Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matyna pe443

uk zmusza matki do siedzenia z dzieckiem w domu z powodu...

Polecane posty

Gość matyna pe443

tanich zlobków/przedszkoli panstwowych! zlobki przedszkola sa dofinansowywanefaktaledla rodzin bardzo biedntch gdzie np jeden z rodziców nie pracuje a drugi najzizsza krajowa zarabia, ale wtedy co rodzinie z takiej doplaty jesli jeden rodzic i tak jestw domu? normalna pracujaca na caly etat rodzia nie ma szans poslac pociechy do przedszkola tak jak w polsce ze placisz 400zl za caly miesiac i dziecko chodzi a Ty nie wywalasz na opiekunke tysiaca tylko 400zl i dziecko ma w tym i pieke i jedzenie.

Gość tojatojatojatoaj
glupoty piszesz

Gość matyna pe443
moze ktos sie wypowie.. czy nie jest tak jak pisze?

Gość matyna pe443
mialo byc z powodu BRAKU tanich zlobkow przedszli..

Jesli dostajesz tax credits to mozesz sie starac o dofinansowanie na opieke nad dzieckiem , to sie nazywa childcare element , warunkiem jest to ze obydwoje rodzicow pracuja conajmniej 16 godzin tygodniowo . Childcare element dostaje sie dla przedszkoli lub zarejestrowanej z ofsted childminder lub niani , chilcare element pokrywa do 80% wydatkow na opieke nad dzieckiem , zalezy to od zarobkow .

Gość Ijnhhghoooo
A teraz napisz to jeszcze raz. Po polsku.

a tax credits mozna dostawac do lacznych zarobkow 58 tys rocznie , wiec nie jest to tylko dla najbiedniejszych rodzin

Gość matyna pe443
tak ale to sa marne grosze w porownaniu do ceny przedszkola wiec jak ma sie np ma dwoje maluchów to sie nie oplaca posylac do zlobka bo sa za drogie a co komus po marnych 20procentach kosztu zlobka zwracanym prze zrzad? beznadziejnie to jest pomyslane, w polsce duzo lepiej jest, dzieci sie szybciej rozwiaja w zlobkach przedszkolach

Ijnhhghoooo jest to informacja dla ludzi mieszkajacych w UK , a kazdy kto tu mieszka wie co to tax credits, childcare element, childminder i ofsted

matyna pe443 Ty chyba czytać nie potrafisz :O nie pokrywają 20% kosztów tylko do 80% !!!

Gość matyna pe443
no wlasnie ale zeby panstwo pokrylo te 80 proz za zlobek to trzeba chyba zarabiac razem . nie wiem ile 10tysi rocznie... ? to dla osoatnich nieudaczników jest chyba pomysl.. nie mozna juz normalnie pracowac tak jak w polsce i poslkac dziecko pastwowo powiedzmy za 300funtów tak jak w polsce tylko trzeba kokosy placic a jak nie to matka siedz z dzieckiem do 3,5 roku bo wtedy rzad rzuci ci sie az trzema godzinami darmowymi w nursery :O

Gość matyna pe443
laporushi27 przy koszcie zlobka 1000 funtów rzeczywiscie :) nic tylko poslac dziecko i cala wyplate zlobkowi oddac. a mozesz napisac czy to dotajesz? te 40f, poslalas dzidzie czy jak?

U nas miesieczny wydatek na przedszkole to 900-1000 funtow. Ja poki co pracuje na pol etatu, ale zamierzam niebawem isc na caly i niestety przedszkole spedza mi sen z powiek. Zgadzam sie z autorka. Co z tego, ze moge sie starac o dofinansowanie??

moja kolezanka zarabia 38 tysiecy i pokrywaja jej 80% z tym ze jest samotna matka

Gość matyna pe443
baddel jesli razem z mezem zarabiamy ponad 30tys (maz 25 ja 5 bo tylko 2 dni pracuje) rocznie to rzeczywiscie strasznie duzo nam sie nalzey tych doplat z ctc normalnie cale mnóstwo,

dzwonilam do tax credits, przy skladaniu aplikacji zapytalam sie o wyszacowanie doplaty do nursery, no i wyszlo te cudowne 40 f..

Gość matyna pe443
baddel samotne matki to inna historia, owiele lepiej maja samotne matki pod wzglem finansowym ale ja pytam o pelne rodziny gdzie oboje rodziców chca uczciwie pracowac

Gość Ijnhhghoooo
Baddel to bylo do autorki:D ja mieszkam w uk I doskonale wiem o co chodzi ale nie rozumiem tego belkotu

Gość matyna pe443
bo na dzien dzisiejszy maz pracuje 5dni, ja 3, mamy dojke dzieci malutkich. jakbym chcial pojsc na caly etat to by nam na oplaty wystarczylo bez jedzenia niestety, czemu w polsce umieli to jakos zorganizowac ze jak obydwoje rodziców pracuje na caly eteat to dziecko doatje sie i caly miesiac chodzi za grosze a tu taki cyrk? :(

Gość matyna pe443
julk44 julka wiem ze pokrywaja do 80 peocent ale wlasnie dla samotnych matek np lub dla rodzin straszniue biednych a co z normalna rodzina gdzie oboje rodzicow CHCA normalnie pracowac na caly etat a przy tym nie oddac swojej calej pensji na zlobek?

Gość matyna pe443
belle de jour 1982 no napewno beda skorodeklaruje sie jako samotna mama

Gość matyna pe443
ja mieszkam w uk I doskonale wiem o co chodzi ale nie rozumiem tego belkotu to sie zdecyduj czy rozumiesz czy moze jednak nie rozumiesz? :D bo wiesz.. to takie troche masło maslane z twoich wypocin wyszlo

tak tez sie zastanawiam skad takie ceny. I tak samo z matkami, ktore wogole nie pracuja. Jedna z moich kolezanek, pracujaca wczesniej PT, sama mi powiedziala, ze zrezygnowala z pracy bo dostaje wiecej pieniedzy od panstwa nie pracujac. Rece opadaja. Czlowiek sie stara, chce pracowac a nie tylko wyciahac lapy po kase od panstwa a tu sie okazuje, ze w sumie to wychodzi sie na glupka.

Gość matyna pe443
laporushi27 aha dzieki, ja juz uaktualnialam ctc ale nie pytalam nawet bo wiem ze ich kwota by mnie powlila z nóg

Gość Ijnhhghoooo
Twojego belkotu analfabetko!

Gość matyna pe443
belle dokladnie, jakbysmy z mezem rzucili robote to tez chyba lepiej bysmy na tym wyszli... a co do tego ze jak na pT sie pracuje to czasem rzeczywiscie lepiej zrezygnowac... moja znajoma nie pracujac a majac male dziecko dostawala 450 w benefitach dodatkach jakichs miesiecznie, ale postanowila pojsc chociaz naPT i wyobraz sobie zarobila 400 funtów a te benefity automatycznie obcieli jej bo pracuje wiec w plecy byla na tej checi pracy o 50 funtów