Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrrrem

ciągłe zmęczenie

Polecane posty

Gość hrrrem

Witam. Mam 27 lat i od jakiś paru lat (a może całe życie tak miałem :/) czuję się ciągle zmęczony, szybko męczę się. Wstaję rano bardziej zmęczony niż kiedy szedłem spać. Śpię tak 7-9 godzin, dłużej nie potrafię! Mimo tego, że czuję się w dzień zmęczony nie potrafię także zasnąć/usnąć. Robiłem wiele badań z krwi na cukier, nerki, wątrobę, elektrolity, cholesterol, ogólne krwi itp. + hormony tarczycy i zawsze, każdy element wychodził prawidłowo. Kilka razy też USG jamy brzusznej miałem też OK. Ciśnienie zawsze te 120/80. Depresję też bym wyeliminował. Ma ktoś może jakieś sugestie czym to może być spowodowane i jakie badania mógłbym zrobić jeszcze.

Gość aaaaaaaaaaaaasaaa
Na bakterie/ wirusy nie miałem robionych żadnych badań .

Stary zrob sobie badanie na helicobacter pylori, a jesli bedzie koneiczna gastroskopia to zgodz sie. Ja mialem podobne objawy i okazalo sie ze mam przekroczona norme helicobacter. Prawidlowy wynik sie miesci bodajze w granicach 0-18 wtedy wynik jest negatywny. Ja mialem ponad 200. Objawy takie same, apatia, ciagle zmeczenie, czasami spalem nawet 16 godzin ale to w krytycznym momencie. Malo jadlem i nie moglem przybrac na masie. Test na helicobacter jest chyba platny, musisz popytac w przychodni. To jest dosc popularne bakteria i ciezko sie jej pozbyc.

Gość eeeeeeeeeeee?
Przez zatrucie czym i jak niby głodówka ma odtruć?

Gość gość
Nie prawda.to juz lepszy jest Naltrxon-Adepend w małych dawkach1-4mg

Gość gość
Czemu byś depresję wyeliminował? Jednym z objawów depresji jest właśnie zmęczenie i problemy z zaśnięciem One wysuwa się na pierwszy plan i mogą zepchnąć na bok inne objawy, tak że ich nie zauważasz lub po prostu ich nie ma. Na depresję warto zwrócić uwagę jeżeli badania, które wykonałeś wyszły dobrze. W tym momencie twoje problemy mogą mieć podłoże psychiczne. Najlepiej skonsultuj się z psychiatrą. Nie potrzebujesz skierowania.

może jeszcze jakaś konsultacja neurologiczna by się przydała ? a boli Cię często głowa? albo masz odpowiednią ilość aktywności fizycznej ( 30 min dziennie to minimum ) i pamiętaj o odpowiedniej diecie

Dużo ludzi pije kilka kaw dziennie nie zdając sobie sprawy że,picie jej w nadmiarze może dać przeciwny skutek. Gdy nadużywamy kofeiny, przestaje ona nas pobudzać. Staje się przyczyną zmęczenia. Aby unikać takich sytuacji, trzeba ograniczyć nie tylko picie kawy, ale także mocnej herbaty. Może stresujesz się, wiele jest przyczyn zmęczenia, może być anemia,niedoczynność tarczycy, bezdech senny, porób wyniki i badania żeby wykluczyć jakąś chorobę.

Gość kredos pl
Witam - przede wszystkim należy udać się do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie do specjalisty. Dobrą opcją może być badanie wysiłkowe serca - być może problem leży tu. Wysiłkowe EKG pokazuje więcej niż spoczynkowe. Gdyby interesował Pana temat wysiłkowego badania serca zapraszamy na naszą stronę: www.kredos.pl/systemy-wysilkowe Pozdrawiamy kredos.pl

Gość wikinga
Podstawowe badania trzeba zrobić, czasami mały niedobór którejś witaminy jest odpowiedzialny za rozbicie naszego układu. Jeśli badania będą w porządku to możliwe jest podłoże psychiczne jako powód. W moim przypadku waśnie tak było. Wtedy to spokojny tryb życia, psycholog i zdrowa dieta. Ja jeszcze na poprawę nastroju stosowałam odpromiennik: http://creatos.com.pl/oferta/bio-info-1-odpromiennik-stacjonarny/ Może ktoś ma podobną sytuację.

Gość Waldi559
Ciągłe zmęczenie nie musi być objawem choroby, czasem to leży w podłożu psychicznym. Polecić mogę relaksujące odpromienniki/harmonizatory, które pomogły w mojej rodzinie w wacle z nerwicą, bo to ona powodowała ciągłe ospanie i niechęć do życia.

Gość Miko_łaj
A co to za odpromienniki, jakoś się nazywają fachowo? Jakaś firma rozprowadza? Gdzie je znaleźć?

Gość Waldi559
Możesz sobie wpisać w google "odpromienniki Creatos" i znajdziesz wszystko, raczej nie ma takiego sklepu stacjonarnego, tylko e-zakupy.

Gość gość
A w jakiej cenie te odpromienniki creatos? jak się je używa?

Gość gość
To groszowe sprawy, nie pamiętam. Zobacz sobie na ich stronie, zależy od modelu. Ja mam dwa różne. A jak się ich używa? Ja mam jeden koło łóżka, a drugi mam przy biurku w pracy.

Gość gość
Myślicie, że dobrym ptrezentem będzie odpromiennik Creatosa dla siostry ? Jest ostatnio dość apatyczna, nie ma na nic siły, energii wydaje mi się, że ma też objawy depresji. Myślicie, że taki prezent może jej pomóc?

Gość gość
Odpromienniki czy harmonizatory są skuteczne przy różnch dolegliwościach, one generalnie wzmacniają człowieka. Poczytaj o nich, wpisz sobie w google"creatos odpromienniki". Powodzenia i zdrowia życzę

Gość gość
głodówka to nie jest sposób na odtrucie. Zabierasz organizmowi potrzebna mu " energię " przez co się nie oczyszcza, ale magazynuje w sobie resztki zapasów. Ja polecam Ci z doświadczenia picie koktajli warzywnych i owocowych, jeżeli nie masz sokowirówki wystarczy Ci zwykły blender, tez zrobi może nie idealny sok a bardziej miąższ który możesz wypić. Ja akurat mam sokowirówkę z panasonica wiec jest mi łatwiej , jednak tak jak powiedziałam , głodówka to nie jest rozwiązanie i oczyszczanie organizmu.

Gość gość
może badania na obecność pasożytów...

Gość Bigaa
ja czułam się ciężka, ospała i zmęczona, polecam Wam dziewczyny picie ostropestu, odtruwa organizm i go oczyszcza, dodatkowo na dobre samopoczucie nosiłam przy sobie harmonizator personalny creatosa i jeszcze zapisałam się na basen. Wszystko to nie dośc, że poprawiło moje wyniki, to wzmocniło mnie psychicznie, bo straciłam tendencję do wpadania w paranoje i depresyjne myśli odeszły!

Gość Iga66
Jestem w takiej samej sytuacji od miesiąca nie mogę się pozbierać, najpierw tłumaczyłam sobie to zmianami pogodowymi, ale nawet w słoneczne dni mam doła, czuję zmęczenie i brak siły. Może sama zamówię sobie taki harmonizator, jeśli ma to coś pomóc. Tylko nie wiem jakie rodzaje są i który wybrać.

Gość tulipsa
Iga ja mam bio info 7, to jeden z lepszych i silniej działających, mnie pomóg rewelacyjnie, lepiej dać 50zł więcej i kupić coś porządnego. Efekt po 3 dniach zaczęłam zauważać.

Gość gość
Ciągłe zmęczenie zazwyczaj wiążę się z jakimiś niedoborami, najczęściej żelaza, dlatego diagnostykę warto zacząć od badania krwi. Jeśli faktycznie się okaże, że ktoś ma za mało żelaza, to polecam brać Chela ferr bio complex, to tabletki bez recepty,które mają świetny skład i mnie pomogły się uporać z anemią mniej więcej w 1,5 miesiąca. Od czasu jak je biorę już nie mam tak, że zasypiam na wykładach i nie mogę się podnieść z łóżka rano.

Gość Marrrola
U mnie sytuacja była taka, ciągłe zmęczenie, rozdrażnienie - winne okazało się promieniowanie, odkąd mam odpromiennik Creatos czuję się zdecydowanie lepiej. Mam dużo więcej energii :)