Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość g4g54g45g

moja dziewczyna jest chora mysle nad tym zeby skonczyc zwiazek

Polecane posty

Gość Jestem w podobnej sytuacji
Nasuwa mi się jeszcze taka myśl. Kojarzycie pewnie sprawę obozów koncentracyjnych- opisywane było to w różnych książkach. Ludzie stawiani byli tam właśnie przed takimi trudnymi wyborami. Co ciekawe żadna z osób które były w takim obozie nie wypowiadała się z pogardą o innych ludziach i nie serwowała prostych prawd. Ja przynajmniej takich relacji nie słyszałem, ani nie czytałem. Nikt nie pozował tam też na "świętego". Nigdy jednak nie brakowało takich "świętych", którzy wczuwali się w rolę siedząc wygodnie w fotelu i czekając z utęsknieniem na to aż życie da im szansę na okazanie ich "wydumanej świętości". Pewnie wielu z nich przekonanych było o swojej "świętości" zupełnie szczerze - też mi się zawsze wydawało że jestem w 100% przyzwoitym człowiekiem. Nie oczekuję, że ktoś napisze mi że jestem ok i żebym się sprawą nie zadręczał "bo takie jest życie". Chciałbym przeczytać raczej jak inni ludzie radzą sobie w podobnych sytuacjach, jakie podjęli decyzje i gdzie to ich zaprowadziło. Na koniec powiem, że podziwiam i szanuje ludzi, którzy poświęcili swoje szczęście dla innych. Robicie coś wyjątkowego i chciałbym wierzyć, że kiedyś zostanie to naprawdę docenione, bo to nie jest to co "każdy by zrobił" wbrew temu co można przeczytać na tym forum.

Gość Grissulka
A może daj sobie jeszcze trochę czasu. Znajdź poza pracą, jeśli to możliwe jakąś pasję hobby, cokolwiek co będzie Cię zajmowało i uszczęśliwiało. Wtedy będziesz mógł tą radością dzielić się z nią, zamiast poddawać się negatywnym emocjom. Tak długo dawałeś radę, i na pewno jesteś w stanie jeszcze trochę. Jeśłi chodzi o dzieci - mężczyzna może je mieć jeszcze długo po 50tce, zdążysz jeszcze mieć życie i dzieci. A teraz bądź jeszcze trochę dla niej. Piszę tak bo strasznie mi jej szkoda i myślę, że gdybyś znalazł odskocznię to dałbyś radę ją czasem rozweselić. Może trochę nawzajem się nakręcacie. Jest szczęściarą że trafiła na kogoś kto mimo, że na początku nie do końca świadomie wszedł w trudny związek to jednak wziął odpowiedzialność i jest z nią do dziś. Kto inny to zrobił jak nie Ty. Myślę, że być z nią na siłę i ciągle myśleć o tym, że masz wątpliwości to zły pomysł, ale podjąć heroiczną próbę odwrócenia tego smutku w pełen jakości i niepowtarzalnego charakteru związku - to ma sens;)