Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matyna pe443

uk zmusza matki do siedzenia z dzieckiem w domu z powodu...

Polecane posty

ojej, ojej...jak widac w dupie bylas gowno widzialas. Albo naprawde ta twoja cala szwagierka mieszka w jakis slumsach skoro ogladasz takie widoki. Mi wstyd za takie osoby jak ty. Typowe Polactwo.

Gość mam pytanie,./
jak maz zarabia 270 f, a ja 90 funtow,nalezy nam sie tax kredyt i child tax kredyt??

Gość mam pytanie,./
o jakaj kwocie moge sie starac? tak na oko.

Gość xxxxxxyyy
Taaa na czarno i jako robole - o takiej pracy jako ma moj maz i ja to mozesz sobie tylko pomazyc zlotko. Zreszta ja nie prownuje warunkow UK do Polski, bo poza naprawde fajnym poziomem przedszkoli to porownania nie ma - tu od panstwa rzeczywiscie mozna dostac duza pomoc (jesli ktos jej potrzebuje lub uwaza, ze potrzebuje - podkreslam dla wyjatkowo zlosliwych - MY NIE POTRZEBUJEMY ANI NIE CHCEMY), tylko mnie po prostu dziwi, ze panstwo ktore tyle osob utrzymuje za nic zamiast wpompomowac te zasilkowe pieniadze w dobre , tanie, dostepne przedszkola woli nadal wyplacac zasilki. Inne bogate kraje maja chyba jednak lepsza polityke oferujac darmowe przedszkola lub tanie , latwo dostepne przedszkola tym samym ulatwiajac obojgu rodziciom prace zawodowa.

Gość mam pytanie,./
1 dziecko

Nie wiem, pojecia nie mam. Musisz do nich zadzwonic, poprosic o przeslanie odpowiedniego formularza. Albo sprawdz na stronie www. Wypelniony formularz odsylasz i czekasz.

Gość iwona-----
Nie mieszka w slamsach zapewniam Cię. Ale niestety widzimy to obie , że Polacy to robole którzy tyrają w fabrykach, rozdają ulotki albo pracują w sklepach lub na budowach. Najczęściej na czarno później chleją w pubach do upadłego i przeklinają o to Polska wstyd. Polki rodzą dzieci dla zasiłków siedzą na dupie nic nie robią a w Polsce damy zgrywają.

Gość mam pytanie,./
to skad wiesz ze moge?

Gość xxxxxxyyy
iwona.... czy trzeba ci brzydko powiedziec w jedynym zroumialym dla ciebie jezyku - nic nie wnosisz do dyskusji z ta swoja szwagierka tylko innych obrazasz.

Iwona skoro obracacie sie w takim a nie innym towarzystwie. Coz niektorzy nie maja ambicji. Sporo Polakow w UK ma dobra prace, no ale skad masz to wiedziec skoro przesiadujecie z siostra w pubach i oceniacie chlejacych tam Polakow. Mozesz sie starac bo macie niskie dochody to raz, po drugie Child tax credit nalezy sie do jakiegos progu, chyba 40 000 rocznie a Wy nie macie nawet polowy

Gość iwona-----
Stwierdzam fakty że polowa z was przynosi wstyd i wystawia negatywna opinie o Polakach za granica.

Gość mam pytanie,./
dziekuje bardzo

Gość matyna pe443
iwona to wspolczuje ci takich znajomych co chleja w pabach do upadlego i ze dzieci dla zasilkow rodza, ja bym sie ze wstydu zapadla na twoim miejscu a nie jeszcze pisala.

Gość iwona-----
Obracam się w wytwornym towarzystwie ale czasem lubimy wyskoczyć do pubu zwłaszcza jak jeździmy na mecze i widzimy co się dzieje.

tak to wytworne towarzystwo to matki rodzace dla zasilkow i robole z pobliskiej fabryki. Dziecko idz juz odrabiac lekcje albo nie wiem co, bo piszesz takie pierdoly, ze glowa mala:o

Gość iwona-----
Na szczęście teraz już nie będę musiała oglądać tych marnych polaczków i innej kolorowej mieszanki bo szwagierka wyprowadza się do Somerset gdzie kupiła dom.

Gość iwona-----
Właśnie ja nie mam takich znajomych ale wy dziewczyny należycie do marginesu 80% z was tyra właśnie jako robol na czarno dlatego się tak oburzacie na prawdę, która piszę.

Gość xxxxxxyyy
iwona.... a ty co soba reprezentujesz - poki co to zyjesz zyciem szwagierki - standardowego modelu eksportowego waszej rodziny chyba - szwagierke odmieniasz przez wszystkie przypadki - wiesz bardzo to smieszne i smutne zarazem , moze juz wiecej nie pisz , bo temat cie i tak w zaden sposob nie dotyczy a szwagierka pewnie juz ma czkawke :D

Gość iwona-----
Nie żyje jej życiem ale mówię jak jest. A to że się świetnie dogadujemy to już inna sprawa.

Gość matyna pe443
"Obracam się w wytwornym towarzystwie " malo nie oplulam monitora herbata hahaha :) uwazam iz my zwykli kafeterianie nie jestesmy godni rozmowy z toba czci godna iwono :D :D

ech dziecko a ty co robisz?? Pasozytujesz na szwagierce?? Zalosna jestes:o I generalnie gowno wiesz o zasilkach w UK. Jestes poprostu przykladem typowego Polactwa...

Gość iwona-----
To wiem od dawna że połowa kafeterii to baby na zasiłkach. I tylko co nowy temat ile dostanę zasiłku takiego czy takiego. Czy szef może mnie zwolnić itp. masakra. Ale cóż taki kraj

Gość iwona-----
Nie żeruje na szwagierce ja żyję na dobrym poziomie w Polsce ona w uk lubimy się odwiedzać co w tym złego. Ze stać nas na to aby się widywać raz w miesiącu a no stać. Może jeszcze mam was za to przepraszać.

iwona a co my soba representujemy?:D to ze zarabiamy za duzo i nie rozumiemy politki rzadu ,dlaczego dla beneficiarzy i osob z malym przychodem nalezy sie dofinansowanie a nam nie? bo zarabiamy ciut za duzo ale nie na tyle aby moc poslac dziecko do przedszkola i je oplacic calkowicie z wlasnej kieszeni, no faktycznie, na tej podstawie mozna sobie wyrobic o nas opinie..pls..

dom w somerset, a ja mam wlasny dom w Londynie gdzie cena jest kilka razy wyzsza phi..wielkie mi cos, kazdy kto ma jako takie zarobki moze dostac kredyt, popisala sie ta twoja szwagierka:D

Gość iwona-----
Bo widzę niestety jak tam jestem jak żyją Ci Polacy nie da się tego uniknąć. A jak ją odwiedziłam w szkole to żal mi się zrobiło tych Polaczków biedaczków.