Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly_mama

starania na maj 2011 :)

Polecane posty

Gość dzien cyklu
moze sie dopiszesz do naszej tabelki? :) skad jestes dokladnie? ja manchester

Ja mieszkam w Londynie. Jakos nie mam przekonania do tych angielskich przychodni (kiedys przez miesiac nie wyleczyli mi zapalenia ucha, a bol byl niesamowity), wiec do tej pory zalatwialam wszystko na wlasna reke prywatnie w Polsce, latam mniej wiecej co 2 miesiace, wiec przy okazji robie badania itp. Tutaj bylam tylko raz u polskiego gina na monitoringu. Narazie daje sobie czas do konca roku i jesli dalej nic z tego to bede probowac inseminacje i wtedy pomysle o NHS.

--------------------------------------------------------- -------------------------------- nick ..................ostatnia @................testowanie.....cyklstarań --------------------------------------------------------- ----------------------------- dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien................5 nelly_mama .........04.08.10 ............. 1wrzesien...................12 kaka80...............03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..................4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia..................3 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10......................1 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10......................3 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10.................12 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien...............12 Nie wiem czy wlasnie nie spapralam tabelki:-).

to się wpiszę... --------------------------------------------------------- -------------------------------- nick ..................ostatnia @................testowanie.....cyklstarań --------------------------------------------------------- ----------------------------- dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien................5 nelly_mama .........04.08.10 ............. 1wrzesien...................12 kaka80...............03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... ............3 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ..............1 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10......................3 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10.................12 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien...............12 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.....................4

nelly mama.... mam pyatnie czytałam że miałaś robione te wszystkie badania hormonalne Lh, FSH, progestreon, testosteron itd. Ja je też mam teraz zapisane i mam pytanie do ciebie bo strasznie boję się zastrzykó itp, ćzy te badania zrobia mi z jednej próbki krwi, czy będą mnie kłuć kilka razy??? A i czy te badaia trzeba z rana na czczo?? Dzieki z góry :)

to ja tez się wpisuję :) --------------------------------------------------------- ------------------------------- nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien................5 nelly_mama .........04.08.10 ............. 1wrzesien...................12 kaka80...............03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... ............3 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ..............1 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10......................3 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10.................12 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien...............12 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.....................4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08.....................1 a dzisiaj testuje się kucykpony :) czekamy na wieści...

Kucyk pony - trzymamy kciuki Nie podoba mi się sprawa z ginami, żeby miec w miare nalezytą opiekę przed ciążą i po to trzeba chodzic do kilku. mój przykład. W pracy mamy wykupione pakiety w pewnej super przychodni, więc nakazane co do wydatków maja to samo. I tak: koleżanka z pietra 10 lat młodsza tez sie stara o dzidzię -na początku poszla do gina powiedziała o co kaman i przebadano ją od stóp do głów, od razu zlecono wszystkie badania. A JA : mówię ginowi planujemy dziecko ,jestem trochę po 30, przechodziłam endometriozę mechaniczną ...a on mówi to proszę przyjść do mnie jak już się uda i że życzy powodzenia..

Gość kucyk pony
A u mnie oczywiście dupa... :/ Głupia jedna kreska Miałam takie nadzieje w tym cyklu. Testy owulacyjne wyszły mi w porządku. Byłam też u gina, który potwierdził, że owu była. A i tak nic nie wyszło co jest ze nmą nie tak?!?!?

Gość nelly_mama
Hej! scooby84, Niestety do badan musialam byc naczczo i mialam pobierane 2 probki krwi. Musisz byc twarda i bedzie dobrze ;). Dzisiaj jestem po kolejnych badaniach, dodatkowo poza progesteronem i hormonami tarczycy kazalam sobie zrobic morfologie, a tak z ciekawosci :). Wyniki pewnie kolo poniedzialku odbiore, w sumie nie mam sie co spieszyc. Umowilam sie tez na wizyte u endokrynologa, mam termin na 23 wrzesnia. Kurcze, zle sie jakos dzis czuje, chyba mnie jakies przeziebienie lapie :(, jest mi zimno a jednoczesnie mam straszne wypieki. Musze sie kurowac, bo przeciez nie chce sie rozlozyc na wyjazd urlopowy. Podbrzusze tez mnie kuje, piersi bola, pewnie @ sie zbliza.

Gość Taka sobie ja________
Cześć, Trzymam kciuki za Was i za siebie też. Scooby, zaglądałam tam do Was:) Mam 28 lat i prawie 3-letniego synka, "ustrzelonego" za pierwszym razem. Chcialibyśmy drugiego dziecka i niedługo zaczynamy w drugim cyklu (pierwszy się nie udał, był wydłużony i przez to wszystko miałam okropnego doła, bo już zdążyłam się nakręcić). @ miałam podobnie jak aganiok 77, 22 sierpnia. Mam nadzieję, że może teraz się uda??:) Bardzo Wam kibicuję, ale nie wpisuję się do tabelki, bo przyznam, że mnie to jakoś stresuje wtedy bardziej, a jak wiadomo, stres nie sprzyja ciąży;) Pozdrawiam serdecznie:)

Gość nelly_mama
Dziewczyny, Ja jestem chyba za mocno przepracowana, wlasnie, siedzac przy biurku, poleciala mi krew z nosa :(. Moze to anemia.

Gość alutka13
czesc! Fajnie, żę jest świeży wątek i mogę dopisać się na początku. Staram się o pierwsze dziecko, mam 28lat. zaraz dopisze sie do tabelki bo termin nadejścia @ mam w podobnym czasie jak inne dziewczyny, razem sie dowiemy :)

Gość alutka13
nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien................5 nelly_mama .........04.08.10 ............. 1wrzesien...................12 kaka80...............03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... ............3 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ..............1 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10......................3 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10.................12 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien...............12 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.....................4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08.....................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09..............4

Nelly, mój mąż tak miewa. W ostatnim roku raz, ale wcześniej często z tym noskiem... Miał robione badania i nic. Bardzo pomógł Rutinoscorbin, ale ten mocniejszy - zielony jest szczególnie pomocny.

Aaaaaaaaa jednak się dopiszę... nick ..................ostatnia @................testowanie.....cykl starań --------------------------------------------------------- ----------------------------- dzien cyklu ...........23.08.10 ..............23wrzesien................5 nelly_mama .........04.08.10 ............. 1wrzesien...................12 kaka80...............03.08.2010......... ..30sierp ień..................3 Znów_mama..........30.07.2010...........30sierpień..... .............4 kucykpony.............27.07.2010.........26sierpnia...... ............3 aganiok77..............22.08.10..........18.09.10........ ..............1 -paulla-..................1.08.10............5. 09.10......................3 Beti2905................5.08.10............ok.9.09 .10.................12 olenka81................6.08.10.............7 wrzesien...............12 scooby84..............25.08.2010.........ok 26.09.....................4 jasmina1978..............05.08.2010.........ok 30.08.....................1 alutka13..................3.08.2010...........31.08-3.09. .............4 Taka sobie ja____......22.08.2010..........koniec września...........2

Gość nelly_mama
Taka sobie ja, Dzieki za info. U mnie to jest o tyle dziwne, ze ja ostatni raz to tak mialam ale jakies 15 lat temu :(.

Nelly, przebadaj się, tak będzie najlepiej. U mojego męża to było częste jeszcze na studiach, jak zaczął pracować..., ale że badania były ok, to nie bardzo wiadomo było co z tym zrobić. Ten Rutinoscorbin podsunęła mi farmaceutka, nie lekarz. lekarze myśleli nad zamykaniem naczynek itp. Na parę lat wszystko się uspokoiło. Teraz mąż od długiego czasu nie brał Rutinoscorbinu i ostatnio zdarzyło się krwawienie po dniu, kiedy byliśmy na weselu i po bardzo długiej podrózy. Znów daję mu Rutinoscorbin i jest dobrze... Nie wiem sama czego może mu brakować, co uzupełnia mu ten Rutino..., ma dobrą morfologię, nie ma problemów z krzepliwością krwi, siniakami, nie jest hemofilikiem itp.... Ważne, że coś pomaga:) Pozdrawiam Cię serdecznie

Hej wam.. No i roziwnęła się @ . Jestem szczęsliwa bo w sobotę już lecę na badanka, i od soboty CLO. a 12 dc do gin na monitoring czy Clo coś zdziałał i M ma dać nasienie do badania. Wczora urodziła znajoma córeczka Zuzia 3,3 kg, i wiecie co załamałam sie troszkę. 4 września mają 1 rocznicę ślubu i super prezent. A My jak dobrze pójdzie i wszytsko będzie doborze może zdąźymy na naszą 2 rocznicę ślubu 26 czerwca Mama próbuje mnie pocieszać że mam dopiero 26 lat, że jestem jeszcze młoda i nie mam presji uciekającuych lat. No tak ale ona w tym wieku była już 3 dzieckiem w ciąży ( z moim bratem),

Gość dzien cyklu
ja mojej mamie nawet nic nie mowie, wiem co bym uslyszal "trzeba bylo wiecej pigulek brac.." - to jej odpowiedz na wszystko... zero wsparcia

dzień cyklu.... Tylko że ja nigdy nie brałam pigułek anty.... :) Zawsze byłam im przeciwna, moja mama i mąż zresztą też :) Zawsze było mówione co będzie to będzie :)

Scooby, nie kładź sobie do głowy presji zdążenia przed 2 rocznicą ślubu, bo to dodatkowy czynnik stresujący. Mnie strasznie nagle zaczęło zależeć żeby koniecznie udało się w ubiegłym cyklu ze względu na zbieg pewnych dat i w ogóle wyszłoby podobnie jak w rodzinie do tej pory i dziecko urodziłoby się być może w urodziny mojego męża i co?? I chyba za dużo tego na jedną babę było i nie wyszło. Będzie dobrze i już!!! I dobrze też robisz, że zaczynasz działać wspomagająco już, bo jesteś jeszcze młoda i wszystko super się ułoży!!! Znam dwie pary, które nie podejrzewały u siebie żadnych problemów i odłożyli sprawę na po 30-stce, a wtedy czas już biegnie szybciej. Jest mi z tym smutno, bo jedna z tych par jest mi bardzo bliska i jak na razie nie udaje się:( A tak w ogóle to wspaniale, że masz wsparcie mamy!!!

kurcze z tymi badaniami to już zgupiałam.... Część z was pisze że trzeba być na czczo, inni piszą że to są hormony więć nie trzeba. Zadzwoniłam do labolatorium gdzie będe robić te badania, powiedziałam Pani jakie mam zapisane badania i ona mi poiwedziała że nie trzeba być na czczo, a jak dam rade przyjechać do 10 to wyniki będa tego samego dnia po 15. A jaki ma wpływ jedzenie na wyniki tych badań : FSH, LH, Progesteron, Prolaktyna, Testosteron, Estradiol

Gość dzien cyklu
coz, ja nigdy w domu nie uslyszalam "co bedzie to bedzie" a raczej "sprobuj tylko z brzuchem przyjsc.." wiec sie balam...

Scooby, też nie biorę pigułek, bo szczerze mówiąc obawiam się ich i tego, co mogą namieszać, tego, że na jakiś czas "wyłączam" organizm. Pigułki jeśli już to po wszystkich dzieciach, które chciałabym mieć;) W cichości ducha chciałabym trójkę, ale nie wiem, czy dam radę pogodzić wszystko z pracą. Dwójkę chcę napewno:)

Dzień cyklu, każdy dokonuje wyborów w życiu, ale tym się też nie zdręczaj. Bardzo wiele kobiet stosuje pigułki i zachodzi później bez problemu w ciążę. To, że Scooby, czy ja mamy inną ideologię to wcale nie znaczy, że pigułki ubezpładniają!! Pigułki służą komfortowi psychicznemu. Mnie one niedawałyby go, więc stosuję co innego. Bardzo wiele kobiet nie ma najmniejszych problemów po pigułkach, więc uszy do góry!!:)

Gość alcia:)
mam pytanko do was kobietki ostatnia miesiaczke mialam 18 lipca i według tego nastepna powinna byc ok 18, no z poslizgiem 2-3 dni. ale miesiączki nie dostalam. 14.08.2010 brałam slub i myslę, ze stres z tym zwiazany opóźnił miesiączke. 18 sierpnia kochałam sie z mężem , czyli w dzien spodziewnej miesiaczki, a okresu nadal nie ma. czy stres wywołany slubem mógł , az o tyle dni opóźnić miesiączke, a moze jest szansa, że jestem w ciąży? pozdrawiam