Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babilon

sonda na temat dwulatków - matka dwulatka ciekawa

Polecane posty

Mimo że 2 latka synka mamy za sobą to z chęcią odpowiem na Twoje pytania :) a- Naukę tak na poważnie zaczęliśmy tuż przed drugimi urodzinami.Pierwszy tydzien to latałam wszędzie z mopem.I zdarzały się cuda że powiedział parę razy że chcę.W każdym razie sam siadał na siku po 2 tygodniach nauki (raz popuścił!) ,z kupą zajeło nam to dłużej bo 4 tygodnie.Z nocnika koł do 2,5 roku (nie dało się przestawić na kibelek). b-2 letnie dziecko i słoiki ? Jadł normalne obiady ,tylko mniej przyprawione. c -Odstawiłam ze smoka jak miał 1,5 roku d -tego to już nie pamiętam :) e -uzębienie pełne przed 2 urodzinami. f-wieku 2 lat znał tylko 6 prawidłowych wypowiedzianych wyrazów. g-łobuziak,wesoły,samodzielny,za żywy :) h-panna/chłopiec

Gość babilon
falea najpierw się trzęsłam nad każdym posiłkiem, zero cukru, soli, jedynie zioła dla mnie to było mdłe, dla małego widocznie również potem juz zaczełam doprawiac normalnie ale bez przesady i to tez mu nie smakuje!!!!!!! albo może inaczej, smakuje bo mówi mniam, ale nie zjada do końca a nawet połowy a czasem nawet 1/3 i nie wiem z czego to wynika gryźć potrafi, żuc też bo np koleżanka z córką miała tak że ona wieku 2 lat żuć nie potrafiła i dlatego gotowane w domu zarcie jej przez gardło nie przechodziło, jedynie papki ze słoiczków ja do tych słoików dodaję ryż lub dodatkowe ziemniaki w cząstkach albo makaron i zjada, tylko że to musi być ze słoików zastanawiam się czy nie zostawić sobie paru pustych słoików i do nich pakować domowe żarcie, żeby myślał że to słoikowe???

Babilon, właśnie to sobie pomyślałam :) O takim małym oszustwie :), wypróbuj wszystkie sposoby, a nuż któryś się sprawdzi i synek się przestawi. Powodzenia!

Gość szara.rzeczywistosc
a)jak widzi nocnik to jest panika czyli ciagle w pampersie:(ale mowi ze mama si lub mama be ale rowniez po fakcie b)je wszystko to co my i tak gdzies od kilku miesiecy i naszczescie bez problemow c)smoczek obowiazek-staram sie ograniczac d)89cm,waga 13,5kg ubrania;spodnie na 92 a kurtki bluzki 98 e)uzebiebie pelne od kilku miesiecy,pierwszy zabek wyszedl jak mial 2 miesciace f)powtarzanie po wszystkich mowi slowami,zdan nie umie g)wszedzie go pelno,wszystko musi dotknac i kocha samochody i prawdziwe i zabawki h)strzelec,chlopak I DZIS MA WLASNIE 2 URODZINY

Gość szara.rzeczywistosc
a pod choinke co dostanie??jescze nie mam pomyslu na Mikolaja dostal taki samochd na baterie taki ktorym sie samu w srodku kieruje na urodziny juz mam prezent naszykowany i czekamyna tatusia az z pracy wroci zeby dac a jest to ciezarowka takiej sredniej wielkosci i klocki edukacyjne(sama nie wiem co to jest)pani w sklepie mowila ze je sie parami dopasowywuje

Gość babilon
szara rzeczywistość wszystkiego najlepszego dla synka z okazji urodzin!!! sto lat!!!

Gość szara.rzeczywistosc
dziekujemy bardzo:) a i jeszcz dodam ze moj Domis uzywa slowek w dwoch jezykach z racji tego ze mieszkamy w belgii nie planujemy powrotu do polski to mowimy do niego razpo francusku raz po polsku i rozumie co sie do niego mowi:D

Gość szara.rzeczywistosc
przepraszam tam powinno byc Dominik***

Witam A)nie mamy jeszcze nocnika:-O Coreczka nie sygnalizuje w zaden sposob,ze np ma kupke:(9mogłaby z nia chodzic pół dnia gdybym nie zajrzała lub..wyczuła:(( B)jedzenie tylko i wyłącznie domowe,kuponych obiadkow nie ruszy(wypluwa),co do innego jedzenia to lubi gotowe deserki np musli z jogurtem,owoce,z dorosłego jedzenia to mamy na liście:makaron,ryz,bułki słodkie,czasem parówka,jajek nie lubi(pluje),wiec zółtko przemycam w obiedzie:-P C)Korzysta ze smoczka tylko do zasnięcia,potem wypluwa,cały dzien nie uzywamy go tylko na noc. D)Waga ok 13kg,wzrost86 ,ale juz dawno jej nie mierzyłam,buty 24-25 zalezy do firmy,rozm.86-92 z ubran z przwaga 92,czasem 98-to tez zalezy od firmy E)brak dwoch trojek dolnej lewej i gornej prawej+piątek f)mama,tata,nie ,nie ma,dziadzia,ty,nie ,reszta chinszczyzna G)zywiołowa,wesoła,rzadko marudna,ciagle w biegu,ale uparta gdy czegos baaardzo chce H)koziorożec(po mamie:-D),dziewczynka pod choinkę planuje konika skoczka gumowego lub lale gadajaca lub wozek dla lali