Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alenudaale

15 latka w wspólnym pokoju z chłopakiem.

Polecane posty

Gość Inga87
A Ty widać, że masz obsesje na punkcie seksu bo dawno żadnej kobiety nie miałeś i wyżywasz się na tych co mają partnerów ;] Błagam... Rozmawiamy normalnie czy przerzucamy się epitetami ? Jasne że seks może krzywdzić, ale tylko wtedy kiedy ktoś "używa go niezgodnie z przeznaczeniem" : po to żeby komuś zaimponować, poczuć się dorosłym, zrobić na złość rodzicom, podreperować swoją samoocenę, wyróżnić się w środowisku itp. Liczą się intencje partnerów, a Ty z góry zakładasz że są złe lub niewłaściwe. Myślę że Saki kochała tego chłopaka, nie wiem czy to była miłość dojrzała, zdolna do poświęceń ale jakaś odmiana miłości to na pewno była. Teraz jest parę lat starsza i nadal nie żałuje, nie uważa że była tylko szczeniakiem który bezmyślnie się zauroczył i dał wykorzystać, nadal z jej ex-partnerem wiążą ją silne wieży przyjaźni. Myślę że takich związków jak ich jest więcej. Ale jest też dużo 15- latek które w ogóle o seksie jeszcze nie myślą. Społeczeństwo jest bardzo różnorodne.

Gość Inga87
poprawka : Skadi - przepraszam najmocniej że nie mogę zapamiętać Twojego pseudonimu, po prostu z niczym mi się nie kojarzy.

Gość Skadi.
Nie ma problemu :) Skadi to taka mila bogini lowców w mitologii nordyckiej :)

Inga87-A co ma moje życie seksualne wspólnego z tym że nastolatka nie powinna uprawiać seksu.Dziewczyno ja mam 27 lat.Podobno jestem przystojny i inteligentny.Mam pracę,dom i internet.Więc nawet jak bym był brzydki i głupi to wystarczy że mam pieniądze i seks mogę mieć na telefon.Ale ja nie uznaje seksu bez związku.Nie traktuje seksu tak jak skandi,która powiedziała że seks traktuje tak jak jedzenie czy załatwianie potrzeb fizjologicznych.Czyli żeby tylko ktoś ją zadowolił.Seks traktuje jak zwykłą czynność.Po prostu zaczęły jej włoski i piersi rosnąć,potem się jej chłopcy zaczęły podobać ,więc chciała ich jakoś przyciągnąć.A czym młoda dziewczyna może przyciągnąć starszego chłopaka?Więc osiągnęła to co chciał.Tak samo seks traktuje prostytutka,ona też osiąga to co chce.Ale przecież zaraz mi napiszesz że nic złego się nie stało.Więc skończmy ten temat,bo nanstolatki się naczytają że dawanie chłopcom seksu,zagwarantuje im szczęście i będą szczęśliwi tak jak skandi czy jej rodzice.Więc skończmy tą rozmowę,bo jakoś nie mam ochoty dyskutować na temat seksu z nastolatkami.

Gość do poganina
nie odpowiedziałeś na resztę moich wypowiedzi. przewiń sobie strony i przede wszystkim: odpierdol się od życia innych ludzi i lepiej idź do kościółka się pomódl

Gość do poganina
bo skoro inni wolą prowadzić rozrywkowy i szalony tryb życia i wolą cieszyć się życiem to się od nich po prostu odwal!! Nie masz prawa im niczego zabronić i wsadź sobie w dupę te żałosne wywody i kazania nudziarzu. Umrzesz jako nudziarz i nie będziesz miał nawet czego wspominać, bo w twoim życiu nie było żadnych szalonych przygód... Zazdrosny jesteś czy co? że ty się tak nie potrafisz bawić? bo skoro nie jesteś, to co cię obchodzi życie innych.

do poganina-Niestety katolem nie jestem.Tylko Poganinem,więc nie chodzi mi o seks tylko po ślubie.Chodzi mi oto że dzisiaj dziewczyny nie dojrzewają emocjonalnie i zawodowo jak kiedyś.Przykładowo kiedyś to chłopaki zaczynali pracować tak jak dorośli w wieku 13-14 lat,to samo z dziewczynami.W tym wieku też wychodzili za mąż.I mam gdzieś życie skadi.Ona pochodzi z patologi więc już jej raczej nic nie pomoże.Chodzi o to że tymi swoimi bzdurnymi wpisami powoduję że przez takie dziewczyny mnóstwo nastolaet marnuje sobie życie i zbyt wcześnie wkracza w dorosłość.Więc nie rozumiem po co się spieszyć i na siłę być dorosłym,a seks należy do ludzi dorosłych.

Gość do poganina
to teraz wyjaśnij mi, dlaczego seks należy tylko do ludzi dorosłych? i jakim prawem śmiesz twierdzić , że skadi pochodzi z patologii? jakim prawem ją obrażasz? jesteś prostakiem i gburem, bo to nie tylko opinia o niej, ale też o jej rodzicach. Kim ty jesteś, żeby mówić innym jak mają żyć? Przestaniesz się wreszcie wtrącać? To może zamiast chodzenia do kościoła poczytaj książki?

do poganina-Narkomani to samo mówią.Jak zaczynają ćpać to zawsze da zabawy,bo oni umieją się bawić.Alkoholicy też zaczynali pić dla zabawy.Piraci drogowi też to robią dla zabawy.Więc seks też może być przecież fajną zabawą.Tylko powiedź to ludziom chorych na HIV,i nastoletnim mamą oraz nastolatkom,którzy przez zawód miłosny i wykorzystanie seksualne popełnili samobójstwo.Wiec baw się ile wlezie,i to szybko.Bo za chwilę ta zabawa się dla ciebie skończy i przyjdzie dla ciebie ciężki czas.Oby tylko dla ciebie a nie na inne nastolatki,które się naczytają bzdur innych nastolatek.

Chciałam przeczytać topik, bo zainteresowały mnie posty poganina. Ale jak na pierwszej stronie przeczytałam "przebrać się mogę w kiblu" to mi sie włos zjeżył i chęci odeszły.

Gość do poganina
po prostu zajmij się czymś, bo szlag mnie trafia gdy osoba która kompletnie mnie nie zna mówi mi jaka jestem i jak mam żyć tylko na podstawie jednej głupiej informacji. Akurat teraz nie prawiłeś kazań mi, ale innym, dlatego staję w ich obronie.. Po prostu przeczytałeś, że jak dziewczyna uprawiała seks w wieku 15 lat (albo 14, nie pamiętam) to jest szmatą, jej rodzina to plebs, jest nienormalna, jej chłopak jest pedofilem, i powinna skończyć jako NIKT... Na podstawie jednej informacji jesteś w stanie określić osobę. To chore!! a poza tym jej chłopak wcale nie musiał być pedofilem, ponieważ ja np. w wieku 14 lat wyglądałam na 17, wyglądałam poważnie jak na mój wiek, więc całkiem możliwe, że nie tylko ja taka byłam. Dużo dziewczyn w wieku 14 lat wygląda już jak kobieta. Jest mnóstwo modelek w wieku 14 lat które wyglądają na znacznie więcej i już zaczynają pracę na wybiegach. Ale ty widzisz tylko te negatywne rzeczy i próbujesz za wszelką cenę kogoś oczernić

do poganina-Sex jest dla dorosłych z tego samego powodu co alkohol i prowadzenie samochodu.Do tegoi jest potrzebna odpowiedzialność i kontrola,a dzieciaki tej kontroli nie mają i dlatego mnóstwo rzeczy jest dozowolnie od 18 lat. Rodzice od skadi wiedzieli i pozwolili żeby ich córka uprawiała sex z 19 nastolatkiem,to jest patologia,taka sama jak rodzice pozwolili by jej pić wódkę czy palić papierosy. W kościele ostatni raz byłem w wieku 15 lat .Zmieniłem wyznanie i dobrze mi z tym.

do poganina rozumiem, że wg ciebie sex w wieku 15 lat to nic złego???

Gość do poganina
jesteś naprawdę chory porównując zdrowy seks do narkotyków, alkoholu i morderców na drodze:) Może ty nigdy nie słyszałeś o antykoncepcji, ale niektórzy są troszkę bardziej wyedukowani i wiedzą jak się zabezpieczać :) Seks to normalna i zdrowa rzecz. Nie każdy jest też chory na hiva, rzeżączkę i inne paskudztwo, a dziewczyny które tu się wypowiadały mówiły wyraźnie, że kochały się ze swoimi CHŁOPAKAMI, a więc wiedziały o nich co nieco...

sama Sandi mówiła, że oboje interesują się literaturą, podała przykład Franza Kafki. WOW aż szczena opada na widok takiej dorosłości :D

do poganina-Dziewczyno,sama informacja o wieku dziewczyny odrzuca seksualnie dorosłego mężczyzny i nie ważne jak ona wygląda.On jest pedofilem bo jak miał 19 lat a ona 14 to według prawa jest pedofilem i powinien iść do więzienia na okres od 2 do 12 lat,poczytaj 200k.k. A co do książek to przeczytałem więcej książek niż ciebie się wydaje.Ale nie były to romanse ani też Bravo Girl tak jak zapewne w twoim przypadku.

Seks to normalna i zdrowa rzecz. Owszem ale nie dla 14-15 latki. Sex w tym wieku to właśnie patologia. A ilość przekleństw w twoich postach stawia kropkę nad przysłowiowym i.

Gość alenudaale
Poganin- Chodzi o to że ja naprawde nie uprawialam seksu z chlopakiem i nie mam zamiaru wiec nie wiem po co te wszystkie zaczepki również do innych osób.

Gość kot13
autorko- Twoja Mama nie chce pozwolić na wspólne spanie w pokoju nie tylko ze względu na Ciebie, ale prawdopodobnie również ze względu na rodziców Twojego chłopaka. Jesteście oboje osobami niesamodzielnymi i nie możecie odpowiadać za swoje reakcje. Z jednej strony chodzi o możliwość swobodnego czucia się Twojego chłopaka we własnym pokoju ( bez Twojej w nim w nocy obecności)na wyjeździe, z drugiej strony o nieprzewidywalność reakcji nastolatków( jednak ewentualny seks za zgodą rodziców i np nieplanowania ciąza- będa świecić oczyma przed rodzicami Twego chłopaka?) z trzeciej strony o kulturę - biorąc Twojego chłopaka na wspólny wyjazd biorą również za niego odpowiedzialność.

Gość do poganina
nie ty decydujesz o tym czy seks jest dla dorosłych. Prawo mówi, że seks można uprawiać od 15 r.ż :) więc zamknij dziób i przestań dyktować innym co mają robić... Ja zaczęłam osobiście współżyć w wieku 18 lat, bo dopiero wtedy byłam gotowa zrobić to z chłopakiem którego kochałam, ale gdybym poznała go te 3 lata wcześniej to być może kochałabym się z nim już wcześniej, a o antykoncepcji wiedziałam dużo wcześniej. Nie obchodzi mnie to co robią inne 15 latki. Niektóre nie wiedzą jak się zabezpieczać, ale mnie to zwisa, w każdym razie chcę ci uświadomić że nie wszystkie nastolatki są takie same i że nie każda dziewczyna w wieku 15lat uprawia seks, POMIMO że mają chłopaków.

Gość alenudaale
do iftar- napisałaś "Chciałam przeczytać topik, bo zainteresowały mnie posty poganina. Ale jak na pierwszej stronie przeczytałam "przebrać się mogę w kiblu" to mi sie włos zjeżył i chęci odeszły." Dlaczego??

do poganina-Oczywiście że sex to zdrowie.Tak samo jak alkohol w małych ilościach.Tylko dlaczego dzieciom i nastolatka nie pozwala się pić alkoholu? Na tym polega problem.Nawet niektórzy dorośli nie dojrzeli do alkoholu a co dopiero nastolatki,to samo z seksem.Ale jak twierdzisz że wiedzieli o nich nieco no to super.Jak ja bym ci coś nieco o sobie opowiedział i wyzanł ci miłość to też się ze mną prześpisz?Myślę że nie było by trudno taką nastolatkę jak ty,zbajerować i zaciągnąć do łóżka.Właśnie dlatego nastolatki nie powinni uprawiać seksu a dorośli powinni chronić swoje dzieci przed właśnie takimi 19 latkami a nie że się jeszcze zgadzają żeby ten 19 latek uprawiał sex z ich córką.To jest właśnie patologia

Gość do poganina
"A co do książek to przeczytałem więcej książek niż ciebie się wydaje." To przeczytaj jeszcze trochę, bo pisać poprawnie jeszcze nie umiesz :D Ja bravo girl też nie czytam i nigdy nie czytałam, bo to nie są magazyny dla mnie. Na jakiej podstawie twierdzisz, że mogłabym czytać taki szajs? Znów próbujesz oceniać ludzi, mimo że ich nie znasz?:D

do poganina-Nie każdy 'dawca nerek" ginie w wyoadku samochodowym.Nie każdy kto prubuje narkotyków zostaje ćpunem i umiera.Ale duża cześć z nich ginie w wypadkach samochodowych i duża ilość ludzi którzy sięgają po narkotyki zostaje ćpunami i umiera z przedawkowania albo kończy w kryminale.

alenudaale taka forma wypowiedzi jest odarta z kobiecości. Prostacka. O czym dyskutować z kims, kto używa takiego języka.

do poganina-Nie ma sensu pisać z taka gówniarą jak ty.Zacznij rozkładać książki a przestań rozkładać nogi bo źle skończysz.

Gość do poganina
Ty myślisz, że TYLKO nastolatki mogą zarazić się hivem i tylko nastolatkę można uwieść i zbajerować? Dorosłą kobietę również można. Przestań dzielić ludzi na podstawie wieku. Jest dużo nastolatków którzy są znajcznie mądrzejsi od dorosłych palantów. a wiesz co ci jeszcze powiem. Że ja alkoholu pierwszy raz w życiu spróbowałam w wieku 12 lat i to za zgodą mojej mamy. I co mi teraz powiesz? że wywodzę się z patologicznej rodziny? No to cię zdziwię, bo nie wywodzę się z takiej, moi rodzice nie piją, a pamiętam, że pozwolili mi, bo woleli, żebym spróbowała tego piwa na ich oczach niż żebym potem próbowała pić jak niektórzy z kolegami ukrywając się w krzakach. Jak już pić to tylko w domu:) i przynajmniej dzięki temu nigdy mnie nie ciągnęło jakoś bardzo do alkoholu bo wiedziałam jak ten "zakazany owoc" smakuje

Gość do poganina
gówniarą? A skąd ty wiesz ile ja mam lat? hehe, jesteś żałosny, bo mam 26 lat :) i co, głupio ci teraz? jesteś zaledwie rok ode mnie starszy a "srasz wyżej niż dupę masz". Wywyższasz się jakbyś był bogiem i decydował o życiu innych ludzi. Jak ktoś chce się zaćpać to jego sprawa, po co na siłę starasz się zmienić świat? Każdy ma swoje poglądy, a tobie NIC do tego... Nie masz ochoty ze mną dłużej dyskutować, bo po prostu nie potrafisz odpowiedź mądrze na moje argumenty. Pokazujesz tym samym swój poziom i głupotę;) pozdrawiam i jeszcze raz mówię: NIE WTRĄCAJ NOSA, W NIE SWOJE SPRAWY!

Gość alenudaale
A co to za język? Przeciez to normalne słowo. A z reszta mam jeszcze czas na "doksztalcenie" swojego języka. Mam tylko 15 lat i jestem smarkaczem jak tu niektorzy sądzą.

Gość do poganina
źle skończę? No i chuj ci do tego. Moje życie, moja sprawa, nikt za mnie nie umrze. będę robić co mi sie podoba i żyć dłużej szczęśliwie, a ty nudź się sam w domu, bo chyba to ci wychodzi najlepiej