Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

masz racje mongrano ale gdyby mój M miał ciągle słuchać tych moich wkręcań i wywodów to chyba by zwariował prędzej ode mnie :P i tak z metody kalendarzykowej jest tak wyszkolony D::D:D że na naukach zabłyśnie jak nic :D

moze plec i imie jako jedna kategorie? (inaczej moze byc ciasno w tabelce) - tzn. najpierw plec (jak bedzie znana) a potem zamiast plci wpisac imie (jak juz bedzie)? Bo w sumie pomysl jest dobry ale jednak te wersy tu sa dosc ciasne :-o A z imienia to sie przeciez plec wyczyta. Sierpien to swietny miesiac na slub - wiem cos o tym, bo 2009 sama "sierpniowalam" :-D Oooo, bezplodnosc to juz tez chyba kazda z nas sobie podejrzewala (ze mna wlacznie) - glupie takie mysli jak but ale kazda chyba przez taki etap musi przejsc ;-)

Hehe Pablinka tylko na naukach pani będzie opowiadać jak korzystać z kalendarzyka żeby nie zajść ;) bo przecież o tańszej nie ma mowy, a Twójj wygłosi referat jak zajść :D

moj jest absolutnie przeswiadczony ze teraz nie jestem w ciazy i az bym mu chciala zrobic "na zlosc" i powiedziec akuku ;-) Co fakt, to fakt, faceci sie nie nadaja do sluchania o babskich "dolegliwosciach" - do tego najlepiej miec babeczki a najlepiej takie, ktore przerabiaja podobny etap :-D Przed slubem nie oszalalam od przygotowan tylko i wylacznie dzieki forum slubnemu :-D Tak mialam dobre doswiadczenia ze wzajemnego wspierania sie, ze jak ruszylam ze staraniami od razu sie wzielam za szukanie forum na te okolicznosc :-D

Mongrana masz rację. Może po prostu się owu przesunęła, ale powiem ci, że w życiu się tak nie czułam, mam takie straszne mdłości od 3 dni i to podbrzusze tak boli dziwnie, mleko mi nie smakuje i w ogóle tak po prostu dziwnie się czuję to zaczynam myśleć, że się udało, a że pierwszej ciązy mi testy długo nie wykrywały to sobie nadzieję robię...

A mój od owulacji ciagle do mnie mówi: jak tam moje jajeczko? a ja odpowiadam: zajrzyj do spodni i sprawdź :D :D :D

No to mój Pawełek zabłyśnie na naukach :D będzie wesoło :) Co do ślubnych przygotowań to na razie mamy sale wczoraj rezerwowałam :) w lipcu kamerzysta, fotograf i zespól ( z którym mam problem ) tak że na razie na spokojnie :)

Co do tabsow: kosciol tak niby mowi o kalendarzyku, zeby nie zajsc ale w rzeczy samej to przeciez tylko ich podstepna przykrywka, zeby jednak wszyscy parafianie jak najszybciej pozachodzili ;-)

na miesiac przed slubem chcesz kamerzyste, fotografa i zespol??????? Czy na 13 miesiecy naprzod bo juz sie pogubilam :-o

A mnie najbardziej wkurza jak kościół potepia niby strasznie in vitro. Przecież niby podstawowym obowiązkiem małżeństwa wg nich jest splodzenie potomstwa. Wiec dlaczego chcą odbierać tylu małżeństwom szanse na własne dzieci ????

też tego nie rozumiem ;/ bo rozumiem sprzeciw przy zapłodnienkiu invitro by wybrać płec kolor oczu kolor włosów itd ale skoro można pomóc bezpłodnym parom które chcą dziecka ponad wszystko na świecie? ale to nie my jesteśmy od rozumienia takich rzeczy ;./

zgadzam sie. Bezplodnosc to choroba jak kazda inna, na domieszke cywilizacyjna, nie zawiniona. Skoro leczy sie wszystko inne, to czemu nie to? Mnie tez wkurzaja za prezerwatywy. O ile hormony czy spiralke od biedy moglabym im darowac (ale tylko od biedy) to co im gumki przeszkadzaja? Przeciez to na plodnosc nie wplywa. To skoro oni tacy przeciwni narzedzi, to moze jesc rekami, bo widelec to podobna kategoria ;-)

A kara śmierci ? Sorry, ale po tym co się teraz wyprawia jestem za kara śmierci i za wprowadzeniem kodeksu Hammurabiego. Przynajmniej było wiadomo co za to grozi. Wydlubiesz oko - wydlubia i tobie. Krótka piłka. Jeżeli ktoś jest w stanie skrzywidzic bezbronne dziecko , to chyba sama bym była w stanie nacisnąć guzik jakby siedział na krześle elektrycznym. A jeżeli by był to ktoś z moich bliskich to bez 2 zdań.

Klade się - swiata nie naprawimy. Płacimy tylko żeby mordercy i zboki miały bilard w więzieniu. Cóż.... Dobranoc kobiety.

no za karą śmierci to ja akurat nie jestem! uważam że nikt nie ma prawa decydować o czyimś życiu.

dobranoc. Zlosc zaciazniu nie pomoze, wiec lepiej przed snem o tym nie myslec. Pa,pa.

hejo ja juz czoraj padlam, a nad tabelka cos moze jeszcze sie wymysli ja ja powiekszyc mongrana ja tez w sirepniu wychodzlamza maz i tez 2009 :D a co do kary smierci to ja jestem preciwna bo co jesli sie takiego winowajce zabije to on juz nic nie poczuje,to byloby zbyt latwe, ja bym byla za jakimis torturami, ciezkimi pracami w kajdanach, wszystkim czym by mozna bylo meczyc takiego czlowieka wtedy tomoze by poczul co zrobi i tak do dozywocia cholerka, zero wypuszczania za dobre sprawowanie, no takie jest moje zdanie

sorki za bledy jeszcze sie nie przebudzilam, kawke popijam maz mnie zbudzil i juz nie moge zasnac

witajcie dziewczyny w ten słoneczny poranek :D anvers dołączam z kawką :D widzę, że poruszylyście temat moralny in vitro :D w kościele to ja już jestem exkomunikowana bo taka kara grozi takim grzesznikom jak ja i jest to stawiane na równi z aborcją :D śmieszne i przeczą sami sobie :D owszem można dostać w końcu rozgrzeszenie jak się będzie żałować za grzechy :D bardzo śmieszne bo niby mam żałować , że będę miała dziecko , żenada a po trzecie strasznie się zastanawiam czy w ogóle ochrzcze swoje potomstwo w tak zakłamanej wierze (chociaż z drugiej strony to księża sobie interpretują biblię jak im się podoba )

barbera w dzisiejszych czasach to wszystko jest jakies chore, chodzi mi o ksiezy, bo kosciol to kosciol tylko stoi sobie, a to wszystko te ksieza wymyslaja, sami dzieci maja i kto im rozgrzeszenie daje?????? jakim prawem oni sa dalej ksiezam???????? wtracaja sie we wszystko co tylko sie da aby ubic na tym jakies pieniadze, nic wiecej, ale jeszcze troche to zostana sami jak te palce i wtedy to moze zostana jacys z powolania heh bo reszta napewno zrzuci sutanny

i jeszcze skoro sa przeciwni invitro to pojakiego wala robia problemy z adopcja?? przeciez tyle dzieci potrzebuje domu, pieprza niech ktos je przygarnie,ale jak ktos juz chce to musi czekac ku... pare dobrych albo parenascie lat glupota

dokładnie, a bywają normalni i ich pozdrawiam :D raz nawet na jednym forum o in vitro wpisał się ksiądz, że trzyma kciuki żeby się udało bo on jest za :D bardzo to było miłe a nie wpisy wypranych bez mózgów żeby mi ten ufoludek zgnił w brzuchu zanim się urodzi :D bardzo chrześcijańskie zachowanie a dzisiaj pewnie w kościele w pierwszym rzędzie cholerstwo klęczy :D

my już mieliśmy złożone papiery do kursu na adopcję, to była masakra ile tego trzeba zebrać aż szkoda gadać w końcu zrezygnowaliśmy przed

Witajcie w piękny niedzielny poranek :-D Widzę że dyskusja na poważne tematy ale ją tam takie wolę omijać, jak jedna z Was napisała - świata nie zmienimy :-P Wczoraj miałam okropny dzień...o 13 dyrektor mnie do pracy ściągnął :-/ wróciłam o 21 z bólem brzucha... Jak tu się ma kobieta w ciąży nie denerwować skoro dzień przed uruchomieniem nowego systemu wychodzą mega różnice na inwenturze :-( a to niestety początek bo ok miesiąca będę w pracy kiblowac po 10h i się wkurzac. :-( :-( Będę się musiała nauczyć olewac a jak mnie wkurza to L4 przyniose...:-/ Ale zmienię temat ...taka pogoda. Jedziemy zaraz na naszą świeżo kupiona działkę :-D. A potem grill - otwarcie sezonu :-D :-D Miłego dnia

nietopreku czasem jak sie wygadasz to ci na duszy lzej sie zrobi :) a tak wogole toja zjadlabymkarkoweczki i boczku zgrilla mniammmmmm