Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co powiecie na moją córkę

Pampers w nocy u trzylatki i mleko z butli

Polecane posty

Ma trzy lata- w dzień korzysta z wc- sama i pieknie jej to wychodzi, w nocy nic z tego ani się nie obudzi na sikanie ani nie mozna jej dobudzić na sikanie, położenie bez pieluchy kończy się w konsekwencji zalanym łóżkiem. Postanowiłam zakłądać jej pieluchę na noc do tej pory aż będzie zawsze sucha albo zacznie się budzić. Rano pije zawsze mleko z kaszką z butelki- to dla wygody- na 6.30 musi być w przedszkolu, a jej śniadanie bez butli trwałoby z godzinę wię z butlą szybciej. Czy ktoś też tak ma?

Gość absolutnie nie przejmuj sie
tym. moje dziecko samo porzucilo pampersy jak mialo 3 lata. a do tej co pisze ze 2-latki spia bez pieluch, to tyle sie zna na dzieciach jak krowa na gwiazdach. chyba lepiej jak dziecko spi cala noc i se siknie w pieluche niz budzic je na siku. dorosnie samo do tego, ze nie bedzie chcialo spac z pielucha. zreszta jak pielucha rano jest sucha, to mozesz sprobowac polozyc bez niej wieczorem.

Na większości stron www przeczytasz że niektóre dzieci śpią w pampersach i do 3 lat.Ale tak naprawdę dziecko można nauczyć "nocnikowania" i w nocy.Musisz tylko chcieć :P Jak ja robiłam? Na łózko cerata,na to koc,prześcieradło -ochrona była jak ta lala ;) Przed snem minimalna ilośc picia i od razu do wc.W nocy jak się wiercił od razu zabierałam dziecko na kibel,czasami jego budziłam.Efekt taki że tym sposobem nie sikał się ani razu,a dodam ze uczyłam tego sposobu jak jeszcze pielucha była mokra! Po 2 tygodniach przestałam wstawać do dziecka bo nauczył się że jak chce sikać -wstaje sam. A co do butli wyrzuciłabym ją do śmietnika. A co Ty zrobisz to już Twoja sprawa-ja dałam "pomysł" ;)

moja starsza z kolei śpi bez pieluchy od jakiegoś roku... ale ona jakoś w nocy nie ma potrzeby oddawania moczu... za to w dzień czasem zmoczy gatki, bo nie zdąży, bo w drodze do kibelka musi załatwić jeszcze sto milionów spraw... nie ma reguły, niektóre są gotowe szybciej inne później na porzucenie pieluchy... córka sąsiadki spała z pieluchą jeszcze w zeszłym roku a miała wtedy skończone 4 lata... dopiero teraz przesypia na sucho nocki... co do butli to też nie zbrodnia moim zdaniem... moja czasem dla zabawy też popija z butelki młodszej...

Gość zastanawiam się....
Mój dwu i pól latek też śpi z pampersem ale to z mojej obawy że przesika łóżko, natomiast rano pielucha jest sucha i idzie zrobić siku na nocnik. A z butlą to jest tak że jeszcze piję kaszę wieczorem i rano i za groma nie chce z jej zrezygnować a że to niejadek to ja jakoś bardzo nie naciskam, przynajmniej wiem że chociaż coś zje.

mojej siostrzenicy tez zakładali pampersa chyba do 4 lat. próbowali z cerata, ale ona zasikiwała kołdrę. W normalnym, nie internetowym zyciu, dzieciom zdarza się zasikać łózko do 5 r. z.

właśnie nie "internetowym" życiu..... koleżanka tak chwaliła się,że jej dziecko 2,5 letnie już całkowicie bez pieluchy i nie zdarzają jej się nawet najmniejsze wpadki,że jak ja mogę dawać mojej jeszcze butlę kiedy tamta juz dawno o butli zapomiała. Aż tu razu pewnego wieczorem potrzebowałam pewną rzecz którą jej pożyczyłam więc pojechałam do niej- jej nie było bo jeszcze z zajęć na uczelni nie wróciła- jej mąż właśnie wykąpał małą- papmers na tyłek, butla z kaszką i mówi,że idzie nastawić pralkę bo po całym dniu to tona zasikanych ciuchów. a tak mnie pouczała....

mojej koleżanki córka lata bez pampersa odkąd skonczyła 1,5 roku, a mój nie chce! I co mam zrobic? zabić? Niektóre dzieci tak mają i koniec. Ja takie mam:)

moja młodsza ma prawie 1,5 roku i jak narazie nocnik omija szerokim łukiem... no ewentualnie wkłada do niego nogę :) starsza na tym etapie biegała po domu już bez pieluchy i ładnie siadała na nocnik... jak widać, dzieci różne są :)

pewnie, ze sa rózne. szkoda tylko, ze matki tych "łatwiejszych" tego nie rozumieją. Mój dopiero teraz przesypia noce i weź to wytłumacz dziewczynie, której dziecko przesypia noce od 3 miesiąca. Bo wg niej, ja na własne życzenie wstawalam po 100 razy w nocy.

Gość Lilkaaaa
Moja 2 letnia córka doopiero uczy się nocnika/kibelka, po nocy ma ogromną pieluchę mimo że wieczorem pije tylko kubek mleka. Mojej siostry syn ma 4 lata i nie śpi w pampersie ale za o jak chce kupe to musi mieć pampersa, za nic nie chce zrobić na nocnik czy na kibelek, tylko do pampka.

Paula i do tego pewnie budziłaś specjalnie dziecko :) Moja też jeszcze śpi w pampersie, gdybym jej nie założyła, po trzech dniach musiałabym materac wyrzucić, bo żadna cerata by nie pomogła. I już ją widzę jak w nocy wstaje, rozbiera się i siada na nocnik, tiaa. Tak jak na nocnik przyszedł czas, że korzysta bez problemu, tak i na nie zakładanie na noc pampersa również, nic na siłę.

Gość ja pilam z butli do
6 roku zycia. a bez pieluchy chodzilam w okolicy 2 lat. wiec nie ma reguly.

Dziewczyny a od kiedy wysadzalyscie dziecko na nocnik? Moja ma 8 miesiecy, ladnie juz siedzi. Czy to juz pora? Na pewno jeszcze nie zawoła że chce, ale np tak po przeudzeniu jakbym ja sadzała? Ma to jakis sens?

paula no pewnie, nie miałaś co robić w nocy, więc budziłaś dziecko, by Ci towarzystwo dotrzymało! :) mi tak to weszło w nawyk, że od 3 lat budzę jedną z moich :) a tak poważnie starsza też mi zaczęła spać jak człowiek jak skończyła 2 lata, młodsza jeszcze tego nie potrafi...

ja swoją starszą zaczęłam sadzać właśnie koło 8 miesiąca i czasem jak posiedziała odpowiednio długo to udało jej się coś tam zrobić... świadomie wołać zaczęła dużo później, jak miała gdzieś 1,5 roku...

Gość Lilkaaaa
eliszka - jeszcze za wcześnie, teraz to będzie tylko przypadek że się uda, dziecko zaczyna rozumieć o co chodzi z nocnikiem jak ma 1-1,5 roku.

No własnie ja się boje że za wczesnie a jak będę ją zmuszała do siedzenia na nocniku aż zrobi siusiu to się zrazi. Moja szwagierka uważa że juz powinnam i niestety przekonała do tego mojego meża...

Gość ja zaczelam zakladac
pieluche tetrowa i ceratowe gatki, zeby czul, ze ma mokro. na poczatku musialam zmieniac mu w nocy na swieze, ale tez pomimo, ze spal wysadzalam go na nocnik, nie czekalam, ze tak odrazu sam zacznie wstawac, teraz spi bez pieluch, ma cerate pod przescieradlem, bo zdarza mu sie popuscic, czasem zesikac, nadal to ja go sadzam przez sen na nocnik, czasem sam sie obudzi

Gość google nie parzy, nie gryzie
Mojej kuzynki córka sikała do pampersów w nocy do 5 roku życia, dopiero od tego okresu można interweniować medycznie, co u niej było potrzebne. Podali jej jakieś leki ziołowe i dopiero dziecko przestało sikać w pieluszkę , tuż przed podstawówką. W tej rodzinie jest troje dzieci więc to nie było tak że matce się nie chciało nauczyć. Dziecko intelektualnie rozwinięte ponad przeciętną (stypendystka miasta) a najzwyczajniej układ moczowy odmawiał posłuszeństwa. Czasem nie da się przeskoczyć niektórych rzeczy.

eliszka na siłę nie ma co sadzać... moja starsza nie prostestowała, więc siedziała... młodą bym musiała chyba przywiązać, więc na razie jej nie zmuszam...

Moja ma 2 lata i 7 miesięcy. Nie sika w pampersy od ponad 8 miesięcy a na noc muszę też zakładać. Czasami się obudzi i zawoła ale czasami śpi i się nie budzi a rano pampers zlany. Też czekam aż w końcu będą przez jakiś czas suche i wtedy nie będę zakładać. Też pije mleko z butli. O 18 je kolacje po 19 wypija 260ml mleka. Rano wstaje o 6:30 i też pije mleko.

Gość atramenck123
Mój syn ma 2 lata i 2 miesiące. Od ponad dwóch miesięcy nie zakładam mu pampersa do spania. Jak chce mu się siku to po prostu się budzi. O butli zapomniał już bardzo dawno temu. Wszystkie posiłki je samodzielnie, tyle tylko, że daję mu nieco mniejsze sztućce. Oczywiście dzieci rozwijają się w różnym tempie, ale rodzice czasami im w tym nie pomagają, bo albo jest szybciej i wygodniej albo się nie chce. A to duży błąd moim zdaniem.

ja butle wyrzuciłam jak miała rok co do pampersów to chyba nie prędko się pożegnamy :) zdarzyło się dwa razy że zrobiła kupkę na nocnik i raz siusiu, ale tak to siada na nocnik żeby posiedzieć a jak się znudzi to wstaje, ostawia na swoje miejsce w łazience i zakłada spodnie, a potem suprise -spodnie zasikane. NAtomiast mojego męza siostra swojemu synkowi daje kasze z butli, bo on lubi (dla mnie to już nienormalne) i jeszcze z pół roku temu zakłądała do spania pieluche. A dodam że chłopiec w styczniu będzie miał 5 lat.

Gość mam dosyc juz pomalu
moj ma 2 lata i nie chce sluszec o sikaniu do nocnika czy kibla, ucieka, placze, zminia temat..jestem zalamana..

Gość mam dosyc juz pomalu
z buteki to tylko mleko pije bo z nikapka nie chce,i zebow nie che myc pasta tylko sama woda, aja go ucze bo nidugo przedszkole

mój ma 4 lata pił z flachy do 21 czerwca pojechalismy na wakacje to sam zdecydował nie pić z flachy teraz je płatki z mlekiem

ja próbowałam oduczyć tamtego lata moją jeszcze wtedy 1,5r córkę , ale nie chciała...za to sama rzuciła pampersy zimą jak skończyła 2 lata , potem na wiosnę przestałam jej zakładać papmka na noc... po prostu dziecko musi mieć swój własny czas na "nowości" ....ale za to do tej pory pije kaszki mleczno-ryżowe ale z niekapka :)