Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gregtgtwgr

CIEZARNE MYSLA ZE MOGA WSZYSTKO BO SA W CIAZY

Polecane posty

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
nie rozumiem twojego dziwnego toku myslenia. ale napewno nie jest tak, ze stoi sie w kolejce i pyta w atmosferze milosci i pokoju kazdego po kolei czy jest uprzywilejowany. poza tym na litośc boską, ciężanych kobiet nie jest tak duzo, by jedna po drugiej, dziesięc na raz stało w jednej kolejce

Gość matacz ,,,...,
ty ochłon temat bowiem tyczy sie kobiet co sie pchają nie do zwykłych kas , a do kasy pierwszenstwa ! ja zakladam , ze w tej kasie ludzie co do niej stoją mają prawo w niej stac , stad wciskanie sie kobiety w ciazy bez kolejki w tej kasie istniejacej jest jej chamstwem

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
zbulwersowany, popieram cie

Gość niezalogowana furgonetka
EJ NO BEZ PRZESADY, ROZUMIEM ZE NOGI BOLA ITOP ALE CZY TO UPOWAŻNIA DO CHAMSTWA I BRAKU KULTURY???

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
matacz pisz po polsku nie bo nie rozumiem twoich pseudomądrych wypocin

Gość matacz ,,,...,
nie ma kas dla kobiet w ciazy - ja takich nie spotkałem , są kasy dla uprzywilejowanych , a w nich maja prawo stać nie tylko kobiety w cizy , zas kobieta w ciazy zadnych nadrzednych praw w tej kasie stojać nie ma by sie do niej wciskać !

Gość matacz ,,,...,
a ja nie mam nóg np tylko protezy i co ta w ciazy ma prawo sie wcisnac pzrede mnie w kolejkę ? a to niby dlaczego ?

matacz niekoniecznie. Autorka sama napisala, ze stala w tej kasie bo inne byly zapchane. Nie jest w ciazy, o stopniu niepelnosprawnosci nic nie napisala. Owszem kobieta powinna przeprosic, ale podejrzewam, ze i tak nasluchalaby sie tyle, ze hoho.

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
ale ty teraz piszesz abstrakcje, nikttu nie pisze, ze ta kobieta miałaby sie wciskac inwalidzie na wózku!! wróc na ziemie i do tematu, a temat był taki, ze kobiety w iazy wcisnely sie 17 letniej dziewczynie. i nie ma co tu abstrachowac od tej sytuacji

Gość a ja wam powiem tak
jak byłam w ciąży pracowałam do 9 miesiąca-a pracuję w sklepie. mimo że nie było łatwo, sama robiłam zakupy, zajmowałam sie domem i normalnie pracowałam! na zwolnienie poszłam tydzień przed porodem. urodziłam zdrowe dziecko i szybko wróciłam do formy a zatem i do pracy. wiem że nie każda ciąża jest taka sama ale powiem wam smutna prawdę. kobiety w naszym kraju myślą że jak zachodzą w ciążę to są księżniczkami na ziarnku grochu!!! w głowie się nie mieści. u mojego męża w pracy 4 miesiąc i ona idzie na zwolnienie( praca umysłowa) bo nie będzie się przemęczać. i nie to żeby ciąża zagrozona czy cos- zwyczajnie należy się jej!!! tak robi 99% kobiet w pracy u mojego m. co robią- lataja po supermarketach, kosmetyczkach ale żeby pracować to nie bo za ciężko. w sklepach rżną obłożnie chore, żal patrzeć. taki mały przykładzik- moja kosmetyczka zaszła w ciążę w 13 tyg poszła na zwolnienie i uwaga czym się zajmuje- dorabia na lewo jeżdżąc po klientkach do domu! żal was czytac kobiety jak się użalacie nad swoim stanem!

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
a ja wam powiem tak ty tez bylabys ksiezniczka na ziarnku grochu, ale ze nie bylo warunków, musiałas pracowac itd, to zacisnełas zęby i teraz tym sie chwalisz.podejrzewam, ze jakbys mogla zrezygowac z pracy i mąż by cie pomagał we wzytskich, to by nie było takiego gadania

Gość Iman @@@
bo prawnie kobieta ciężarna jest ważniejsza niz inwalida bo nosi nowego obywatela i bardziej nalezy dbac o nia niz o niepełnosprawnego

Gość matacz ,,,...,
ale zwaz wlasnie na temat , 17 latka mogla byc w ciazy - tak czy nie ? zatem miala prawo tam stać - tak czy nie ! ta co sie niby wcisneła nie wie czy ta 17 latka w cizy nie jest - o to tu jest ambaras ! jak by pzreprosiła było by po temacie , a mnie w tym temacie by nie było , a tak uwazam ze autorka ma racje , bowiem owa kobieta zalozyła organoleptycznie , ze stojaca w kolejce osoba nie jest uprawniona do stania w niej ! a to tylko jej zalozenie ! mogace sie okazac nietrafne !

Gość a ja wam powiem tak
wiem że zaraz zostanę opluta ale taka jest smutna prawda w naszym kraju. potem się dziwić że taki stan finansów, jak my musimy pracować na leniwe ciężarne które oszukują pracodawców!

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
matcz znowu abstrakcje, daruj sobie, bo to temat o konkretnej sytuacji, a ta 17 letnia dziewczyna w ciazy nie była. chcesz sobie gdbybac, to sam ze sobą

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
nie wiesz co by bylo gdyby załozenie tych kobiet było nietrafne i 17 latka bylaby faktycznie w ciazy.moze by to spostrzegły i cofney sie i przeprosiły, skad wiesz?

Gość matacz ,,,...,
no tak - ale ta co sie wcisneła powinna to zweryfikować !! rozumiesz , czy nie pojete to dla ciebie ! skad ona wiedziala , ze ta 17 latka w ciazy nie jest - no skad !!

sdfghjkl;.,mnbvc a ja wam powiem tak ty tez bylabys ksiezniczka na ziarnku grochu, ale ze nie bylo warunków , musiałas pracowac itd, to zacisnełas zęby i teraz tym sie chwalisz.podejrzewam, ze jakbys mogla zrezygowac z pracy i mąż by cie pomagał we wzytskich, to by nie było takiego gadania nie no prosze cie kobieto. Nie wrzucaj wszystkich kobiet do jednego wora! Ja pracowalam do 8 miesiaca. Nie dlatego, ze musialam, ale dlatego ze zabilabym sie w domu z nudow i pewnie wygladala jak slon. Przyjmij do wiadomosci, ze nie wszystkie ciezarne marza o tym zeby siedziec w domu, pozerac tony zarcia i uzalac sie nad soba. Ja gdybym mogla pracowalabym do samego konca. Ale, ze mam prace stojaca moje nogi nie wytrzymywaly.

Gość a ja wam powiem tak
a kto Ci powiedziął że musiałam pracować? niby kto mógl mnie do tego zmusić? haha - dobre. mój M prosił żebym poszła na zwolnienie, ale pracuję w buiku gdzie jest miła atmosfera i do końca chciałam być między ludźmi a nie usiąśc w domu i opychac się żarciem a potem marudzic że mi tyłek urósł! a uwierz mi że stac nas było na to bym siedziala w domu! co uderzyłam w czuły punkt?

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
a ja wam powiem tak bardziej boleję nad tym, ze z naszych podatkow zyja alkoholicy i inne pasozyty zyjace z zasiłów, a ze taka kobieta w ciazy tez troche czerpie z tego, to nie jest mi zal. kiedys jej dziecko bedzie pracowac na moją emeryturę

Gość niezalogowana furgonetka
a ja uważam ze autorka i matacz mają racje, to ze coś boli nie upowania do traktowania innych z góry, wy uważacie ze sie wam wszytsko należy

Gość matacz ,,,...,
kultura wymaga tego , ze gdy ide do kolejki gdzie jest kasa uprzywilejowana , a stoja w niej np. ta 17 latka , ktora na oko wyglada dobrze , to mówie pzrepraszam , czy mogę ? i czekam na odpowiedz , bo skoro ktos stoi do kasy pierwszenstwa to moze byc uprzywilejowany - zwykła kultura a nie rycie sie bo ja jestem w ciazy

Gość a ja wam powiem tak
pod warunkiem że nie będzie takim lewusem i oszustem jak jego matka!

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
nie wiedziala, ale moze miala to w dupie, a moze widziały plaski brzuch i stwierdzila, ze jesli nawet jest w iazy, to wczesnej i ona z ta zaawansowana ciaza ma pierwszenstwo, a moze mocz tak jej uciskal lurwa pęcherz, ze nie interesowało ją weryfikowanie, czy osoba przed nią jest w ciąży, czy nie!

Gość a ja wam powiem tak
ludzie co za cwaniak. wczesna ciąża może być bardziej zagrożona niż zaawansowana! i co! może bedziemy weryfikowac przy kasie który tydzień - które miejsce w kolejce- żałosna jesteś dziewczyno!

Gość matacz ,,,...,
taaa a moze zwyczajnie załozyła sobie poduszkę by kozystać z kas pierwszenstwa , tak to zajdziemy naprawde daleko .

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
a ja wam powiem tak nie rozsmieszaj mnie kobieto, niby czym mialas uderzyc w czuły punkt? jak bys czytała caly topic, a nie tylko od konca, to bys wiedziała, ze ja nigdy nie byłam w ciąży, nie mam dziecka i na chorobowym w ciazy nie siedzialam. nie rozumiem wiec o jakim czułym punkcie mowisz

Gość Iman @@@
po pierwsze- miały pełne prawo nie przepraszać gówniary- bo nie dla wszystkich jest normalne i oczywiste,ze 17latka może byc w ciązy po drugie niektóre zawody wymagaja zwolnienia l4 od pierwszych dnie ciąży a panienka jak pracowała w butiku to sie nie dziwię,ze teraz sie wymadrza

Gość sdfghjkl;.,mnbvc
jakby byla to wczesna zagrozona ciaza, to by nie stała w kolejce. radze ci, przeczytaj caly topic