Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

no dokładnie :D wiosna wreszcie przyszła, pogoda się rozkręca a my nie mamy gdzie jechać bo nam drogę na działkę zalało :( mamy nad jeziorkiem aż mnie szlak trafia bo też bym dzisiaj sezon rozpoczęła

tak jeszcze dodam gdybym znalazla sie w takiej sytacji co ty napewno tez bym zdecydowala sie na invitro, a no wlasnie nie moge sie doczekac ile u ciebie bedzie maluszkow hehe ciekawoscmnie zzera

anvers mnie też strasznie ciekawi bo super wózek znalazłam, ale dla pojedyńczego :D

no takie rzeczy to tylko w erze :D hihi ale nie wiem gdzie bym miała je trzymać chyba garaż byśmy musieli wynająć:D

no kurcze widzisz a ja nigdzie nie znalazłam albo nie chciałam znależć :D

kurde torche ci zazdroszcze e juz jestes w ciazy, no ale czekam cierpliwie kiedy nadejdziemoj czas heh

na pewno szybko nadejdzie bo bociany już roznoszą swoje paczki i tylko czekać jak do ciebie trafi :D a mi bociek przyniósł jakby nie było :D koszulka przyniosła szczęście :D

WItajcie.... u mnie dzisiaj z rana temperaturka spadła do 37 wiec oczekuje na @ , dzis 28 dc wiec lada moment powinna sie zjawic... :) testowac nie bede bo wiem ze i tak nie wyjdzie... :)

jakie slodkie spioszki i poduszeczki dobrane kolorem do plci hihi pewnie ze sie wyspia na poczatku, pozniej bedzie trzeba sie zaopatrzyc w wiecej

nietoperek - witam wsrod dzialkowiczow :-) My juz w zeszlym tygodniu posialismy rzodkiewke i salate :-) No co, trzeba sie zdrowo odzywiac :-p A teraz marzy mi sie ognisko, bo mamy gigantyczna gore galezi po przycince drzew i krzewow No w Niemczech to tak wlasnie jest, ze juz nawet w metrze wisza reklamy Biblii i kosciola, bo ludzie nie chca chodzic... Ostatnio nawet widzialam ogloszenia i reklamy zbiorowych pierwszych komunii (zeby byla fajna impreza...), bo ludzie nie chca przystepowac... No i niemiecki episkopat od lat wierci dziure w Watykanie, zeby zniesc celibat, bo powolan brak (w Niemczech ksieza nie zarabiaja tak jak w Polsce). Ksieza maja parafie objazdowe, tzn. jeden ksiadz obsluguje kilkanascie kosciolow :-p Ale za to jak sie trafi na jakiegos ksiedza (ja to raczej trafiam z przypadku, bo zbyt religijna nie jestem :-p ) to jest od razu bardzo sympatyczny i zyciowy - widac powolanie i ze po prostu lubi ludzi a to przeciez o to chodzi. Wogole bardzo mnie szokuje w Polsce taka wrogosc - do kobiet ciezarnych (bo "dziwki"), do bezplodnych (bo "egoistki") - skad to sie wzielo? Ale zal rozstrzasac takie tematy w tak piekne niedzielne popoludnie. Anvers - Ty to jestes widze specjalistka od wozkow :-D Moze powinnas sie tym zajac zawodowo? :-D Barbera - a Ty w razie czego masz miejsce w domu dla trzech pociech, czy jak podrosna to trzeba myslec o przeprowadzce? ;-)

Cześć kObitki w tak piękny wiosenny dzień. Masz racje mongrana szkoda takiej pogody na gadanie o niektórych wymyslach kościoła - państwo w państwie ... Np rozwód - kobieta ma się dać lac mężowi przez lata i poniewierac i nadstawiac drugi policzek, bo jak się rozwiedzie to jest wyrzucona i nie ma wstępu do kościoła i jest chrześcijaninem drugiej kategorii ... Ehh Skończyłam bo nie będę sobie psuć humoru. Miłego dzionka dziewczyny !!! Ja zaraz jakiś spacer organizuje:)

ale jak jakis/jakas piosynkarzyna zechce dostac uniewaznienie slubu, bo ma ochote na drugie slubne show w kosciele to (po uiszczeniu stosownej oplaty) oczywiscie dostanie papiery :-p

konczac offtopowanie chcialam Wam przeslac linka do zwiastunu filmu o... orgazmach w czasie porodu. Moze juz slyszalyscie o tym zjawisku. Ja w kazdym razie bylam niezle zszokowana, kiedy przeczytalam, ze cos takiego sie zdarza. Ale jak zobaczylam ten filmik - zmienilam zdanie. To nie zadna erotyka, tylko zmyslowo-magiczna wiez z maluszkiem, przezycie niemal mistyczne. W kazdym razie filmik jest piekny i poruszajacy. Wzruszylam sie do lez. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,6038436,Rodzic_z_rozkosza.html

mongrana niestety będzie trzeba myśleć nad nowym lokum bo teraz mieszkamy na mieszkaniu (54 m2) na jedno starczy, ale już przy dwóch będzie trzeba myśleć o czymś większym a co dopiero przy trzech :D

Hehe a jak. A już najbardziej mnie śmieszy jak przychodzi po koledzie jakiś pożal się Boże ksiezyna 20 letni i moralizuje o życiu i sytuacjach o których nie ma pojęcia, bo ich nie przeżył i nigdy nie przeżyje (najwyżej się naczytal o nich) jak to powinno się żyć w małżeństwie i jak wychowywać dzieci hehe. A sami co robią?? Jest nawet kawał : Jaka jest kara za molestowanie seksualne dzieci? Odp: przeniesienie do innej parafii... Haha

xenia masz rację dlatego od czterech lat jak mieszkam na swoim "czarnuchów" nie wpuszczam :D

kinga tak mi przykro kolejna już nie przyjdzie bo jak pisałam wcześniej bociany paczki już roznoszą :D

dobra uciekam na jakis spacerek, troszke odreagowac taka fajna pogoda a tu taki humor..:/ eh... no coz moze nie jest mi dane.. :(