Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

moja tez czesto robi brzydkie kupki. I wodniste sie zdarzaja, i zielone, i ze sluzem. Najpierw schizowalam, potem przestalam. Pediatra mowi, ze wszytko oki, ze moze tak sie zdarzac czasami, jakby wszystkie takie byly to mam sie martwic dopiero. Ze moze cos zjadlam... Jakos nei widze zaleznosci miedzy tymi brzydkimi kupkami a tym co jem, ale chyba nic zlego sie nei dzieje

aga_jabi, namieszałam - miało być "chyba, ze karmisz mlekiem modyfikowanym to wtedy tak, po 2 miesiącach zwiększasz dawkę do 6g (ekspozycja na gluten w tym przypadku trwa 4 miesiące a nie dwa jak w przypadku karmionych piersią)." Inaczej myślałam a inaczej napisałam. Mam nadzieję, ze zrozumiałaś :D Tymkowa, nie pomogę. Ja dlatego zaopatrzyłam się w kaszki Bobovity bo mają na stronie przelicznik - wiem ile podaję i gotować nic nie trzeba. A Ty pewnie kupiłaś te kaszki po 4 miesiącu? Z glutenem są po 6tym :)

Gość Rybka170587
Tymkowa ja daje biszkopcika zwykłego (najlepiej mi osobiście smakują Wrocławskie) i namaczam go wodą aby sie papka zrobiła gładka i dodaje np. jabłko Gerberka albo Hipp'a ostatnio nawet jabłko z jagodami Gerberka :)

Tak tak vilia zrozumiałam :) tylko wiesz ja się w takim razie zastanawiam po co ona mi kazała ten kleik dawać? a może kleik dawać np na noc a kaszki wieczorem, ja mam z nestle z glutenem. Póki co i dziś i wczoraj dałam kaszkę, jutro pewnie też, skoro kleik nie ma glutenu... Jutro może spróbuje dać jabłuszko. TNKS a w schematach żywienia też jest inaczej niż Twoja rozpiska... Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie z tymi kupkami. Słuchajcie a ten kleik to konieczny jest? Może wystarczy kaszka?

Ja gotuje zupke z marchewki, pietruszki i ziemniaczka. Soli dodaje doslownie na czu eczku lyzeczki. Wszystko miksuje dodajac troche maselka. Pycha :-P hehe

Ja gotuje zupke z marchewki, pietruszki i ziemniaczka. Soli dodaje doslownie na czu eczku lyzeczki. Wszystko miksuje dodajac troche maselka. Pycha :-P hehe

Misiaczkowa o marudzeniu przed spaniem to ani mi nie mow :-P teraz w sumie juz tak nie ale jakis czas temu to przed kazdym spaniem sie meczyl. Teraz sobie glosno mruczy jak zasypia. Nwdrabiam zaleglosci :-)

Dzien dobry :-* Ostatnia wczoraj pisalam a dzis pierwsza :-P Chyba mnie grypa bierze, bo mnie obudzil bol gardla i smarki po pas :-P Maly tez juz nie spi, pewnie przez to ze wczoraj pierwszy raz spal juz od 20.30

Teraz lezy obok i steka na kupe :-P co ranek po przebudzeniu na dzien dobry mi taka niespodzianke robi :-P buziaka na caly dzien dla Was :-*:-*:-* @-}--

Teraz lezy obok i steka na kupe :-P co ranek po przebudzeniu na dzien dobry mi taka niespodzianke robi :-P buziaka na caly dzien dla Was :-*:-*:-* @-}--

Hej. Dziewczyny mnie maluszek rano znow przywital ta jasnizieona kupka. Jeszcze tak mysle bo pilam kubusia marchew jablko brzoskwinia, moze to on...bo zazwyczaj pije z bananem i nic mu nie bylo. Jeszcze wczoraj zjadlam paczka i kawalek szarlotki. No chyba, ze to jest reakcja na ta kaszke mleczna z gutenem? Ale to dopiero po tyg by wyszlo? Po ilu dniach robiienia takiej kupki powinnam sic do lekarza?

Dzień dobry:D Rybka🌻 to my jakoś podobnie te zupy maluszkom majstrujemy;) Z tym, że ja już z mięchem, czasem też daję trochę brokuła, ale nie kwiaty, tylko kawałek pnia? nogi? jak się to nazywa?:D:D:D Bo sobie wymyśliłam, że od tego wzdęć nie będzie;) I nie ma! Może któraś się kawy napije? Tymkowa🌻 jak już się pogodzisz z chłopem to ktoś mi tutaj obiecał przepis na ciastka owsiane!!! Rodzina mi się już od tygodnia ślini, a ja co?

AgaJabi🌻no coś Ty, okres nie ma wpływu na pokarm...może to faktycznie ten Kubuś, gdzieś już czytałam, że te Kubusie potrafią właśnie podobne hece wyczyniać, i że one wcale takie dobre nie są. Ale ja też lubię od czasu do czasu. Są prawie jak drugie danie:D:D:D Takie gęste!

Cześć Kobietki;) Dziadek Jacek przyjmuję zaproszenie na kawkę ;) Martynka zajęła miejsce Tatusia(M w pracy) w łóżku i przysypia ;) U nas prawdziwa zima,taka zamieć,że hej

Dziadku Jacku, ja juz po kawce ;). Wiesz co ja do tej pory kupowalam soki marchew-jablko-banan z lidla i po nich nic malemu nie bylo, mimo, ze tansza marka. Moze to faktycznie po tym kubusiu ehh cos mnie podkusilo. Ja te soki pije wlasnie zamiast jedzenia np w nocy, albo nad ranem przed pierwszym karmieniem bo sniadanie jem po dopiero. Sluchajcie czy ja moge ta kaszke dawac codziennie a kleik odpuscic???

Wiecie jak czytam posty to stwierdzam,że każdy pediatra mówi inaczej moja kazała zacząć od zupki jarzynowej potem owoce,a na koniec soki,a o glutenie nawet nie wspomniała,a następną wizytę mam dopiero w lutym jak mała prawie skończy pół roku,oszaleć można gdyby nie forum to połowy rzeczy bym nie wiedziała

As80🌻nalewam! Nasz pediatra też mnie zaskoczył tym mięchem tak wcześnie. O glutenie też nic nie wspominał, więc nie wychylam się. Zacznę po pół roczku. Podobnie jak z jajkiem, tzn. żółtkiem. A Franka tak urobiłam śliwką i sokami, że grzecznie CODZIENNIE robi koopencję! Agajabi🌻 ja akurat dodaję do mleka kleik wyłącznie, a do zupy CZASAMI kleik kukurydziany. Kaszek nie podawałam, nie podaję i chyba podziękuję, bo mi troszkę nie pasują te "kolorki" w środku;)

Aga jabi wnioskując po tym co tu dziewczyny. Piszą o żywieniu domyślam się że nasz plan jest inny niż program żywieniowy, ale ja mam do swojego pediatry 10000000% zaufania wiec tego co mi polecił będe się trzymac, widzisz dziewczsyny już od dawna karmią a my czekamy do rozpoczęcia 6 msc już tu jest wielka róznica :) a potem co miesiac coś mamy wprowadzac dla mnie to rozsądne bo będę miala mozliwosc zobaczyc co ją uczula... : / Co do kubusia to znam panią która pracuje przy kubusiu :) ja nie piję :) za to jak lubicie przecierowe soki to polecam fortune bez cukru - jest marchew jablko, marchew jablkko banan, marchew jablko brzoskwinia i marchew jablko truskawka! - pycha! Ja też je "podjadam" na kolacje i sniadanie :) A co do kup to jeśli będą takie stale przez kilka dni bez przerwy to wowczas nalezy isc do lekarza Dziadek polej!!! :) Tyle mialam wczoraj pisac i nie wiem co...

A jak już mówimy o kawie - pijecie bezkofeinową czy normalną? Ja caly czas "jade" na bezkofeinowej i ostatnio jak się raz napiłam normalnej to mala do 1:30 w nocy z oczami jak dwie 5 złotówki, nakręcona jak katarynka nawijała ile wlezie... Dziewczyny zazdroszcze Wam że macie dostep do "zdrowych" warzyw dla maluchow... Ja nie mam :O a kupilam teraz kilka sloiczkow z hippa i cena mnie zaskoczyla... 3,60 szt :O na szczescie nie będzie zjadala ich dziennie 20 :P choć z 2 str zaoszczedzilismy na mleku modyfikowanym to mozemy wydac na sloiczki hehhe. A tak serio - drogie to!

Hej dziewczynki:) tymkowa my to nosidełko sporadycznie używamy na razie tylko w domu ale na wiosne będzie można wyjść do sklepu czy nawet na spacerek:) U nas dzisiaj u małego jeszcze większa i bardziej czerwona plamka na policzku:( i mały w nocy tak jakoś ciężko oddychał kurcze takie mam wrażenie że to może po kaszce tak że ona taka gęsta no nie wiem pomysłu nie mam:( w poniedziałek wizyta u lekarza może coś poradzi ja się zastanawiam czy może jakieś testy alergiczne mu zrobić czy coś bo nie mam pojęcia co to uczulać może.

tnks ja do 4 miesiąca karmiłam piersią a teraz jak już na MM to można odczuć jaka różnica jedziemy na mleku bebilon płace 40 zł za opakowanie starcza na ok tydzień plus słoiczki do tego kaszki kleiki no to się troszkę tego nazbiera:) w sumie nic dziwnego że tyle ludzi nie decyduje się na dziecko a państwo do tego wszystkiego utrudnia jak tylko może.

Dziewczyny, o co chodzi z tym glutenem? Mi nic lekarka nie mowila! Spytala tylko, czy mamy wit D, daje jedna krople dziennie na smoczek wiec mam jeszcze 3/4 buteleczki i na tym rozmowa sie skonczyla. My jedziemy na bebiku i nic a nic o zadnym glutenie nie slyszalam od niej! Jedyne, co ktos mi powiedzial, to to,ze po 6 m-cu moge do zupek dodawac lyzeczke kaszy manny i tyle. Ale zupek jeszcze nie robie, mam zamiar zaczac, moze dzis... Ziemniak, marchewka i troche maselka? Wystarczy na pierwszy raz? Jestem z tego mega zielona.

Pokroilam jednego ziemniaka i dwie male marchewki, szczypta soli i gotuje, naszpiszcie blagam czy cos jeszzce na pierwszy raz, czy moge dac pietruszke? Nie mma czasu szukac, co mozna a co nie:-( Pomocy!!!!! Ps. Melnka zaczyna gardzic mlekiem, chyba chce juz cos innego

Gość Rybka170587
Koteczkowa ja te same składniki ale dodaje jeszcze pietruszke (bulwę oczywiście) :):) jak juz bedzie miekkie to wszystko do blendera, dodaje masełka i jazdaaa... :P

Dj to ja nie wiem czemu pediatrzy zalecaja ta kaszke, chociaz rzeczywiscie z tego co piszecie to kazda daje co innego. A moze mojej pediatrze o to chodzilo, zeby nie dawac za duzo, moze dlatego kazala ten kleik... w poniedzialek postaram sie zapisac do innego lekarza w tej samej przychodni i najwyzej zmienie

AgaJabi🌻 dostaję już kręćka od tych informacji żywieniowych:D Faktycznie, każda ma inaczej, więc...jak spiewał klasyk...RÓBMY SWOJE:D:D:D Koteczkowa🌻 spokojnie;) Bardzo dobrze gotujesz, możesz jeszcze czasem dodać dyni, kabaczka, troszkę cukinii, glutenem się nie przejmuj, mięsem też nie. Rybka🌻a ja daję natkę, ugotowaną i do blendera i ciach:D:D:D

Gość Rybka170587
Dziadek Jacek to ja też zrobie z natką :) i dodam jeszcze inne składniki o ktorych piszesz :):):):):)