Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co sadzicie o tym sadzicie

Co sadzicie o tym wozku, foteliku, lozeczku i komodzie? Prosze o opinie!

Polecane posty

Gość Co sadzicie o tym sadzicie

Co sadzicie o tym wozku: http://www.sklep.urwis.com.pl/images/marita_s-100_chrom.jpg http://www.elefantenok.ru/upload/1892.jpg Do niego foteliku (jedyny model pasujacy do stelaza) takim: http://www.smykatesy.pl/jk/millo/milo_cream.jpg lub takim: http://www.smykatesy.pl/jk/millo/milo_grey.jpg Takim lozeczku: http://kocarky-shop.cz/zbozi/bila.iii.jpg I komodzie takiej: http://www.ikea.com/PIAimages/30435_PE118674_S4.jpg badz takiej: http://www.ikea.com/PIAimages/71317_PE186655_S4.jpg Wszystkie rzeczy (poza komodami) sa polskie, w miare niezlych firm i nie kosmicznie drogie. Co myslicie? (Pytam, bo uderzam za zakupy! Bedzie dziewuszka.)

Gość Co o tym sadzicie
Co o nich sadzicie?

Gość cofe
patrząc na wygląd to tak: wózek starmodny , fotkelik ok, lozeczko nie za bardzo ale komoda ta druga super

Gość zgadzam sie z przedmowczyni
Ze jasne wozek i fotelik to zly pomysl. Fotelik mi sie wydaje jakis za plytki. W ogole wolalabym kupic uzywanego Romera po 2jce dzieci, niz nowy polski fotelik bez testow na bezpieczenstwo. Jesli ta komoda ma byc do pokoju do niemowlaka, to wydaje mi sie mocno za duza. I tak jak bedzie mial 3 latka to nie bedzie juz chcial dzidziusiowych bialych mebli, albo obrysuje je flamastrami, bo to az sie prosi, by po tym nabazgrac :). Lozeczko bardzo mi sie podoba. Tyle ze trzeba bardzo uwazac, by farba miala atesty bezpieczenstwa. Moje dzieci gryzly barierke lozka, sa tam az takie mini-wglebienia wyzlobione po zebach.

Gość mamaaa julkiii
ja bym nie kupila białego wózka

Gość Co o tym sadzicie
Ceny komod sa na stronie Ikei. Wozek wybralam staromodny, bo kierowalam sie przede wszytkim wygoda. One maja super recenzje na Bangla. Kolor moze faktycznie zbyt jasny, ale w spacerowce barierka i podnozek sa ofoliowane.

Gość Co o tym sadzicie
Innego fotelika nie da sie wpiac do tego stelaza. :( A raczej zalezy mi na tej opcji.

Gość Co o tym sadzicie
Lozeczko jest Klupsia wiec chyba farba jest w porzadku. Tak sadze... Komody duze (w zasadzie to tylko jedna jest duza, a druga boje sie ze bedzie za mala), bo docelowo maja posluzyc do konca podstawowki. Nie mam zamiaru sie ich pozbywac po roku.

Roan ma duży wybór kolorów i możesz wybrać ciemniejszy zarówno fotelik jak i wózek

Gość Co o tym sadzicie
Na barierki sa specjalne nakladki w Ikei - takie gryzaki silikonowe. Moge zawsze kupic.

Gość Co o tym sadzicie
No wiem, ale te inne tapicerki Roanow sa strasznie brzydkie. Ta byla najmozliwsza. No nie wiem... musze jeszcze przetrawic temat. Ech...

Gość mi się podoba
wózek, fotelik i ta druga komoda z wzorkami, łóżeczko i pierwsza komoda błeeeee, wszystko takie białe

Gość wybierając fotelik
należy kierować się przede wszystkim względami bezpieczeństwa. wejdz na stronę crash testów i zobacz co powinnaś kupić...chociaż z oceną dobrą-dostateczną. to, czy fotel pasuje na stelaż czy nie wobec bezpieczeństwa nie ma znaczenia. jeśli jiuż się upierasz, wybierz najpierw bezpieczny foteli i do niego dobieraj wózek-nie odwrotnie

Gość Co o tym sadzicie
Znam testy ADAC. Zalezy mi na foteliku wpinanym w rame, a tylko one pasuja. Na poczatku nie mam zamiaru nigdzie daleko sie ruszac autem. Pozniej moze kupie jakis 0-18 kilo lepszej firmy.

Gość Co o tym sadzicie
Czesciej bede poruszala sie wozkiem niz samochodem, wiec zalezy mi na dobrym wozku, a nie atrakcyjnej atrapie. Do tych drogich fotelikow pasuja przewaznie drogie wozki, albo drogie i niefunksjonalne jak na polskie warunki. Wole kupic teraz ten fotelik do bardzo dobrego niedrogiego wozka, a pozniej skolowac jakis lepszy jak bede jechala na wakacje. Tak mysle...

Gość wybierając fotelik
widocznie nic te testy dla ciebie nie znaczą. mam za soba 7 lat pracy w policji w tym 4 w ruchu drogowym i widziałam kilkakrotnie co, przepraszam za określenie, zostaje z dzidziusia po chociażby kolizji , w której uczestniczyłam mamusia z dzieckiem, która uważała że fotelik służy do tego żeby być ładny, bo przecież jeździ z dzieckiem tylko do przychodni.... tak na marginesie, ludzie giną czasami kilka metrów od własnego domu. byłam na wypadku gdzie zginęły 4 osoby a dzidziusiowi w dobrym foteliku z bazą włos z głowy nie spadł. mało tego, gdyby fotelik trzeba było wypinać z pasów, pewnie zginęłoby i dziecko i mój partner, który je ratował z płonącego auta. a tak wypiął bazę 1 kliknięciem i zdążył ps. licznik zatrzymał się na 40 km/h, jechali powolutku, ale ktoś inny nie.

Gość Co o tym sadzicie
Znacza, ale nie bede sie niewiadomo gdzie wypuszczac autem. Poza tym fakt ze polskie foteliki nie maja testow, nie oznacza ze sa gorsze on niektorych testowanych, tylko po prostu polscy producenci nie maja na te testy pieniedzy. Zauwaz, ze w testach ADAC nie brala nigdy udzialu zadna polska firma, ani czeska, ani nawet wegierska czy inna poza firmami z zamozniejszej europy zachodniej. Nic ci to nie mowi? Moze ten tani fotelik bylby oceniony na dobry, albo dostateczny. Nie wiemy tego.

Gość matka łopatka*
wybierając fotelik----------to jaki bys poleciła foetlik?? mnie sie wydawało że wszystkie foteliki od 0-13 wyglądaja własnie tak. a co do wózka jest ok, ale ten kolor bedziesz przeklinac ile wlezie, jak dziecko zacznie jeść różne rzeczy brudnymi łapkami z piaskownicy, polecam cos ciemniejszego!!

Gość Co o tym sadzicie
Zreszta nie wyglada tak tragicznie jak niektore inne polskich firm, albo chinskie z Allegro. Plastik zdaje sie jest ciezki (z tego co ludzie pisza), czyli pewnie jest masywny i gruby. Wysciolka naprawde przyzwoita w zestawieniu z konkurencyjnymi polskimi. Moze nie bedzie zly jako tymczasowy.

Gość wybierając fotelik
mnie się fotelik ze zdjęcia autorki bardzo podoba, ma świetna wkładkę dla niemowląt, ale testów nie przechodził i to dla mnie najważniejsze. może być świetny, ale równie dobrze może być technicznie zupełnie do niczego...kto mi to zagwarantuje, jak nie instytucja która zajmuje się badaniem tego bezpieczeństwa? jaki fotelkik, sama miałam kilka tyg. temu duży problem, bo ja spodziewam się bliźniąt i u mnie koszt jest podwójny. Jeśli kogoś nie stać na romera czy maxi cosi, to może zwrócić uwagę na foteliki np. peg perego z bazą. nowe nie są drogie, a w testach mają ocenę dobrą. są jeszcze inne marki, chyba jakiś model grako z bazą jest polecany ale nie pamiętam jaki...wybór fotelika to dla mnie najważniejsza sprawa w kompletowaniu wyprawki...tu chodzi o bezpieczeństwo moich dzidziusiów...mogą jeździć w brzydkim wózku, chodzić w okropnych śpiochach, ale na bezpieczeństwie nie będę oszczędzać. życze ci autorko z całego serca, abyś nie miała okazji do sprawdzenia, jak twój fotelik sprawił się podczas zdarzenia drogowego.

ja również uwielbiam biele i szarości :) i baaaardzo podoba mi się twój wybór łóżeczka i komody- aczkolwiek hemnes mają to do siebie,że wypadają dna szuflad. tę drugą komodę oglądałam ostatnio w ikei i naprawdę jest przepiękna :) też kupiłam dla córki białą,ale sporo mniejszą, bo wiem na bank,że będę wymieniać meble u dziewczynek za około 2 lata. twój wybór z komodą "na wyrost" uważam za bardzo rozsądny. co do fotelików, to moje młodsze dziecko ma zwykłego haucka zero plus, ale w testach adac ma on ocenę dobrą. nie wyobrażam sobie kupić fotelika bez tego atestu. wózek mamy peg perego, czarno-beżowy i po prostu w razie potrzeby piorę tapicerkę :)

Gość No wiec tak
wózek jako głęboki mi się bardzo podoba, fotelik też ciekawy, ale nie kupiłabym jasnych tapicerek dla dziecka. komoda zdecydowanie ta duża z bajeranckimi szufladkami. świetna jest. A łóżeczko bez szału.

Gość Co o tym sadzicie
I nie wszystkie foteliki z bazami sa znowuz tak bezpieczne. Przyjrzyj sie testom, to zobaczysz ze sa modele fotelikow, ktore w pasach sa bezpieczniejsze niz w wersji z baza. Paradoks? A jednak. No ale wrocmy do tematu... /Obiecuje ze jesli bede jachala dalej poza miasto, to kupie albo pozycze dobry fotelik, jesli ma cie to uspokoic./

Gość wybierając fotelik
wiem o tym, jednak nie znam na pamięć które. niektóre fotele mają "słabości" w miejscu łączenia bazy z fotelikiem i dlatego nie są bezpieczne...dlatego odsyłałam na stronę z testami,tam znajdziesz dobre informacje

Biały wózek będzie ciągle brudny ale jak będziesz często go czyściła to czemu nie, ale pomyśl jak dziecko będzie coś jadlo w wózku jak wszytsko odrazu będzie widać... Fotelik nic nadzwyczajnego, osobiście wybrałam czarny, łożeczko ładne, komody takiego sobie.

Gość wybierając fotelik
więcej kolizji jest w mieściwe niż poza nim...ale ja już odpuszczam, nie przekonam cie i tyle odnośnie tematu...wózek , fotelik i obie komody śliczne. łóżeczko zupełnie mi się ni podoba. moja pierwsza córcia też miała biały wózek, śnieżnobiały i nic się z nim nie działo. materiały są teraz zmywalne, tapicerki można prać. po 1,5 roku użytkowania wyglądał jak nowy. Poza tym miałe panie, to że na ciemn ych kolorach nie widać brudu, nie znaczy że tapicerka jest czysta.