Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Gość karoilinkaa87
Little Secrettt przepraszam za błędy w nicku

Nic sie nie stalo z tymi błedami;)Ja sama czasami robie takie literowki ze az strach...;)ale to wynika z tego ze szybciej mysle niz pisze i potem jest jak jest.;) W lipcu jak zaczelam diete dukana startowalam z wagi 90kg przy wzroscie 178cm...zrzucilam 9, 7 kg przez 22 dni...Po wakacjach postanowilam ze znou powalcze bo super szlo i jestem obecnie na 4 dniu 1 fazy i dzisiaj sie zwazylam--a mialam tego nie robic;)Na chwile obecna wzrost ten sam czyli 178 cm i 77,7 kg....Mam zamiar zrzucic jeszcze ok 10-12 kg...i chce wazyc 65 kg tak jak to bylo zawsze...wtedy najlepiej sie czulam i chce aby znowu tak bylo:))

A w ogole to przed chwila wrocilam z zakupow Dukanowych...i o dziwo wybral sie ze mna mezulek ktory tak nie cierpi zakupow spozywczych...co innego zakup ubran, gadzetow wtedy jest pierwszy ale spozywka to dla niego najgorsze co moze byc...I wyobrazcie sobie ze tak sobie chodzilam po markecie i co kilka metrow musialam podciagac portki..nie nosilam ich chyba z 2 miesiace , wygrzebalam dzisiaj tak na zakupy i moj maz sam zauwazyl ze "portki Ci z tylka leca";)Ale prozna ze mnie istota ale strasznie mnie to cieszy...ze te portki leca;))):DD Mam jeszcze w szafie kurtke biodrowke ktora boje sie przymierzyc bo na wiosne nie moglam sie w nia wbic zupelnie..o zapieciu nawet moglam pomarzyc...ale sadze ze to jeszcze za wczesnie i bratac sie z nia bede zapewne w polowie wrzesnia;)MAM NADZIEJE;) A Wam jak mija dzien?

czesc dziewczynki :) u mnie trzeci dzionek i jak narazie czuje sie swietnie, chociaz na wadze trace bardzo powoli mam pytanie o serki homo- mozna je jesc, czy tak nie bardzo?

Gość anitka 1203
a ja dzisiaj 2 dzien wlasnie sobie robie wątrobke ;) na jutro mam tunczyka tylko te kabanosy sobie podjadlam ;/ no ale juz ich nie kupie wole jakas szynke drobiowa :) chce na tej fazie byc z 8 dni zeby schudnac 10kg.. a wogole ile max mozna schdunac w fazie I?

Hej!! Z tymi srrkami homo to mozna byle bez cukru i mialy jak najmniej tluszczu..Mozna akie nabyc w niektorych sklepach:) Anitka 1203- znam osobe ktora podczas 1 fazy schudla 15 kg!!A ile mozna max to juz chyba zalezy od danego organizmu:) Ja dzisiaj na kolacje zjem chyba sobie 2 jajka na miekko i wypije kefir owoce lesne 0%...i potem herbata i cola light...chyba sie uzaleznilam od tej coli bo musze codziennie szklanke z lodem i limonka wypic..nalóg?;)) Zastanawiam sie czy by nie upiec serniczka....tylko posialam gdzies przepis...robilam w lipcu , dodalam troche tych otreb i byl super!Moze wy znacie jakis dobry przepis na sernik dukana?

Isiaczek1989- można serki homogenizowane odtłuszczone-0%- robiłam z nich lody dukanowe, omlety.. są kwaśne, smakują jak śmietana. Także trzeba dosłodzić słodzikiem jeśli już. Little Secrettt- mi spodnie nie spadają, ale czuję, że luźniejsze w pasie, więc jakiś tam sukces jest mały :D Tobie gratuluję :) Co do tych parówek i kabanosów.. Nie jedzcie tego dziewczyny, nie dość że sporo tłuszczu to jeszcze takie świństwa zmielone ( ja uwielbiam mimo to parówki morlinki albo jakieś takie lepsiejsze:)). No ale nie możemy w tej diecie- tak myślę. Też bym wszamała, ale cóż. Dieta to dieta. Dzięki za odpowiedź o jajkach 🌼

Gość anitka 1203
powiem wam ze po tej watrobce czuje sie troche jak balon ;)

KlementynkaAh- jestes dopiero 5 dni na dietce wiec wszystko jeszcze przed Toba;)Ja juz jakby liczyc poprzednie 22 dni to jestem na tej diecie 26 dni:) Przechodzilam juz 2 faze i musze Wam powiedziec ze jak zjadlam pierwszy raz po 10 dniach pomidora to smaowal on tak jak nigdy:D...a byl to pomidor z namiotu mojej resciowej to juz w ogole...patrzyla na mnie jak go jem i tylko powiedziala "Dzieciaku co to za dieta skoro ty sie tak na pomidora rzucasz" hahaha:) To prawda parówki to świnstwo..juz na sama mysl co do nich dodaja..blee...Lepiej juz zjesc parowke rybna ....mozna kupic w Tesco z łososia...nawet nawet... Przed chwila skonczylam robic sernik...wlasnie sie piecze..nie wysmylalam za bardzo.Dodalam chudy twarog -zmielony- 6 zoltek- budyn smietankowy , aromat , slodzik....wszystko zmiksowalam...ubilam piane z jajek na sztywno i dodalam do amsy serowej...Wszystko wylalam do formy(nie wysmarowanej tluszczem) i musi sie piec 35 min w 175 stopniach....Juz pachnie:)Mniam...akurat do kawy... Na weeknd zrobie chyba galaretke z pianka i muffinki...a co;)

anitka 1203- ja tez tak wczoraj sie czulam, ze poszlam wkoncu spac bez kolacji bo jesc sie nie chcialo tak sie najadlam ta watrobka..:) Szukam jakiegos dobrego przepisu na pieczona rybe.Moze ktoras z was zna?

Gość anitka 1203
Little Secrettt to ile ty juz razem schudlas ;)? wlasnie wlasnie pieczona rybke tez bym zjadla ;)

anitka 1203- w sumie razem ubylo mi juz 12,3 kg:)Jeszcze raz tyle i bede mega happy!!Ale im blizej celu tym trudniej...tym wolniej kg spadaja...no ale ja zawzieta jestem i mam nadzieje ze sie uda:)

Little Secrettt uda sie napewno :) juz Twoj pierwszy sukces jest swietny- 12,3 kg normalnie szok, ze az tyle mozna zgubic w tak krotkim czasie!!! :)

Little Secrettt w 22 dni schudnąć prawie 10 kilo to ogromny sukces,jestem pod wrażeniem .Gratuluję. Dzisiaj zjadłam 2 jajka na miękko,jogurt naturalny,3 placki z otrębów i kabnanosy.Na jutro robię sałatke z tunczyka w sosie włanym,jogurtu nat.,jajek,ogórków, i pól cebuli do smaku :D

Gość weronika90
Gratuluję sukcesów. . Ja aktualnie jestem rozbita, gdyż powiedzialam koleżanką: Dziewczyny! Schudłam 2.5 kg ! A one tylko : No coś ty, nie zauważyłyśmy nawet. To było trochę niemiłe, gdyż ja widze różnicę, że nie jestem taka napompowana ... -.-

Gość anitka 1203
Little Secrettt pieknie mi by tyle wystarczylo :) u mnie to jest tylko brzuch i oponka wiec 10kg i bede zadowolona bardzo:) a ty cos kochana ćwiczysz?

czesc dziewczyny :D dlugo mnie tu nie bylo, niestety diete szlag trafil :/ ale zaczynam od poniedzialku. musze przejsc I faze. w ten weekend wyjezdzam i nie ma mowy o trzymaniu diety :/ @Little Secrettt: gratuluje!!! :D wiesz, twoj sukces podniusl mnie na duchu :D zaczynam walke :P

Odosnie kremow to uzywam serie serum EVELINE- dla mnie niezawodne i bardzo skuteczne...jak sie odchudzalam w 2005 roku uzywalam tez tych specyfikow...akurat pamietam ze to byla nowosc i tak sceptycznie podeszlam do nich ale bylam mile zaskoczona...I po dzis dzien tego uzywam..Dodatkowo uzywam kremu przeciw rozstepa AA- bardzo dobry i szczerze polecam:)Trzeba czegos uzywac bo skora nie zdazy sie tak skurczyc i potem moga byc niefajne zwisy;( a tego zadna z nas by nie chciala prawda?:) Ktoras z dziewczyn pisala o wypadajacych wlosach...Ja biore witaminki VITA-MINER DIETA- jest to zestaw witamin i mineralow dla osob stosujacych diety.Procz tych wszystkich witamin jest wlasnie koenzym Q10 oraz aminokawsy L-metonina i L- cysteina ktora pozwala utrzymac skore , wlosy i paznokcie w dobrej kondycji.Odkad zaczelam stosowac diete lykam 2 witaminki dziennie i problemow z wlasmi , pzanokcami , cera nie mam a wrecz cos sie poprawilo.Opakowanie zawiera 60 kaspulek koszt 14 zl.:)Mam nadzieje ze sie Wam to przyda.Sprawdzone . HM..Cwicze ale nie tak tradycyjnie:)Mam w domu konsole WII i tam sobie cwicze fitness, cwiczenia kardio ale takie lekkie i potem koszykowka , tenis ziemny czasami z mezem pogramy w kregle...przy tych wszystkich grach trzeba sie ruszac- wiec ruchu troche mam:) Jest to wlasnie cos takiego...jest wiele gier, cwiczen i zabawy:) http://www.youtube.com/watch?v=mCufArSg-SQ

weronika90- podejrzewam ze powiedszialy Ci tak specjalnie aby Cie zniechecic i zdolowac...Niestety KOBIETY...kto jest zrozumie..Sama mam kolezanke ktora twierdzi ze dieta jest paskudna , ze sie truje i ze zaraz dopadnie mnie efekt jo-jo etc etc....Slucham a swoje mysle...a co wiecej takie gadanie i docinki jeszcze bardziej mnie motywuja bo wiem ze jest to mowione specjalnie na zlosc i moze z zazdrosci?Tak wiec nie sluchaj , nie przejmuj sie...wazne ze sama widzis zze cos sie dzieje...A co KOLEZANKI MYSLA?miej gleboko w powazaniu:)

PRZEPIS NA RYBKE- JUTRO MAM ZAMIAR TAKA ZROBIC NA OBIAD:) Ryba w folii z koperkiem, marchewką i selerem (20min) filecik z rybki (dowolna ryba np. mintaj, mały sandacz w całości) cytryna przyprawy : pieprz cytrynowy, chili, vegeta, przyprawy do ryb Fittness kamisa, koperek (świeży lub suszony) Rybę kladziemy na foli aluminiowej, obsypujemy przyprawami, kladziemy na nią kawałki cytryny bez skórki i dodajemy startą na tarce marchewkę i seler. Nie zapominamy o sporej gałązce koperku. Zawijamy rybkę w folie i wkladamy do piekarnika na 20min.