Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamusia21

czy możliwe jest urodzić nie mając wcześniej skurczy przepowiadających

Polecane posty

ani bóli typu twardnienie brzucha itd jestem w 38 tygodniu ciąży poza bólami "jak na okres" nie boli mnie nic macica nie twardnieje w pierwszej ciąży było tak że na ok miesiąc przed porodem miałam wrażenie że macica twadnieje i jednocześnie nie miałam takich bóli jak teraz czy miał ktoś podobnie?

hmm no dziwne zeby nagle urodzic na ulicy nie majac wczesniej zadnych boli :) chociaz ja w 2 ciazy bylam badana wieczorem przez polozna, mialam tez ktg i polozna powiedziala ze w najblizszym tyg napewno nie urodze, ze moje bole to nie bole, bo nic na ktg nie ma i mam wziasc no-spe a 2 godz pozniej odeszly mi wody, po kolejnych 4 godzinach urodzilam corke :) w sumie bole do samego konca byly takie okresowe, gdyby nie to ze odeszly mi wody i pojechalam do szpitala chyba urodzilabym w domu, bo bole do samego konca mialam co ok 10 minut, polozne smialy sie ze dziecku nie spieszy sie ;p jak zlapaly mnie parte na korytrzu to polozne musialy mnie wniesc na fotel, 2 parcia i juz mala byla na swiecie :)

Gość pepsi!
ja nie miałam skurczy przepowiadających, nie obniżył mi się brzuch, nie odszedł czop. Jedynym objawem przepowiadającym poród było częstsze wypróżnianie na około tydzień przed porodem.

kochana pozwolę sobie wciąć się w temat? Ja już od 31tc mam bóle jak na @ i to dość silne. Leżałam w szpitalu i jakoś szyjka się trzyma, ale twierdzą, że te skurcze zbyt wczesnie :( Od kiedy Wy je miałyście?

Ja mam codziennie skurcze przepowiadające, wciąż chodzę z twardym brzuchem (jestem w 38tc) a za to nie mam żadnych ból w podbrzuszu. Chciałabym być już po...

do pepsi mam coś podobnego, wciąż biegam do toalety z lekką biegunką już od jakiś 3-4 dni :o

moim zdaniem organizm każdej kobiety jest inny, jedne mają bóle przepowiadające inne nie, ja urodziłam miesiąc temu, przez calutką ciążę nie miałam ani jednego skurczu, ani raz brzuch mi nie stwardniał, nawet w 40 tyg nic nie czułam, już nawet zaczynałam się martwić.. 3 dni po terminie dostałam bóli jak na okres tylko dużo silniejszych i 4 godziny później urodziłam :) wszystko zależy od organizmu .. Pozdrawiam was i życzę lekkich porodów :)