarzem.

Gość anikaaa
my na samym poczatku podawalismy sinlac bo dr stwerdzila ze mały budzi sie bo jest głodny. teraz na sniadanie mielismy wprowadzic kaszke- podalam wiec kaszke mleczno ryzowa i mały cały w plamach! po mleku! probowalam wiec podac kleik na wodzie plus sloiczke, kaszka rożowa a wodzie plus słoiczke... wszystkim pluje albo ma odruch wymiotny. nie dziwie sie bo to fuuuuuu na wodzie! zreszta przyzwyczajoy do słodkiego sinlaca wiec co mu sie dziwic... wizyte mamy za 5 dni wiec moze wtedy dr przepisze jakas mlekozastepcza mieszanke?

pimki to może być to no i te nieszczęsne zęby a jak sie przebudzi to dajesz mleko? ja jak małemu sie zdaży,to podaję żeby go oszukac soczek albi herbatkę,zależy co mam pod ręka,trochę pociągnie i śpi,no ale u mnie nie ma smoczka,niestety,więc może tak się uspokaja

Gość anikaaa
głowa dzięki! to pomocne co napisałaś. ja ogólnie jestem panikara więc dlatego pytałam jak reagować. po pierwszym szczepieniu dr powiedziala ze lepiej miec ten eferalgan w czopkach- jakby po szczepieniu była temp. mam go w szafce wiec dlatego pytam czy to tez moze byc.

Gość anikaaa
martita mały do tej pory nie miał problemów z mlekiem. karmie piersia od początku choc teraz jak pisalam odmawia jej... podajemy wiec ten sinlac i słoiczki. małego wysypało po tych kaszkach mlecznoo ryżowych wiec wniosek że ma problem z mlekiem modyfikowanym. ja jem nabiał i nic mu nie bylo do tej pory

głowa rzeczywiście mądra rada,j z reguły nie panikuję,ale może to dlatego,że jeszcze nie byłam w takiej sytuacji

a mój od 2 miesiaca na Bebilonie Pepti.Na poczatku pił pierś ale miał mało więc jeszcze Bebiko,cały w krostkach więc zmieniliśmy na Nan i to samo,w końcu po Bebilonie przeszło .Lekarz kazał do ukończenia drugiego roku życia,smak okropny ale już się przyzwyczaił,bo wyboru nie ma biedaczek

wygląda że to mieszanka winna,a na wodzie nie jest już tak dobre:-) może doktor ppleci wam jakieś mleko na receptę

Gość anikaaa
dziewczyny lecę sie szykować do spania bo przecież pare minut po 24 ta moja mała bestia zacznie się budzic i tak do rana kilka razy, pośpie chociaz ze 2h. zajrze jutro ale pewnie tez wieczorem bo podczas dnia to my latamy po spacerach i parkach ;) może jutro pomecze te doświadczone mamy i powiedzą mi coś o rytmie dnia... bo jedna z kolezanke "parkowych" powiedziała mi, że może mały nie spi dobrze w nocy bo w dzien nie ma rytmu dnia...bo ja jeżdze z nim autem do parku, do mamy, do kolezanke. Oczywiscie je i ma drzemki o stalych godzinach, spacery róznie...jak i gdzie dojedziemy.

ja dawałam Bebilon Comfort, bo mały miał kolke i to mleko mu pomogło,teraz od 2 tyg podaję na zmianę ze zwykłym Bebilonem,bo tamto mleko jest też przeciw zaparciom,nie chciałam tak gwałtownie mu go odstawiać,żeby nic się nie działo,ale jest ok niedługo zaczynamy podawać dwójkę