Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

Gość Milenkaaaaaaaaaa
No to rzeczywiście miałaś szalony dzień kreyyyzolka:) a w weekend byłam w szkole wiec nie miałam na nic czasu ani siły :P a do tego mnie grypa dopadła :(

Gość Kinga1988
no u mnie tez ładna pogoda jest... calkiem inaczej czlowiek sie czuje .. oby juz nie wrocila do nas ta zima wstretna... bo te ostatnie mrozy daly popalic... Juz zaczynam sie stresowac.. zawsze jak mam isc do ginekologa dostaje biegunki, boli brzucha chocbym mature miala pisac. masakra... :/

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Kinga nie ma się czego bać :) Będzie dobrze :)

Gość Kinga1988
Milenko ogolnie to jakis wirus panuje ja 3 tyg temu mialam angine ropna do tego wysoka goraczka ktorej nie umialam zbic przez 3 dni.. a teraz moj maz ma jelitowke bo lata do ubikacji co chwile i jeszcze goraczka.. niestetynawet nie moze odpoczac za bardzo bo od poniedzialku ma nowa prace i musi sie meczyc poki co bo przeciez wolnego sobie na dzien dobry nie wezmie...

Kinga ja też tak mam że chciałabym się troszkę odchudzić ale po co jak może będę w ciąży to i tak przytyję a po za tym przed ciążą też trzeba się zdrowo odżywiać i dbać o siebie :) a jak się jest na diecie to nie organizm nie dostaje tego co powinien

Gość Kinga1988
wiadomo ze wizyta to niby nic.. ale zawsze sie jakos tak stresuje.. ;]

hehe ja kiedys tez tak mialam ale przeszlo mi moj sie smieje ze cos za czesto do ginekologa biegam ;p zazdrosnik ;p przyznam ze moj gin calkiem calkiem jest hehe a tak od innej strony to jak jest z waszymi ginekologami chodzicie prywatnie czy panstwowo. Bo ja chodze prywatnie place 90 zl ale mam wszystko do tego stopnia ze ginekolog w razie wu sam do mnie dzwoni dzien przed wizyta przysyla smsa z przypomnieniem ze jutro np na 14 mam wizyte

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Mam nadzieje ze nie zarażę córki :) u mnie w grupie były 3 osoby zdrowe tak to każdy zasmarkany :P

krejzolka a ja robilam sostatnio ale placki po wegierku bo moj M tez na diecie :P:P napisze ci przepis, mam nadzieje ze cos zrozumisz bo ja dobra w pisaniu przepisow nie jestem :P:P a wiec potrzebujesz: Sos: 500g pieczarkow, np 2 piersi z kurczaka badz z indyka, 2 cebule, przecier pomidorowy, oregano, przyprawe do dan po wegierku, pieprz, sol ( ja dalam jeszcze papryke ale nie trzeba ) Farsz: kalafior, maka, jajko, sol, pieprz i np czaber pieczarki podsmazasz z cebulka na oliwie ( w malej ilosci ) w tym samym czasie gotujesz miesko, jak miesko bedzie w miare dobre, kroisz je na male kawalki, wrzucasz do patelni z pieczarkami i cebulka, zalewasz woda, dodajesz przecier pomidorowy i przyprawy jakie lubisz ( ja dalam sporo piri piri :P ) gotujesz kalafior w lekko osolonej wodzie, gdy sie juz ugotuje odsaczasz z wody, ugniatasz w miseczce, dodajesz jajko, make ( ja dalam 2 lyzki ale to zalezy od konsysnecji ) wedlug uznania i przyprawy miksujesz az masa bedzie w miare jednolita i gladka mozesz odstawic mase do lodowki na pol godzinki ale nie musisz :P pieczesz male placuszki na patelni najlepiej teflonowej ( ja tak czy siak posmarowalam patelnie oliwa bo mi placuszki przywieraly ) pozniej juz wiadomo nakladasz na talerz, lejesz sosikiem i gotowe :)

Gość Kinga1988
Tygrysek wiadomo ze nie objadac sie nie wiadomo jak np fast foodami.. ale jesc normalnie... podstawa owoce i warzywa... a co do dietki to w sumie jakbym 2 lata temu zaczela to teraz bym juz wazyla polowe mniej.. ;P ale po co skoro w ciazy sie przytyje glupie wytlumacznie.. ;]

Ja też chodzę prywatnie płacę za wizytę 100zł ale mam w tym wszystkie badania i jest o wiele uprzejmiej niż na nfz

Gość Kinga1988
ja chodze prywatnie.. wole wydac kase niz zastanawiac sie czy cos ze mna jest nie tak bo ci nawet nie powie gin ... jak jestem u tego swojego to godzine z nim siedze i gadam takze naprawde fajnie.. ja place 50 zł a pozniej doplacam w zaleznosci co robi np jesli cytologia albo cos innego to dodatkowo... a moj gin jest stary wiec moj maz nie jest zazdrosny;d raz bylam u mlodego to jakos dziwnie sie czułamm. ;]

nie zwrocilam nawet uwagi ;p no podchodza do ciebie jak do czlowieka a nie jak do towaru, kiedys bylam w przychodni i siedziala dziewczyna w ciazy wysoko juz wyszedl gin i z geba do niej ile ma na nia czekac przeciez wolal ja a ona jak slonica sie rusza. Kopara mi opadla co za cham a jak by poszla do niego prywatnie to w dupe by wlazil

Gość Kinga1988
i tak jak np ja dzis ide do niego na badania to zadzwonilam rano i na 18:15 mam wizyte nie musze czekac miesiacami na miejsce...

Gość Kinga1988
pieniadze na stol dasz to inna gadka choc nie rozumiem takich lekarzy, gdzie jest ich te kur*** POWOŁANIE... :/

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Ja chodzę do gina do przychodni i jest naprawdę super :)

kinga ja ci powiem ze moj tez jest taki pod 50 ale trzyma sie niezle i ma taki glos ehh wszystkie tam sie rozplywaja moja ciotka to platoniczna milosc przezywa ;p ja place 90 i w tym mam wszystkie badania od usg po cytologie itp

Gość Kinga1988
no mi tez tak z tym wszystkim by kosztowalo.. :] a niektorzy sa fajni nawet w tym wieku :D:D:D:D:D

ja tez dzwonie panie doktorze kiedy moge przyjsc a jutro na ta i na ta wiele razy bylo tak ze mowil bym przyszla nawet dzis babki czekaja na swoja kolej a on po za kolejka mnie przyjmuje hehe no ale to chyba dlatego ze wszystkie babki z mojej rodziny przychodza do niego ;p

Witam :) Chciałam spytać czy mogę dołączyć do Waszego grona staraczek:) ??Pozdrawiam

do tego jest cholernie dokladny w szczegolnosci jak w ciazy kobieta jest moja siostra jak idzie to co wizyte ma usc nawet po 30 min oglada dzidzie z kazdej strony serduszko wszystko

tygrysek dokladnie, nie wiem po co placimy zus tyle kasy jak i tak czesciej prywatnie sie chodzi bo jak do przychodni pojdziesz to traktuja cie nie powiem jak. Bynajmniej u mnie tak jest ostatnio dziewczyna w 7 mies pojechala do szpitala z wysoka goraczka to kazali jej czekac kilka godzin na korytarzu bo z goraczka sie nie umiera, o 24 dziewczyna trafila na intensywna po czym zmarla razem z dzieckiem okazalo sie ze swinska grype miala ale z goraczka sie nie umiera 6 osob juz u nas w szpitalu zmarlo na swinska bo olewaja pacjentow

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Witam zuza22 :)