Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo to jakieś bez sensu jest

przyjaźnię się z byłym facetem. powiedzieć o tym mojemu chłopakowi?

Polecane posty

Ta sytuacja nawet jak dla mnie jest strasznie psychiczna, ale różnie się w życiu układa. Od roku mam chłopaka, bardzo go kocham, od tego semestru będziemy mieszkać razem i jest to całkiem poważny związek. On wyjechał w czerwcu na całe wakacje do pracy zagranicę i widzieliśmy się przez ten czas tylko 2 razy (raz on był w Polsce, raz ja u niego). Nie wiem jak to się stało, ale mialam chyba nadmiar wolnego czasu i gdy dostałam sms od ex to odpisałam, chociaż nigdy wcześniej nie stosowałam takich praktyk. Spotkaliśmy się na kawie, dużo rozmawialiśmy, również o moim związku i tak jakoś wyszło że widujemy się kilka razy w tygodniu i po prostu jesteśmy przyjaciółmi. Zadziwiające jest jak łatwo nam to przyszło, bo rozstaliśmy się po długim związku w dość dramatyczny sposób. On mówi, że nie chce już nigdy mnie stracić, że uwielbia ze mną rozmawiać. Ja też wiem, że jest mi potrzebny, on ma i zawsze miał w sobie coś takiego, że dodaje mi wiary w siebie i popycha do działania. Poza tym łączy nas wiele pasji. Problem jest tylko w tym, że nie mam pojęcia jak zakomunikować odnowienie tej znajomości mojemu chłopakowi. On nie wie nic o moich eks, wie tylko że z jednym byłam naprawdę długo. Mysle, ze nie spodobalaby mu sie ta wiadomosc. Powinnam byc szczera i powiedziec mu wszystko tak jak jest czy moze lepiej jesli pomine to ze ja i 'ten gosciu' bylismy kiedys razem?

Gość echu echu echu
sytuacja jest psychiczna? co to właściwie znaczy?

różnie się w życiu układa Nie wiem jak to się stało i tak jakoś wyszło jak łatwo nam to przyszło ciekawe ile ci zejdzie by po przyjacielsku dac bylemu doopy :-)

to znaczy, że wszyscy w tej sytuacji nie czujemy sie zbyt komfortowo

po prostu jesteśmy przyjaciółmi. Zadziwiające jest jak łatwo nam to przyszło, bo rozstaliśmy się po długim związku w dość dramatyczny sposób. On mówi, że nie chce już nigdy mnie stracić, że uwielbia ze mną rozmawiać. Ja też wiem, że jest mi potrzebny, on ma i zawsze miał w sobie coś takiego, że dodaje mi wiary w siebie i popycha do działania . Poza tym łączy nas wiele pasji." - oszukuj sie dalej

Zadziwiające jest jak łatwo nam to przyszło, " może to czary ? :D Powinnam byc szczera i powiedziec mu wszystko tak jak jest czy moze lepiej jesli pomine to ze ja i 'ten gosciu' bylismy kiedys razem?" pytanie a po co ci ta znajomość z byłym ? bo co ?

nie mam nic podobnego w planach, ale slyszalam ze ludzie lubia oceniac innych swoja miara

ciekawe ile ci zejdzie by po przyjacielsku dac bylemu doopy" ZS - jak cos to zrobią to z lacząca ich pasją

"tak jakoś wyszło że widujemy się kilka razy w tygodniu i po prostu jesteśmy przyjaciółmi." Nie, nie jesteście przyjaciółmi. Po prostu zapomnieliście, dlaczego nie mogliście się kiedyś porozumieć i dlaczego się rozstaliście. "On mówi, że nie chce już nigdy mnie stracić, że uwielbia ze mną rozmawiać." Przyjdź na ten topik za jakiś czas. Na co Ci potrzebny czas? - zapytasz? Aby się przekonać, że ex nie jest Twoim przyjacielem. Albo liczy na Twój powrót, albo tylko na niezobowiązujący powrót do seksu. Kontynuowanie tego układu spowoduje, że obecny facet powie Ci: - Albo kończ ten cyrk, albo wracaj do niego. nie wierzęm, ze jesteście TYLKO przyjaciółmi. Poza tym... przyjaźń po związku jest niemożliwa na czystych zasadach.

po co mi znajomosc z bylym, tak? nie jest mi ona jakas niezbedna, przez dluzszy czas nie mialam z nim wiekszego kontaktu niz sms o królikach na wielkanoc i zyczenia kolo baszty w trakcie pasterki. ale sie ta znajomosc odnowila i okazalo sie ze lubie z nim przebywac w taki sposob. a jesli sie lubi z kims przebywac to sie z tym kims umawia po raz kolejny, prawda?

a jesli sie lubi z kims przebywac to sie z tym kims umawia po raz kolejny, prawda? no pewnie to zadam inne pytanie: po co ci obecny facet?

ja pierdzielę... babskie zakłamanie powinno zostać wpisane do księgi rekordów Guinessa

przyjaźń po związku jest niemożliwa na czystych zasadach" w przypadku autorki nie wiadomo kiedy i jak , ale jednak czasami możliwe jest coś czego sama sie nigdy by nie przewidziała :P

A ja wierzę, że to sytuacja jedna na milion kiedy to nie chodzi mu ani o to bym dala mu dupy, ani do niego wrocila.

a jesli sie lubi z kims przebywac to sie z tym kims umawia po raz kolejny, prawda?" pożegnaj sie z obecnym chłopakiem juz dzisiaj !!! po co ci on?

"rozstaliśmy się po długim związku w dość dramatyczny sposób" - usunął Cię z listy znajomych na NK? Bo nie wyobrażam sobie innego dramatycznego rozstania, po którym tak łatwo wraca się do siebie.

" A ja wierzę, że to sytuacja jedna na milion kiedy to nie chodzi mu ani o to bym dala mu d**y, ani do niego wrocila" a ja wierzę, że Elvis Presley żyje...

"A ja wierzę, że to sytuacja jedna na milion kiedy to nie chodzi mu ani o to bym dala mu d**y, ani do niego wrocila" Hahhahahaha, Helena też była jedna na milion - i całe szczęście, dzięki temu zburzono tylko jedną Troję :D

Obecnego faceta kocham, on sprawia że jestem szczęśliwa i dlatego jest mi potrzebny. dramatyczny sposób był taki, że poróżniły nas m.in pieniadze. mielismy wypadek samochodowy, wtedy bylo mnostwo emocji. on kierowal moim autem, nagadalismy sobie mnóstwo bardzo złych rzeczy i po prostu nie przeszlismy tej proby.

Gość chinota
chyba musisz się zdecydować się z ktorym chłopakiem chcesz się spotykać, przecież z dwoma na raz nie będziesz się widywać

Gość kjewhpisa;fh
a mnie się niedobrze robi, gdy czytam wasze docinki. To strasznie smutne, że gdy kobieta jest w związku nie ma prawa spotykać się ani darzyć sympatią nikogo innego. Staje się po prostu własnością swojego faceta a wszyscy inni won z jej życia. To jest dopiero zakłamanie i niewolnictwo. Pluję na to. W życiu nie byłabym z kimś waszego pokroju (ms, komiczne itd.), kto by mnie w ten sposób ograniczał i sprowadzał wszystko do spraw d*py. Jesteście zwyczajnie głupi. Średniowiecze.

A ja wierzę, że to sytuacja jedna na milion kiedy to nie chodzi mu ani o to bym dala mu d**y, ani do niego wrocila." - tak, tak to moze niech sie zaprzyjazni z twoim obecnym facetem i bedziecie miec trój-kącik wzajemnej adoracji

"To strasznie smutne, że gdy kobieta jest w związku nie ma prawa spotykać się ani darzyć sympatią nikogo innego. Staje się po prostu własnością swojego faceta a wszyscy inni won z jej życia." nie... nie staje się własnością, ale jeśli mówi o przyjacielu jak o facecie, to coś tu już jest nie halo... zresztą w Twojej wypowiedzi wyłazi babska hipokryzja... gdyby ten temat stworzył facet na temat przyjaźni ze swoją ex, już byś tutaj grzmiała z setką innych jak to będzie zdradzał swoją obecną

To strasznie smutne, że gdy kobieta jest w związku nie ma prawa spotykać się ani darzyć sympatią nikogo innego. :-) On mówi, że nie chce już nigdy mnie stracić, że uwielbia ze mną rozmawiać. Ja też wiem, że jest mi potrzebny, on ma i zawsze miał w sobie coś takiego, że dodaje mi wiary w siebie i popycha do działania . Poza tym łączy nas wiele pasji. alez ona ma prawo robic co tylko chce i spotykac sie z kimkolwiek chce tylko niech powie o tym swojemu facetowi a ten jesli nie jest pipa to powie jej sajonara :-)

Gość wierzaca, doswiadczajaca
Autorko,ja sie przyjaznie z moimbylym hoc minelo juz 6 lat po rozstaniu. mamy jedna wielka pasje -rozwoj duchowy i wszytsko co z nim zwiazane,razemgodzinami dyskutowalismy, medytowalismy jezdzilismy na zloty, joga, warsztaty itd. raz na jakis czas piszemy do siebie onaszych klopotach,co robimy w tym kierunku troche filozofyjemy-to jest cos czegonierobieznikim.zmoim chlopakiemobecnym trochealetyle mi wystarcza bo gdybym robila to czesciej to nasz zwiazek by sie skonczyl tak jak skonczyl sie z moim bylem-bo wlasniew bylo tego w nadmiarze. natomiast jako przyjaciele mozemy zachowoywac wobec tego zdrowy dystans. nie umialabym zrezygnowac z tej relacji i wiem ze jestna 100 pr bezpieczna bo nie czuje abslotunie nic do mojego bylego. Poza meilowaniem tez sie spotykamy choc rzadko bo mieszkam za granica. jego dziewczyna wie o tym moj tez-nigdy tegoi nie ukrywalam i chocmoj chlopak nie bardzo to luibi to mimo wszystko akceptuje bo wie jakie to dla mnie wazne-ale zasada jest jedna zero sekretow, wszystko ma byc jawne.tobie tez to radze bo klamstwo ma krotkie nogi a poza tym zwiazek oparty na klamstwie to nie zwiazek. a tym wszystkim ktorzy cie oczernija apo prostu bardzo wspolczuje. mnie tez pewnie chetnie zjada-alemam to w d...bo jestem calkowicie szcszera wobecsiebie i wobec was.

a mnie się niedobrze robi, gdy czytam wasze docinki. To strasznie smutne, że gdy kobieta jest w związku nie ma prawa spotykać się ani darzyć sympatią nikogo innego. Staje się po prostu własnością swojego faceta a wszyscy inni won z jej życia. " - ty za to jestes szczesliwa jak twoj facet spotyka sie z innymi i darzy je sympatią :D a pozwalasz mu zostac na noc u kolezanki, jak im sie film przeciagnie albo autobus ucieknie?