Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaAnia

BIAŁYSTOK młode mamy i ciężarne - poznajmy się

Polecane posty

Aniulap - ja mam tp na 18.08, ale z forum sierpniowego to dziewczyny już zaczęły się "sypać" -już 3 rozpakowane!!! Więc chcę torbę spakować, bo lepiej dmuchać na zimne niż potem w stresie pozapominać połowy:) Nowa i mamaAnia - chętnie od Was odkupię "w promocji" te podkłady" (chodzi o te giga podpaski -tak?) Może umówimy się na spacerek jakoś czy coś.. Nowa, wiem, że wracasz w niedz. ale po niedz.ma być już ładna pogoda więc spotkamy się może na plantach. no i będzie okazja się spotkać:) Czy te podkłady na przewijak 60x60 przydadzą się też w szpitalu? I jak się zakłada te majtki jednorazowe to te podpaski zakłada się razem z majtkami tak? To po co majtki mają być przewiewne zeby krocze sie wietrzylo, jesli i tak jest zakryte tą wielką podpaską-podkładem?? To glupie pytanie, ale jak to z tym jest..??

podkłady 60x60 potrzebne będą Ci potem, w szpitalu maluch leży w takim wózku - zapultany, że hej:) Podkłady wsadzasz normalnie w majtki i chodzisz - jak kaczka:) poradzę Ci, żebyś kupiuła majtki z siateczki - pakowane po 2 sztuki, przede wszystkim przepuszczają powietrze, można je prać i są wygodniejsze niż te fizelinowe - używałam obu i żałuję, że mi nikt nie powiedział o tych siateczkowych

co do wietrzenia krocza - i tak jak wrócilam do domu to w miare możliwości leżałam z gołym tyłkiem. to nic, że tyłek podpaską przykryty, ale trochę bardziej dochodzi powietrze w siateczkowych gaciach niż tych fizelinowych. a co do torby to pakuj, pakuj:) nic nigdy nie wiadomo - ja miałam jedną torbę dla siebie i druga małą dla synka - tą mąz przyniósł dopiero potem - w szpitalu i tak leży w szpitalnych rzeczach - musisz mieć tylko pieluszki i chustecki do pupy dla maluszka - reszta przy wypisie będzie potzrebna

Sierpniowa ja ci to oddam. Ok to wpakuje na wiosce i zabiore :) No i sie umowimy na spacerek i bedzie gitara :D My dzis do poradni alergii pokarmowej :)

sierpniowa mama 2011 ----> ale jaja ja mialam ten sam termin 18.08.2010 a Zuze wyjęli 20.08 Ja tez mam paczke podkladów belli - te ogromne podpaski i mam paczke matek jednorazowych mi sie bardzo przydały tazke tez moge oddac. Jezeli rodzisz w PSK to nic dla dziecka nie bierz oprocz pampersow, krem do pupy daja takie malutkie, zawiniete jest dzieciątko w kaftanik i pieluche wiec ubranka niech mąz przywizie Ci w dniu wypisu zeby tam nie leżaly na sali.

Nowa, iza-iza - dzięki. Mam jedną butelkę AVENT 125ml. czy potrzebuje kupowac juz ta wieksza 260ml? i czy jedna wystarczy? Przed pierwszym uzyciem trzeba ja wypażyć, czy tylko umyć? Jak?

sierpniowa mama 2011 ----> i jezeli moge Ci doradzic to koniecznie kup kilka-kilkanascie takich oslonek na kibelek zeby nie wisiec w powietrzu bo moze byc cięzko mi to sie bardzo bardzo przydało wlasnie po cc

sierpniowa mama 2011 ----> nie ta malutka wystarczy nawet do 5 miesiecy podalam cene tych duzych bo takie kupuje

sierpniowa mama 2011 ----> ja nowe butelki wrzucam do garnka z woda razem ze smoczkiem i gotuje ok 5-7 minut potem juz tylko myłam w gorącej wodzie nigdy za kazdym razem nie wyparzałam tylko ten jeden raz po zakupie i Zuza zyje i ma sie dobrze :)

Mysle ze na poczatek ci wystarczy taka mala. Ja wygotowalam. Potem raz na 3-4 dni zalewalam wrzatkiem. Dopiero po 4miesiacu zaczelam myc w plynie i przestalam wyparzac. Ja tych sedesowych nie mialam bo i tak sikalam na stojaco. :P A porzadnie zalatwilam sie dopiero w domu ;) Na warszawskiej tez nic nie musisz miec. A co do majteczek z siatki to faktycznie zaczepista sprawa :D Dla bobasa tylko pamkpki. Co do kremow ja nie uzywalam zadnych nie pudrowalam nic. Chusteczki tylko do kupy i po uprzednim zmoczeniu w wodzie. Te wszystkie mazidla i pampek- to najczesciej doprowadza do odparzenia. A zamiast oliwki polecam krem aqua stop.

ja nie używam butelek - mały na cycku tylko i wyłącznie, zakupiłam małe dwie - wyparzyłam i stoją sobie nieużywane.... sierpniowa mama - jeszcze poradzę Ci kupić Tamtum Rosa - rozcieńczyć z wodą i do butelki 0,5 po wodzie z dziubkiem - jak znalazł potem do podmywania i odkażania - mi było lżej - zwłaszcza, że po porodzi epierwsze załatwianie to nic przyjemnego - a tak od razu możesz się umyć.

oczywiście Tantum Rosa - literówka wskoczyła - to takie saszetki na sztuki można w aptece nabyć

Tantum rosa super sprawa tylko przy porodzie cc u mnie nie bylo potrzeby bo tam ze tak okresle nic nie jest naruszone.

Dzieki dziewczyny za rady. teraz wszystko notuje, zeby potem nie szukać na gwałtu rety na forum. to o tantum rosa to mowili w szkole rodzenia. ale o oslonkach na WC to nie pomyslalam. dzieki:) Jakby Wam sie cos jeszcze przypomnialo, to piszcie, bo ja zielona jestem jesli chodzi o porod i co potem. no ale kazda musi przejsc ten "pierwszy raz" ;)

Gość bielszczanka 88
sierpniowa mama też radze kupić tantum rosa . mi pomogło to dość szybko usiąść na tyłek bez wielkiego bólu z powodu pozakładanych szwów. sierpniowa radzę ci się teraz wysypiać ,bo ja w to nie wierzyłam że można być bardzo niewyspanym przy dziecku . teraz bywa że ja w minutę od położenia głowy na poduszce śpię, albo jak w środku nocy karmię piersią a mała niby je , to bywa że mi oczy same się zamykają :-) witam nową mamę;-) dobra spadam trzeba posprzątać w domu póki mała śpi

hej, właśnie się martwię że może to być alergia bo dokarmiam małą (w sumie to więcej je sztucznego mleka niż mojego) bo mam za mało pokarmu. Przedstawiam wszystkim moją córeczkę: ma na imię Gabrysia, jak się urodziła ważyła 3400 g a obecnie nieco ponad 4700 g :), zdrowa, grzeczna dziewczynka.

heja dziewczyny jak wasze maluchy???? sierpniowa ja tez polecam nakładki na kibelek ,a co do pudrów mazideł itp itd ja wychodzę z zaałożenia im mniej tym lepiej :P witam nową mamę NOWA24 :) idziemy na spacer w poniedziałek jak pogoda bedzie????wszystkie mamy zapraszam oczywiscie i te przyszłe tez dziewczyny wiecie tak czytam czytam dzieki naszym tutaj radom to mozna niezły poradnik napisać przyszłym i obecnym mamom hih

atiseni ja również jestem zdania że to moze być alergia ,musisz to sprawdzić

dzięki dziewczyny, jutro idę do poradni laktacyjnej to poproszę położną żeby spojrzała na małą, ciekawe co ona o tym myśli.

Aniluap a ten żłobek gdzie jest? bo ja też chcę zapisać małą, w państwowym to nie mam szans więc może prywatnie. ile tam kosztuje miesiąc i czy jest wyżywienie? ja tez bym chciała posłać w styczniu albo w lutym jeszcze nie wiem ile mam urlopu do wykorzystania.

atiseni -----> Nasze krasnoludki sa na marczukowskiej dokaldnie róg hetmanskiej i marczukowskiej miesiac kosztuje w zaleznosci na ile godzin posyłasz i czy z wyzywieniem czy np dajesz swoje sloiczki. Ja place za 8 h z wyzywieniem bo moja je wszystko 750zl, wyzywienie do katering dostarczany codziennie oczywsice kiedy dziecka nie ma nie placicsz za jedzenie. Sa tez pakiety z mniejsza iloscia godzin. Zreszta oni sie dostosowuja i proporcjonalnie zmiejszaja cene. A i jednozrazowe bezzwrotne wpisowe 200zl. BYlam tez na paista w chatce puchatka to klub malucha ale bardziej mi sie spodobal tamten bo na piasta nie maja podworka tylko taras. ale tam o 100 mniej sie placi bo 650 z jedzeniem tez kateringowym. Oczywscie w obu przynosisz tez wlasne mleko jezeli dziecko je pije panie tam rozrabiaja i podaja. _rajka_----> ja sie jak najbardziej pisze na spacer a w ogole to chyba blisko siebie mieszkamy?

atiseni ---> a i jeszcze jedno jezeli wiesz ze chcesz poslac od stycznia czy lutego to radze Ci juz sie rozglądac bo w prywatnych żlobkach tez jest problem z miejscami narazie są ale od wrzesnia zacznie sie zbierac komplet i moga byc problemy. Ja zapisalam tez do panstwowego ale w 3 jestem na istach rezerwowych i raczej sie nie dopcham. Teraz tez juz zapisuje do przedszkola samorządowego bo tez masakra z miejscami.

helo! witajcie Maz w pracy a mala spi wiec ja w koncu moge popisac :) sierpniowka z mojego doswiadczenia w szpitalu: koszula tylko szpitalna bo nie chcialo mi sie moich nowych koszul zakrwawic. zawsze pomimo podkladow moze przecieknac :) podklady dostawalam szpitalne wiec swoich nawet nei uzylam (ale roznie to bywa) a po cc chyba mniej sie krwawi niz po sn. Ja mialam majtki fizelinowe ale w domu (chyba na 4 dzien) zaczelam uzywac swoje "reformy" bo z tylka nie spadaly :D dzieciaczkowi tylko pieluszki i chusteczki nawilzane a w domu chusteczki tylko do kupy a na siuski woda z delikatnym mydelkiem np Oilan moja przyjaciolka rodzila na warszawskkiej i ciuszki swoje zakladala ale 2 dni dziecko moim zdaniem wytrzyma w szpitalnym a to nie rewia mody... gdyby dzidzius sie nie odwrocil i mialabys cc to polecam zaopatrzec sie w masc na blizny :) Kochana nie rodz 18.08 bo to dzien urodzin mojej matki i lepiej by Twoj dzieciaczek nie byl taki jak ona. no ale w sumie Ilonki sa imieniny to bylaby podwojna impreza :) p.s. mam butelke Avent - raz uzyta do odsprzedania w promocji (Ilonka przeciez nie chciala z butli pic) i 1-szy raz wyparz i potem co kilka dni- a Ty chcesz butla karmic?a podklady jak znajde i sie spotkamy to Ci przywioze aniluap - do przedszkola? no nie zartuj. Moje 3 kolezanki zapisywaly swoje 3-latki w tym roku i dzieciaki sie dostaly. w przedszkolach jest troche latwiej niz w zlobkach :) bielszczanka - Ty odpoczywaj a nie za sprzatanie sie bierzesz :) powiem Ci, ze teraz to ja 1-2 razy w tyg odkurzam, w soboty prania a w niedz prasowanie bo tak to wogole czasu nie mam a mala tez spac nie daje :) atiseni- nie pamietam juz czy Cie przywitalam ale mimo Cie poznac :) i mamy 2 Gabrysie na forum. Sporo jest zlobkow i klubow malucha i na bialystokonline non stop sie oglaszaja. zwykle ceny w ok 650 zl plus jedzenie. aniluap a pytalas skad catering? Ja Ci powiem, ze chyba bardziej bym zaufala sloikom niz cateringowi... troche obracamsie w kuchennych klimatach i cateringach i niestety ani jedzenie ani higiena nie sa na najwyzszym poziomie... rajka - tu na forum prosze o wybaczenie, ze dzis nie oddzwonilam ale w drodze do domu mala plakala (upal i korki) a w domu od razu z nią padlam spac, potem expresowe zakupy i jeszcze szybszy obiad. troche ogranelam chate, uspalam znowu mala i powoli odpisuje na forum i meile itp... SPACER! SPACER! SPACER!!! nie moge sie doczekac i bardzo chce sie z Wami spotkac i poznac nowe mamusie i dzieciaczki. w poniedzialek ok 14:45-15 wracamy ze zloba i mam 2-2,5 godzinki dla Was. A obiad sam sie ugotuje dla meza ;P

mamaG ale z nas poranne ptaszki :) widzialam fotki Gabi- slicznie stoi :) no i czas bys sie do nas dolaczyla na spacerze a nie tylko "kanalami" po Choro biegasz :D

mamaania----> no wcale nie zartuje z tymi przedszkolami jezeli zalezy na jakims konkretnym, dobrym i blisko domu chyba ze chce sie wozic przez cale miasto. Zdecydowanie wole catering, z tego co widzialam dzieci tam zyja i maja sie dobrze to moze i mojej nic nie bedzie.

*** atiseni pewnie dla pewności popytaj tu.. tam ... każdy moze sie mylić a im wiecej opinii to może ktoś coś mądrego powie .daj znak co i jak ******Aniluap ja mieszkam na aleji (niby) ale blok stoi na częstochowskiej :) ********mamaania nawet nie śmiałabym sie gniewać czy coś takiego :) za bardzo kochane z ilutką jesteście hihih:(ale ze mnie wazelina)dzwoiniłam dowiedziec sie jak u was i wogóle jutrozadzwonie tylko o kórej ??? a co do spacerku to jestem umówione :* nie mogę się do czekać. :) bieleszczanka - odpoczywaj męża do roboty po godzinach zatrudnij...hihih a co do żłóbka to dziękować temu tam na górze że moja mam powiedziała że jak bedzie potrzeba to małym sie zajmie bo nie pracuje w tyg.a jak już by nie mogła to niewiem czy za ta cene na nianie bym sie nie zdecydowała,ale gdybym musiała oddać do żłobka (czasem jest taka a nie inna sytuacja i trzeba)to ze swoim jedzeniem nie problem byłby dla mnie dzień wcześniej ugotować bo cateringom nie ufam .narazie sie do pracy nie wybieram ale to tylko na razie :) dziewczyny i najwspanialsze dzieciaki na świecie kóra ze mną i z mamaanią idzie na spacer w poniedziałek********* Nowa24 jak bedzie to napewno nam nie odmówi boona nas kocha hihi a raczej z nami plotkować hihih *****sierpniowaty też napewno sie piszesz prawda???? ****mamaG mam nadzieje ze już niedługo z nami bedziesz maszerowała kóre nastepne panie ????????

hej dziewczyny! ja dzis po nieprzespanej nocy. moze nazbieraloby sie ze dwie godz. snu.. Okolo 24 zaczęłam wymiotować i jak wyszłam z łazienki to koło 2 było:( Potem nie mogłam się położyć bo od razu mnie ciągneło znowu choć nie było już czym..:( i tak musiałam siedzieć i tak do 4 a o 6 już mój M do pracy i już nie zasnęłam.. Masakra jakaś. ja sie pisze na spacer w poniedzialek, chociaz na 16 znowu mam zajecia w SR. Moze przeloze. Fajnie bedzie sie spotkac:) mama Ania -ja dostalam juz butelke 125ml i bede trzymac na wszelki wypadek, ale mam mocne postanowienie karmic piersia. Czy u Ciebie po cc pokarm mialas normalnie? Ja tak nie chce tego cc, ale maly caly czas glowa wpiera mi w zoladek i stad mam te wymioty:( Ciezko mi juz:(

hej dziewczyny! ja dzis po nieprzespanej nocy. moze nazbieraloby sie ze dwie godz. snu.. Okolo 24 zaczęłam wymiotować i jak wyszłam z łazienki to koło 2 było:( Potem nie mogłam się położyć bo od razu mnie ciągneło znowu choć nie było już czym..:( i tak musiałam siedzieć i tak do 4 a o 6 już mój M do pracy i już nie zasnęłam.. Masakra jakaś. ja sie pisze na spacer w poniedzialek, chociaz na 16 mam zajecia w SR. Moze przeloze. Fajnie bedzie sie spotkac:) mama Ania -ja dostalam juz butelke 125ml i bede trzymac na wszelki wypadek, ale mam mocne postanowienie karmic piersia. Czy u Ciebie po cc pokarm mialas normalnie? Ja tak nie chce tego cc, ale maly caly czas glowa wpiera mi w zoladek i stad mam te wymioty:( Ciezko mi juz:(

mama Ania - uśmiałąm sie jak napisałaś o moim terminie porodu:) Wolalabym ciut wczesniej urodzic, bo akurat moj lekarz idzie na urlop od 17go:( a wolalabym zeby byl przy porodzie. Choc to nie takie wazne. najwazniejsze aby wszystko ok poszlo

co do spaceru to ja tez moge ok 14:30-15 i mam dwie godzinki bo na 17 wracamy na jedzonko