Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podwyżki dla nauczycieli

podwyżki dla nauczycieli, za co i dlaczego

Polecane posty

Gość też czytająca
popieram autorkę tematu. Nauczyciele powinni dostawać uwaga...połowe najniższej krajowej, przeciez pracuja na pół etatu w porównaniu z normalnym człowiekiem i to już w zaokrągleniu w górę i niech sie nie zasłaniają tymi pracami w domu, konspektami sprawdzianami , gazetkami i tp bo to moze i robią ale nieliczni np nauczyciele klas 1-3 w podstawówkach może i musza sie wykazac jakąś inwencją, ci którzy uczą przedmiotów z których zdaje sie mturę, tez mają moze jakąs tam odpowiedzialność i muszą mieć jakąs tam wiedze ale cała rzesza pozostałych ani jedno ani drugie. Znajoma jest np m-ką informatyki. Informatyczka z niej jak z d**y trąba za przeproszeniem , nic nie umie, ani kompa to nie sformatuje, ani strony nie stworzy, no a jaką ona ma prace do domu przynosić? jakie ona ma obowiazki/ Przyjdzie to z pracy o 11 i włóczy sie po mieście a wiecej zarabia iż np ja co musze do 16 dzień w dzień siedziec w biurze i też mam mgr żeby nie było...

Gość nauczycielki nie maja zle
mam kolezanke obie jestesmy po studiach wyzszych ona nauczycielka ja pracuje jako sekretarka ona 1700 zl na reke za 25 godzinny tydzien pracy ja 1800 zl na reke za 40 godzin sama przyznaje cytuje" nauczyciele nie maja zle"

Gość ale pierdoły pociskasz laska
>1300? żartujesz sobie, z tego co ja wiem to kontraktowy zarabia od 2000 Uważasz, że wiesz lepiej niż ja, ile zarabiam? Ty gdzieś tam usłyszałas jakąś plotkę a ja - co miesiąc widzę ile wpływa mi na konto i ile mam wydrukowane na pasku. Kto w takim razie ma bardziej wiarygodne informacje? Ja, która tę pensję dostaję, czy ty, która tylko "z tego, co wiesz...."?

Gość dobrze że poruszyłaś ten temat
do i ja popieram ja mam 1600 z dodat ( 70 zł za wych. 10% dodat. wiejskiego). ale nie wysyłają mnie do spa czy też nie mam bonów na święta. a nadgodzin też nie każdy ma głupia jesteś. gdzie ci tak nagadali. mam 13tkę , ręcznik jeden (u męża też dają) a herbatki to nawet ich w sklepie nie widziałam. jakaś taniocha. a jak jeszcze kilka lat temu nauczyciel stażysta dostawał ok 600 zł to byliscie zadowoleni?

Gość perfect harmony
ja pracowałam dwa lata jako nauczycielka, zwolniłam się i nie żałuję bo nie mogłam już nerwowo wytrzymać, a wypłata 800, nauczyciel stażowy, kokosy kuźwa

Ja uwazam, ze nauczyciele teoretycznie z racji tego, ze jednak skonczyli studia i sa osobami wyksztalconymi, ktore musza się męczyć z rozpieszczonymi bachorami (;p) mogliby zarabiać więcej... bo 1200zl to mało jak na nauczyciela... ale jak widziałam moich nauczycieli w szkołach, to przeciez oni nic nie robili, a swoja pozycje tylko wykorzystywali zeby podokuczac albo sie powymądrzac... siedzieli sobie na lekcjach popijając kawke... wiec jak TAKICH nauczycieli widze to tez mnie dziwi za co oni dostają podwyżki...

Gość taa niedobra pupa
bardzo się mylisz z tym, że policjant nie wymaga wyższych kwalifikacji, chyba nie chcesz aby taki na interwencji był u ciebie? Z tego co wiem nie trzeba wyższego, tylko średnie... Miałam kontakt z tą grupa zawodową to zgraja nierobów co albo łażą się po ulicach zaczepiając dzieci i staruszków, albo ogląda mecze piłki nożenj na posterunku...

nauczyciel kontraktowy od 2000? pierwsze słyszę chyba nie na rękę? gdzie tak płacą, może się przeniosę ;-)

"'Weźcie się bujajcie, głąby'" no rewelacja i za to, że taki nauczyciel tak się zwraca do naszych dzieci mamy im płacić grube tysiące? nie piszcie, że tak się nie zwracają bo w szkole tez byłam i niejedno słyszeliśmy, nauczyciele gorzej się zwracali do nas.

Gość myszka cytrynówka
Pracuję w księgarni i co robi nauczyciel gdy kupuje książki? Proszę rabat, bo ja jestem nauczycielem :D śmiech na sali, on jest nauczycielem i ma specjalne prawa. Każdy nauczyciel tego się nauczył, zniżki i darmowe książki z wydawnictw. Skupujemy też używane książi i pełno nauczucieli znosi nam książki do skupu, a na książkach są pieczątki egz. bezpłatny :) takie cwaniury :)

Gość dobrze ktos gada
ale pracuja krocej 25 godzin dziennie to nie zapierdalanie po 40 tyg za podobna pensje, nie mowiac o wolnym wakacje ferie swieta soboty niedziele plus urlop i jeszcze sie skarza

a uczę w kl 4-6 i gówniarze nawet gazetki nie potrafią zrobić, co gorsze nie chcą

ty znasz takich policjantów ja znam innych, mamy inne towarzystwo najzwyczajniej

Gość perfect harmony
o tym jak uczniowie się zwracają do nauczycieli, nie wspomnę, ktoś kto nigdy nie uczył nich się nie wypowiada bo nie ma zielonego pojęcia o tej niewdzięcznej pracy

Gość dobrze ktos gada
25 godzintygodniowo oczywiscie nie dziennie

jak nauczyciel do ucznia tak i na odwrót

Gość taa niedobra pupa
a niech pani nauczycielka skończy medycynę, zda LEP-a i zrobi specjalizację na medycynie za to nawet pracy magisterskiej nie pisza... Wszystko zależy od uczelni i kierunku, jeden nierówny drugiemu, ja nie uważam konowałów za jakieś bożyszcza....

nie 25 a 18 przy etacie i w domu jeszcze bo tego widzę żadna z was nie bierze pod uwagę

w każdym razie uważam to za niesprawiedliwe

a co robisz w domu? każdy zawsze chciał posprawdzać kartkówki to była frajda a nie żmudna robota

na medycynie za to nawet pracy magisterskiej nie pisza... Wszystko zależy od uczelni i kierunku, jeden nierówny drugiemu, ja nie uważam konowałów za jakieś bożyszcza.... nie wiem, po co się w ogóle pisze takie cudactwa jak praca magisterska, zdecydowanie lepszy byłby egzamin z 5 lat:) a konowały, cóż, w rodzinie, szkole poszukaj:)

tylko kiedyś jak ja chodziłam do szkoły to uczeń czuł respekt przed nauczycielem a teraz taki gówniarz do torebki potrafi zajrzeć w czasie lekcji nauczycielowi i nic sobie z tego nie robi. jedna w tą czy w tamtą - odparł nauczycielowi na naganę do dziennika

Ci co bronia nauczycieli sa powaleni. Mi w liceum jeden pan sam przyznał (od geografii) : Mam 15h lekcji w tygodniu, ferie, wakacje, dobrą kasę i super rodzinę, czego chciec wiecej?". Dodam, ze pan byl bardzo luznym nauczycielem, w dobrych stosunkach z uczniami. Dlatego nawet na szczere rozmowy sie zbieral nieraz :)

Gość związek z rozwódka
nie ma co nauczyciele mają się lepiej niż inni

Gość taa niedobra pupa
W ogóle żenujące te wpisy... Nawet jakby dostawali jakąś zwietrzałą kawę czy herbatę albo srajtaśmę, nawet, to co? TO chyba była gratka w komunie a nie teraz. Ja piję tylko jedną określoną kawę, mam jakieś wymagania, czy człowiek po studiach ma sikać ze szvczęścia bo dostał paczkę Astry?

Gość a dlaczego podwyzki
pracuja na pol etatu przez 8 miesiecy w roku i jeszcze im malo?:D