Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Gość angia
Ja widziałam bijące serce szybko z tego co pamiętam to 3 tyg po zapłodnieniu juz bije serce usłyszeć je można później ale zobaczyć na usg bijące serce szybciej

Gość _Pełna nadziei_
Hmm to chyba przestanę z tą suplementacją. Jak skończę te witaminy to kupię sam kwas. A z tą suplementacją to wiem że polacy przesadzają :) boje się żeby te witaminy nie zaszkodziły.

Gość Irkaaa
qserra mnie w pierwszej ciąży mdłości i ciągłe wymioty wręcz wykańczały.Wymiotowałam po wszystkim,nawet po szklance wody.Wtedy lekarz poradził mi branie wit B6,bo ona łagodzi mdłości i wymioty. Ponoć świetnie sprawdza się imbir,ale mnie nie pomagał.A gorąca woda pita małymi łyczkami była świetnym sposobem na zgagę. Poza tym jeść często,ale mało,by nigdy nie być ani przejedzonym,ani głodnym.Wymiotowanie na głodnego to straszne doświadczenie :( Co do witamin....jeśli odżywiamy się zdrowo,spożywając różnorodne pokarmy,dużo świeżych warzyw i owoców to witaminy w tabletce są zbędne. Poza tym jeśli już nasz organizm ma szczególne zapotrzebowanie na coś sam daje znać.Choćby wielka chęć na kwaśne to wynik niedoboru witaminy C,a chęć na czekolade to niedobór magnezu.

Pełna nadziei spokojnie, na pewno nie zaszkodziłaś:) i porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem, neich powie swoje zdanie :) Irkaaa zgadzam się w 100% bardzo ważna jest odpowiednia dieta (nie jako dieta odchuzająca a plan żywieniowy). Jeśli odżywamy się prawidłowo, jemy dużo owoców, warzyw i rybek (ble ;P) to na pewno nam witaminek nie zabraknie :) co do mdłości to mi pomagało na nie, przekąszenie czegośo MOCNYM smaku. Np kwaśne, pikantne. Bywało , że wcinałam plastry cytryny... na zgagę pomaga mi MLEKOOO :)

Gość iczozord
Hej :) ja serce widziałam dopiero w 7 tyg, w 5 tylko pęcherzyki :)

tak :) To był chyba 6 tydz i 3 dzień czy jakoś tak. Wiem, że czasem widać już w 4-5 tyg ale po prostu piszę to, abyście się nie stresowały jak nie będzie :) U mnie w 4 tyg i kika dni nie było widać nawet zarodka, same pęcherzyki.

Gość Beatrice 27
U mnie tak samo jak u Iczozord...W piatym tygodniu (liczac od ostatniej miesiaczki) byl tylko pecherzyk i dlatego lekarz kazal mi przyjsc po dwoch tygodniach:)

Gość _Pełna nadziei_
Iczozord Beatrice to dobrze wiedziec bo ja oczywiscie juz bym panike siała. Niecierpliwie czekam na potwierdzenie od gina. Słuchajcie a czy bedzie juz widac w razie co gdyby to byla pozamaciczna czy cos w ten deseń?

Gość Beatrice 27
Kochana,wez Ty mysl pozytywnie:) pamietaj ze mysli czasem ksztaltuja rzeczywistosc, zatem dobre mysli przyciagaja dobre rzeczy:) Ale jesli ma Cie to uspokoic to tak, badanie i usg w razie czego pokaza czy jest to ciaza pozamaciczna...Ps. skad u Ciebie takie mysli?

Magda do rana to juz zleci jakos ci. ja testuje w srode. Jakos zleci dzis bylam zdorbic badanie testosteronu progesteronu i prolaktynki wyniki we srode :)

A co do tortilli ja daje pekinke kurczaka pokrojonego w kostke mocarelle pomodora cebule i sos czosnkowy z keczupem

Gość _Pełna nadziei_
Beatrice jakos zawsze wole przygotowac sie na najgirsze zeby pozniej byc pozytywnie zaskoczoną. Poza tym moja koleżanka jakoś mi tak podgaduje że nic nie wiadomo że może być pozamaciczna i że moge jeszcze dostać @ nie wiem czemu tak gada...i może przez to takie myśli mi przychodzą do głowy. Ale tak jak piszesz to w jaki sposób się myśli kreuje naszą rzeczywistość. W głębi ducha mam przekonanie że będzie w porządku :)

Serduszko bije w 21 dniu od zapłodnienia ale po prostu tego nie widać. W 5 tyg widać już dokładnie umiejscowienie zarodka ale w przypadku pozamacicznej ciaży juz by cię chyba dość mocno bolał jajowod

Gość _Pełna nadziei_
Bóle mam ale takie przemijające. Ból w jajnikach też jest ale również mija. Takimi falami nachodzi. Nie wiem jak boli jajowód. To bolałby cały czas? To liczy się 2 tygodnie mniej pomiędzy pierwszym dniem @ a momentem zapłodnienia? Czyli jak teraz mam 4 tydzien i 1 dzien to od zaplodnienia minelo 2 tyg. Wiec jeszcze mam właściwie czekac jeszcze 3 tyg od zaplodnienia na serduszka bicie a 7 tyg od dnia @ dobrze mysle? Mam nadzieje ze tego nie zagmatwałam

serduszko bije 21 dni od momentu zapłodnienia czyli po około 5 tyg od ostatniej miesiączki. Jakby to była pozamaciczna to ból byłby mocny i narastający. Jeśli mija to nie martw się. W ogóle powinnaś się bardziej zrelaksować :)

Gość _Pełna nadziei_
Ehh racja. Więcej luzu. Po prostu chciałabym już wiedzieć na czym stoję. Kurcze to musi być niesamowite zobaczyć malutkie serduszko. Będzie dobrze. Musi być :) Pozytywne myślenie przede wszystkim! Tak bardzo juz chcialabym oznajmić najbliższym i w pełni się cieszyć.

aha ale widoczne bedzie juz na pewno 7 tyg od ostatniej miesiaczki choc wiadomo ze moze tez byc wczesniej :)

Gość _Pełna nadziei_
Moja mama jakoś dziwnie na mnie patrzy i podgaduje jakby wiedziała. Intrygujące... Mam tylko nadzieje ze w piatek lekarz uspokoi moje durne myslenie i nerwy.

Gość _Pełna nadziei_
Daj znać Baletka

Gość _Pełna nadziei_
Czyli jest super?!

Baletka z moich wyliczeń wynika, że Twoja beta rośnie przepięknie :) gratuluję i zazdroszczę takiego wyniku:D

Gość _Pełna nadziei_
Baletko a Ty w którym tyg. jesteś?

biorąc pod uwagę, że @ miałyśmy podobnie a ja 2 dni temu miałam betę 206 to łapię się za głowę Baletka ;)

Gość caarolinee88
A czy któraś z Was w ciąży pijala herbatkę z melisy? Kurcze bo mam problemy z zasypianiem i chciałam zakupić w aptece a farmaceuta odmówił mówiąc że w ciąży nie mogę pić melisy. Na wszystkich portalach dla ciężarówek jest info że jest dozwolona.