Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olazmartwiona

przedwczesne dojrzewanie u dziewczynki

Polecane posty

Gość olazmartwiona

Witam jutro ide do szpitala z córeczką 6 letnia, ktora ma objawy przedwczesnego dojrzewania, Nie mam pojecia jakie badania beda nam tzn córci robic. Czy ktoras z was przez to przechodziła? prosze o pomoc

Gość to przez to żarcie
Jakie ma objawy, napisz coś więcej. Myślę że na pewno będą robić poziom hormonów tarczyce i nie wiem co jeszcze. Lepiej zbadać żeby nie było potem problemów.

Gość olazmartwiona
Miala badane hormony, tsh- wszystkie sa w porządku. Problemem jest wiek kosci,corcia ma 6,5 roku a kosci maja wiek na 9 lat. nie wiem czemu wyslano nas do szpitala. podobno przeprowadza sie w takich przypadkach badanie ginekologiczne przez odbyt- przeciez to straszne, mam nadzieje ze szpital do ktorego jedziemy jest solidny

Gość to przez to żarcie
Współczuję, dopilnuj w szpitalu żeby to badanie było przeprowadzane tylko w twojej obecności, żeby nie został żaden zły ślad w jej psychice! A z czego to wyszło, za szybko córcia rosła że robiliście badanie kości?

Gość olazmartwiona
ogolnie jest wysoka dziewczynka, ale podstawowym argumentem bylo pojawienie sie wloskow łonowych. Boje sie co wykarza badania.

Gość to przez to żarcie
Kurcze...włosy łonowe za wcześnie! Musicie zmienić diete, nie dawaj drobiu, zresztą mięcho jest fasszerowane hormonami a zwłaszcza drób, równierz soja. Najlepiej poszukać kogoś na wsi i kupować jedzenie bezpośrednio od rolników. Może być to wynik diety. Nie bój się, poczekaj co powiedzą lekarze. Trzymam za was kciuki, będzie dobrze :)

Gość chce miec dziecko.
A czy przez przyjmowanie tego leku w tak mlodym nie wieku, nie mialas potem problemow z plodnoscia? Bo ja tez bylam leczona decapeptylem i mam stwierdzony PCOS i duzo problemy z zajsciem w ciaze i lekarz mi powiedzial, ze jest to dosyc powszechne u kobiet, ktore w dziecinstwie dostawaly ten lek.

Gość Domelek88
Ola zmartwiona odpisz co u was wyszło. Mam podobny problem:-(

Gość gość
ja sie boja o swoja córkę :( ma 8 lat,piersi jej odstają, ma włosy łonowe , takie rzadkie ale ma i z z 8 włosów pod każda pachą boję cię :O

Gość gość
No ja mam podobny problem 8 lat córka włosy lonowe pod pachami upławy piersi sporo odstają trądzik problemy z włosami i do tego bóle kości i stawów za szybko rośnie w ciągu 8 miesięcy 129 na 142 cm rozmiar butów z 34 na 38.5 podejrzewają zmiany podwzgorza lub przysadki jesteśmy w trakcie badań jestem przerażona :(

Gość gość
Znajomej córka, osiem lat...zaczynają jej rosnąć piersi i ma trądzik. Dziewczynka ogólnie jest trochę większą od rówieśników ale jak wczoraj ja zobaczyłam to się przestraszylam. To są chyba coraz częstsze przypadki...

Gość gość
DIewczyny i jak sie u Was skonczylo bo ja mam podobny problem, córka ma skończone 8 lat i sie zaczyna a jest drobna i to mnie martwi...

Gość Lik

?