Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna biednego chlopaka

On chce bysmy zamieszkali razem a nie ma pieniedzy!

Polecane posty

Tak. Odpowiedzialny facet bedzie harował na 2 zmiany zeby ksiezniczki czuły sie bezpiecznie. Of kors. Ja rozumiem, że daje mu szanse np 3 miesiace, on pracy nie szuka albo to z lekka olewa wtedy bylby problem. Mogą się przecież umówić, że jak znajdzie pracę to zwróci koszty swoje. Masakra, straszne z Was pizdy...

czyli zakładasz, ze chce bo idzie na łatwizne i że chce Cie wykorzystac materialnie? to ja nie widze sensu bycia w takim zwiazku z tym założeniem, nie wierzysz w to, ze chce byc blisko Ciebie wiec rzuć go w cholere i znajdz sobie jakiegos kasiastego.

daje mu szanse:) znajdzie prace to zamieszkamy razem:) przykro mi, ale nie usmiecha mi sie na wstepie juz go utrzymywac. Rozumiem, ze mieszkamy razem i nagle traci prace, no coz bywa. To co innego, ale skoro on ot tak chce sie wprowadzic to nie bardzo mi sie podoba

Z tym piekłem to równo ktoś wyjechał. Leń i darmozjad, widać to gołym okiem. Czasami na kafe piszą nastolatki, które mają rodziców alkoholików, bijących je i traktujących jak śmiecie i nawet one liczą się z tym, że żeby się wyprowadzić muszą iść do pracy i mieć pieniądze. Z jednej strony ciężko uwierzyć, że facet w takim wieku jest nieporadny jak niemowlę, z drugiej, często o takich słychać. Wziął pracę za 700zł, bo od cięższej by go rączki bolały. Normalny zdrowy facet bez wykształcenia może zarabiać pracując w magazynie za 12zł za godzinę albo kłaść asfalt za 30-50zł. Jeśli w tym wieku nie może dupska ruszyć, to z wiekiem będzie coraz gorzej.

a ze niby nie ma pracy to z czego teraz zyje? nie pomyslalas , ze skoro teraz daja mu rodzice to i dadza jak sie wyniesie?

Gość utuw4
Masz rację.Życie to nie tylko rachunki i jedzenie.le i papierosy(on pali a jeśli spala paczkę dziennie to jest 300zł!),wyjscie do kina,pubu,restauracji czy teatru,w zależności co kto lubi. Odzieź,środki czystosci i różne inne rzeczy. Ja bym sie nie zgodziła na Twoim miejscu.

Gość utuw4
Uważam zresztą że ten facet to jakiś nieudacznik życiowy.Mieszkacie w dużym mieście,tak napisałas.I on nie ma pracy:o Pomyśl sobie co bedzie jeśli zajdziesz z nim w ciążę,będzie wszystko na Twojej głowie.

powiedz mu ze prosze bardzo wprowadzaj sie ale ja nie mam zamiaru łozyc na twoje utrzymanie, niech to robia twoi starzy i do widzenia po problemie, nad czym tu dyskutowac

rodzice mu nie dadza jak sie wyprowadzi. I wiem o tym doskonale, bo sama jego mama mowila, ze dopoki u nich mieszka to go moga utrzymywac a jak chce sie wyprowadzic to na wlasna reke. I wlasnie pali i przepala miesiecznie 150-200zl. Przy jego przyszlych zarobkach czyli 700zl odjac 300zl na oplaty i zalozmy ze bedzie oszczedzal na fajkach 150zl to zostanie mu i tak tylko na zycie 250zl. Nie oszukujmy sie bde musiala dokladac do jego utrzymania, a i tak policzylam tylko za papierosy minimalnie i bez piwa.

A kiedy Autorka pisze, że nie chce już na początku go sponsorować, to ma świętą rację. Potem taki czuje się zbyt pewnie i kończy się tak, że kobieta zarabia, sprząta, gotuje, a on czuje się panem na włościach. Zastanówmy się po co kobiecie facet, przy którym ona spełnia zarówno obowiązki kobiety, jak i mężczyzny? Ach rzeczywiście, jest on tylko ciężarem. I czy Wy naprawdę wierzycie w to, że ktoś, dla kogo poniżeniem nie jest bycie utrzymankiem kobiety, odda jej kasę po tym jak już znajdzie sobie pracę?

Gość utuw4
A ile on ma lat?Moze jeszcze dorośnie...

uga czaka uga, tak, wiem, że odnosi się do hipotetycznej sytuacji Autorki, ale sytuacji z doopy wziętej, nie mającej nic wspólnego z tą opisywaną tutaj.

Gość utuw4
Przegapiłam ten jego wiek. No ale jest cos z nim nie tak jak mu sie w pracy nie podoba..Jak już będziecie rodzina z dziecmi to też będzie rzucał pracę jak mu się nie spodoba jak go traktuja?

Gość do fanfaron
never ever, żadnego nieroba pod dachem, strzeż się kobieto bo za lat parę jak cię namówi do dzieci będziesz jedyna zywicielka rodziny a chłopa znajdziesz pod budka z piwem bo sobie rady nie będzie dawał rób co chcesz ale taki facet to dno

a co do niedowiarka, ze w wiekszym miescie jest drozej to wyobraz sobie, ze dzis kupilam 3 kabanosy i zaplacilam za nie 5,40! W malym miasteczku zaplacilabym gora 4zl. To tak mi sie przypomnialo odnosnie cen, bo wlasnie znalazlam rachunek za dzisiejsze zakupy