Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

ach dzieki ci dobra kobieto! niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi:-D ja z reguły używam tego szpinaku w listkach ( w Biedr jest) ale smakowo sie nie różni od tego co ty piszesz bo robiłam taki i taki. co do masci z wit a to przypomniałas mi ze to stara pozyteczna masc! ja uzywałam jej namiętnie do....stóp. gruba warstwa skarpetki (co by poscieli nie ubrudzic) i lulu. i tak pare dni. stópki cud miód żadnym kremem do tego przeznaczonym nie uzyskałam takiego efektu

Kochana! Pewnie, że jest różnica w smaku i jak jest świeży to jeść trza świeży:D A maść z witA to cudo cudowne na wiele części ciała:D:D:D:D

Eee zaścianek zaściankowi nie równy :o mój jest taki zę "oooo pani! Pani! Pani słyszał ? Ta z 3 domu, no ta od tego, co jej , od niego , to ona wczoraj.... Itd. -tp" a ja w dupie mam co tammta czy inna, nawet nazwisk nie znam i chcialbym miec spokoj... Pisalam już jak nas sąsiedzi przywitali tylko dlatego że się ich zdaniem zbyt szybko wybudowalismy :O ach nie chcę mi się o tym wszystkim nawet gadać! Na prawde moglabym szerzyc przyklady ale po co? Lepiej się napic! Co do urodzenia się w innej epoce - mój m twierdzi że ze mnie jest dinozaur :P bo choćby rzygać, choćby się waliło i paliło, choćby skały srały to ja nigdy nie postąpię tak zebym musiala się sama przed sobą wstydzić! Nigdy! To się dzisiaj rzadko zdarza ale ja nie kłamie! Nie potrafie, nie lubie i nie chcę potrafić! Nie zawsze moja szczerosc wychodzi mi na dobre ( na krotką mete) ale przynajmniej nie musze tracic do siebie szacunku! choć wiele mam za uszami - chocby to że Bozia cierpliwosci mi nie dala to nigdy nie musze przepraszac za to że wobec kogos bylam nieszczera, nieuczciwa itp.... Zawsze dotrzymuje słowa dlatego je waże, nie skaldam obietnic bez pokrycia wiec mysle co komu obiecuje itp. A dzisiaj ludzie maja w dupie dane slowo, uczciwosc? Co to dzisiaj znaczy? Ach... Dziadku wyprowadzam się z Tobą! Postanowilam że nie będę się dluzej dolowac tym swiatem tylko będę sukcesywnie tępić to dziadostwo które mnie otacza! Grono znajomych jest coraz szczuplejsze ale przynajmniej zakłamanych pasożytów wookoło nie ma :) Ja za kilka dni zamierzam dać szpinaczek :) z ziemniaczkami :) Dziadek widze że Twoje szczescie wcina takie ilosci jak moja :O Co do dobrych tanich kosmetykow to ja sobie bardzo chwale biellende i jadwige :D jadwiga naturalna na allegro kupilam :D stapiz, joanna no i placenta :D Jestem za" wspieraniem polskich marek tylko dziś już malo co jest polskie :O

Aga15510 mam podobny problem co Ty sciagnac nie potrafie i maly bedzie dostawal mm jak wroce do pracy. Pediatra poradzila bebilon ha, bede go przyzwyczajac jak skonczy pol roku. Tylko pewnie skonczy sie na dawaniu lyzeczka, bo z butli tez nie chce pic, napil sie ze dwa razy herbatki i znow teraz nie chce. Tymkowa pochwal sie co kupilas z nuby, moze i ja sie szkusze, ja jestem mega zadowolona z ich lyzeczki silikonowej i mam tez butelko-kubek, fajny. Tnks do Ciebie mam pytanie o karmienie, poniewaz nasze pociechy sa z tego samego dnia i oboje karmieni piersia,a Ty mowilas, ze dostalas cala rozpiske z wprowadzniem pokarmow od pediatry, jakby Ci sie nudzilo to wpisz tu prosze ta Swoja rozpiske. Mi ta moja kazala dawac tak przez pierwsze trzy dni marchew,pietruszka,ziemniak, nastepnie dodaje do tego selera i test przez dwa dni, pozniej pora, pozniej buraczka i na koniec brokul. No ale dobra tak moge mu dawac przez dwa tygg, ale miesiac? Mi tez by sie znudzilo, a nastepna wizyta 28.luty. I tak ssie zastanawiam czy nie podac mu po tych zupkach czegos innego zeby sie malemu nie znudzilo? Co Twoj pediatra radzil? A z owocow caly czas mowi tylko o jablku, czy ja naprawde nie moge mu podac nic innego? Gruszka, banan? Dziewczyny maly tez ma delikatna wysypke na policzkach i zastanawiam sie czy to po marchewce czy od sliny? Bo lagodnieje mu to przez noc,a idzie zabek. Policzki ma tez szorstkie, moge posmarowac bephantenem?

idę kiedyś ulicą i widzę jak facet z gazowni pyta staruszkę siedzacą przed domem o sąsiada. a ta jak wpadnie w słowotok: panie tu nikogo ni ma uni się z żoną rozwodzą un mieszka u matki a ta matka.....:-D a od wczoraj intensywnie myslę czy lepszy zascianek taki gdzie was wszyscy znają od małego, czy taki gdzie macie "czystą kartę" i nie wiem. i cholera mogłabym jeszcze spac ale usiłuję się dodzwonic do przychodni. he he jak zwykle "zajete"

aga ja swojemu smaruję policzki bepanthenem. ale poprawy nie ma i dlatego spróbuję tą maść od dziadka

normalnie nie wierzę chyba znalazłam sposób na te france- wystarczyło zapytac przed rozmową o nazwisko rozmówczyni:-D i krótko uzasadnic po co....zupełnie inna gadka....

TNKS🌻 wracając do zadupia...dlatego własnie nie bez znaczenia jest posiadanie wspomnianej przeze mnie, na ścianie zawieszonej, zawsze gotowej do użycia dwururki!!!:D:D:D i praktykowanie "strzelania w ryj" w lżejszych przypadkach...ku przestrodze:D:D:D Ale to oczywiście nie w naszym "cywilizowanym" kraju...:O

ja to i tak muszę te kłótnie potrenować. domownicy się nie liczą.hymm tylko skąd wziąść "chętnych"?

ja tez mieszkam na wsi pod miastem, ale juz chyba wole ten zascianek niz ta anonimowosc w mieście po dluzszym zastanowieniu

Grays77 ma dzisiaj urodzinki. Spiewamy: "STO LAT STO LAT...NIECH ŻYJE ..ŻYJE NAM..."

heloł. Ale zimnica!!! -15 w Redzie, (wylotna Hel jakby ktoras nie kojarzyla) Zatkałam taśmą klejącą te wywietrzniki w oknach, bo nie da sie ich całkowicie zamknac, a zimno mi i malemu, musi sie nagrzac. Aga15510 tez widzialam te butelko niekapki ;) superowe są. A i same kubki niekapki sa cudne. Ale mam juz lovi... Kupilam wczoraj dwa smoczki Medium do butelki, krążki do butelki i ostatnią butelke antykolkową, pojemnosc 360ml:) Jak wrzucam 210 mleka i kaszka to akurat bedzie gdy poziom sie podniesie. No i smoczki lovi te 6+ tak mu podpasowaly;) jak mamusia go zna;))) Od wczoraj juz malutko na tym lezaczku siedzimy, juz tylko na karmienie, bo on wyskakuje, szaleje, Teraz podłoga przyjaciółką jest. Niech fikasy robi lepiej na ziemi. Moj tez ma szorstkie policzki . ta masc to DEXETER? .a Kiedys pisalyscie o Diprobase? czy ona tez na te poliki ? i bez recepty ? w trakcie kawusi jesten...

Kochane, mój zaścianek jest fajny, bo w tym kraju wszyscy wszystko mają w dupie. Interesuje ich głownie ich własny komfort życia. Oczywiście miałam do czynienia ze środowiskiem kłamliwym, podłym, prymitywnym do bólu, ale to inna historia, nie dotycząca "sąsiadów", czyli ludzi w sumie obcych, z którymi się tylko dzień dobry wymienia. Ale już nie mam z nimi do czynienia. I świat od razu stał się lepszym miejscem:-)

Dziadku na dwuruke w tym kraju trza mieć zezwolenie dlatego ja od m sobie na najbliższą prezentową okazje zażyczyłam paralizator :D może na walentynki dostane :D hehehe Tymkowa mieszkasz w okolicach Helu? Ale Ci zazdroszcze... Lady ja tam wole być anonimowa, a nie że się w wiejskim sklepie dowiaduje co się u mnie w życiu dzieje bo wszyscy wszystko wiedzą lepiej... Ja jestem z dużego miasta i nie chciałabym do takiego wrócić, lubie wieś, ale ludzi tu bym na zsyłke wysłała :D Coś jeszcze chciałam i zapomniałam :P Aaaa do agi miałam pisać :) a więc : Po 5 msc miałam wprowadzać zupki jarzynowe na początek jednoskładnikowe + owoce zacząć od jabłek a więc zaczęłam od marchewki, potem jabłko, potem dynie teraz daje śliwke potem dam szpinak, potem brzoskwinie potem zupke jarzynową potem banana - wsazystko daje przez 4 dni a potem nowy produkt - tak mi zejdzie do 6 msc Od 7 msc czyli po skonczonym 6 mialam dodac do diety miesko i gluten 2-3 gr teraz "jedziemy" systemem 4 dni żeby sprawdzic czy jej warzywka i owoce nie uczulaja ale potem będę mieszac wszystko Resztę napisze Ci pozniej bo mam w ksiazeczce zapisane a nie chcę Cię w blad wprowadzac co pokoleii , ale kazda dziewczyna tu inaczej wprowadza wszystko :) ja mam do swojego pediatry 100 % zaufania wiec trzymam się tego co i jak mi kazal wprowadzac :) jak chcesz to podam Ci jego dane i możesz sobie o nim w necie poczytac :)

A i co istotne na początek od 5 msc mam dawac warzywka lub owocce na 1 posilek i tak przez msc, od 6 msc dojdzie mieso i gluten i mam już podawac "słoiczki" na 2 posilki, od 7 msc zamieniam mleko na sloiczki w 3 posilkach, od 8 w 4 także powolutku laktacja się będzie "wyciszac" już moje cycki już wiedza że ok 13 maja wolne ;)

Tyle od wczoraj naskrobaliście, ze ciężko nadrobić. Tymkowa, mój Antoś też się łapie namiętnie za siusiaka i jajeczka, a wczoraj wbił sobie w nie paznokcia i co śmiał się. Mi pieluszki z Dady jakoś nie odpowiadają. Pieluszki są o.k. Ja kupuje najczęściej z Bambino. Ostatnio kupiłam w promocji Huggies, ale te PURE - i tymi wycieram mu buźkę. Mam koleżankę, której dziecko jest uczulone prawie na wszystko, a te chusteczki może używać. A w Tesco od jutra ma być promocja na chusteczki z Pampersa za 4-pack jakieś 20 zł. Jak masz w pobliżu to możesz skorzystać. Ja kiedyś kupiłam takie z Lidla, kiedyś czytałam że takie chusteczki są dobre do czyszczenia łazienki. Akurat takie do łazienki mi się skończyły więc wzięłam te malca. Po sprzątaniu miałam tak wysuszone palce, ze stwierdziłam że do delikatnej pupy malca się nie nadają. Ciotka zaplamione ubrania to też mój problem. Vanish na marchewkę nie daje rady. Ale dziewczyny podpowiedziały żeby kupić taki śliniak z rękawkami - fartuszek. Byłąm w Tesco, ale nie mieli i zamówiłam z allegro. O taki: http://allegro.pl/tyimy-sliniak-frotkowy-z-rekawkami-68-74-i2043035076.html Wypróbuje też te polecane przez Was odplamiacze. Co do karmienia z butelki to mąż próbował, ale też mu się nie udało, choć może gdyby miał więcej cierpliwości. Spróbuję z tymi zółtymi smoczkami, tylko gdzie ja taki kupię. Nigdzie takiego nie widziałam. Mąż nie wierzy ze kolejny smoczek pomoże. Muszę spróbować tą Tołpę. Już kiedyś słyszałąm o niej dobre opinie. A dziś powinna przyjść do mnie paczka z Plancetą. Dexeryl też wypróbuję. Na razie Oliatum zamieniła na Emolium, a teraz kupiłam Olian, następny będzie więc specyfik polecany przez DJ. Może dziś podam też szpinak. Chciałam Dynię z ziemiaczkami. Ja na razie kupuję słoiczki, ale gdyby Antoś zjadał tyle co Franek sama bym gotowała tym bardziej ze ziemiaczki i marchewka z działki od Eko Dziadka. A na te policzki może spróbujcie maść Diprobase. Mi uratowała życie - tzn przesuszoną skórkę u Antosia. Już nie mamy z nią problemu i od czasu do czasu smaruję nią malucha. To związek wazeliny i parafiny. Bezpieczna dla dziecka i bez recepty. Koszt 12 zł. Myślę ze wszystko ogarnęłam. Grays wszystkiego Najlepszego!!!!

Hejka!My znowu siedzimy w domku bo mam - 13 i wiatr jakiś taki na dodatek.Mały ma dalej takie czerwone,szorstkie i świecące policzki więc to chyba nie winogrona w deserku,bo od niedzieli by już przeszło.Teraz stawiam na herbatke owocową z hippa,którą pije od soboty.Szkoda bo to jedyne co mu smakowało.Dziś odstawimy i zobaczymy co będzie.Moge mu to posmarować czymś i czym najlepiej?Co do ubranek to mój właśnie wyrasta z 74 i śmiga już w 80,z FF kupiłam w Tesco od 6-9 miesięcy i są dobre no i o wiele jest większy od córki gdy była w jego wieku.Czy któraś już przeszła na mleko 2,bo otwarłam dziś ostatnie na stanie opakowanie 1 i myśle czy następne już kupić 2,bo za tydzień stuknie mu 6 miesięcy,jak myślicie?Pozdrawiam!!!!!

Greys❤️ 100 lat🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️🌻❤️ Daj znać jak zdrowie! Aga15510🌻 możesz gotować sama, dzielić na porcje jakie potrzebujesz i mrozić. Ja często mrożę zupy wszelakie i nic na tym nie tracą. Wysiałam też szczaw i czekam:D Jak tylko będzie gotowy to do gara!

hej towarzystwo wytrzezwiało juz po wczorajszych szampanach? ja too 21.30 juz kimam z małą bo ta nauczyła się ze mamusia ją musi tulić aby w nocy usnąć. w dzien normalnie kłąde ja do łóżeczka i spi a w nocy nie chce :( musze ją przytulić i koniec ;) ale chociaż M mi zazdrości bo ona się tak słodko przytula :) hjk33! z tego co ja czytałam to po skonczonym 6 m-cu trzeba wprowadzić 2 bo jedyneczka juz nie wystarcza. dziadekjacek już kiedys tu pytałam i nie dostałam odpowiedzi jak mrozisz zupki? w czym? i czy gotujesz je na parze czy normalnie w wodzie? uzywasz do gotowania jakiejs oliwy z oliwek czy cos takiego? ziemniaka gotujesz osobno czy razem? Mania gratuluje potężnego już bobasa :) Grays77 🌻 sto lat !!! 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 bukiecik dla Ciebie :)

hej towarzystwo wytrzezwiało juz po wczorajszych szampanach? ja too 21.30 juz kimam z małą bo ta nauczyła się ze mamusia ją musi tulić aby w nocy usnąć. w dzien normalnie kłąde ja do łóżeczka i spi a w nocy nie chce :( musze ją przytulić i koniec ;) ale chociaż M mi zazdrości bo ona się tak słodko przytula :) hjk33! z tego co ja czytałam to po skonczonym 6 m-cu trzeba wprowadzić 2 bo jedyneczka juz nie wystarcza. dziadekjacek już kiedys tu pytałam i nie dostałam odpowiedzi jak mrozisz zupki? w czym? i czy gotujesz je na parze czy normalnie w wodzie? uzywasz do gotowania jakiejs oliwy z oliwek czy cos takiego? ziemniaka gotujesz osobno czy razem? Mania gratuluje potężnego już bobasa :) Grays77 🌻 sto lat !!! 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 bukiecik dla Ciebie :)

A tą placente na włosy kupowałyście tę zieloną 1000ml ?Bo nie wiem jaką wybrać.