Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gregtgtwgr

CIEZARNE MYSLA ZE MOGA WSZYSTKO BO SA W CIAZY

Polecane posty

Gość Iman @@@
kazda sytuacja jest inna tamte laski wiedziały ,że stoja przy kasie uprzywilejowanej bo był znak- a mimo to g łupkowato sie smiały i gapiły na mnie bo jedna chciała sie chyba popisać przed druga , wiec powiedziałam tak,zeby zrozumiały- w ich języku innym razem gdy jechałam autobusem nade mna stanęły dwie 50 i teksty,że młode,ze sie kurwia ,a potem taka w autobusie siedzi i nie ustapi,a przecierz one tez zapłaciły- kierowac zatrzymał dał im po dwa złote i kazał wysiąść

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
ale dlaczego te ciezarne kobiety maiłay pytac"mozna?" czy przepraszac, skoro to włąsnie kolejka dla nich stworzona? taka samo mozna powiedziec, ze autorke usmiech duzo nie kosztowal, w ogole oburzac sie z takiego powodu, ze ktos nie przeprosił... żenada. i co, królewnie autorce korona z głowy spadał, ze musiała ustapic bez zadnego pardon?

Gość Iman @@@
w niekturych przypadkach ciąża jest a nawet powinna być traktowana jak stan chorobowy

Gość Iman @@@
myślę,że nawet gdyby babka z brzuchem powiedziała przepraszam , to autorka i tak by nie ustapiła

kociak sluchaj dziecko. Po pierwsze nie odpyskowalabym tylko spokojnie powiedziala. Po drugie tepa to jestes ty skoro nie potrafisz duskutowac na poziomie tylko wyzywac innych. Po trzecie komentarz o kraju nie byl do ciebie wiec nie rozumiem o co sie rzucasz. Nie robie problemow z ustepowaniem nikomu. Ty jak rozumiem niemila uwage skwitowalabys usmiechem i jeszcze bys sie spoliczkowala przyznajac racje, prawda?? Zalosne:o

Gość Nie rozumiem tylko
dlaczego rozpatrujecie to tylko w kontekście kobiet ciężarnych. Słowa dziękuję, proszę, przepraszam to kwestia kultury i dotyczą nie tylko kobiet w ciąży. Są ciężarne miłe, uśmiechnięte, ale są też wredne i mało inteligentne tak jak ludzie chorzy na raka czy inwalidzi. I wrzucanie tych "grup" do jednego wora jest po prostu infantylne. Autorko czy opiszesz tu wszystkie sytuacje, w których ktoś nie powiedział do Ciebie przepraszam, albo nie podziekował, czy masz jakiś uraz akurat do kobiet w takim stanie?

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
podejscie "tyle kobiet w ciązy było i jakos przezyły" mnie dobija. Przeciez wiadomo, ze kazda ciaza jest inna, jedna kobieta sie meczy, druga ma w sobie sporo enegii. Nawet jesli którejs jest slabo, czy jest jej duszno, to znaczy, ze nie moze chodzic na zakupy i ma siedziec w domu, bo po co ma potem siac postrach brzuchem, ze trzeba jej ustąpić?? a co z tymi, które czuja sie dobrze, ale akurat na tych zakupach poczują się gorzej? ja nie bylam w ciazy nigdy, ale staram sie byc wyrozumiala dla tych, ktore sa i czasami mają gorszy dzien. wszyscy jestsmy tylko ludzmi, one mają dodatkowego człowieczka o ktorgo komforttez musza dbac

Gość gregtgtwgr
przeciez nie napisalam ze sie wepchaly doslownie przede mnie? tylkoz ekolejka byla wielka a ja w niem stalam, nie weszly przede mnie!!! inni ludzie tez nie wiedzieli o co chodiz bo nikt tego znaku nie widzial, i chodzi mi tylko o to ze mogly powiedziec dlaczego wchodza a one nic!!! a glupie przepraszam daje bardzo duzo. ale jak widac jest duzo prostakow dla ktorych zwroty grzecznosciowe nie sa wazne i byle by sie wjeba*c bez slowa zaluje ze cokolwiek pisalam bo masakra poprostu ciesze sie ze chociaz niektorzy to rozumieja i pisze po raz ostatni mi nie chodzi o to ze 'sie wepchaly' bo mialy prawo, tylko o to ze nie odezwaly sie slowem!!!

Ja zycze autorce żeby calal swoja ciążę stala w kolejkach dllllugich,żeby z dzieckiem na ręku stalllla i staaallla w bardzo dlugiej kolejce i zobaczymy czy ciaza to żadnej stan odmienny czy o proszę i przepraszam będzie pamiętała:O Widać że dzieci nie masz

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
sama jestes prostaczka autorko, za ganica norma jest, ze w taka kolejke wchodzi kobieta w ciazy bez zadnego przepraszania, bo jej se nalezy. i po co miala mowic ci, dlaczego wchodza w kolejke, skoro brzuch sama zoabczyłas?

Gość sdadssdadsadads
rozumiem. autorke. a reszta niech czyta ze zrozumieniem. sama jestem w ciazy wiec nie jestem takim kobieta przeciwna a wprost przeciwnie. autorka nie ma praetensji ze takz robiły ale ze nic nie powiedziały tylko weszły jak swiete krowy. nie mogły powiedziec "przepraszam jestem w ciazy, pozwoli pani ze wejde wczesniej" albo cus? ciazanie rowna się swieta krowa której wszytsko wolno!

Gość matacz ,,,...,
Mysle , ze autor tematu opisuje tu specyficzny typ kobiet , bowiem wszystki inne co ja obserwuje stoją normalnie w innych kolejkach a u ich boku wisi inne małe dziecko ciagle marudzace i mimo , ze ciaze ich widać , ona mogac wykozystać swój stan stoi jak inni i jeszcze sie oburzy jak ją ktos uzna za jakas chorą z tytułu tego ze widzi jej brzuch . Rozumiem - kobieta w ciazy , zle sie czujaca , ale muszaca z pominmy przyczyny isc do tego sklepu dla takich wlasnie stworzono kasy pierwszenstwa ! Ciąza to nie choroba jak juz to ktos napisał , moja zona była dwa razy w ciazy a w 9 miesiacu biegiem doganiala autobus bo zawsze jej ciezko było zdązyc :) o tym by ją ktos pzrepuscił w kolejce nawet do głowy by jej nie przyszło .Dzis ...? ha ! jest roznie , to fakt , ale wykozystywanie faktu bycia w ciazy stalo sie wrecz modne . Tu ustepujesz takiej miejsce w kolejce , a tu ja widzisz jak stoi pzred sklepem i pali papierosy - stad jak domniemam oburzenie autora tematu i ma racje !

Gość Iman @@@
na poczatku ciąży byłam z mężem w kościele i zrobiło mi się strasznie słabo,mąz wyniósł mnie przed kościół, połozyłam się na trawniku i jakoś doszłam do siebie, brzucha jeszcze nie było widac , babcie które potem wychodziły z kościoła" nachleją sie a potem do kościoła przyłażą" nic miłego mnie od ludzi w kazdym wieku w trakcie mojej ciazy nie spotkało - dlatego ja tak samo teraz im się odpłacam

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
ja pierdole kobiety, kiedy wy w koncu zrozumiecie, ze w kolejkach oznaczonych dla ciezarnych wy wlasnie mozecie, a nawet powinnyscie byc swiętymi krowami i mozecie po prostu sobie wejsc w kolejke?

Gość matacz ,,,...,
własnie jestem honorowym dawca krwi - nigdy tego faktu nie wykozystuje !! a wolno mi !

sorry nigdy nie bede robila z siebie swietej krowy. Nadal s cos tam nie odpowiedzialas mi na pytanie za ktora granica kobiety sa przepuszczane bez szemrania i wpychaja sie do kolejki bez jednego slowa?

Gość gregtgtwgr
tak jak ktos napisal nie chodzi o to by mowila 'przepraszam za to ze jestem ze jestem w ciazy i sie wpycham' tylko 'przepraszam' w innym znaczeniu, chodzby do osoby ktora juz miala wykladac towar. ale dobra pieprzyc to, nie chce mi sie juz z wami gadac bo niektorzy i tak nie zrozumeija pewnych spraw ze kultura wymaga powiedzenia jakiegos zwrotu gzrecznosciowego, bo co jak ktoras z was byla w ciazy i ktos wam usatpil to tez nie powiedzialyscie glupiegho dziekuje? mi tlko o to chdozi. bo iel jest milej jak ustapisz chodzby jakeijs osobei starszej a ona z usmeichem na twarzy ci podziekuje? bo ja nawet nie umialabym!! by ktos mi ustapil miejsca i czegokolwiek nie podziekowac za to!! TYLKO O TO CHODZI!!!!!!!!!!!

Gość matacz ,,,...,
wejsc w kolejke - zaraz a co jezeli pzred nami stoi tez osoba w ciazy , tyle , ze jej nie widać ? zatem kto ma tu pierwszenstwo ? ta z widoczna ciazą ? a niby dlaczego ? pomysl jdna z drugą zanim palnie głupotę !

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
nie porówujmy honorowego dawcy krwi do ciężarnej kobiety, bez przesady. chyba ze chcesz, to podlączymy ci 9 kg w brzuchu, wszytskie fizjologiczne niedogodnosci to prosze bardzo- porownuj

DO SDSSSS czy coś pozwoli pan że wejdę wcześniej bo jestem w ciąży Bu ha ha Proszę cię ma się pytać czy ktoś pozwoli przy kasie dla ciężarnych?

Gość Iman @@@
ta z widoczna ciaza ma pierwszeństwo

matacz,,**** jak będziesz w ciąży w 8 miesiącu to wtedy będziesz miał prawo głosu to sie tyczy wszystkich co obrażają ciężarne nie mając o tym pojęcia, szczególnie do autorki, już na twoja krytykę zabrakło mi słów , bo bym musiała wyrazić sie niecenzuralnie, a szkoda mi zachodu, bo i tak pewnie byś tego nie zrozumiała

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
we wszytskich praktyznie skandynawskich, w hiszpanii, francji na pewno. pod warunkiem, ze jest to taka sama kasa o ktorej mowiła autorka- ze wskazaniem, ze kobieta w ciazy jest uprzywilejowana

Gość matacz ,,,...,
jak pisalem , zona była dwa razy w ciazy - nigdy nie mówiła i do dzis nie mówi tak o niej jak ty tu insynuujesz ! jak ci tak ciezko to nie pchaj sie tam gdzie sa takie kolejki ! zawsze w tych maretach mozna zakupy zrobic pózną nocą , wtedy nie ma kolejek , a po jeszcze tam ktores ! nie ma kas wyłacznie dla kobiet w ciazy , sa kasy pierwszenstwa ! a skoro w nich stoja ,ludzie co sa uprawnieni do kozystania z nich ! to tym co w nich stoją nalezy sie szacunek ! bo ciaza to nie jedyna zrecz ktora obliguje do stania w tej kolejce

Gość gregtgtwgr
pozatym z tegoo co sie orientuje ciaza nie zwalnia ztego by byc kulturalnym? a skoro one sie tak zle czuly to chociaz mezowie mogli przeprosic za nie

Gość na telfonie
autorko masz racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość n, ,bkjbkj
autorka to niedjrzała małlolata,następnym razem nie stawaj w kasie pierszeństwa dla kobiet w ciąży,chyba ze jesteś tak ograniczona i masz problem z czytaniem,jeśli kiedyś ktoś zechce takiego pustaka i zrobi ci dziecko sama sie przekonasz ,ze ciąża to jednak odmienny stan i należą się kobietom dodatkowe przywileje,takie jak chociażby pierszeństwo w kasie.Ale Polska to taki durny kraj,że mimo wszelkich kampanii nadal sie nic nie zmiena.

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
matacz, to ze twoja zona byla w ciazy nie znaczy, ze ty tez byles i wiesz jak to jest. piszczałbs inaczej, gdyby była ta ciaza dla niej niezbyt znosna i musiałaby sie meczyc w kolejkach (z roznych przyczn)

Gość gregtgtwgr
wlasnie niech ktos nie pomysli ze to byla kasa TYLKO DLA KOBIET W CIAZY bo juz slyszalam zarzuty ze ludzie ktorzy nie sa w ciazy nie powinni stac w takiej kasie;/

Zreszta co tu duzo pisac autorka gdyby miała trochę kultury i dobrego wychowania w domu to sama by przepuścił kobiety w ciąży a nie jeszcze wielce oburzona jawnie dama posrana