Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie tam robi

Bilans dwulatka.Jak wyglada?

Polecane posty

Gość co sie tam robi

Co beda robic synkowi? :-o

Gość henryka524524
Będą mierzyć i ważyć. Lekarz sprawdzi czy nóżki są proste, czy nie ma wady postawy, osłucha. Sprawdzi stan ząbków. I będzie pytał o różne rzeczy - aby sprawdzić czy dziecko dobrze rozwija się intelektualnie.

Gość matczyna reka
Beda go wazyc mierzyc,obserwowac jak sie bawi, sprawdzac jak chodzi itp... nic strasznego :P No i z Toba wywiad przeprowadza czy cos Cie niepokoi w rozwoju synka :)

Gość chce wiedzieć22
a czy porusza się sprawę odżywiania? co je? czy lekarza raczej to nie interesuje?

Gość pani doktorowa
o to tez moze lekarka zapytac, wszystko zalezy od dziecka, na ile sobie pozwoli, mój syn chwilke pogadał z Panią doktor, ale jak tylko chciał go zmierzyc zaczęła sie panika.. i potem już mało co zbadała

Ja właśnie wrocilam z bilansu;) Mierzyły go,wazyly,sprawdzily ząbki,brzuszek,jądra,uszy,głowkę..Moje dziecko mierzy 99,5 cm:-o i wazy 14 kg,pani powiedziala,ze jest w sam raz gruby:D Fajnie to ujęła.Ja mieszkam za granica,ale panie są Polkami,wiec mysle,ze bilans jest podobny;) Tez sie denerwowalam,Jasiek i tak sie rozplakal na ich widok;)

Nas lekarke nie pytała o zywienie,ale mowila,zeby nie podawac slodzonych napoi,fast foodów,bo 90% dzieci,ktore do nich przychodza mają nadwage..

Dużo zależy na jakiego lekarza trafisz ;) Albo tylko będzie mierzenie i ważenie i resztę będzie mieć gdzieś lub zainteresuje się dzieckiem ;) U nas bilans trwał długo. Najpierw wypełniana lekarka coś w rodzaju ankiety,pytała się czy dziecko załatwia się na kibel,czy moczy się w nocy,czy potrafi sam się cały ubrać,zadawała pytania na temat mowy (co już potrafi powiedzieć), jak wygląda jadłospis dziecka ,jaki kontakt ma z innymi dziećmi.itd. Potem badania -mierzenie,ważenie,ob główki,badanie wzroku, sprawdzała czy kręgosłup jest prosty,czy proste nogi,jąderka.

Gość u nas bilnas dwulatka
trwal chwile mierzenie , warzenie i osluchanie dziecka - i wsjo lekarz powiedzial ze dziecko wyglada zdrowo moze w prywatynych przychodniach jest lepiej

Nie jest lepiej, też szybko poszło, waga, wzrost, gardło, osłuchanie, parę pytań i wsio. Mówi? Załatwia się do nocnika? Bawi się klockami? Mówi mama, tata? Myślałam, że tego więcej będzie...

Gość azxcvnm
moj syn codziennie je jedzenie typu fast food i jest chudy jak patyk

Gość no to pogratulowac
ci tylko madrosci skoro wypychasz dziecko fast food - przeciez to swinstwo ja sama nie jem , tym bardziej dziecku bym nie dala i nie wiem po co sie tak cieszysz ze dziecko jest takie chude , ale na pewno nie zdrowe - w takim jedzeniu nie ma zadnych wartosci odzywczych