Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Tymkowa🌻 jasna sprawa z poradami od pediatry. Początkowo wprowadzałam marchewkę i ziemniak gotowany...teraz mam już podawać mięso gotowane osobno (bez wywaru). Dzisiaj dodałam gotowaną cukinię...Młody wpieprza:d aż się uszy trzęsą...:D:D:D A ile Twój Zuch waży? bo on był przodujący wagowo spośród naszych pociech?

Jak mi Was brakowało :) Dziewczyny karmiące piersia - jadłyście wszystko z wigilijnego stołu? Jak maluchy reagowały na kapustki? Moja puszcza takie śmierdzące bąki, że szok! :D ale w sumie nic jej nie ma... Popisze jutro bo coś jeszcze chciałam i zapomniałam co :P Póki co 😘 dla wszystkich :) Ps. Jak prezenty? Zadowolone jesteście? Chwalić się :D

Tymkowa może własnie dajesz za mało mleczka albo kaszki na noc? Moja zjadła już 210 ml kaszy 180 wody plus proszek. Fakt, że kończy zaraz 5 miesięcy ale w wielku twojego robiłam jej ze 150 ml wody a Twój bączek jest chyba większy więc i więcęj potrzebuje Nela nie przepada za samą marchewką, zjadła tylko raz własnie pierwszy raz, czasem zje marchewkę z ryżem. Za to jak posmakowała tych rozmaitości to słabo z samym mlekiem u niej... Ja się chwalę a co:) Moja kruszyna ma już 2 ząbalki!!:) Szok normalnie gdybym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła bo praktycznie bez problemowo ale smaruje jej ząbki 2 razy dziennie maścią no i jak ma trochę temperatury to podaje nurofen ale w nocy spi jak susełek teraz to już nawet od 21.30 do 8 rano!!!:) Mała pod choinę oprócz sterty ciuchów i kilku zabawek dostała właśnie od nas krzesło do karmienia o te: http://allegro.pl/promocja-nowosc-graco-krzeselko-melanie-i2013607670.html a teściowa sprezentowała nam ekspress do kawki:) cafissimo w zebre:)

Tymkowa, chyba mu trochę za mało dajesz, Kochana. Mój syn jest 2 dni młodszy od Twojego i z półtora kilo mniejszy, a wcina porcje między 180 a 210, w ciagu dnia samego mleka, a na noc z kleikiem.

A mój mały nie chcę więcej niż 120 na noc a czasem nawet mniej i jeszcze w nocy nie budzi się na karmienie no przynajmniej do tej pory tak było bo teraz jeść nie chce ale spać również dwie nocki chodził spać po uprzednim marudzeniu o północy gdzie wcześniej chodził o 20 zawsze. Ja swojemu maluszkowi bez porady pediatry najpierw podałam jabluszko a teraz różnie a to marcheweczkę a to zupkę jarzynową żadnych rewelacji nie ma a wcina jak szalony więc mu podaje raz dziennie po ok pół słoiczka. Zazdroszcze wam dziewczyny tych bezbolesnych ząbków u nas to tragedia mały płacze marudzi ma stany podgorączkowe i nic mu nie pomaga. Mam zamiar dziś zakupić ibum lub nurofen syrop i jeszcze te ibum ice plasterki co reklamują na zbicie gorączki chciałabym jakoś ulżyć temu mojemu skarbkowi dwa dni pod rząd podawałam czopek paracetamol to pomaga ale nie chcę za często podawać bo nie wiem czy można 13 stycznia mamy wizytę u pediatry więc się wypytam co i jak.

Hellooo!! Jak po Świętach Dziewczyny?? Ja jakoś wybitnie zmęczona jestem :P Fakt - było super - Mała rozchwytywana, aż się bałam co będzie po powrobie do domu ale nic się nie zmieniło - Anioł po prostu :) Po wczorajszych odwiedzinach naszych przyjaciół spała dziś do 12 prawie :P Oczywiście nadostawała zabawek, że już zaczynam mieć problem z upychaniem ich :P Pół mieszkania zagracone :) I fotelik do karmienia super. A najbardziej zachwyca się szczeniaczkiem uczniaczkiem i gadającą książeczką. Aaale radocha :D mikusiaaa zazdroszczę ekspresu :) Też mi się marzy ale chwilowo na marzeniach się skończy. Super prezent :) My z M też zadowoleni bo bardzo praktyczne prezenty dostaliśmy. Mój Luby się postarał - dostałam dotykowy tel który chodził mi po głowie już dłuższy czas. Nie powiem - ucieszyłam się bardzo tylko jeszcze go nie ogarniam :P Za to od rana ogarniam bajzel i już 3 pranie robię :P Dziewczyny mam pytanie bo mam kolejny problem :P Tzn w dzień Żaba normalnie wcina mm i czasem pierś i narazie 1x dziennie trochę kaszki. Wieczorem próbowałam z kleikiem Ale.. no właśnie jak wy to robicie? Macie dodatkowy smok z większymi otworami? Mojej przez ten którym teraz pije nie chce lecieć kleikowa mieszanina i się wścieka a ten smoczek 6+ jest dla niej za szybki. Więc jak ją karmić??????????? Ściskamy mooooocno :*:*:*

Dziadek 🌼 czytam Cię i tak sobie myśle.. bo Twój Król jest 3 dni młodszy od mojej Królowej i widzę, że już wszystko Ci wcina :) Tyle, że Ty karmisz już dłuuugo mm prawda?? Ja chyba dziś spróbuję z marchewą :) Ale będzie przeżycie.. chyba większe dla mnie niż dla Małej :P

hej! witam poswiątecznie! u mnie swieta ok.. jadlam prawie wszystko. Ale maly po czwartkowym szczepieniu mam problem z kupką.... Pierwszy raz nam to się zdarzyło.. juz 4 dzien bez kupki, a normalnie byly codziennie jedna lub dwie. Pije activie, ale przestala dzialac niestety. chcialam podac czopek glicerynowy. czy kupic jakis specjalny dla dzieci czy takie sa? czy podac normalny jak dla doroslych?

Dziewczyny kiedy Waszym maluchom skończyły się kolki?? Tymkowa, bombastyczna??przeleciałam tak Wasze forum i widze że u Was podobnie było jak u mnie a nie mam czasu doczytac kiedy u Was minęły?? Czy karmicie dalej piersią?? Bo ja karmie ale jak podaje małej jeden dzień mm to kolki znacznie mniejsze u Was też tak było??

witam, sierpniowa mamo ja dla małego kupowałam czopki glicerynowe dla dzieci nie wiem czym sie to różni od czopka dla dorosłego poza rozmiarem oczywiscie. a teraz mam pytanie z innej beczki: kiedy realnie zmieniają sie oczka dzieci? ( bo teoretycznie to podobno do 2 lat) mamy dwukrotne i więcej pamietacie?

ps dostałam dzis przesyłkę od nestle, wszystko ładnie pieknie ale dostałam próbke mleka nan jak i próbkę kaszki mleczno-ryżowej bananowej. he he ani z mleka ani z kaszki nie mogę skorzystać....no nic pies zje:-D

bombastyczna🌻fakt, Franek już dość długo jest na mm. A teraz je już dużo warzyw, owoców, mięsko z indyka i królika. Lubi te zupy pieron jeden:D:D:D Może marchewkę złam odrobiną ziemniaka, bo cholera słodka jest i potem Małe może Ci się stawiać;) i odmawiać konsumpcji niesłodkich frykasów:D:D:D Ciotka🌻 nie mam pojęcia, moje od początku mają po parce niebieskich':D:D:D Życz piesowi smacznego:D:D:D A ten ząb Frana to już ho ho!!! A ostry pieron jest!

Dziadek czyli kolor 'STARTOWY' na stale;-D mój pies juz tak od sierpnia pije różne mm i nie narzeka:-D :-D :-D ja wprowadzałam dopiero pierwszą zupke i powiem wam że mały chetniej ja je niz owoce. w związku z tym pytanie jeśli chodzi o zupke domową- marchewka ziemniaczek woda i co? bo niektórzy daja kapke masła ( u nas odpada) a niektórzy daja oliwę. i teraz nie wiem jaką ta oliwę? macie jakies typy swoje? bo ja swojego czasu piłam na włosy olej z pestek dyni i taki mi uraz po tym cholerstwie pozostał ze w domu nie uzywam żadnej oliwy "na surowo" tylko olej.i nie mam żadnego rozeznania, ani typu

🖐️ kiziak niestety nie pomogę Ci bo moja Żaba na szczęście nie miała kolek. Ale część dziewczyn niestety wie co to znaczy i napewno Ci napiszą :) ciotka - czytałam, że do zupki najlepiej dodać ciutek oleju rzepakowego (najlepszy) i dla zagęszczenia trochę kleiku. Ja tak właśnie zamierzam robić. Masło jakoś mnie nie przekonuje narazie ;) Dziadek - dżęks :) A myślałam zacząć od samej marchewy :) Muszę blender ręczny wygrzebać :) Rany dzieciaczki z 1 - 2 ząbkami wyglądają czadersko :D Dziadek Ty już masz ubaw :)

Hey babki. Dziadku , no wiadomo ze lekarz musi byc, a ze tak mi sie nałozyl wyjazd z rozszerzeniem diety typu kleik ;) ze nie chcialo mi sie tu latac po obcych pediatrach. Jak powroce to sie wtedy spotkam, ale to juz bedzie po pierwszej mrchewce... Posluchac jej tez chce co ma do powiedzenia, ale juz tak przez palce jej ufam skoro nie zauwazyla tego silnego przykurczu to nie bardzo cenie jej wiedze.. mikusiaaa i Katienka - dzisiaj dalam mu 150 wody i odpowiednio mleka i kleiku kukurydzianego. ah zjadl wszystko, pewnie jadlby dalej ale bylo juz finito. Dzieki za sugestie Jak nigdy usnal ladne w lozeczku bez krzyku. Ale tez zmeczony bo caly dzien dzisiaj po Krakowie jezdzilismy Ciekawe jaka nocka bedzie , czy przespana.... bombastyczna - ja kupilem smoczek nr 3 z canpolu sa waskie i szerokie, a butelke mam calkiem innej firmy wiec smoki uniwersalne sa. I pasuje mi na kleik, leci fajnie. mlody sie niespecjalnie meczy ale tez nie musi sie dlawic. jest OK. koszt ok 3pln takze smialo proboj/ kiziak - no kolki wiadomo byly straszne i na szczescie pamietam je jak przez palce. Potrwały 3 miesiace i 1 tydzien/ i potem cisza..... U mnie nie bylo roznicy czy je piers czy mm i tak wtedy mial te kolki. Obecnie podaje piers max 2 razy na dobe. w NOCY gdy sie zbudzi - to z wygody daje;) i za dnia jesli jestesmy gdzies np out zeby bo uspokoic itd. sierpniowa - dla dzieci sa przeznaczone 1gram. a dla doroslych niby 2gram. Ja te 1gramowe przekrajalam na pol wzdluz i wtedy wystarczajacy byl. Calego nie trzeba wkladac mysle...

Rozwiązałam już problem 'kleikowy' - Dziś w Rossmannie kupiłam super butlę - smoczek IDEALNY do wieczornego karmienia - dziura w sam raz na kleikowate mm :)

tymkowa 🌼 dopiero zobaczyłam Twój post przed moim :) Dzięki. Gapiłam się właśnie na canpol ale w końcu wzięłam te z babydreama - też podobno antykolkowe :) Jestem bardzo zadowolona bo Małej pasuje idealnie - już wypróbowałyśmy przed snem. I taką butlę fajną jej kupiłam do samodzielnego trzymania :P A tak w ogóle to co taka cisza :) W sumie godzina pogańska na pisanie na kafe :P Za czasów ciążowych częściej możnabyło tu kogoś spotkać :) Wiecie.. dziś sobie pomyślałam, że szybko zapominam.. ciąża, te przejścia. Dobranoc 👄

Nie mogę zasnąć. Zajrzałam na demotywatory. Był wrzucony filmik. Człowiek katujący dziecko (gwałcący??) Nie wiem - nie byłam w stanie tego obejrzeć. Maleńki niemowlak.. skatowany. Popłakałam się. Brak mi słów. Ludzie to najgorsze istoty na ziemi. Nie pozbędę się tego obrazu sprzed oczu pomimo, że wyłączyłam po kilku sekundach to będzie mnie to prześladować

Bombastyczna też to dziś wieczorem oglądałam. Ojciec katował swoje dziecko. Żałuje jak mało czego bo od tamtej pory o tym myślę i mam przed oczami!!! Ludzie na co dzień nie zdają sobie sprawy, że tacy psychole chodzą po ziemi normalnie! Mało zrozumiałam co tam mówili ale chyba poszedł do więzienia na długie lata, choć z początku myślałam, że coś mu zrobią po tym tlumie zebranym ( może zrobili) to się w Korei działo. O takich rzeczach powinni mówić w telewizji a nie "pierdolenie o Chopinie"

amoj bobo pomimo wiekszej dawki kleiku obudzil sie o 2.40. Na cycusia oczywiscie, oh popic mu sie chcialo. Poczekam trocszke jeszcze,bo maly w sumie, na budzenie prawo ma. Moze kaszka go znokautuje, kupilam wczoraj jablkowa babydreama i smoczek trojprzeplywowy, moze wciagnie nim kaszke?

Cześć!Dziewczyny czy któraś już podawała ten gluten?Mój mały od świąt robi dziwne kupki i to ze trzy,cztery co mu się nie zdarzało.Może to ząbkowanie?Pozdrawiam.

Olinka i misiaczkowa sorki, ze was pomyliłam dziewczynki tzn waszych M. Bombastyczna ja dzisiaj oglądałam 'ostry dyżur'' i tam robili cesarkę z komplikacjami, z emocji co chwilkę przełączałam na inny program i płakałam jak bóbr. Też miałam cc. A pedofile powinni mieć kare śmierci wg mnie. Też dostałam tel dotykowy. Tymkowa byłam z Kacprem na szczepieniu , akurat chciałam rozszerzać dietę małego i pogadałam z pediatrą. My czekamy jak mały 5 mc skończy i wtedy zaczynamy podbój lodówki, ze względu na jego alergie. mikusiaaa - gratuluje ząbków u Neli. sierpniowa mama 2011 - czopki dla dzieci są o połowę mniejsze. A ja wczoraj z M zamówiliśmy nowy materac na łózko w sypialni. Przyjechaliśmy do domu i okazało sie że mamy łózko większe o 20 cm a materac za godzinkę firma ma dostarczyć. Na szczęście udało sie wszystko załatwić pozytywnie i materac będzie w dobrym wymiarze. Ale niezły numer wywaliłam. Dalej walczę w ciągłą wysypką u Kacpra, nawet byłam z nim u dermatologa, ale wszyscy lekarze rozkładają ręce mówiąc, że tak może być i on z tego wyrośnie. Oczywiście przepisują jakieś maści, ale radzą ich na buzię nie stosować. Na buzi jest najgorzej. Mały się męczy a my z nim. Juz pomysłów nam brakuje.

Helou. Dziewczyny moja metoda uczenia zasypiania podzialala. faktycznie byly 3 dni buntu a od 4tego spokoj. Po jedzonku klade do ok 11.30 do lozeczka, daje smoczus na possanie i maly ani nie zaplacze itd. potrzyma mnie za raczke i chrapnie po chwili... smoczek albo sam wyrzuca albo ja wyciagam przez sen. Przeciez wczesniej drzemka byla masakra, bunt i placz i na rekach albo przy cycu . ahh dziecko aniolek, poki co ;P Teraz ustalilam mu 3 drzemki. od 11.30, o 13.30 i 16.30. co prawda trwaja tylko 30min ale czas na regeneracje jest ;) Tracy Hoggs..jej metody sa niesamowite;)) W razie jak co smoka sie przyzwyczai jest metoda jak oduczyc w wieku pozniejszym ;) Jutro juz wyjezdzamy z małopolski. DO Wawy, tam nocleg i potem Trojmiasto do domku aaaah, troszke zatesknilam:) maly dzis okropnie plakal....wydaje mi sie ze to ząbki, kupilam ten Dentinox, narazie pierwsza reakcja oki byla. Miewa tez zaparcia non stop, czy do od ząbkowania? Ah jak wroce do domku to wdroze po lyzeczce jablko albo sliwki, na kupke . Czy kaszka jest bardziej zapierajaca niz kleiki? ale pewnie bardziej sycaca malucha?

hej kobitki mam do Was pytanie może głupie może nie, ja póki co ubranko na noc codziennie świeże zakładam, czy kładziecie już może np po dwie noce w tym samym pajacyku czy piżamce? zastanawiam sie od kiedy można? czy zakładacie jeszcze czapeczki po kąpieli? ja zakładam, ale już na krótko i też nurtuje mnie pytanie do kiedy trzeba... kolejna rzecz to smarowanie ciałka i główki, znów pytam do kiedy? z góry dzięki za Wasze sugestie :)

aga to wszystko zalezy tylko i wyłącznie od ciebie. moje dziecie spi w pajacykach ale nie mam szans żeby na drugą noc mu załozyc tego samego bo bym musiała rano przed jego pierwszy, sniadaniem go przebrać a nie mam czasu bo budzi sie głodny i jest wrzask, a jak je to wiadomo tu kapnie tam sie obleje... czapeczek w domu używałam tylko wtedy jak sie jeszcze na stałe w domu nie paliło i kapałam małego w łazience która nagrzewałam ( na stałe wygodniej mi jednak kapać w kuchni ze wzgledu na rozmiar tejże ) czyli tych czapeczek potrzebowałam jak była różnica temperatur teraz nie ma juz tego problemu...

aga jabi - moj to nie specjalnie sie brudzi w tym pajacu, tzn nie przesikuje ich, mam chlodno w sypiani wiec nie bywa spocony a i za duzo tych pajacow nie mam w sumie, moglabym dokupic owszem, ale nie zmieniam mu codziennie pizamki. 2 do 3dni czasem ponosi. Wiec sprawa indywidualna mysle.Czapeczke po kapieli raz w zyciu uzylismy z m. Raczej dbalismy zeby nie bylo przeciagow a do zmiany temp z lazienki do pokoiku z przewijakiem to go przyzwyczailismy. Powiedzcie mi czy kleik czy kaszka lepsza na noc? Kaszka ma gluten pewnie? Czy przy skonczonym 4tym moge go wprowadzic? I jak mam sobie z tymi zaparciami poradzic u malucha? Nawadniam go non stop aby kupka poszla.Czy te soczki bobofruty to powinno sie dawac do popicia np przed sprpbowaniem warzywek i zupek? Bo soczek z jabluszka by mu pomogl z ta kupka pewnie

hej:) Wreszcie była dziś u nas kupa!:):) Nawet dwie:) Po tej pierwszej to małego musiałam wykąpać, bo zarobił się po pachy! No więc bez czopka się obeszło -wczoraj jabłuszko małemu i ja dwie activie wypiłam. U mnie Szymek śpi w body i na to pajacyk. Body staram się zmieniać codziennie. Z reguły jak założę wieczorem to w body zostawiam go na na dzień i zakładam inne ubranko wierzchnie. Pajaca zdejmuję rano i zakładam 2-3 razy. No chyba, że uleje po karmieniu więc zmieniam wtedy od razu na nowy. Po kąpieli cały czas zakładam czapeczkę. Kąpię aktualnie w płynie Ziajka. on jest natłuszczający i małego niczym już potem nie smaruję. Kąpię czasem w płynie HIPP i potem co drugi dzień nawilżam mleczkiem HIPP. JAk myłam w J&J 3w1 to skórę miał suchą i trzeba było nawilżać codziennie. My dziś wróciliśmy 3 godz temu do domu. Nareszcie!:) Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Zaraz kapiemy małego bo słyszę ze juz marudny się robi i potem Was doczytam

czesc dzeiwczyny🖐️ Nie mam zbytnio czasu ale wpadlam choc na chwile bo to juz jak jakis nałóg. Gosia przestala juz goraczkowac i przeszlo jakby nigdy nic. Jednak kupie na wszelki wypadek ten dentinox na zabkowanie. Tymkowa- dobrze ze cos w koncu zadzialalo, na pewno konsekwencja czyni cuda. Widze to przede wszystkim w wychowywaniu starszego syna. aga- ja ciagle zakladam czapeczke na wilgotne wloski. Kapię albo w oilatum albo emolium wiec skorka nawilzona caly czas, nic wiecej nie stosuje. Pajace zmieniam raczej codziennie, choc zdarzylo mi sie kilka razy polozyc ja w tym samym. Tez o tym myslalam bo wlasciwie jak nie jest spocona czy nie uleje to ubranko jest czyste