Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiolcia84

termin czerwiec 2011

Polecane posty

Gość słoneczku25
No właśnie niektórzy lekarze potrafią człowieka zdołować. Na szczęście jest Ktoś, kto mam więcej do powiedzenia niż oni:)

no tak. taka jest prawda! kazdemu kto chcialby isc do tego lekarza to odmawiam. podobno ma teraz bardzo malo klientek. oczywiscie przyjmuje prywatnie. musze zdjecie wrzucic z moim brzuszkiem:) jakos trzeba sobie humorek poprawic:D ała..moja głowa!

ja się chwilkę przespałam aż mnie obudziło własne chrapniecie straszne;) Skorzystałam ze synek bajeczkę ogląda. sloneczku witaj i współczuje dolegliwości:( hanka mnie też rozbolało nad ranem ale w okolicach nerki dziwne pierwszy raz tak miałam olcoa ja na razie nie kupuję ale do porodu to polecam coś starego i od razu wyrzucić bo sie nieźle upaprze:) jagna ja miała Xlander 3 kołówkę jak dla mnie porażka. Ja zwolenniczką 3 kół nie jestem. aganik ale pyszności gotujesz;) ja sojego malucha też dość często i regularnie czuje choć dziś jakiś spokojniejszy i mnie martwi czekam bo wieczorem zawsze bryka. Martolinka kiedy idziesz na USG?

Gość młoda@mamusia
hej dziewczyny:) rzadko tu zagladam . poniewaz nie mam nawet na to siły i czasu ...staram sie jak najczesciej ... mam do was pytanko czy macie tak ze robi sie wam słabo?? i jak nie usiadziecie albo nie połozycie mdlejecie?? byłam w piatek u ginekologa i ona powoedziała ze tak moze byc poniewaz jestem chuda i ze wczesniej miałam słaba morfologie tylko ze słaba morfologie miałam od poczadku ciazy i biore leki a tak mi sie dzieje od niecałego miesiaca:( prosze jak ktoras z was wie cos na ten temat to prosze niech napisze:)

palusia ja tez mialam x-lander x3. i dla mnie bardzo dobrze sie prowadzil. ja sie na poczatku nie moglam przyzwyczaic ale pozniej super. moze zalezy od tego gdzie sie mieszka...ja tutaj mam super okolice zadnych trudnych drog,wiec bylo ok

mi czasami robi sie slabo jak za szybko wstane albo jak dlugo mam malego na rekach. a tak to nie mam takiech dolegliwosci. czesto brakuje mi powierza i musze tak kilka razy mocno oddychac. nie mam pojecia od czego to zalezy.

Trzeba sie zbierac, malego nakarmic bo juz sie domaga. wpadne do was poźniej jak maly zasnie..o ile nie zasne razem z nim...a czesto sie tak zdarza

Gość jak to jest z urlopem
może orientujecie sie jak to jest z urlopem tacierzyńskim. ja nie pracuję jestem na krusie . mąż pracuje jest ubezpieczony w zusie . czy będzi emiał prawo do urlopu tacierzyńskiego?

Dziewczyny mnie też bolą tylko sutki :( ale nie myślałam żeby to mogło oznaczać coś złego.. Wydawało mi się że tak ma być... Ale może i ja porozmawiam o tym z moim lekarzem... Ja też miałam przeczucie że w brzuszku mieszka chłopczyk ale póki co lekarz powiedział że dziewczynka dlatego nie nastawiam się :).. Chcę żeby było zdrowe :) a o dziewczynce marzę jak większość kobiet ale nie teraz to będziemy się starać żeby drugie było dziewczynką :D ja póki co miałam robioną glukozę we krwi i badanie wyszło ok.. A ciągnie mnie do słodkiego strasznie :(.. Mój dziadek miał cukrzycę i z drugiej strony ma babcia także jakieś zagrożenie chyba jest.. palusia nie przejmuj sie na pewno wszystko dobrze :) rybcia to jest człowieczek i tez pewnie ma swoje lepsze i gorsze dni :) skoroo mało kopie przez dzień to może Ci "podokucza" w nocy :) inka linka powiedz jakie to uczucie kiedy brzuch twardnieje??? wiem że moja mama miała z tym problem kiedy była ze mną w ciąży i że leżała wtedy na patologii ciazy.. Ja też czasem mam wrażenie tak jakby łapie mnie skurcz w brzuchu i najczęściej kiedy się nad kimś nachylam czuję coś takiego.. Ale trwa to chwilkę i nie jest częste w dodatku nic nie boli.. Także nie wiem czy to to...

Gość młoda@mamusia
az czasem sie boje sama z domu wyjsc ...ostatnio stałam w kolejce w sklepie naszczescie ten sklep jest zaraz koło mojego domu i musiałam z niego i usiasc ...jak mi przeszło to juz nie wracałam tam tylko poszłam do domu

bedzie mial prawo 2 tyg o ile sie nie myle. musze zadzwonic do mojej ksiegowej i sie dowiem co i jak. ale to dopiero jutro bo dzisiaj juz nie bede jej głowy zawracac

Gość jak to jest z urlopem
hanka 89 będę wdzięczna za sprawdzenie tej informacji. właśnie też myślę że 2 tygodnie.

Witam nowa kolezanke:) ja juz po wizycie.. mam anemie buuu lekarz sie zdziwil ze tak szybko i tak drastycznie pogorszyla mi sie krew...ale dostalam leki i za miesiac kontrola.bede jesc buraczki i nie wiem co tam jeszcze poprawia wyniki krwi:) na twardnienie brzucha dostalam luteine dopochwowa i mam nadzieje ze mi przejdzie. plci nie bylo widac wiec jeszcze nie wiem ale nastepna wizyta za miesiac wiec pewnie dopiero sie dowiem, wazne ze dzidzia zdrowo rosnie:) gdy ruchy beda bardziej wyczuwalne to mam je zapisywac, mowil ze ok 20tc, nie wiem czemu tak wczesnie ale skoro trzeba...to bede..tylko ktoras z doswiadczonych mam moze mi napisac jak mam je zapisywac? bo nie mam zielonego pojecia

prolaktynka ja twardnienie brzucha czuje wieczorami gdy klade sie do lozka. brzuch jest bardzo napiety i twardy jak kamien no i na dodatek taki twardy brzuch mam dluzszy czas aha no i mam 2kg na plusie :P

Gość mam pytanko...
inka linka to co piszesz o twardym brzuchu czy też napiętym wieczorem ,to normalne bo jednak cały dzień jesz pijesz .pytałam kiedyś na forum medycznym

inka linka to ja mam chyba podobnie choć mój mąż jak wieczorkiem dotyka brzuszka to mówi że jest miękki... Ja wizytę mam 24 więc może wytrzymam bez wcześniejszych telefonów do gina.. A sprawdzał Ci lekarz szyjke macicy czy np się nie się nie skraca??? co do zapisywania tych ruchów to słyszałam o tym ale dopiero ok 28tc a Tobie rzeczywiście wcześniej kazał to robić.. czuję że dopiero przy tym zacznie się nerwówa przynajmniej u mnie :) dobrze że mam lekarza który odbiera telefony nawet w nocy hehe :D a ja mam pytanie odnośnie tych poduszek rogali bo ja jak śpie to strasznie boli mnie lewe biodro (dlatego że staram się spać tylko na lewej stronie) i ciekawa jestem czy taka poduszka pomogłaby coś w tej kwestii??? co myślicie???

sprawdzal mi szyjke. na szczescie sie nie skraca. twardy brzuch tez mam czasem rano ale wlasnie najczesciej wieczorem gdy juz klade sie do lozka. tez skomentowal to tym ze po calodziennym wysilku tak moze sie dziac ale dla "uspokojenia" macicy dostalam luteine:P tez strasznie zdziwilo mnie ze tak szybko mam zapisywac ruchy bo moja siostra zapisywala od 30tc..

Dzisiaj to płodne jesteście;) inka linka dobrze że dzidziuch zdrowy:) a ta anemia to nieciekawie. Mi brzuch też twardnieje z różną częstotliwością. Co do zapisywania ruchów nie pomogę bo ja w poprzedniej ciąży tego nie robiłam. 2kg to malutko ja mam ze 3,5 na bank. mloda mamusia w 2 trymestrze to normalne takie zawroty bo krwi więcej musimy pompować i może być słabo. prolaktynka jakieś tam ruchy są ale przeważnie małe bardziej ruchliwe;) poduchę mam i jestem super zadowolona;) myślę że będzie ci pomocna, a później do karmienia się przyda. Dziewczyny w tesco są świetne promocje na ubranka dla maluszków ja nic nie kupiłam bo nie mam pewności co do płci ale dla dziewczynek są bombowe rzeczy.

Gość Weronika86
prolaktynka23:( -> poduszke rogal dostalam pod choinke od mężą "mikołaja". ogolnie sprawdza sie super mozna ja dowolnie ksztaltowac itd natomiast jesli chodzi o ból bioder podczas spania to rogal nic nie daje. Ja już nie wiem jak mam spac, zawsze spałam na plecach ale teraz probuje to ograniczac i moje biodra na tym ubolewaja i to do takiego stopnia ze rano nie moge uskoczyc na nodze. Jak tak dalej pojdzie to bede spała na siedząco :( Moża któraś z Was ma jakiś patent na wygodne spanie bez obolałych bioder??

palusia wizyte u mojego gina mam jutro, ale nie wiem czy zrobi mi USG bo w srode jade na polowkowe :) pewnie tylko l4 mi wypisze i nei bedzie dziecka meczyl :) jutro tez mam wizyte w klinice okulistycznej.

weronika ja tez mam problem z biodrami :/ czasmi bola jak cholera. ale obracam sie wtedy na plecy. nie wiem czemu ograniczasz ta pozycje? nie wolno za duzo na brzuchu lezec ale na plecach nie ma przeciwskazan.

martolinka na plecach też się nie powinni.. Ja jak mnie zaczynają boleć to po prostu siadam na chwilę jak przestają to kładę się na nowo ale to już nie to samo spanie :(.. Nie będę narzekać bo za bardzo chciałam tego maleństwa i zniosę wszystko jeszcze 5 miesięcy i nie będziemy spać z innego powodu :D

kasiunia w nic sie nie uderzyl raczej zreszta nie pamietam juz. nie wycinali mu tego ale 2 lata jezdzila z nim mama do kliniki we wroc zanim lekarze uznali ze to nic groznego. Bedzie dobrze...musisz byc silna dobrze pamietam co my wtedy przezywalismy...

Gość kasiunia
czesc dziewczyny juz mnie stres znow zaczyna łapac przed jutrzejsza wizyta corki u onkologa ehh myszka 2 lata tragedia toz to mozna ze strachu zwaalu dostac niewiem jak to bedzie

Dzień dobry!! Ja tylko się witam i uciekam do pracy,bo jest tam jakiś problem z umową. Spokojnego dnia!!

cześć laseczki kasiunia trzymaj się wiem że ci ciężko ale zobaczysz wszystko będzie ok. Ja miałam ciężką noc. młody po 10 przyszedł do mnie spać naoglądał się scooby doo i się bał. Koniec powiedziałam kasuje to dziadostwo. Budził się co chwilę musiałam go za rękę trzymać. Zmęczona jestem więc sobie na poranne leżakowanie pozwalam. Muszę poprasować a i odkurzyć by się przydało ale poczekam do jutra bo M w domu i będziemy dekoracje składać wiec się nabrudzi Miłego dnia;)

hej wczoraj junior mnie wymeczyl. prawie caly dzien na dworze. jak maz wrocil zjadl obiad, obejrzal wiadomosci, ja polozylam juniora i doslownie padlam. przed 21 bylam w lozku i bylo mi z tym doskonale. pogadalismy w lozku (ja ograniczylam sie do yhy, mmmm, nooo) i przed 22 spalam jak zabita :) mialam miec wczoraj wizyte poloznej, ale dzwonila w niedziele, ze musi kolezanke chora w szpitalu zastapic i przyjdzie dzis. wiec zaraz musze sie zebrac do umycia podlogi na korytarzu i odkurzenie. tylko zebrac sie nie moge :P ja wielbiam spac na prawym boku, zawsze tak zasypiam, ale teraz mnie wlasnie prawa strona plecow boli i nie da sie tak spac :( w piatek mam wizyte u lekarza, maz ma wolne wiec idziemy wszyscy.

Hej Dziewczyny kasiunia będę mocno trzymać kciuki żebyś spokojna wróciła od tego onkologa... Jej dziewczyny a mnie tak strasznie kłuje czy uciska cos po tej prawej stronie nie wiem może dzidziuś tam mi po czymś skacze.. Bo przed chwilą jak mnie zabolało to czułam jak się tam ktoś rusza :D.. nie wiem martwią mnie te pobolewania po prawej stronie.. Mam tak od początku z różnym nasileniem.. Mówiłam lekarzowi ale jakoś bardzo sie tym nie przejął i stwierdził że to wiązadła na pewno ale kurde cały czas??? Dziewczynki zaprosiłam do naszego grona koleżankę którą poznałam też na kafe w lipcu :) miała tak samo jak ja problem z prolaktyną :) razem zaszłyśmy w 5 cyklu starań z tym że ja tydzień wcześniej może nas odwiedzi :D.. Mnie osobiście dużo łatwiej i jakoś szybciej przechodzi sie przez ciąże z Wami :D zawsze coś poradzicie i w ogóle dobrze że ktoś ma takie obawy jak ja :D

To i ja zawiatam z rana. Ja mialam dzisiaj ciężką noc. nie mogłam spac...mieszkam w domu jednorodzinnym i mam psa amstafa na dworze. cala noc pod naszą sypialnia szczekał.przestraszylam sie ze ktos chodzi po podworku. no i nie moglam spac. I o 6 juz pobodka,maly sie obudzil i koniec spania. masakra... odezwe sie jak poloze młodego do spania.:)